Praha

“Les Misérables – Bídníci” odhalili obsazení a spustili předprodej


Dlouho očekávaná jména z obsazení obnovených pražských “Bídníků” jsou odhalena! Kromě starých osvědčených tváří i tváře zcela nové, avšak muzikálovým fanouškům známé. Zároveň byl také spuštěn předprodej, oficiální premiéra proběhne 1. března 2012 v GoJa Music Hall. Přečtěte si kompletní obsazení! Co na něj říkáte?

Tvůrčí a autorský tým

podle románu Victora Huga napsali Claude-Michel Schönberg, Alain Boublil a Jean-Marc Natel
anglický překlad Herber Kretzmer, české přebásnění Zdeněk Borovec

Režie – Petr Novotný
Hudební nastudování – Milan Svoboda
II. dirigent – Arnošt Moulík
Sbormistr – Irena Pluháčková
Korepetitor – Kristina Brachtlová
Kostýmy – Lucie Loosová
Scénografie – Mihail Tchernaew

Obsazení “Les Misérables – Bídníci” (Praha 2012)

Jean Valjean – Marian Vojtko, David Uličník, Josef Štágr
Javert – Daniel Hůlka, Tomáš Bartůněk, Josef Štágr
Fantine – Kateřina Brožová, Jitka Čvančarová, Petra Peterová
Marius Pontmercy – Pavel Vítek, Tomáš Löbl, Josef Vágner
Éponine – Magda Malá, Vlaďka Skalová
Cosette – Tereza Mátlová, Tereza Vágnerová, Hedvika Tůmová
Thénardier – Filip Čapka, Jan Urban
Madame Thénardier – Monika Absolonová, Marta Jandová, Renáta Podlipská
Enjolras – Michael Foret, Michal Skořepa

Company – Michal Šebek, Pavel Plasche, Lukáš Jindra, Michal Smrkovský, Jaromír Adamec, Josef Hlinka, Michal Bragagnolo, Filip Štainer, Milan Zítka, Robin Puškáš, Richard Bergman, Tomáš Böhm, Petr Ryšavý, Martina Dolečková, Charlotte Doubravová, Petra Záklasníková, Šárka Dumišincová, Magdalena Kvapilová, Andrea Horská, Veronika Bergmanová, Barbara Chybová, Petra Beoková, Marie Horváthová

Plakát na obnovené "Bídníky"

Spuštěn byl také předprodej vstupenek na předpremiéry na konci února 2012 (ceny vstupenek klasické, žádné slevy) a na celý březen 2012. Ceny vstupenek zůstaly stejné od předchozího uvedení, tj. nejdražší za 699 korun a nejlevnější v postranním sektoru za 359 korun. Předprodej probíhá v síti TicketPortal nebo na obchodním oddělení GoJa Music Hall (www.goja.cz).


Praha
Hlavní roli v obnovené premiéře Tajemství si zahraje Markéta Procházková
Praha
Muzikál “Urinetown (Močohrad)” na hostování v Praze
Pozvánky a konkurzy
Andrea Holá – “Vlastně možná nikdy”
  • Romča

    Milá Lavero, o to se snažím, proto tak často vyčnívám a jsem středem pozornosti a vhodným objektem k otloukání:) A souhlasím s Vámi i v tom chybějícím plnokrevném herectví. Ale je pár tváří, které ho tu ještě reprezentují – i mezi mladšími. Tak doufejme, že je to neomrzí…


  • Frank

    Obsazení se mi moc líbí a také se těším na nové talenty v podání company..Jak je známo,company je v tomto muzikále to nejdůležitější a je škoda,že se o nich nemluví..


  • Fíla

    To je fakt, lidé v company musí být rozhodně vynikající zpěváci i herci, protože záběr těch postav je tak široký a náročný, že se v určitých případech dá srovnat se sólovými rolemi. A jelikož je tu opravdu spousta zcela nových jmen, tak jsem taky hodně zvědav :-) No snad se dočkáme jenom milých překvapení, protože špatnou company se dá tento muzikál pěkně zprznit.


  • marian

    6-99.3-59 ,to jsi za to učtujou .Že se nestidí chápu orchestr mají herce zpěváky kostymerní ale to zvažují jestlí nato jdu.


  • Bídník

    Bude tato inscenace obnovena ta z roku 2003 nebo pujde o neco zcela noveho? To, ze bude obnovena, zni logicteji, ale vsude je napsano “premiera” nikoli “obnovena premiera”, tak me to trochu mate. Navic mame up gradovane logo a logo by melo vzdy souviset s danou inscenaci, tak pokud by zustala stejna, proc by se logo menilo?:) Obsazeni mi nevadi, ale je fakt, ze na LesMis bych sel, i kdyby Eponinu zpivala Hanka Zagorova;)


  • Pavel Košatka

    Nastudování by mělo být + – stejné, bude nová orchestrace, jak již bylo řečeno.


  • Petra

    Bídníci jsou má srdeční záležitost…miluji je od prvního uvedení v divadle Na Vinohradech.Viděla jsem snad všechny muzikály uváděné v Praze a některé v Brně. Po přečtení komentářů musím reagovat a napsat svůj názor.Pan Ježek v Bídnících byl totální omyl a jeho výkon byl tragický, jeho necitlivý zpěv mi úplně pokazil celé představení. Jsem štastná, že už nyní zpívat a hrát nebude. Nenahraditelný byl pan Černoch. Moc se mi líbil pan Korn, Trapl, paní Bílá, Vondráčková, Janů…teď mi nezbývá než doufat, že nový představitelé se k těmto přiblíží. Určitě na představení zajdu vícekrát, aternací je dost.A třeba mne někdo mile překvapí. Těším se.


  • Petra

    A ještě k Bídníkům v Brně…veliký průser, vydržela jsem jen do přestávky. Ani jediný solista nezpíval čistě, děs.


  • Romča

    Petro, díky za Váš názor na Brno – myslím, že by ho měli pozlatit! Zažil jsem totéž na jejich zájezdovce v Praze s Jesusem a Josefem a stačilo… nikdy více!


  • Julie

    Musím zde reagovat na Váš názor na Brno.
    Když jsem tam na Les Mis byla poprvé, nijak zvlášť nadšená jsem nebyla. Včera jsem se na představení vydala podruhé. Valjeana mi tam hrál Petr Gazdík. Řeknu Vám, že tu Thálii má naprosto zaslouženě!! Javert Lukáš Vlček. Bezchybný. Mohla bych tu vyjmenovat spoustu jmen.
    Já byla ohromená. Opravdu mě to dokonale vtáhlo do děje. Jo, uplně všichni se mi nelíbili, ale jako celek to bylo bezchybné. Není to názor jen mne, ale co jsem slyšela názory lidí, tak všichni mluvili jen v superlativech.
    Takže si myslím, že Vy, Petro jste asi vychytala jedno z těch slabších obsazení, jako já minule :) Jak vidíte, nedala jsem se tím odradit, Bídníky miluju, a tak jsem se vydala znova a rozhodně nelituju :)


  • Jitřenka

    Jééééééééé, to jsem ráda, že Valjean bude zase David Uličník. Už se na jeho Valjeana moc těším. Je naprosto dokonalý !!!


  • Fíla

    Někdo mi šeptal, že budou opět konkurzy…vypadá to dost podivně, celá tahle produkce, no uvidíme, jestli se nám ještě nějak obsazení nepromění :-)


  • Danny

    Mně se to dámské obsazení jednodušše nelíbí, tedy spíš mi nepříjde zajímavé.
    Přál jsem si to nějak takhle:

    Fantina – Jitka Čvančarová,Monika Absolonová, Marta Jandová

    Eponina – Martina Bártová, Kamila Nývltová, Markéta Procházková

    Cosseta – Zdenka Trvalcová, Zuzka Benešová, Lucka Černíková

    Mme Thenardier – Hanka Křížková, Ivana Chýlková, Renata Podlipská


  • Danny

    Mimochodem Mme Thenardier velmi dobře hrála a zpívala kdysi Iveta Bartošová – škoda jí, v muzikálech byla skvělá (viz. Johanka z Arku – ukázky na youtube doporučuji!)…

    A do Cossety mě ještě napadla Nela Pocisková…


  • Rendy

    A jako Thénardier mi chybí Tomáš Trapl.


  • Dan

    Eponine: Monika ABSOLONOVÁ,Marta JANDOVÁ,Magda MALÁ :) je to oficiální :)


  • Briseis

    Měla jsem Ivetu jako Adrianu a přišla mi dost slabá. Když jsem jí vychytala v Miss Saigon, chtěla jsem z divadla odejít – toliko k její kariéře v muzikálech. Možná že jinde byla lepší, ale já soudím podle těchto dvou zkušeností – zvláště její Kim byla otřesná.


  • Julie

    No já jen doufám, že Magda jako Eponina zůstane. Ona je pro mě největším tahákem!


  • pepíček

    Slyšel jsem, že Honza Ježek se nedomluvil na honoráři, proto nebude nejspíš hrát i Hanka Křížková, což je veliká škoda :-(


  • Lavera

    pepíček: to je dost pravděpodobné, tyto “problémy” byly už dříve, naštěstí “okolnosti” způsobily, že to hrál až do konce…


  • Romča

    Nezavrhujte ty, které jste ještě neslyšeli… Vlaďka Skalová jako Eponine či Pepíček Štágr jako Valjean, Míša Foret jako nástupce Toma Trapla, Mariové Tomík Löbl a Pepík Vágner či Thenardier Honza Urban, to jsou náhodou naprosto skvělé volby, o nichž bych si nedovolil pochybovat ani na vteřinu!
    A jak se s Danny neshodnu v tom jejím vysněném obsazku – ač třeba Monče ABS bych Eponinu určitě přál, tak zcela souhlas s Ivetou B. – v dobách, kdy ještě byla zpěvačkou, bylo o co stát – zejména její Johanka z Arku byla famózní – dala do ní totiž duši!


  • Iva

    Jsem ráda za názor Julie na Brno, byla jsem náhodou taky 12.10. a hodnotím to na jedničku, byla jsem tak vtažena do děje, že to uteklo strašně rychle a výkony většiny učinkujících byly naprosto bezvadné, od Lukáše Vlčka, Petra Gazdíka, bezva byl i Tomáš Sagher jako Thenardier, Robert Jícha. Neodsuzujte to po jednom představení, že to obsazení někdy nevyjde dokonale známe i z Prahy, kde někdo líp hraje a druhý líp zpívá. Takže standing na konci byl opravdu zasloužený. Moc se těším na Bídníky v Praze, ale do Brna půjdu určitě znovu.


  • milan

    woooooooow tak to je opravdu veeeelice zajimave, no tesim se na moniku jako madam Thenardier, jinak mi tam opravdu spousta ujmen chybí jako třeba Šárka Marková



  • Jiří K.

    Tv Spot:
    “….hvězdné obsazení – Monika Absolonová, Marta Jandová, Daniel Hůlka, Marián Vojtko….” ….Hm, nikdy jsem si neuvědomil, že Mme Thenardier je hl. role :D


  • pepíček

    Jiří, máš naprostou pravdu, hlavní role to určitě není, ale jistá tlačenka …


  • Pavel Košatka

    Nejde o tlačenku, ale reklamu. Ve spotu musíte zaujmout a nikoho neoslníte, když začnete Štágrem, Uličníkem a Vojtkem. Je jedno, že mají hlavní role a jsou to dobří umělci, ale Absolonová, Jandová a Hůlka jsou ty lidi, díky kterým na to lidi přijedou z celé republiky. Jsem překvapen, že tohle ještě někoho překvapí :).


  • Lavera

    Bohužel to v dnešní době asi moc lidí nepřekvapí…, “známá jména” jsou v současnosti opravdu “důležitější” než cokoliv jiného. Je mi z toho dost smutno, naštěstí mám hezké vzpomínky na to, kdy umění hudebního divadla bylo z velké části opravdu uměním a divadlo se ještě obešlo bez “mediální masáže” – a na tyto vzpomínky je kupodivu i ta zatracená skleróza krátká !


  • Iva

    Tak to mě zas naopak jméno Absolonový a Jandový spíš odláká, Hůlka je ok, ale těm dvěma se ráda vyhnu.


  • janatová

    Já znám JITKU SEDLÁČKOVOU-to je Menšík V SUKNI,ta tomu dá energii.Viděla jsem jí mockrát v divadle a NAPOSLEDY V POHÁDCE DEŠŤOVÁ VÍLA-o tu se nebojím.


  • šárka

    Já viděla Jitku Sedláčkovou ,jako DOLLY leviovou-pecka.


  • hejahejaheja

    I oslední mohou být prvními-vaše dohady jsou pouze kecy


  • hejahejaheja

    V anglii nehrají role jména..my jsme národ tupců,z vašeho psaní je mi smutno….neznámý herec zpěvák pro vás může být hvězdou pro jiného,vy obsazení vnímáte povrchně a malý český rybník -je ubohý…..co to je za jména-těch podle vás slavných,co dokázali,vystudovali…..jak na sobě makají,jaké jsou osobnosti,krom toho,že jsou v blesku…..mám radost,že jména neznám,těším se na nové lidi..


  • pepíček

    K tomu není co dodat, konečně nějaký pro mě výborný názor! Nevěřím tomu, že ty ” hvězdy ” co jste napsali, vyprodají Bídníky.To dílo, je ta samo o sobě silný, takže to nepotřebuje ty už zmiňovaný ” hvězdičky “. Já dám taky na kvalitu a né na bleskovou popularitu …Snad k tomu i jiní dospějí…


  • Romča

    No jo, ale protože k tomu ještě nedospěli všichni, tak je třeba kombinovat “hvězdy” a zapálené divadelní nadšence!


  • Lavera

    Ať jsem šla na jakýkoliv muzikál, nikdy jsem “nepátrala” po obsazení, ( jen u Bídníků jsem měla Valjeana “přímo od pramene” ), vždycky mě ale potěšilo, když jsem měla to štěstí a představení mně “vyšlo” bez “hvězd”…


  • Romča

    Lavero, jenže Vy bohužel nejste prototyp průměrného návštěvníka českých muzikálů… V tom má bohužel Pavel pravdu!


  • Karolina

    hkavne aby se to prodavalo, zatim je ten brezen dost bida!


  • Lavera

    Romča: já vím; jednak je to dáno mým věkem a asi trochu i jistým hudebním vzděláním, které ostatně za mého mládí bylo dost běžné a – ať se na mě třeba hodně lidí zlobí, že si v dnešní době vůbec “dovolím” něco takového napsat – především tím, že v době, kdy jsem já byla ve věku velké části zde diskutujících, tak umění hudebního divadla bylo alespoň v Praze, ale podle četných hostovaček mimopražských souborů i jinde v Československu, ( hostovaly tu samozřejmě i slovenské soubory ), skutečně na dobré úrovni pěvecké, herecké, pohybové i “výrazové”, bylo to “syntetické” divadlo, jakým má tento žánr, pokud je opravdu dobrý, být.
    Ale časy se mění a k čemu – na to ať si každý najde odpověď sám, pokud je tedy schopen samostatného myšlení a ne jen papouškování odposlouchaných frází.
    Vím, že to sem už nepatří, ale myslím, že právě Vy víte, co mám na mysli…


  • Sandrina

    Chybí mi tam Robert Jícha jako Enjolras… A nevíte někdo proč už nehraje Jan Ježek’? Moc mi tam chybí… Jinak Josef Štágr – super!


  • Jiří K.

    Sandrina: Robert Jícha teď hraje Woodyho v Divotvorném hrnci v NDM Ostrava a taky nazkušuje roli Ivánka do Mrazíka, který bude mít tamtéž premiéru na začátku prosince!


  • hejahejaheja

    Kdo je robert jícha?


  • Jiří K.

    hejahejaheja:
    Tohle by na vysvětlení mohlo stačit…
    http://www.robert-jicha.cz/?page_id=40


  • hejahejaheja

    Díky…..zajímavý zpěvák,jen to Brno…Městské divadlo…………..hrůza,prostě divadlo je dobré,špatné a v Brně…………megalomanské projekty bývalého komunistického předáka pana …….uf,ale pan Jícha je zajímavý,opravdu.


  • hejahejaheja

    Kde zamrzli členové diskuse?


  • Romča

    Nikde. Sledují zajímavější muzikály:)


  • Julie

    Zajímavější muzikály? Na tak teda promiň, já osobně lepší muzikál jak Les Misérables neznám.


  • hejahejaheja

    Prosím dejte mi tip na zajímavý muzikál v Praze..,


  • Jiří K.

    hejahejaheja: No tak já třeba příští týden vyrážím na (bohužel již předposlední) karlínské Producenty. A být vhodná konstalace, což poslední dobou moc není, zajdu ještě na Vraždu za oponou nebo na Fidlovačku na Jeptišky a My Fair Lady, do ABC na Saturnina….


  • Romča

    Julie, já uznávám, že Bídníci jsou skvělá podívaná, výborný titul, jen – dokud se nerozjedou – tak chápu, že lidi diskutují víc spíš u titulů, které už frčí, protože diskusi tam považují za zajímavější:)
    Jinak to hejahejaheja. Zajímavých muzikálů v Praze je bezpočet. Počínaje oběma hitmuzikály – Dětmi Ráje i Osmým světadílem, přes Carmen či příští týden startujícího Quasimoda, po rekordy lámajícího Kata Mydláře. A velmi kvalitní bude určitě i Vánoční zázrak!


« Starší komentáře Novější komentáře »