Aktuální zprávy

Muzikál ADÉLA JEŠTĚ NEVEČEŘELA on-line a zdarma


Úspěšná inscenace podle fenomenálního filmu z roku 1977. Hororová hudební komedie Adéla ještě nevečeřela, která se na prknech Slováckého divadla držela od premiéry v září 2008 až do Silvestra 2010 bude ke zhlédnutí on-line a zdarma.

Režisérem, autorem divadelního libreta a choreografem představení je Radek Balaš. Hudbu složil Ondřej Brousek, scénu stvořil Jaroslav Milfajt a kostýmy navrhla Jolana Schofieldová-Izbická.

Premiéra muzikálové adaptace stejnojmenného filmu z roku 1977 Adéla ještě nevečeřela proběhla v září 2008 ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti. O měsíc později proběhla pražská premiéra, a to v Divadle Broadway. V roce 2012 muzikál uvedlo Divadlo J. K. Tyla v Plzni. Muzikál se také uváděl v Horáckém divadle v Jihlavě a dále v koprodukci Západočeského divadla v Chebu a Karlovarského městského divadla s živým doprovodem Karlovarského symfonického orchestru.

Adéla ještě nevečeřela Slovácké divadlo

Záznam hudební komedie Adéla ještě nevečeřela můžete vidět ve středu 6. května od 20 hodin na facebookových stránkách Slováckého divadla.

Ke zhlédnutí bude k dispozici jeden týden.

ADÉLA JEŠTĚ NEVEČEŘELA

SLEDUJ ZDE

Věhlasný detektiv Nick Carter z New Yorku je pozván komisařem Ledvinou do Prahy, aby zde pomohl vyřešit záhadný zločin – zmizení psa hraběnky Thunové, s nímž si zdejší policie neví rady. Přestože je vyzbrojen geniálním mozkem a nejnovějšími převratnými vynálezy, na místě – zejména v malebných hospůdkách – zjišťuje, že v Čechách všechno chodí trochu jinak než v Americe. Při pátrání objeví stopy vedoucí k zločinnému hraběti von Kratzmar, jenž připravuje ďábelské plány, které je nutno překazit mimo jiné i kvůli líbezné Květušce, k níž detektiv vzplanul láskou. Jestli v parodii na laciné sešitové detektivky scénáristy Jiřího Brdečky a režiséra Oldřicha Lipského zvítězí dobro či zlo není až tak podstatné. Důležitý je fakt, že podle fenomenální komedie z roku 1977, patřící dodnes do zlatého fondu české kinematografie, vznikl ve Slováckém divadle originální muzikálový projekt.

FOTOGALERIE

Foto: Milan Zámečník

VIDEO

Ukázky z obnovené premiéry v Divadle Broadway

Aktuální zprávy
Záznam komorního muzikálu THRILL ME on-line. Pouze jednou
Aktuální zprávy
Muzikál Kočky (CATS) on-line a zdarma
Aktuální zprávy
Nový muzikál Tomáše Kluse a Jana Svěráka: BRANICKÝ ZÁZRAK (+ obsazení a klip)
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!