Aktuální zprávy

VELKÝ PŘEHLED: Kam na muzikály v létě?


Divadelní sezóna 2017/17 se blíží ke svému závěru a již teď díky letnímu počasí myslíme spíše na výlety k vodě, než do divadel. Ale i v létě se tradičně uskuteční několik muzikálových akcí, kterými si můžete dva měsíce divadelních prázdnin zpestřit. My jsme pro vás připravili kompletní přehled těchto letních produkcí. Tak kam vyrazíte?

NOC NA KARLŠTEJNĚ

30.6.-12.8.2017, Hrad Karlštejn
4. a 5.7.2017, Zámek Lednice
9.8.2017, Zámek Jindřichův Hradec
5.9.2017, Zámek Pardubice

Noc na Karlštejně se v létě 2017 znovu vrátí na hrad Karlštejn! Slavná inscenace ve hvězdném obsazení opět rozezpívá nádvoří jedné z nejkrásnějších českých památek. Díky mimořádnému úspěchu bude odehrána druhá limitovaná série 13 představení, která bude zakončena slavnostní beneficí na opravu nástěnných maleb hradu Karlštejn. Pro velký zájem se letos představení uskuteční také na zámcích Lednice, Jindřichův Hradec a Pardubice.

Vstupenky v síti TICKET ART. (Zbývá už jen posledních pár vstupenek do Lednice a Pardubic, jinak je zcela vyprodáno)

KAPKA MEDU PRO VERUNKU

8.7.2017, Amfiteátr Loket
25.8.2017, Amfiteátr Konopiště

Oblíbený muzikál Kapka medu pro Verunku se rozloučí s diváky pod širým nebem! Dvě úplně poslední představení se v létě uskuteční v amfiteátru v Lokti a Konopišti. Příběh o lásce, přátelství, o modré planetě a o tom, jak to bylo anebo mohlo být dál v království Popelky, Zlatovlásky a Hloupého Honzy a jestli uměli opravdu vládnout a jestli náhodou neudělali někde chybu. Za 5 let uvádění muzikál navštívilo více než 100.000 diváků. Příběh se s laskavým humorem zabývá vztahy mezi lidmi a přírodou a chce přimět mladého diváka k zamyšlení nad těmito tématy.

Vstupenky v síti TICKET ART.

BISKUPSKÝ DVŮR – MĚSTSKÉ DIVADLO BRNO

16.6.-13.7.2017, Biskupský dvůr, Brno

Městské divadlo Brno opět tradičně uzavírá sezónu na Biskupském dvoře. 16. června premiérově uvede muzikál Stanislava Slováka, Jana Šotkovského, Petra Štěpána a Karla Cóna Brněnské kolo, který vychází z brněnských pověstí a legend. Kromě této novinky se na Biskupském dvoře letos budou uvádět muzikály My Fair Lady, Radůz a Mahulena a Noc na Karlštejně.

Muzikál Mamma Mia!

Muzikál Mamma Mia!

LETNÍ MAMMA MIA!

13.7.-13.8.2017, Divadlo Hybernia, Praha 1

Jeden z nejúspěšnějších světových muzikálů založený na písních skupiny ABBA v jedinečné české verzi, kterou v Kongresovém centru Praha vidělo přes 280.000 diváků, se v létě představí na 32 exkluzivních představení v Divadle Hybernia. Obsazení zůstává stejné, jako v Kongresovém centru, samozřejmostí je živý orchestr. Producenti cílí především na zahraniční diváky, očekávejte tedy vyšší vstupné, ceny začínají na 690 Kč.

Vstupenky v síti TICKET ART.

TAJEMSTVÍ

23.6.2017, Přírodní amfiteátr Loket

Fanoušci Daniela Landy si mohou užít jeho muzikálové drama Tajemství poprvé pod širým nebem. Stane se tak na Lokti, kde každoročně Divadlo Kalich ke konci sezóny hostuje. Tajemství je napínavým mystickým příběhem, v němž se kolem hlavních hrdinů začínají dít nevysvětlitelné věci a oni postupně – společně s diváky – přicházejí na to, proč k těmto událostem dochází. Diváci se v hlavních rolích mohou těšit na Markétu Procházkovou, Henricha Heňo Šišku nebo Zbyňka Frice.

ŠÍLENĚ SMUTNÁ PRINCEZNA

13.7.-21.7.2017, Studio DVA, Praha 1

V rámci Léta hereckých osobností, které každoročně pořádá pražské Studio DVA, se uskuteční v jejich divadle také série 9 představení divadelní adaptace legendárního hudebního filmu Šíleně smutná princezna. Příběh prince a princezny ze sousedních zemí, kteří mají na přání svých otců a jejich rádců uzavřít sňatek, ale rozhodnou se sami si vybrat partnera. V hlavních rolích účinkují Berenika Kohoutová a Jan Cina, dále např. Jan Kraus nebo Bob Klepl.

Jan Cina v Šíleně smutné princezně

Jan Cina v Šíleně smutné princezně

HUDBA POD HVĚZDAMI

15.7.-27.8.2017, Révové nádvoří – Klementinum, Praha

Musical Production Emy Krahulíková pořádá v létě na Révovém nádvoří v Klementinu sérii open-air koncertů. Těšit se můžete především na muzikál Romeo a Julie Zdeňka Bartáka, který se bude od příští sezóny uvádět v Divadle Hybernia. Dále se uskuteční letní romantický koncert Mariana Vojtka, koncert komorního uskupení Czech Metal Strings a skvělé tanečně-akrobatické vystoupení The Loser(s).

Vstupenky v síti TICKET ART.

BRAVO BROADWAY

29.7.2017, Pivovarská zahrada, Český Krumlov

MHF Český Krumlov pravidelně nabízí divácky oblíbené muzikálové večery. Diváci se mohou v programu s názvem Bravo Broadway těšit na slavné muzikálové melodie v podání hvězd broadwayských divadel, tak jak je měli možnost zhlédnout již v minulých ročnících. Tentokrát to bude v první části večera výběr z klasických muzikálů let 1920-1959, tedy éry, která vešla ve známost jako „Golden Age of Musical Theatre“. Ve druhé části jako kontrast zazní výběr z show „Rock On !“, Classic Rock a Pop let 70´a 80´.

TOUHA JMÉNEM EINODIS

17.7.-3.8.2017, Letní scéna Divadla Ungelt, Praha

7 představení původního českého komorního muzikálu pro Martu Kubišovou a Anetu Langerovou. Příběh inspirovaný nevšedním osudem baronky Sidonie Nádherné, poslední majitelky zámku Vrchotovy Janovice. Kromě barvitého osobního života krásné a inteligentní baronky, přibližuje komorní muzikál také pohnuté historické okamžiky naší země a coby ctitelé baronky v něm vystupují významní muži minulého století – vídeňský novinář a literát Karl Kraus, malíř Max Švabinský či básník Rainer Maria Rilke.

Touha jménem Einodis

Touha jménem Einodis

NOC NA KARLŠTEJNĚ NA HNĚVÍNĚ

19.6.-29.6.2017, Hrad Hněvín

A ještě jednou tu máme legendární hudební komedii Noc na Karlštejně, tentokrát v produkci Městského divadla Most v romantickém prostředí hradu Hněvín.  V hlavních rolích uvidíte Daniela Rouse a Luciu Jagerčíkovou. Vstupenky seženete za 300 Kč.

VÝLET ZA HRANICE

Léto samozřejmě svádí také k výletům do zahraničí, především v Německu najdete muzikálové produkce té nejvyšší kvality a divadelní prázdniny se u Stage Entertainment nedrží. Připravte se ale na opravdu vysoké ceny vstupenek, za nejlepší místa můžete zaplatit až 150 euro! Zde nabízíme pár tipů:

Celé léto se ve Stuttgartu uvádí muzikál Ples upírů (Tanz der Vampire), můžete tedy porovnat v českou verzí, která měla tuto sezónu u nás premiéru. Rovněž ve Stuttgartu se právě uvádí také oblíbená Mary Poppins.

Do 9. července se v Mnichově uvádí muzikál Sestra v akci (Sister Act), kterým se naopak můžete připravit na chystanou českou premiéru v Hudebním divadle Karlín.

Pokud si uděláte výlet do Hamburku, můžete celé léto navštívit hned dvě velké muzikálové show od Disneyho – Lvího krále a Aladdina. Zároveň od 28.6. do 18.7. hostuje v Hamburku britské turné muzikálu Billy Elliot, u nás v redakci jeden z nejoblíbenějších muzikálů. Pokud nemáte rádi němčinu v muzikálech, může být Billy právě ta správná volba pro vás.

A pokud se vrátíme ještě k Disneymu, nabízí se také Tarzan (v Oberhausenu) nebo Zvoník od Matky Boží (v Berlíně).

Scéna ze zahraničního uvedení Plesu upírů

Scéna ze zahraničního uvedení Plesu upírů


Brno
Obsazení muzikálu MAMMA MIA! v Městském divadle Brno
Aktuální zprávy
JAMU dnes koncertem v Městském divadle Brno oslaví své kulaté narozeniny
Aktuální zprávy
Nominace na Ceny Thálie 2020 v muzikálové kategorii
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!