Aktuální zprávy

JAMU dnes koncertem v Městském divadle Brno oslaví své kulaté narozeniny


70. výročí svého založení si dnes velkým koncertem studentů a absolventů, kteří na Divadelní fakultě vystudovali muzikál, připomene Janáčkova akademie múzických umění v Brně. Slavnostní večer nazvaný VIVAT ACADEMIA se uskuteční na Hudební scéně Městského divadla Brno v režii Stano Slováka.
V první padesátiminutové části programu vystoupí studenti 4. ročníku muzikálového herectví (ateliér Petra Štěpána a Miroslava Ondry) s fragmentem představení Kinovály, v němž má jít zejména o melodie stříbrného plátna, přičemž tvůrci slibují velké žánrové rozpětí od popu, rocku a pohádky až k šansonu.

Autorem konceptu je Petr Štěpán, který spolu s dirigentem koncertu Danem Kalouskem provedl i výběr písní. Zazní řada slavných melodií například z filmů Pelíšky, S tebou mě baví svět, Tenkrát na západě, Tři mušketýři, Moulin Rouge, Vlasy, songy ze slavných bondovek a další. Nové aranže pro třicetičlenný orchestr divadla, jenž účinkující doprovodí, připravil Dan Kyzlink.

Ve druhé půli večera se na jevišti objeví na čtyřicet zpěváků a zpěvaček z řad dřívějších absolventů s řadou slavných muzikálových melodií. Ačkoli některá jména přeci jen prosákla, režisér žádná prozrazovat nechtěl, slíbil však nejedno překvapení a jistě je na co se těšit.

Slavnostní koncert začne na Hudební scéně MdB 31. května od 18 hodin a poslední vstupenky na slavnostní večer podle všeho ještě zůstávají v prodeji na webových stránkách Městského divadla či na jeho pokladně.

(foto Petr Šmerkl, Wikipedia)


Aktuální zprávy
Národní divadlo moravskoslezské zveřejnilo obsazení hlavních rolí muzikálu “Evita”
Aktuální zprávy
Divadlo Kalich spustilo svůj e-shop
Brno
Městské divadlo Brno už brzy ovládnou “Kočky”
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!