Praha

V dubnu se vrací muzikál Tarzan


Muzikál Tarzan se vrací do Divadla Hybernia. Již 4. dubna 2024 se v obnovené premiéře znovu odehraje jeden z nejznámějších dobrodružných a milostných příběhů s hudbou Phila Collinse.

Tarzan měl v Divadle Hybernia derniéru před dvěma lety a nyní se podařilo vrátit muzikál zpět na česká divadelní prkna.

Martin Šemík

Martin Šemík

Příběh líčí osudy potomka mladého anglického páru, kterého po tragické smrti jeho rodičů vychová pralesní opice a který se brzy díky své síle a důvtipu stane nejmocnějším tvorem džungle. Jeho dobrodružný život v korunách stromů obrátí naruby expedice profesora Portera, který přijel do africké džungle studovat život goril. Tarzan si poprvé uvědomí, že je člověk a jeho prozření je umocněno opětovanou láskou k profesorově dceři Jane.

Petra Vojtková a Peter Pecha

Petra Vojtková a Peter Pecha

„Tarzan je jedno z mých nejoblíbenějších představení. Je to náročné pro všechny. Pro herce třeba proto, že vlastně musí být dvě a půl hodiny v podřepu, takže po 14 dnech zkoušení už měli všichni svalovou křeč. Pro zázemí, které diváci nevidí, pak na přestavbu, protože celá scéna musí být přesně, aby se nikdo nezranil a zachovala se atmosféra džungle, třeba díky přesnému nasvícení. Byl jsem kvůli tomu studovat gorily i v ZOO, aby všechno bylo správně,“ upřesňuje režisér Libor Vaculík.

Libor Vaculík

Libor Vaculík

V rolích Tarzanů se v dospělé podobě představí Peter Pecha a Robert Urban. Roli Kaly si zahrají Jana Zenáhlíková a Dita Hořínková. V rolích Kerchaka se představí Josef Vojtek a Marian Vojtko a v roli Jane se alternují Ivana Korolová a Petra Vojtková.

Peter Pecha

Peter Pecha

Fotografie zkouška Tarzan Divadlo Hybernia. Foto Divadlo Hybernia.

Praha
Úvodní projekt „Muzikálových legend“ s hity Karla Svobody se vrací: tentokrát do pražské Lucerny
Pozvánky a konkurzy
Muzikál BILLY ELLIOT potřetí a naposledy na velkém plátně v Lucerně
Praha
Muzikálová komedie Adam a Eva v Divadle Broadway finišuje před premiérou (+ rozhovory)
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!