Aktuální zprávy

Rychlé zprávy z našich divadel


Časopis Story vydává speciální balíček k premiéře Johanky z Arku. Městské divadlo Brno natáčí nové 2CD Bídníků.V Divadle Milenium bude mít premiéru nová rocková opera. Další informace o Baronu Prášilovi. Projděte si s námi důležité aktuality posledních pár dní…

Premiéra muzikálu Johanka z Arku se nezadržitelně blíží a již teď je pravděpodobně nejočekávanější muzikálovou událostí začátku nové sezóny. 7. září 2009 vyjde u týdeníku Story (číslo 37) speciální dárkový balíček, který bude obsahovat 7 písní z připravovaného CD, které vyjde k premiéře muzikálu (14. září 2009), a poukaz v hodnotě 99 korun na jakýkoliv muzikál Divadla Kalich. Na CD uslyšíte nové hudební aranže a obsazení, jmenovitě Báru Basikovou, Lucii Šoralovou, Jiřího Zonygu, Kamila Střihavku nebo Ondřeje Rumla. V samotném časopisu pak naleznete titulní rozhovor s Bárou Basikovou a velkou reportáž z příprav muzikálu. Cena časopisu s balíčkem bude 99 korun. Titulní píseň Most přes minulost si v podání obou Johanek můžete přehrát již teď (zdroj iDnes.cz).

Více o muzikálu Johanka z Arku vám přineseme po 8. září 2009, kdy se bude konat press show s ukázkami z muzikálu, stejně jako v případě Touhy. Těšte se tedy na naše preview očekávaného titulu.

Bídníci patří k nejoblíbenějším muzikálům ve světě i u nás. Důkazem toho je i letošní premiéra v Městském divadle Brno, která sklidila obrovský úspěch, jak u diváků, tak u kritiky. Spekulovalo se o vydání nové nahrávky, ale teď je to jasné. V brněnském G studiu se nahrává první kompletní studiová 2CD nahrávka písní z muzikálu. Česká republika se tak bude moci pochlubit třemi odlišnými nahrávkami světového hitu. Ta první vyšla v roce 1992 a jednalo se o pouhý jednodiskový výběr z Divadla Na Vinohradech. Druhá nahrávka byla mnohem bohatší, na třech CD vyšel v roce 2003 kompletní live záznam představení z GoJa Music Hall. Datum vydání brněnské nahrávky zatím není známo.

V nedávno nově otevřeném Divadle Milenium se v prosinci představí nová rocková opera Oidipus Tyranus, kterou napsali autoři známé Antigony. Opět se jedná o námět z řecké mytologie z antiky. Příběh krále Oidipa je známý především díky Sofoklově dramatu a příběh o naplněném osudu, kterému nelze uniknout, inspiruje umělce dodnes. Do nové rockové opery byli osloveni jak umělci z Antigony, tak nové tváře, mezi nimiž můžeme jmenovat například Kamila Střihavku. Premiéra je naplánována na 15. prosince 2009.

Baron Prášil bude mít premiéru až v únoru 2010, ale opět se na internetu objevily další informace. Oficiálně potvrzené byly alternace hlavní role, kterou si zahrají Daniel Hůlka, Marian Vojtko a Josef Vojtek. Dále v muzikálu budeme moci vidět Jiřího Langmajera, Zdeňka Izera, Tomáše Savku, Kateřinu Brožovou nebo Martu Jandovou. Na oficiálních stránkách je pak ke stažení kompletní synopse muzikálu, kde je patrné i velké množství slibovaných scénických triků, které vyvrcholí v závěru představení, kdy se na jeviště přes hlavy diváků snese zlatý kočár tažený trojkou pegasů. Jistě se máme na co těšit.


Aktuální zprávy
“Jesus Christ Superstar” – Open air představení slavného muzikálu
Aktuální zprávy
Muzikál 50 ODSTÍNŮ! uvede Divadlo Radka Brzobohatého (+ videa)
Rozhovory
Radka Špáňová: “K Johance jsem se dostala úplnou náhodou”
  • Pavel

    No, tak po přečtení prášilovské synopse nezbývá než doufat, že laterna magika bude fungovat a dočkáme se tak nové podoby divadla.