Aktuální zprávy

Titulní píseň k muzikálu Slunce, seno, jahody představili Eva Burešová a Ondřej Gregor Brzobohatý (+ videoklip)


V úterý 24. května 2022 se na Rádiu Blaník uskutečnil slavnostní křest singlu “Léto”, který se stal ústřední písničkou k muzikálu Slunce, seno, jahody.

Přímo v živém vysílání posluchačům rádia představili song jeho interpreti Eva Burešová a Ondřej G. Brzobohatý, který podle filmu Zdeňka Trošky a Petra Markova složil nejen tuto písničku, ale také hudbu, texty písní i libreto k celému muzikálu. Ten uvede Hudební divadlo Karlín a premiéra se uskuteční 16. června 2022.

Eva Burešová a Ondřej Gregor Brzobohatý

Eva Burešová a Ondřej Gregor Brzobohatý

Ve vysílání Rádia Blaník Ondřej Brzobohatý například prozradil, jak titulní song, který měl včera na rádiu premiéru, vznikal. „Já v celém tom muzikálu nemám žádnou letní táborákovou písničku, ale přitom jsem na nich vyrostl a říkal jsem si, že by muzikál měl takovou písničkou končit,“ vysvětluje Ondřej Brzobohatý. Poté prý poprosil svou dlouholetou kamarádku Evu Burešovou, aby duet zpívala s ním. „Chtěl jsem, aby to byl duet, tak jsem si řekl, zazpívám to já jako autor muzikálu a vezmu si k tomu jednu z nejlepších zpěvaček v Česku,“ pěl na Evu Burešovou ódy Brzobohatý. „A já sám jsem si splnil sen, poprvé v životě zpívám country,“ uzavřel Brzobohatý.

„S Ondrou se známe hodně let a já za ním půjdu, ať se děje, co se děje. Protože si ho cením jako geniálního muzikanta a vím, že cokoliv on vyprodukuje, bude kvalitní,“ vrací Brzobohatému komplimenty Eva Burešová.

Eva Burešová a Ondřej Gregor Brzobohatý

Eva Burešová a Ondřej Gregor Brzobohatý

Ondřej Brzobohatý dále v živém vysílání moderátorovi Petrovi Slívovi prozradil, že k muzikálové adaptaci slavné komedie Zdeňka Trošky dostal už mnoho zpětné vazby. Já jsem upřímně velice rád, že to s muzikálem dopadlo, i když jsem se na něj už dozvěděl spoustu různých názorů. To jsem samozřejmě čekal, protože je to svým způsobem zvláštní téma, tím, jak to rozděluje některé pseudointelektuály a lidi, kteří si na nic nehrají a normálně řeknou, že se jim Slunce, seno líbí. Za mě je to zkrátka dobře zvládnutá komedie, člověk se u ní zasměje a upřímně vlastně hanit někoho nebo dílo někoho, kdo byl schopen rozesmát miliony lidí, mi přijde dost trapný,“ rozohnil se ve vysílání Rádia Blaník Ondřej Brzobohatý. „Takže pokud mi někdo vyčítá, že zrovna toto téma jsem adaptoval na jeviště, tak mi nezbývá nic jiného než mu říct, aby se přišel podívat na celé dílo do Hudebního divadla v Karlíně,“ uzavírá Brzobohatý.

Eva Burešová, Petr Slíva, Ondřej Gregor Brzobohatý

Eva Burešová, Petr Slíva, Ondřej Gregor Brzobohatý

Rádio Blaník kromě titulní písně “Léto”, přineslo svým posluchačům také exkluzivní možnost, vidět na svých sociálních sítích poprvé videoklip k písni, který vytvořil Václav Noid Bárta.

VIDEOKLIP

Léto – Eva Burešová a Ondřej G. Brzobohatý
(muzikál Slunce, seno, jahody)

„Rádio Blaník je hrdým partnerem muzikálu, protože kultovní film Zdeňka Trošky Slunce, seno, jahody naši posluchači milují. Věřím, že i muzikál se stane stejně populární a budeme moci našim posluchačům přinést nejen soutěže o vstupenky, ale také řadu zajímavých rozhovorů s interprety a informace ze zákulisí,“ říká Daniel Rumpík, ředitel Rádia Blaník.

OBSAZENÍ MUZIKÁLU
SLUNCE, SENO, JAHODY

HUDEBNÍ DIVADLO KARLÍN

Šimon – Martin Písařík / Roman Tomeš
Venca – Jan Kopečný / Filip Hořejš
Miluna – Kateřina Pechová / Felicita Prokešová
Eviku – Kristýna Daňhelová / Anna Vopletalová
Škopek – Pavel Kikinčuk / Martin Sobotka
Škopková – Iva Pazderková / Adéla Gondíková
Kelišová – Jaroslava Kretschmerová / Kateřina Macháčková
Blažena – Ivana Korolová / Nikola Ďuricová
Farář – Bronislav Kotiš / Denny Ratajský
Předseda – Václav Vydra / Richard Genzer
Béďa – Martin Holec / Ivo Hrbáč
Hubičková – Pavla Břínková / Světlana Nálepková

TVŮRCI

Filmový scénář: Zdeněk Troška a Petr Markov
Filmová hudba: Karel Vágner
Hudbatextlibreto: Ondřej Gregor Brzobohatý
Choreografie: Ivana Hannichová
Hudební nastudování: Kryštof Marek
Kostýmy: Roman Šolc
Scéna: Petr Hloušek
Sound design: Petr Ackermann
Light design: Pavel Dautovský
Režie: Antonín Procházka

Slunce, seno, jahody - Hudební divadlo Karlín


Aktuální zprávy
VÍME PRVNÍ: Světová premiéra muzikálu “IAGO” čti [ja:go] Janka Ledeckého se uskuteční v únoru 2014
Aktuální zprávy
Muzikál “Popelka” přibruslí opět na ledě, ale i na DVD
Aktuální zprávy
On-line derniéra muzikálu Josef a jeho úžasný pestrobarevný plášť z DJKT v Plzni
  • Jarek

    Písnička příliš nezaujala. Ani mi moc nesedí do poetiky známé z filmu a z filmové hudby.