Aktuální zprávy

Hvězdně obsazený muzikál Hairspray v rámci on-line projektu The Shows Must Go On


Vysílání YouTube kanálu Andrew Lloyd Webbera “The Shows Must Go On” pokračuje a tentokrát přinese televizní speciál Hairspray live, který byl v roce 2016 uveden televizní stanicí NBC.

Muzikál bude k dispozici k on-line zhlédnutí v pátek 29. května 2020 od 20:00 hod., a to po dobu 48 hodin.

SLEDOVAT MŮŽETE ZDE

>> The Shows Must Go On <<
YouTube kanál

UPOZORNĚNÍ

Na poslední chvíli došlo ke změně podmínek vysílání. Kvůli omezeným právům k dílu, nebude možné sledovat záznam v Latinské Americe, Asii a střední a východní Evropě (což zahrnuje i Českou republiku). Pobýváte-li v současné době mimo tyto oblasti, záznam vám poběží bez problémů. Rovněž lze pro sledování využít i různých VPN služeb.

Muzikál Hairspray, který odpremiéroval v roce 2002 v Seattlu a následně na Broadwayi, je adaptací stejnojmenného filmového muzikálu z roku 1988. Broadwayská inscenace získala osm cen Tony, včetně té za nejlepší muzikál a na Broadwayi se udržela víc než šest let. Podobně úspěšné bylo uvádění na West Endu, kde se hrál Hairspray od roku 2007 a obdržel mimořádných 11 nominací na cenu Olivier, z nichž proměnil 4, včetně té za nejlepší muzikál.

Muzikál se hrál i na mnoha dalších světových jevištích, na letošní jaro byl naplánován návrat Hairspray na West End, bohužel díky koronavirové krizi bylo uvádění přesunuto a uvádět se bude snad od letošního listopadu.

Děj muzikálu je zasazen do města Baltimore ve Spojených státech v roce 1962 a sleduje cestu boubelaté středoškolačky Tracy Turnblad za splněním svého snu, kterým je stát se hvězdou televizní taneční show. Hairspray je barevná retro show plná dynamických písniček a energických tanečních čísel, ale zároveň dojemný příběh o jinakosti každého z nás.

Televizní speciál Hairspray live, který se bude vysílat, je převzatým broadwayským představením realizovaným živě v televizním studiu. Do hlavní role jinak hvězdně obsazeného pořadu byla obsazena pěvecky i herecky nadaná Maddie Baillio, jež zvítězila v otevřeném konkurzu, který byl vyhlášen v New Yorku. Tracyinu matku, kterou ve všech produkcích hraje muž, ztvárnil Harvey Fierstein, který hrál Ednu Turnblad i na Broadwayi a za svůj výkon získal cenu Tony. V dalších rolích se objeví Ariana Grande, Kristin Chenoweth, Jennifer Hudson, Garrett Clayton nebo Rosie O’Donnell.

Hairspray live


Zahraničí
“Love Never Dies” aneb pokračování nejznámějšího muzikálu světa
Aktuální zprávy
Popelka Nikola Ďuricová se zasnoubila přímo na jevišti (+ video)
Aktuální zprávy
“High School Musical” přibruslí v květnu do Prahy
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!