Aktuální zprávy

Ján Ďurovčík uvede Jesus Christ Superstar s Romanem Tomešem a Patrikem Vyskočilem v hlavní roli


Režisér a choreograf Ján Ďurovčík uvede v Tower Stage Bratislava slavnou rockovou operu Tima Rice a Andrew Lloyd Webbera JESUS CHRIST SUPERSTAR. “Celá moje dosavadní práce směřovala k jedinému cíli. Dozrál čas pro nejdokonalejší muzikál na světě,” říká o Ježíšovi Ďurovčík. V hlavní roli se představí Patrik Vyskočil a Roman Tomeš, Máří Magdalenu si zahraje Nela Pocisková a Katarína Hasprová a Jidáše Ján Slezák, Ján Jackuliak a Lukáš Adamec.

Vizuál slovenské premiéry muzikálu

Vizuál slovenské premiéry muzikálu

Komorní prostředí divadla Tower Stage se přemění v antickou arénu (scénografie Martin Černý, který s Ďurovčíkem pravidelně spolupracuje na inscenacích v Divadle Kalich), díky čemuž budou diváci pouhých několik centimetrů od herců. “Budete cítit jejich dech, pot a vnímat každý pohyb svalů,” dodává Ďurovčík. V Bratislavě tak na diváky čeká mnohem intimnější uvedení, než jsme dosud mohli vidět v ČR.

Hrát Ježíše je nejen splněný muzikálový sen, ale také ohromná pocta. Jako puberťák jsem si pouštěl tento muzikál na CD i videu, zpíval jsem si písničky, ale ani v tom nejbláznivějším snu by mě nenapadlo, že jednou skutečně budu stát na jevišti jako Ježíš. S pokorou a úctou děkuji osudu za tuhle možnost a samozřejmě Jánu Ďurovčíkovi za to, že si mě vybral“, řekl nám o hlavní roli Roman Tomeš. Ten se na slovenské muzikálové scéně představí poprvé.

To jeho alternant Patrik Vyskočil je známý i českým divákům, a to díky roli Laerta v posledním uvedení Hamleta v Divadle Broadway. “Na tento projekt se extrémně těším, protože to je jedno z nejlepších světových děl. Byla to tak významná nabídka, že jsem kvůli ní musel odmítnut účinkování v muzikálu Bídníci,” říká Patrik.

KOMPLETNÍ OBSAZENÍ

Ježíš – Patrik Vyskočil / Roman Tomeš
Jidáš – Ján Slezák / Ján Jackuliak / Lukáš Adamec
Máří Magdalena – Nela Pocisková / Katarína Hasprová
Pilát – Ján Jackuliak / Lukáš Adamec / Martin Hudec
Herodes – Ján Jackuliak / Viktor Horjan
Annáš, Šimon – Lukáš Adamec / Martin Mikulášek
Kaifáš – Jakub Růžička / Tomáš Majláth

Company – Michal Hallon, Roman Muller, Romana Orlická, Lenka Machciníková, Barbora Hlinková, Zuzana Meszárosová, Bronislava Kováčiková, Andrea Trenčanská, Radka Šutľákova

Balet – Jozef Antálek, Miroslav Martinovič, David Schimmer, Matej Oškera, Peter Mihálik, Viera Bieliková, Silvia Beláková, Petra Makranska, Ivana Kučerová, Adriana Pinková, Mariana Paulíková

O živý hudební doprovod se postará skupina IMT Smile. Slovenské přebásnění je z pera Jána Strassera.

Premiéra muzikálu je naplánována na 10. dubna 2015. “Muzikál uvedeme na pouhých 30 exkluzivních repríz. Některé z nich jsou již teď vyprodané, o vstupenky je mimořádný zájem,” říká Ďurovčík. Vstupenky zakoupíte v síti TICKETPORTAL.

Muzikál Jesus Christ Superstar v příští sezoně uvede v režii Jiřího Nekvasila také Národní divadlo moravskoslezské v Ostravě.


Zahraničí
Další zastávkou muzikálové bomby “Sister Act” bude Vídeň!
Aktuální zprávy
Česká verze MAMMA MIA! v létě rozezní Divadlo Hybernia hity skupiny ABBA
Aktuální zprávy
Soukup a Osvaldová píší pro Kalich nový muzikál “Muž se železnou maskou”
  • Mirka

    Nela s Romanem
    budou krásný pár, těším se :D


  • Martin K.

    Romanovi velká gratulace!
    Jeho píle a dřina s jakou na sobě maká, sklízí úspěchy a pokrok je na něm znát s každým odehraným představení.


  • Mikeš

    Taky mám radost z Romana Tomeše, určitě bude jako Ježíš skvělý! Škoda, že ho neuvidíme v Praze, hned bych na něj šel. :-)


  • TEREZKA

    Mám z toho pocit, že jako by tam neměli lidi.. Moc stejných jmen v různých rolí.. A Hasprová se k ni věkově nehodí.. Pociskovou neřeším, to se jmenuje: Ďurovčík.. Každopádně jsou to všichni slušní zpěváci, takže to bude určitě super, nicméně to nebude moc rockové, protože jsou to zpěváci charakterově hlasem tzv. měkcí..


  • janule

    Lukas Adamec se dal na muzikal? Ale ten rock umi… Docela bych to chtela videt. A na 30 repriz tri alternace? Trochu luxus :-)


  • Margaréta

    Vyskočil ako Jezus – super – perfektný nielen spevák ale aj herec – páčil sa mi v Hamletovi a neskutočný aj ako Rómeo. tak nech sa im dobre skúša :D


  • PLuto

    No, jsem hodně zvědavý na provedení na přeci jen menší a komornější scéně v Heineken Tower Stage. Akorát nevím, jak bude fungovat slovenské přebásnění, když máme všichni zažité to české…


  • Ondřej Doubrava

    No, jelikož práva zajistila podle všeho agentura Musical Media, za kterou stojí Michael Prostějovský, aspoň to vyplývá ze zaslaného PFka, tak se moc nebojím. :-) Ale že to pro nás bude malý nezvyk, s tím se musí počítat. :-)


  • Nick

    Tohle by mohla být pecka :)))


  • Vera

    Teraz som sa vrátila z premiéry a som nadšená.


  • Beba

    V utorok sa teším na muzikál, p.Ďurovčíka som stále pokladala za takého veľkého prehnaného kritika,keď som sa dozvedela, že prichádza s muzikálom JESUS CHRIST SUPERSTAR, tak som si povedala, že klobúk dole Jano :), tak verím, že nebudem sklamaná a splní to moje očakávania aj mojim priateľom, keď to bude tak dobré ako to naspievali českí speváci tak to bude veľká pecka,nádherne to oni naspievali :)))-mám tiež CD a veľmi rada to počúvam hlavne pred Veľkou Nocou, a vôbec pustiť sa do takého diela treba veľkú guráž, a kopec iného…., to kto tam spieva vôbec neriešim, dôležité je aby divák odchádzal z muzikálu obohatený, aby ho to chytilo za SRDCE, ak to p.Ďurovčík robil zo srdca-čo verím, aby sa diváci zoznámili s HLAVNOU POSTAVOU…, držím palce :)


  • beba

    Včera som bola s priateľmi na muzikál a bolo to moc pekné,výkony spevákov boli na úrovni-splnilo to moje očakávania ;),krásne výkony-super,obdivuhodné,fakt odporúčam,tiež som bola nadšená ;),aj keď mám výhrady,trochu silnejšia hudba a miestami nebolo rozumieť slová,a ešte jednu vec by som vytkla p.Ďurovčíkovi-kvôli čomu bola tam tá nahota?narážam na tie tanečnice,ktoré boli zahalené iba kabátikom hore bez….to mi vadilo…..v ktorom predstavení JCHS bolo niečo podobné?stále musíme byť iný?Slovensko sa musí stále predviesť takto?nahota nepatrí na verejnosť….nechcem moralizovať-ale tento muzikál si toto nezaslúži.Ale ostatným spevákom a hercom veľmi pekne ďakujem za ich krásne výkony-veľká vďaka ;)aj p.Ďurovčikovi samozrejme.Ježiš bol sympaťák,Peter tiež aj Judáš…


  • Dagmar

    Nádherné, som úplne nadšená, som rada, že som mala šťastie na Nelu Pociskovú! Aj ostatní herci boli super!
    Len mám tie isté výhrady ako pani predo mnou, keď bola silnejšia hudba nebolo rozumieť slová.
    Určite pôjdem na to znova, len mám otázku, prečo sa to nehrá na väčšej scéne, určite by sa predalo aj viac lístkov a ani hudba by tak neprehlušila slová. Ale ináč super, super, super…