Robin Hood - Cesta ke slávě

Třetí finálový večer “Robina Hooda” byl v dramatickém závěru osudný Ladislavu Korbelovi, režisér Ďurovčík nechtěl vyloučit nikoho! (+ video)


Ve třetím finálovém večeru castingové show “Robin Hood – Cesta ke slávě” zazpívalo a zatančilo šest zbývajících mužských finalistů – Robinů velké muzikálové hity, které vybírala porota a choreografií je doplnil Ján Ďurovčík. Všichni předvedli veskrze skvělé výkony, nejméně diváckých hlasů však obdrželi Viktor Polášek a Ladislav Korbel. Po dramatickém konci vypadl ze soutěže Ladislav Korbel. Jako první internetové médium vám opět přinášíme shrnutí všech výkonů (i celého večera) s naším komentářem. Připojte se i vy a diskutujte pod článkem! Jako vždy přinášíme vlastní fotografie přímo z přenosu a možnost zhlédnout přenos ze záznamu…

Úvodní číslo a šest Robinů

Celý večer opět zahájilo úvodní číslo, které tentokrát tančili společně s company i finalisté, kterých po prvním mužském vyřazování zbylo šest. První číslo patřilo tentokrát muzikálu “Pomáda” a bylo více vydařené, než to první. Finalisté nás hned navnadili svými kostýmy, především Viktor Polášek, na jehož číslo jsme se hned těšili. I Petr Novotný vsadil na sexy rozepnutou košili. Ženské finalistky opět nadšeně fandili Robinům z hlediště barrandovského studia, jejich čas přijde příští neděli.

Písně tentokrát vybírali sami tvůrci muzikálu a porotci v jedné osobě. Pro pořádek opět zopakujeme jejich jména – Ján Ďurovčík, Ondřej Soukup, Gabriela Osvaldová a Michal Kocourek. Prvnímu jmenovanému, režisérovi Jánovi Durovčíkovi popřáli v přímém přenosu finalisté vše nejlepší k narozeninám, což ho opravdu překvapilo. Ondřej Soukup dodal, že písně nebyly finalistům vybírány “na tělo”, ale jako takový “oříšek”. Oříškem pro někoho mohla být i angličtina, ve které se tentokrát většinově zpívalo.

Zhlédněte ze záznamu třetí finálový večer

Zdroj – archiv TV Prima na Stream.cz

Vyřazovací část finále můžete zhlédnout pod tímto odkazem!

Ladislav Korbel smutný z hodnocení porotců

V medailoncích se nám finalisté představili především jako tanečníci. Nahlédli jsme do zákulisí zkoušek finálového čísla a slyšeli jsme i hodnocení od nejpovolanějšího člověka v soutěži – režiséra a choreografa Jána Ďurovčíka, který soutěžícím velice pomáhal a choreografie jim vymýšlel “na tělo”. Většina finalistů projevila obavu z propojení tance a zpěvu, především pak z udýchanosti.

Zvykli jsme si již i na moderátory Petra Vondráčka a Martinu Kociánovou, kteří se sice nijak nezlepšili, ale naštěstí ani nezhoršili. Větší problém stále vidíme v přerušování hodnocení porotců z časových důvodů. Když nevyjde na hodnocení Michala Kocourka, který stále pokračuje v “nijakých pochvalných hodnoceních”, tak nás to nemrzí tolik, jako když se nedozvíme názor od Ondřeje Soukupa, který především ke zpěvu má zajímavé a hodnotné připomínky.

Při sumarizaci večera všichni porotci před finalisty smekli, ale jeden z nich musel soutěž opustit. Diváci poslali nejméně hlasů Ladislavu Korbelovi a Viktoru Poláškovi. Následovaly dva opravné pokusy, o kterých se dočtete přímo u hodnocení finalistů. Závěrečné rozhodnutí neměla porota vůbec lehké, režisér Ján Ďurovčík se nebyl schopen vůbec rozhodnout, Ondřej Soukup se přiklonil na Ladislavovu stranu, Gábina Osvaldová zase na stranu Viktora. Michal Kocourek nakonec rozhodl a poslal domů Ladislava Korbela. Gratulujeme Viktorovi a zároveň přejeme mnoho úspěchů i štěstí Ladislavovi, který podle nás vypadl především díky neadekvátně těžké písni, což přiznal v závěru i Ondřej Soukup.

Příští týden představí velké muzikálové hity s choreografií Jána Ďurovčíka šest ženských finalistek – Marian, sledujte tedy i příští týden TV Prima od 20:00.

.

Viktor Polášek

Viktor Polášek

Viktor Polášek otevřel sólové výstupy veselým “Songem krále Heroda” z muzikálu “Jesus Christ Superstar“. Hned nám bylo jasné, proč má takový “crazy” kostým. Samotný výkon hodnotíme velice vysoko, po minule ne příliš povedené árii z “Bídníků” nás opravdu velmi mile překvapil. Především tanečně byl výkon vynikající, herecky se s úlohou potrhlého krále Heroda dokonale sžil a evidentně si ji užil. Pěvecky to není na první pohled obtížná píseň, ale je tomu naopak a vzhledem i k taneční náročnosti byla odzpíváno skvěle. Porota taktéž Viktora velice pochválila a laťka byla nasazena opravdu vysoko, především v komplexnosti celého muzikálového čísla. Z dosud nevýrazného Viktora se rázem stala hvězda druhého finále. Divákům to však nestačilo. Při druhém pokusu byl opět stejně vynikající. Konec byl opravdu dramatický, ale Viktor nakonec postoupil a uvidíme ho i za 14 dní.

Ladislav Korbel

Ladislav Korbel

Další energickou píseň, velký hit “Maniak” z muzikálu “Flashdance” představil Ladislav Korbel, kterému asistovala sličná tanečnice. Tanečně se nám zdál výkon v pořádku, pěvecky jsme však na ještě větších pochybách než minule. Na první poslech byla znatelná špatná výslovnost a i při velké snaze jsme nerozuměli zpívanému textu. Porota mu dle našeho názoru vybrala opravdu nehodící se píseň. “Maniak” je velice známá a Ondřej Soukup podotkl, že píseň je velice těžká a nedopadla v podání Ladislava tak špatně. U televizní obrazovky se nám však zpěv neposlouchal dobře. Snad na nás teď nebudete bučet, jak diváci na Gabrielu Osvaldovou. Po zhlédnutí všech výkonů hodnotíme tento výkon jako dnešní nejhorší. Ani diváci nebyli z jeho výkonu nadšení a neposlali mu dostatečný počet hlasů. Do opravného výstupu se pustil s vervou, ale s tím, že mu píseň hlasově nesedne, moc nesvede ani po milionu pokusů. Tanečně byl opět vynikající. V dramatickém konci ho při těžké volbě Michal Kocourek vyřadil ze soutěže.

Laco Hudec

Laco Hudec

Laco Hudec dostal od poroty píseň “Night Fever” z “Horečky sobotní noci” (originálně od Bee Gees). Choreografii s company Divadla Kalich zvládl taktéž velice dobře, na rozdíl od Ladislava neměl problém s anglickou výslovností a píseň se poslouchala taktéž dobře. “Laco, vy jste muzikálový herec,” zhodnotila Gábina Osvaldová stručně a výstižně Lacův skvělý výkon. Ján Ďurovčík měl připomínky k tanci, a vtipně je zaobalil do přirovnání “virusu prasečí chřipky”, ale určená choreografie byla odtančena dle jeho představ.

David Weingartner

David Weingartner

Svérázný tanečník David Weingartner představil píseň “I Got Life” ze slavného muzikálu “Vlasy“. Svým tanečním výkonem opět velice pobavil, ale nedokážeme si ho představit ve vážné choreografii v “Robinu Hoodovi”. Oproti prvnímu finálovému kolu překvapil pěvecky, jeho výhodou je pěkná barva hlasu. V některých pasážích nám připadal zadýchaný, ale diváky i porotce svým výkon pobavil. Z našeho pohledu však Davida nemůžeme označit za muzikálové zpěváka. Show to však byla pěkná… Stačí to ale na hlavní roli?

Petr Novotný

Petr Novotný

O Petru Novotném se podle Blesku vyjádřil Václav Noid Bárta, že je jeho favorit a chtěl by ho za svého kolegu. Právě Noid bude alternací vítěze této castingové show. To jen pro zajímavost, teď již k Petrovu finálovému výstupu, kterým byla “Big Black Man” z divácky oblíbeného muzikálu “Donaha!“. Jeho výstup byl zábavný, ale na rozdíl od Davida správným směrem. Skvěle zvládl taneční i výrazovou složku čísla, pěvecky taktéž nezklamal a tato energická píseň mu sedla více než “Bledá” z prvního kola. S Ondřejem Soukupem však sdílíme názor, že ač byl výkon profesionální, nebyl tak divácky přitažlivý. Ján Ďurovčík si opět neodpustil několik režijních připomínek, celkově mu poradil, aby to příště ještě více rozbalil. Typově však stále vypadá na nejlepšího Robina.

Jan Kříž

Jan Kříž

Minule Jan Kříž otevřel finálová kola vynikající písní z “Fantoma opery”, tentokrát mu porotci na závěr vybrali další píseň “Horečky sobotní noci“, a to známou hitovku “Stay Alive“. Jan Kříž se může pochlubit nejlepší angličtinou, resp. její srozumitelnosti. Celkovým výkonem opět dokázal, že zkušenosti z předchozích muzikálových angažmá dokáže skvěle zužitkovat a jeho výkon je stále o třídu výše, než u ostatních finalistů. Společně s Viktorem Poláškem předvedl nejkomplexnější výkon. Udrží bez problémů vysoké tóny při choreografii, která z našeho pohledu byla ze všech nejobtížnější. Sklidil i chválu poroty a nám nezbývá, než se přidat.

.

Čtěte naše další články o „Robinu Hoodovi – Cesta ke slávě“!

Viktor a Ladislav před závěrečným rozhodnutím

Ladislav se s přítelkyní Eliškou Ochmanovou rozloučil polibkem

Po přenosu však rozdával své typické úsměvy

Ladislav se rozloučil také s porotci

Autorem fotografií je exkluzivně pro Musical.cz Tomáš Král. Pokud byste fotografie chtěli použít na vašem webu, ozvěte se nám na email redakce@musical.cz. Publikování bez svolení autora je přísně zakázáno!


Robin Hood - Cesta ke slávě
Televize Prima a Divadlo Kalich představili show “Robin Hood – Cesta ke slávě”
Robin Hood - Cesta ke slávě
“Robin Hood – Cesta ke slávě” – Tohle jsou finalisté! (+ třetí díl ke zhlédnutí)
Robin Hood - Cesta ke slávě
“Robina Hooda” nešťastně opustili Eliška Ochmanová a Viktor Polášek
  • Kejkej

    tak to jsem zvědavá, kdo dneska skončí


  • Alena

    Pro dnešek mám dva favority: Honzu Kříže a Petra Novotného. Problém mám ovšem s tím, že produkce razila od začátku heslo, že hledá nové tváře. A Honza Kříž prostě pro lidi, kteří chodí na pražské muzikály, je všechno, jen ne nová a neznámá tvář. Je to už Profík s velkým P. Výborný, ale pro mě tím ta soutěž ztrácí to, nač jsem se od začátku těšila: objevování dosud neobjevených talentů. Není překvapující, že je pak Honza ze všech nejlepší. A nějak se mi nechce hlasovat ani stylem “profíka vynechávám, dám hlas nejlepšímu “neobjevenému talentu””. Takže zatím pro kluky holt hlasovat nebudu a nechám se překvapit, jak to odhlasují ostatní.


  • Andrea

    Pavle, ty jsi rychlík, klobouk dolů. Vesměs mi mluvíš z duše :-). Jsem hooodně zvědavá.


  • Pavel Košatka

    S Honzou Křížem s Alenou souhlasím, je to prostě vidět a slyšet a i kdyby Honza nedostal tu hlavní roli Robina, určitě by se tam našla jiná, ale pak těžko může zazářit někdo zcela nezkušený jako Ladislav Korbel, který je sice zajímavý, ale ještě nevypracovaný. A vůbec si nehodlám tipovat, který ze soutěžících vypadne, no už za chvilku uvidíme ;).


  • tom2410

    Dneska byli fakt všichni skvělý. Vůbec jim nezávidím to rozhodování. Ale nejmíň se mi hodí na Robina Laco, ale stejně byl skvělej..


  • veny

    Já nevím, ale mě se ten kostým, co měl Viktor a ten tanec moc k tomu Herodovi neseděl. Je pravda, že Herodes byla taková bláznivá postava, ale to boa a ta žlutá barva bylo fakt děsný. Jinak mu to sedlo. Ladislav podle mě vypadl právem, pěvecky je slabej a s tím tancem to už trochu přeháněl, protože vedle něho ta partnerka působila dost nudně. Honza je profík a je to poznat. Laco mě prostě není sympatickej a na roli se nehodí, ikdyž to zvládl dobře. Petr byl pro mě včera takovej nudnej, nějak mě to neoslovilo. A David se mě pěvecky nelíbí.


  • Andrea

    Viktor měl podobnej kostým, jako míval Herodes ve Spirále… a chvílema mi připomínal Vildu Čoka :-).


  • sestra

    Nejslabší je David. Jednoduchá choreografie, protože i Durovčík říká, že na víc nemá. Korbela je škoda. Oproti Davidovi náročná choroška. Nevím co lidi na Davidovi vidí. I typově mi na Hooda nesedí. Je moc malý. David ven….


  • Pavel

    Taky nevím, co na Davidovi vidí. A taky souhlasím s Alenou s tím objevováním nových tváří. Udělali prostě mega casting – aby bylo na co koukat a bylo to napínavé, ale vybrali si už ověřené kvality. Ale zase na druhou stranu se jim nedivím. Reklama pro Kalich dobrá. Jsem rád, že Láďa vypadl, s tou jeho latinou to fakt přeháněl, ale zase jestli si to nepohřbil sám, tím proslovem, že mu stačí, že se dostal, kam se dostal a za další den navíc děkuje.


  • milanzitka

    Já si Davida typově jako Robina umím představit (když Mariana nebude větší než on), co ale nepřekousnu je představa kantilénových písní které by jako Robin musel zpívat. Rychlejší píseň v tomto kole mu celkem sedla, ale to co předvedl v kole minulém mě opravdu nepřesvědčilo, že by byl komplexním a univerzálním muzikálovým hercem.


  • Anča

    Tak Noid, který bude roli alternovat je taky docela malej, takže bych tu vejšku u Davida zas tolik neřešila. Podle mého názoru to odspíval dobře a choreografie byla tyky zábavná, mnohem lepší než když se musim koukat na nějakou nudnou, jen tak nadrcenou. Tady musim hodit nohu, tady dát takhle ruku.


  • Pavel Košatka

    Článek doplněn o naše vlastní fotografie, takže je opět kompletní… Nashle zase příští neděli ;).



  • Romča

    Osvědčenou kvalitu možná mezi pány, ale mezi slečnami je to opravdu místy až amatérská bída a utrpení – aspoň pěvecky prozatím ano. Tak doufám, že se to zlepší. Protože jinak… Velká škoda, že do toho nešli studenti muzikálového oddělení KJJ – z takový Vlaďky Skalový by si tam 90 % lidí muselo sednou na zadek – to, co předvedla v pátek při Edith Piaf, to byl hotový výkon á la Radka Fišarová, ne-li lepší. A to hlavně výrazově – ten prožitek, to je něco, po čem by všechna rozumná divadla musela skočit všema dvaceti… Asi není náhodou, že nejedna/nejeden z finalistů Robina na výběrové KJJ prý neuspěli…


  • Fijalka

    Bavila jsem se s jedním nejmenovaným zpěvákem mj. z Kalicha, který mi narovinu řekl, že 12 z těch 14 lidí z ná z dřívějška z divadla…


  • Líba

    Však jo, plno z těch lidí je z divadla… Jinak mě taky baví víc chlapi než ženský. Přijdou mi šikovnější.


  • Janík

    Romčo,neuspět na tvé “výběrové” KJJ je spíš klad, tam vládne jeden hlasový šílenec, který vybírá uchazeče podle hodně zvláštních kritérií, dávno se to ví.Nesmíš tu Broadway a lidi v ní tak žrát, zbavuje tě to soudnosti a tím i důvěryhodnosti.