Praha

Roztančené divadlo Praha: Hvězdy již popáté roztančí divadelní parket a utkají se o titul tanečníka divadelní sezóny


Exkluzivní projekt Roztančené divadlo z dílny autorské dvojice Martin Šimek & Tereza Řípová se letos již popáté vydává do Prahy, konkrétně do Vinohradského divadla, kde se utká osm soutěžních párů z osmi pražských divadelních scén o titul nejlepšího tanečníka nové divadelní sezóny.

,,Těší nás, že se tento projekt rozrostl do takového formátu a můžeme již popáté pozvat diváky na pražské finále, kde se utkají herci o titul krále/královny roztančeného jeviště. Výběr účinkujících je vždy souhra náhod, kdy oslovíme naše přátele nebo umělce, se kterými se třeba setkáme v rámci práce. S ohlédnutím na předchozí ročníky si, myslím, mohu dovolit tvrdit, že se nám podařilo dát dohromady skvělé taneční týmy a jinak tomu nebude ani letos”, říká tanečník a choreograf Martin Šimek, zakladatel tanečního projektu.

A jeho kolegyně Tereza Řípová jej doplňuje: ,,Nejvíce mě na tom baví ta synergie a nasazení, se kterým jdou jednotliví účinkující do finále. Samozřejmě předchozí tomu řada tréninků, ale divadelní duch loci je zkrátka nevysvětlitelná záležitost.”

Roztančené divadlo 2022

Roztančené divadlo 2022

A na koho se můžete těšit letos?

Slavnostním večerem, který je věnovaný společenským tancům, provede moderátorská dvojice Světlana Witovská za doprovodu kapely Gin in Jam. Program zpestří operní a muzikálová zpěvačka Monika Sommerová. Posuzovat výkony Dany Morávkové a Daniela Jurči za Divadlo Bez zábradlí, Anety Krejčíkové a Štěpána Dostála za Divadlo Na Fidlovačce, Anny Fialové a Daniela Kecskemétiho za Národní divadlo, Nikoly Ďuricové a Adama Koutka za Hudební Divadlo Karlín, Martina Krause a Veroniky Saic za Divadlo Metro, Tomáše Dastlíka a Veroniky Jirků za Divadlo na Vinohradech, Martina Schreinera a Elišky Stehnové za Divadlo Broadway a Richarda Trsťana a Vandy Bartošové Dětinské za Divadlo Palace bude porota složená z řad osobností z různých oborů. Letos přijali tento zodpovědný úkol zpěvačka Helena Vondráčková, moderátorka Daniela Písařovicová, hudební skladatel, zpěvák a herec Ondřej Gregor Brzobohatý.

Kdo převezme putovní skleněnou trofej po předchozích vítězích, kterými byli herci David Gránský, Vladimír Polívka, Jiří Hána a Oskar Hes se dozvíme v neděli 23. října na Finálovém galavečeru, který se uskuteční v Divadle Na Vinohradech od 18:30 hodin. Čtenáři mají zatím možnost tipovat vítěze v online soutěži, která probíhá na webových stránkách www.roztancenedivadlo.cz.

Vstupenky lze zakoupit na www.divadlonavinohradech.com nebo na pokladně divadla.


Praha
Muzikál ČAS RŮŽÍ nabídne originální příběh s největšími hity Karla Gotta
Praha
Exkluzivní koncert KAREL SVOBODA 80 v Hudebním divadle Karlín
Praha
Hity z muzikálové produkce GoJa Music Hall zněly počernickým divadlem