Praha

Roztančené divadlo Praha: Hvězdy již popáté roztančí divadelní parket a utkají se o titul tanečníka divadelní sezóny


Exkluzivní projekt Roztančené divadlo z dílny autorské dvojice Martin Šimek & Tereza Řípová se letos již popáté vydává do Prahy, konkrétně do Vinohradského divadla, kde se utká osm soutěžních párů z osmi pražských divadelních scén o titul nejlepšího tanečníka nové divadelní sezóny.

,,Těší nás, že se tento projekt rozrostl do takového formátu a můžeme již popáté pozvat diváky na pražské finále, kde se utkají herci o titul krále/královny roztančeného jeviště. Výběr účinkujících je vždy souhra náhod, kdy oslovíme naše přátele nebo umělce, se kterými se třeba setkáme v rámci práce. S ohlédnutím na předchozí ročníky si, myslím, mohu dovolit tvrdit, že se nám podařilo dát dohromady skvělé taneční týmy a jinak tomu nebude ani letos”, říká tanečník a choreograf Martin Šimek, zakladatel tanečního projektu.

A jeho kolegyně Tereza Řípová jej doplňuje: ,,Nejvíce mě na tom baví ta synergie a nasazení, se kterým jdou jednotliví účinkující do finále. Samozřejmě předchozí tomu řada tréninků, ale divadelní duch loci je zkrátka nevysvětlitelná záležitost.”

Roztančené divadlo 2022

Roztančené divadlo 2022

A na koho se můžete těšit letos?

Slavnostním večerem, který je věnovaný společenským tancům, provede moderátorská dvojice Světlana Witovská za doprovodu kapely Gin in Jam. Program zpestří operní a muzikálová zpěvačka Monika Sommerová. Posuzovat výkony Dany Morávkové a Daniela Jurči za Divadlo Bez zábradlí, Anety Krejčíkové a Štěpána Dostála za Divadlo Na Fidlovačce, Anny Fialové a Daniela Kecskemétiho za Národní divadlo, Nikoly Ďuricové a Adama Koutka za Hudební Divadlo Karlín, Martina Krause a Veroniky Saic za Divadlo Metro, Tomáše Dastlíka a Veroniky Jirků za Divadlo na Vinohradech, Martina Schreinera a Elišky Stehnové za Divadlo Broadway a Richarda Trsťana a Vandy Bartošové Dětinské za Divadlo Palace bude porota složená z řad osobností z různých oborů. Letos přijali tento zodpovědný úkol zpěvačka Helena Vondráčková, moderátorka Daniela Písařovicová, hudební skladatel, zpěvák a herec Ondřej Gregor Brzobohatý.

Kdo převezme putovní skleněnou trofej po předchozích vítězích, kterými byli herci David Gránský, Vladimír Polívka, Jiří Hána a Oskar Hes se dozvíme v neděli 23. října na Finálovém galavečeru, který se uskuteční v Divadle Na Vinohradech od 18:30 hodin. Čtenáři mají zatím možnost tipovat vítěze v online soutěži, která probíhá na webových stránkách www.roztancenedivadlo.cz.

Vstupenky lze zakoupit na www.divadlonavinohradech.com nebo na pokladně divadla.


Aktuální zprávy
Muzikál MEFISTO se poprvé ukázal veřejnosti
Praha
Divadelní adaptace slavné muzikálové komedie “Světáci” zlákala i Moniku Absolonovou
Fotoreportáže a galerie
Fotogalerie: Mamma Mia! přivítala 100000. diváka (+ video)