Aktuální zprávy

Láska na dně kefíru? HEDWIG vydává svůj první český singl


Připravovaná česká premiéra broadwayské show Hedwig a její Angry Inch vydává svůj první singl. Výběr padl na jednu z nejznámějších a nejchytlavějších skladeb, Sugar Daddy, která se proslavila i díky vystoupení Neil Patricka Harrise na cenách Tony. U nás v titulní roli můžete slyšet Romana Tomeše, kterého doplňuje Vendula Příhodová, představitelka role Yitzhak.

Singl Sugar Daddy nahrála kapela pod vedením Jiřího Vidasova a český text opatřil jeho dlouholetý spolupracovník, básník a autor Petr Soukup. Nejen v této písni Soukup dokazuje svou obratnost a neotřelost, která se běžné muzikálové tvorbě vymyká.

Samotné natáčení singlu proběhlo docela rychle, ale čekalo nás pak několik týdnů ladění zvuku a masteru, abychom byli 100% spokojení. Hedwig je rocková show a zvuk je u ní opravdu podstatný. Nechtěli jsme dělat žádné kompromisy. I proto jsme se spojili s Janem Zazym Zázvůrkem, který spolupracoval na mnoha představeních, třeba na muzikálech Dana Landy nebo pražském Rentu. Výsledek myslím mluví sám za sebe,” sdělil k vydání režisér show Pavel Košatka.

Po dokončení singlu následovalo schválení ze strany amerických autorů, kteří si nad Hedwig i 20 let po premiéře drží přísný dohled. Není běžné, že by u nás vycházely singly k broadwayským titulům. A o to víc jsme rádi, že nám tuto výjimku majitelé práv udělili,” dodává producent představení Libor Svoboda.

Vydání singlu doprovází “making of” klip se záběry z příprav show. Píseň se v nejbližších dnech objeví také na všech běžných streamovacích platformách jako jsou Spotify, iTunes nebo Google Music.

Singl Sugar Daddy

Představení Hedwig a její Angry Inch má premiéru 17. února 2022 v klubu Malostranská beseda. Posléze se bude pravidelně uvádět dvakrát měsíčně.

Vstupenky jsou v prodeji v síti TICKETSTREAM nebo v pokladně Malostranské besedy.

Čtěte více o představení Hedwig a její Angry Inch


Praha
Divadlo Kalich oslavilo 20 let a chystá premiéru světového muzikálu
Aktuální zprávy
Kompletní obsazení muzikálu ČARODĚJKA (Wicked) v Goja Music Hall
Aktuální zprávy
TIP NA VÍKEND: Kapka medu pro Verunku
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!