Praha

“Kat Mydlář” odhalil své obsazení a první kusé informace


Dnes dopoledne se konala v Divadle Broadway první zkouška nového muzikálu Michala Davida, Lou Fanánka Hagena a režiséra Libora Vaculíka “Kat Mydlář”, který se objeví na této pražské scéně už 24. 2. 2011. Tvůrci příležitosti využili i k čistě seznamovací tiskové konferenci.

“Kat Mydlář” bude podle prvních zpráv až do slavnostní premiéry spíše zahalen tajemstvím, zejména co se použitých scénických efektů týče. Samozřejmě bylo odhaleno obsazení hlavních rolí, opět plné mediálně či alespoň muzikálově známých tváří, leč je zde i jeden nový objev ze Slovenska – Alžbeta Bartošová v hlavní ženské roli Mydlářovy lásky Dorotky.

Nový objev Divadla Broadway - Alžbeta Bartošová

Obsazení hlavních rolí

Jan Mydlář (chrudimský, později pražský kat):
Daniel Hůlka, Marian Vojtko, Bohuš Matuš

Jan Jessenius (Mydlářův spolužák a přítel):
Petr Kolář, Jan Toužimský, Ladislav Spilka

Magistr Eduard Kelly (alchymista, vypravěč):
Josef Vojtek, Bohouš Josef

Ferdinand Vaňura (Adamův bratr, chrudimský purkmistr):
Martin Pošta, Vilém Čok, Tomáš Trapl

Jan Jessenius mladší:
Tomáš Beroun, Daniel Barták, Tomáš Savka, Tomáš Löbl
(u této role jsou možné změny, zejména v počtu alternací)

Dorotka (Mydlářova první láska):
Marta Jandová, Alžbeta Bartošová, Radka Fišarová

Žofie Pešanová (hospodyně A. Vaňury, pak manželka jeho bratra):
Ilona Csáková, Kateřina Brožová, Olga Lounová

Mandalénka (Mydlářova a Dorotčina dcera):
Kamila Nývltová, Zdenka Trvalcová, Lucie Černíková

Bětuška (Mydlářova manželka):
Luďka Kuralová, Markéta Procházková, Ivana Jirešová

Lea (cikánka):
Gloria Fricová

Obsazení company

Dámská company: Lenka Bílková, Adéla Hájková, Johana Hájková, Michaela Josková, Jovanka Vojtková, Libuše Vojtková

Pánská company: Matěj Cichra, Jiří Flekač, Martin Goga, Radek Hub, Martin Kolda, Michal Kolda, Jiří Marek, Jiří Minařík, Václav Procházka, Ivan Svyatkin, Jan Tenkrát, Vojtěch Vlasák

Fotografie části účinkujících a tvůrčího týmu

Taktéž byl k vidění provizorní model scénografie od architekta Michaela Klanga.

Pracovní model scénografického řešení inscenace

Pár dalších zveřejněných faktů:

“Kat Mydlář” má být nejdražším muzikálem v historii Divadla Broadway i Divadla Hybernia.

– Příběh na motivy čtyřdílné knihy Josefa Svátka “Paměti katovské rodiny Mydlářů” bude historickou fikcí, do jisté míry ale autentickou.

– Muzikál bude plný nových technologií (bude se hrát například i nad hlavami diváků).

– Projekce budou animované.

– Celý muzikál je ve verších, včetně mluveného slova. Od textu se účinkující nesmí odchýlit – zamezí se tím improvizaci ve stylu humorných dvojic.

Producent Oldřich Lichtenberg, autor hudby Michal David, režisér Libor Vaculík

Doufejme, že zkoušky“Kata Mydláře” proběhnou naprosto v pořádku. Snad časem částečně pomine i informační embargo. Budeme se těšit spolu s vámi.

KAT MYDLÁŘ – tvůrčí tým

Premiéra: 24. února 2011 v Divadle Broadway

Hudba: Michal David
Libreto a texty písní: Lou Fanánek Hagen
Režie a choreografie: Libor Vaculík
Asistent režie a choreografie: Yvona Balašová
Scénografie: Michael Klang
Kostýmní výtvarník: Roman Šolc
Hudební nastudování: Eduard Klezla

Autorem fotografií je exkluzivně pro Musical.cz Tomáš Král. Pokud byste fotografie chtěli použít na vašem webu, ozvěte se nám na e-mail redakce@musical.cz. Publikování bez svolení autora je přísně zakázáno!


Pozvánky a konkurzy
Konkurz do muzikálu s písněmi Waldemara Matušky LÁSKA NEBESKÁ
Praha
Velkolepá Czech Cabaret Show oslavila premiéru
Praha
Nový muzikál “Děti ráje” zahájil povedeným večírkem zkoušky
  • Jana

    A company nebude? To je docela zajímavý


  • Ondřej Doubrava

    Kdyby bylo známo složení company, tak by se zde samozřejmě objevilo.


  • carol24

    škoda, že company nezveřejnili, by mě zajímalo, jestli tam bude Matěj Cichra!


  • Lucci

    Já na to nejedu, když tam nebude hrát Monika :((


  • Jana

    třeba si nás někdo povolaný přečte a dopíše nám company :-)


  • Mishacka

    Velmi mile mě překvapilo hlavní obsazení a to Bohuš Matuš – velmi výborný zpěvák, dle mého názoru hrál v současnosti jen samé podřadné role, takže se těším. Také velké zklamání, že není Monča Abs. vím, ale také by se mohli profesionálně přes osobní rozepře přenést, vždyť Monča je jedním z velkých tahounůn DB a DH.


  • tom2410

    Obsazení mě překvapilo, na výslovně potěšilo ale ani nezklamalo. Je tam pár oblíbenců a pár novějších či po delší době znovu obsazených tváří. A myslím, že snad žádná tvář která by mi vyloženě vadila.První předpoklad pro návštěvu Mydláře splněn – Obsazení potěšilo.


  • Pavel

    Na tohle odmitam jit. Co udelal Moncie byl totlani hnus. Bez ni muzu jit Boradwa ledatak do pr…. Tam nidko chodit nbude,Monika je nejlepsi. Bez ni Boradway zkrachuje. Stejne Broadway jde posledni dobu s muzikala opravdu dolu. David udelal nejvetsi blbost svyho zivota… Dat Olgu Lounovou misto takove hvezdy jako je Monika Absolonova,to je vrchol. At je to jakej chce muzikal, tak mstti se za osobni spory do profesni sfery tak to u me klesnul na dno a nejsem sam kdo to rika,staci se podivat vsude na komentare


  • Jana

    Ale Olga tam není místo Moniky! Absolonová měla hrát Dorotku.


  • Pavel

    Se omlouvam sem to blbe napsal. Ale i tak jako proste Broadway a David je v haji.


  • Lenka

    Ano Monika je dobrá a jedna z nejlepších z DB a DH, ale nezapomente taky kvůli komu ;) Kdyby jí tam nedotáhl Michal, tak nemá šanci….možná to Michal David trochu přehnal, ale na druhou stranu se mu nedivim – po tom všem co pro ní udělal? Dyk by bez něj byla bůchví kde…..ale je to jen můj názor, věřím, že spousta lidí má jiný.


  • Lenka

    jo a místo Moniky Absolonové hraje Marta Jandová a né Olga Lounová. Já osobně jsem radši, ale samozřejmě proti Monice nic nemám a věřím, že by tu roli zvládla asi určitě lépe, než Marta.


  • Mojmír

    Bohuš Matuš jako kat bude rzhodně nevšední zážitek. ABSence Moniky je pro DB obrovská škoda, rpotože Monika má docela širokou fanklubáckou zálkladnu, o kterou tímto DB přichází :-(


  • Pavel

    Tak jako jasny, ze je to diky nemu,ale zase nadruhou stranu ona je tou hvezdou,ona mu to tam zvedlaa,na nu lidi chodi. je jasny,ze kazdej ma svuj nazor. Monika je moje platonicka laska, me je 20 a jneom diky ni chodim na muzikaly. No ja prave cetl neco jinyho,tak sem si myslel,ze mela hrat roli Žofie,tak se omlouvam. ALe i tak proste Broadway jde dolu. Ja teda jsem slysel Martu Jandovou jak v Mone Lise tak At zije Rockenrol,coz byl ten muzikal totalni propadak,a proste nejak me nesedla. ALe kazdej mame svuj nazor


  • Jana

    Já to beru tak, že Monika nehrála taky pořád a když jsem byla na Draculovi a měla tam Radku, tak jsem byla nadšená. Nebo když mi Lisu hrála Dasha, tak to bylo úžasný. A to neznamená, že by se mi nelíbila Monika, ale prostě to nestojí jen na ní. Osobně si myslím, že v tom má asi prsty ta nová děvčica, ale kdo ví. Je jen zvláštní, jak nám muzikály obsazují slovenky. Třeba bude dobrá a třeba to bude další Pocisková a to fakt nepotřebujeme!


  • Pavel

    No tak ja sem proste na Moniku zatizenej. No nevim bulvar tomu dal svoji tvar,a David i Monika rekli svoje. Ale proste si myslim,ze Monika je ta nejvetsi hvezda. No tak slovaci lezou knam vsude at je to muzikal nebo vysoke skoly.


  • milanzitka

    Jsem na tento projekt velice zvědavý. Jen se bojím, aby všechny ty efekty nepředčily kvalitu příběhu, hudby, atd.


  • veny

    No tak z těch jmen jsem asi nejvíce zvědavá na Bohuše M.


  • Kathrynb

    Vypadá to dobře, už se těším ;)


  • Briseis

    Mně mrzí, že nedostala větší roli Kamila. Pro mě je lepší než Monika.


  • washek

    ted nevim, jestli se v tom nejak motam, ale pise se tam o Adamovi (Adamův bratr apod.), ale roli Adama tam nevidím… nebo jsem jen nějak zmaten?


  • Pavel

    Obsazení je zajímavé. Mrzí mě, že nebude Monika :( Jen doufám, že do “nových technologií” budou i nové prvky v choreografiích.


  • Pavel

    to washek:
    Taky nevidím :)


  • Radek Janda

    Článek aktualizován o obsazení company.


  • Jakub

    Docela se už těším, obsazení vypadá dobře a nejdražší muzikál v historii DB a DH je taky velký lákadlo. Absence Moniky mi nijak nevadí, je spousta muzikálů kde není a jsou OK.


  • Katka

    Mandalénka? nemá to být Majdalenka

    jinak na muzikál jsem zvědavá,obsazení vypadá dobře,není tam snad nikdo kdo by mi vyloženě vadil a těším se na Radku F.,Zdenku,Tomáše Trapla,Petra Koláře,Dana Bartáka,Tomáše S. a Markétu P.


  • anča ty víš která

    to nebude v kompačce pešek?!?


  • Radek Janda

    Ančo (vím která), kdyby měl být Martin PeŠek v company, tak je zde uveden nebo si to schovává jako překvapení :-)


  • anča ty víš která

    já vím, spíš vyjadřuju těžký šok…a jinak teda nechápu, proč nedali kamilu místo marty, ta se na dorotku absolutně nehodí


  • lili

    Jsem moc ráda, že Tomáš Savka dostal další příležitost opět překvapit :-) A Markéta Procházková si už konečně všimnutí určitě zaslouží. Je to moc fajn. Oba dva jsem viděla v Baronovi a jejich výkony jsou naprosto perfektní. Je vidt, že studujou muzikálový obor. Je potřeba, aby úroveň muzikálů podporovali profíci a ne jen známá jména.


  • Abigail

    Tak mně přijde lehce zcestné hodnotit, kdo se kterou roli hodí, když se o muzikálu celém, hudbě apod. ví sotva pár střípků informací… spíš mě zaujala kombinace alternací u prvních tří postav v seznamu – vypadá zajímavě.
    Ale hlavně jsem se chtěla rovněž zeptat na Adama – kdo to je z postav vypsaných, případně nevypadl ze seznamu? Jsem taky lehce zmatená…


  • Pavel Košatka

    V oficiálním soupisu hlavních rolích a obsazení nefiguruje. Nevíme o tom díle prakticky nic, takže Adama si z prstu nevycucáme, třeba tam ani nebude, třeba se o něm bude jen mluvit a třeba to je nepodstatná zcestná informace :). Nechme se překvapit, nám nic nevypadlo :).


  • washek

    dekuju za vysvetleni, byl jsem z toho zmaten, nechme se tedy prekvapit ;)


  • Radek Janda

    Adam je dle mého názoru menší role, tudíž se o ní nejspíše podělí company (stejně jako cikánka Lea).


  • Marian

    Tak překvapeni bude B.Matuš, KOLÁŘ, FIŠAROVÁ, BROŽOVÁ, JIREŠOVÁ . Těším
    se .


  • Anicka

    Tesim se na muzikal – zarukou je pro mne pan reziser – jeho Lucrezia Gorgia s B.Basikovou byla bomba. Stejne jako Edith Piaf nebo Cahcticka pani. Uz mame listky ne verejnou generalku


  • Pavel Košatka

    To bohužel pro mě není. Pan Vaculík je jistě dobrý choreograf, Čachtická paní byla vynikající, ale jako režisér komplexního muzikálového díla mi příliš nesedí, viz. Mona Lisa.


  • Sukie

    No to je zase slátanina.,….
    Já se na ten muzikál tak těšila, jelikož jsem dooufala, že Petr Kolář bude hrát Kata Mydláře a zase nic :-(
    Jinak teda bez Monči ABS to bude bohužel horší, ale tak co naděláme. V Carmen Monika taky nehraje a je to úžasný muzikál :-) . Zbylé obsazení je opět poněkud zvláštní, tahají si tam nové lidi a né všichni jsou podle mě “dobří” zpěváci.
    Jako jedna věc z mála mě potěšilo obsazení Ládi Spilky, ten roli zahraje určitě skvěle…
    …jen mě mrzí, že se zase snaží vytvářek “nejdražší” muzikál se spoustou naprosto zbytečných efektů, které někdy až ruší děj. Copak to nemůžou udělat tak normálně, jak je dělanej třeba Golem, 3 Mušketýři nebo Bídníci… :-(


  • Ondřej Doubrava

    Také se klidně může stát, že ten rozpočet na té inscenaci ve výsledku vidět nebude.


  • David

    Hlavně je tam někdy až velký věkový rozdíl mezi alternacemi hlavně: K. Brožová, I. Csáková s O. Lounovou. Ale jinak jsem rád za MATUŠE, KOLÁŘE, B. JOSEFA, ČOKA, TRAPLA, BARTÁKA, SAVKU, FIŠAROVOU, TRVALCOVOU A PROCHÁZKOVOU. Zklamali mne vyhazovem Móni. To si David u mě pěkně pos…


  • veny

    Včera v Pretty Woman na ČT1 zpíval píseň z Kata Pepa Vojtek. No písnička nebyla špatná, ale že by mě nějak moc oslovila, to ne. Ale v muzikálu to třeba vyzní ještě lépe.


  • Marian

    Jí si myslim že je rozdil Csákova neumi hrát ,Brožová umi celkem slušně umi zpivát .


  • Pavel Košatka

    veny, teď jsem na to v archivu ČT podíval a nějak nemám slov. Prostě se nemůžu zbavit dojmu, že Michal David nemá tolik hudebních nápadů, aby to vystačilo na 4 muzikály tak “těsně” za sebou. Ani Právo mám není žádná extra hitovka, ani jedna píseň mi nepřijde tak zajímavá, že bych ji musel slyšet znovu. Je to sice vytržené z kontextu, takže je zbytečné teď soudit, ale je to to nejkonkrétnější, co z muzikálu máme. Snad se tam najdou zajímavější songy…


  • veny

    No už je “přeDavidováno”. Měl by si dát chvíli pauzu. :-)


  • tom2410

    To možná je :) Ale každopádně trochu Off-topic. Dneska jsem byl poprvý na (posledním) rokenrolu. malej dotaz: proč po měsíci hraní stahujou docela dobrej muzikál, na kterej se začalo chodit??


  • Osk@r

    to: Tom2410
    Asi proto, ze konecne pochopili, ze Rokec nestoji za nic a je ztratou casu!


  • Ondřej Doubrava

    tom2410: Protože se na něj začalo z pohledu producenta chodit pozdě?


  • Jiří K.

    veny: Je prostě “třeba zabít Davida” :D Nebo ho alespoň na chvíli uspat…


  • tom2410

    Oskar: My se známe, naše názory se OPĚT neshodují, Nashle. Ondro to sice jo, ale tohle mě jako “puberťákovi” hlava nebere. Když to teď, když se rozchodili lidi a rozneslo se mezi nima o tomhle muzikálu i nějaký kladný zprávy, stáhne už se mu tuplem nic nevrátí…


  • Sukie

    Ale dit rokenroll by se měl hrát v dubnu (asi 5 představení nebo nějak tak) :-)


Novější komentáře »