Brno

Obsazení muzikálu “Kvítek z horroru” v Městském divadle Brno


Městské divadlo Brno zveřejnilo na svých webových stránkách kompletní obsazení a složení tvůrčího týmu nového nastudování slavné horrorové muzikálové komedie “Kvítek z horroru“, která bude mít premiéru 21. května 2011. Režírovat bude Petr Gazdík a v týmu se také objeví náš šéfredaktor Ondřej Doubrava, a to jako asistent dramaturgie.

KVÍTEK Z HORRORU
horrorová muzikálová komedie

Květinářství pana Mushnika je zapadlý krámek, kam málokdy zavítá zákazník. I proto je jeho majitel nevrlý a málokdy se usměje na své dva pomocníky – zbrklého naivu Seymoura a sladkou, životem pronásledovanou Audrey. Vše se však změní, když Seymour jednoho dne, právě během zatmění slunce, koupí v jednom exotickém obchodě zvláštní rostlinu. Rostlinu, kterou ještě nikdy neviděl, jejíž jméno nenalezl v žádných moudrých knihách, rostlinu, jež zaviní změnu v životech všech přítomných. Seymour ji pojmenuje Audrey 2, na počest dívky, s níž se denně potkává a kterou platonicky miluje, která však chodí se sadistickým stomatologem Orinem. Stačí malá chvilka, kdy se ve výloze květinářství tato zvláštní rostlina objeví a rázem se dveře obchodu netrhnou. Každý kolemjdoucí si chce květinu, která vypadá trošku jako avokádo a trošku jako masožravka prohlédnout. Pokladna se začíná plnit, ale Audrey 2 začíná vadnout, dokud Seymour náhodou nepřijde na to, po jaké vláze jeho kytička touží. Lidská krev! Seymour pro ni začne shánět potravu, květina roste, celý svět se o zvláštní rostlinu zajímá, její majitel se stává slavnou osobností a snaží se tajit, jakou příšeru vlastně vypěstoval.

Muzikálovou černou komedii vytvořili Howard Ashman (libreto) a Alan Menken (hudba) podle nízko rozpočtového amerického filmu z roku 1960, kde brutálního zubaře hrál jako jednu ze svých prvních rolí Jack Nicholson. Autoři příběh upravili, připsali rock´n´rollovou hudbu ve stylu 60. let a uvedli v roce 1982 na off-Broadwayi. Od té doby se muzikál proslavil po celém světě a v roce 1986 se dočkal i své slavné, Oskary oceněné, filmové verze v režii Franka Oze.

Tvůrčí tým

Režie – Petr Gazdík
Choreografie – Lucie Holánková
Překlad – Ivo T. Havlů
Kostýmy a scéna – Aleš Valášek
Hudební nastudování – Dan Kalousek
Vokální nastudování – Karel Škarka
Dramaturg – Klára Latzková
Dramaturgická spolupráce – Ondřej Doubrava

Obsazení

Chiffon – Tereza Martinková / Svetlana Slováková
Crystal – Hana Holišová / Ivana Skálová
Ronnette – Marta Prokopová / Michaela Horká
Mushnik – Zdeněk Bureš / Miloslav Čížek
Audrey – Alena Antalová / Markéta Sedláčková
Seymour – Lukáš Janota / Jakub Uličník
Orin, Bernstein, Snip, Luce a ostatní – Martin Havelka / Igor Ondříček
Audrey 2 (kytka) – Dušan Vitázek


Pozvánky a konkurzy
Brněnský “Kvítek z horrroru” bude hostovat v Praze, víme i obsazení!
Aktuální zprávy
Městské divadlo Brno spustilo svůj jedinečný Podcast
Brno
Městské divadlo Brno slaví 75 let své existence (+ program oslav)
  • Zdeněk

    Docela mě zklamalo obsazení Audrey.


  • veny

    Zdeněk: Mě taky.
    Jinak, Ondro, tak ať se daří.


  • Ondřej Doubrava

    Veny: Děkuju moc, je to zcela nová a krásná zkušenost (ostatně, jeden z mých vůbec nejoblíbenějších titulů), nesmírně mě to baví, výsledek doufám, bude stát za to a bude se vám tenhle v ČR nepříliš známý titul líbit a hlavně, že ho přijmete, je mírně nezvyklý.. Zároveň to značí, že si samozřejmě dávám od Musicalu pauzu, jelikož se teď budu stěhovat na zkoušky do Brna (možná s drobnými výjimkami v hodně volném čase), jak bude dlouhá, to zatím nevím (do toho v červnu ještě přijímačky na VŠ). Tým o mé spolupráci ví zhruba už od premiéry “Mary Poppins” (teď už je myslím, jasné, proč jsem jí nakonec nepsal), samozřejmě, až se k nějakému muzikálu nachomýtne některý z dalších kolegů, tak se role zase obrátí.


  • veny

    A určitě obohacující zkušenost.
    Každopádně jsem na Kvítek zvědavá.


  • Romča

    Gratuluju Ondro, třeba tu spolupráci s Hankou Holišovou docela závidím. Jen na okraj, jak dlouho na tom děláte už? Ptz koukám, že premča má být už za necelé 2 měsíce a nechce se mi věřit, že byste teprv začínali – že by to tam takhle sekali jak Baťa cvičky:) To by přece bylo proti vašemu přesvědčení serverovému…:) Ale dramaturgická spolupráce je užitečná věc, uznávám, že by prospěla i některým zdejším počinům pražským!


  • Candie

    taktéž gratuluji Ondrovi :) a taktéž mám výhrady k obsazení role Audrey, opravdu se bojím co z toho vzejde… Alenka mi tam ještě jakžtakž sedí, ale Markéta Sedláčková se mi naprosto vymyká… každopádně jsem velmi zvědavá jak to všechno dopadne, protože film se mi velmi líbil :)


  • Ondřej Doubrava

    Děkuju za gratulace a jen doufám, že další zářezy našeho týmu v poslání skutečně pomoci k rozvoji hudebního divadla budou následovat, tady vidíte, že to zkrátka nejsou plané řeči. Jak jistě pochopíte, nepřísluší mi se třeba k obsazení vyjadřovat (to je zkrátka v rukou režiséra), na zkoušení s každým se neskutečně těším a navíc už jsem na tom malý kus práce udělal, ale Romčo Tobě rád odpovím, že dramaturgicky jsme to začali připravovat od února, s tím, že je to už osvědčená “světovka” z roku 1982 , autoři tou dali moc zajímavý a zábavný tvar, takže tolik času na vývoj už narozdíl od původních věcí logicky nepotřebuje, myslím, že to na zkouškách potom hezky vykrystalizuje.

    Candie: A to je filmová verze o dost zkrácená a upravená,takže se určitě těš na něco nového!


  • Romča

    No Ondro, nevím, nevím, čtvrt roku na výrobu, jestli to není málo… Kata jste sprdli za to, že se na něm dělalo “jen” něco málo přes půl… A ono původní, nepůvodní, dovedete si představit, že by nepůvodní zdejší kultovní pecky (Jesus, Cats, Jekyll) se dělaly jen 3 měsíce?! Speciálně po té dramaturgické rovině, je-li snaha být jiný, než dřívejší západní provedení, by to chtělo aspoň ten půlrok, ne? :)


  • Zdeněk

    Romčo Brno si to muže dovolit


  • Ondřej Doubrava

    Jenže tady je zásadní rozdíl, Kat Mydlář byl napsán a nazkoušen za půl roku, u “světovek” už se nic psát nepotřebuje, ten titul už zkrátka funguje mnoho let, jen se u starších titulů udělá dramaturgická jazyková redakce, zdali překlad stále funguje a případně se upraví (nebo se nechá udělat nový), třeba po této stránce na Jesuse v HdK téměř nebylo sáhnuto, Michael Prostějovský to víceméně pouze konzultoval a radil, u nových překladů je potřeba samozřejmě času mnohem víc a samozřejmě pak je důležité, jak nad tím dlouho dumá režisér, scénograf a tak a to bude určitě času více, dramaturg jim jen může trochu poradit, takže ono to ten půlrok zhruba dává. :-)


  • marek.štefan

    O tomto kusu jsem nic nevěděl, ale včera jsem viděl film a jsem lapen :)


  • Klara

    LIDI VIDĚLA JSEM PREDPREMIERU!!!

    JE TO SUPERBOMBA!!!

    BRNO OPET DOKAZALO ZE DELA MUZIKAL NA SVETOVE UROVNI!!!
    ZPEV, VYKONY, REZIE, CHOREOGRAFIE, SCENA A KOSTYMY PROSTE VSECHNO… NIC NEMELO CHYBU!!!

    UZ JSEM SI KOUPILA LISTKY I NA CERVEN!!!

    TOHLE MUSITE VIDET!!! DUSAN VITAZEK JAKO HLAS AUDREY 2 JE SUPER!!!

    JSEM NADSENA!!! A DOPORUCUJI ABYSTE TO NEPROPASLI!!!

    Klara


  • veny

    Tak jsem byla včera, no a bylo to hodně zajímavé:) V prvé řadě bych zmínila skvělou hudbu, potom super scéna, kostýmy a ztvárnění kytky je taky super. Vyzdvihla bych především dva výkony – skvělého Dušana Vitázka, nejen jako Audrey 2, ale i jako šílený pacient byl úžasný. A Igor Ondříček taky neměl chybu. No určitě na to zavítám ještě jednou.


  • veny

    Jo a bude recenze? (Ondra ji psát nebude, tak třeba od někoho jiného…)


  • Pavel Košatka

    Zatím ne, bohužel premiéra nikomu nevyšla, ale chystáme se… ;)


  • Ondřej Doubrava

    Omluvou klukům budiž to, že to nevyšlo nejenom týmu, z oblasti opravdu blízkých přátel jsem na premiéře neměl nikoho (rodinu samozřejmě ano) že minimálně Pavel měl opravdu vážný důvod na premiéru nejet a omluvil se už dopředu. Dostal jsem od týmu alespoň spoustu krásných a dojemných zlomvazek, kde byla posléze upřímná lítost, že na vypečeném premiérovém večeru nebyli. Věřím, že to klukům v červnu vyjde, bohužel se takhle ke konci sezóny už synchrpnizujeme hůře, stejně tak letos zkrátka nevyjde Divadelní svět (i díky mým, jistě veselým přijímacím zkouškám na VŠ, aby pak ze mě byl ten dramaturg oficiálně). Jinak děkujeme za krásné pochvaly! A slibuji, že až bude mít premiéru někdo další z týmu a já budu vědět datum premiéry čtvrt až půl roku dopředu, tak že tam jako podpora prostě na 99,9% BUDU!!!


  • veny

    V pohodě :D Já vám za to hlavu neutrhnu :D
    Jinak Ondro, moc se mě líbí slovo “zlomvazek” :D
    Tak Ondro, tfuj, tfuj, ať přijímačky vyjdou a ať v MdB dostaneš ještě spoustu příležitostí.


  • Zdeněk

    Včera sem se jel podívat a je to výborný dlouho sem se tak nezasmál všichni podali výborný výkony nejvíc mě nadchla Alena Antalová Audrey zahrála skvěle stejně tak skvělý byli Lukáš janota Martin havelka Hanka Holišová Míša Horká Svetlana Slováková a Dušan Vitázek zaslouží obrovskou pochvalu za dabování Audrey 2 výborný muzikál a už zvažuju další návštěvu