Aktuální zprávy

Městské divadlo Brno spustilo svůj jedinečný Podcast


“Rozhlasové pořady” z Městského divadla Brno nabízejí další možnost k setkání s tvůrci a herci brněnského divadla.

Upravená tisková zpráva

Prostřednictvím rozhovorů s vybranými hosty se v nich dozvíte nejrůznější zajímavé detaily a informace o jednotlivých titulech repertoáru. Budou se věnovat inscenacím současným a i těm, které se na jevištích objevily v minulosti.

Podcasty jsou pro přehlednost a rychlou orientaci rozděleny do několika tematických kategorií.

V sekci Dramatizace se seznámíte s původně nedivadelními tituly, jež byly pro jeviště upraveny, Zlatý fond připomene dnes již klasická díla hudebního divadla a Původní tvorba představí inscenace, které měly v MdB světovou premiéru. Kromě toho jsou dále připravovány také Pohádky předčítané herci MdB a k poslechu zde budou postupně přibývat i části rozhovorů z odvysílaných dílů talk show MdB Klub.

Již nyní v sekci Dramatizace najdete první příspěvek přibližující inscenaci Skleněný pokoj. Díky povídání o vzniku dramatizace románu s jejím autorem Stanislavem Mošou, autorem literární předlohy Simonem Mawerem a divadelním publicistou Lubošem Marečkem se seznámíte s cestou knižního bestselleru, líčícího spletité osudy vily Tugendhat, na jeviště Městského divadla Brno.

První epizoda sekce Zlatý fond je věnována muzikálu West Side Story. Čtvrtstoletí od premiéry kultovní inscenace Městského divadla Brno připomíná začátky dnes už pevně ustálené tradice uvádění broadwayských muzikálů v moravské metropoli. První uvedení novodobého příběhu Romea a Julie z New Yorku se v divadle na Lidické odehrálo přesně 23. února 1996. Jak na něj vzpomínají jeho tvůrci se dozvíte v rozhovoru se Zdeňkem Junákem, Josefem Juráskem, Karlem Mišurcem a Stanislavem Mošou.

V sekci Pohádky na vás čeká Kocour v botách – klasická pohádka o mluvícím kocourovi, který dokázal přechytračit celý pohádkový svět, v podání Jana Mazáka, Tomáše Saghera a Aleše Slaniny zaručeně pobaví děti i dospělé.

A nakonec jsou tu k poslechu připraveny dva rozhovory Jany Musilové, které v talk show MdB Klub vedla s Hanou Holišovou a Robertem Jíchou.

Jako malou ochutnávku do budoucna můžeme už teď prozradit, že sekce Dramatizace se v dalších dílech zaměří na mysteriózní thriller Santiniho jazyk či na příběh o hledání lásky Anna Karenina, ve Zlatém fondu se připravuje povídání o muzikálovém hitu Poslední loď a o rockové opeře RENT, Původní tvorba přiblíží muzikálovou pohádku O statečném kováři či fantasy muzikál Ráj Pohádky nabídnou Zlatovlásku nebo Tři zlaté vlasy děda Vševěda.


MdB Podcast naleznete k poslechu na uvedeném odkaze: https://mdbpodcasty.podbean.com/

Dále je MdB Podcast dostupný také v následujících aplikacích:

SPOTIFY: https://1url.cz/Pz8L6

APPLE PODCASTS: https://1url.cz/ez8Lx

GOOGLE PODCASTY: https://1url.cz/oz8Lm


Recenze a reportáže
Rodinné muzikály v Brně č. 1. – Let kouzelnou elfí říší s Lili
Aktuální zprávy
Podpořte vznik rozhlasového muzikálu Tajemství pralesa aneb Osm set mil po Amazonce na Hithitu
Aktuální zprávy
Limonádového Joe si v Brně zahrají Lukáš Janota a Kristian Pekar
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!