Praha

TŘI OŘÍŠKY PRO POPELKU zavítají do Kongresového centra v Praze (+ obsazení)


V malebném prostředí zámeckého areálu Ctěnice se konala tisková konference k rodinné show Tři oříšky pro Popelku, která diváka přenese přímo do notoricky známého pohádkového příběhu. Producenti filmu Lída Baarová, muzikálů Mamma Mia!, Rocky nebo Ať žijí duchové odkoupili licenci od německé společnosti ICESTORM, která tento titul uváděla minulý rok v jejich zemi.

Plánovaných je celkem 43 představení. Jedná se především o víkendy, kdy v sobotu se hraje odpoledne i večer. Show je vhodná pro všechny generace bez rozdílu. Premiéra se uskuteční 12. října 2018 v Kongresové centru Praha.

„Tři oříšky pro Popelku je legenda a fenomén, který snad všichni milujeme. Věříme, že uděláme lidem radost, když přeneseme filmový příběh do divadla. V našem případě vlastně do velkého sálu Kongresového centra. Je před námi dlouhá cesta, několika měsíční přípravy, ale my to zvládneme. Máme tým lidí, kteří mají bohaté zkušenosti.“ vysvětluje producent Ing. Fawad Nadri (NOGUP agency).

Fawad Nadri

Fawad Nadri

Do děje má diváky vtáhnout i nová koncepce jevištní dekorace v podobě rozměrných projekčních panelů, takže iluze prý bude prakticky reálná jako ve filmu. Velké obrazovky budou zaručovat, že i ten nejmenší divák uvidí v sále Kongresového centra i ten nejmenší oříšek na scéně. Producenti jsou známí svojí velkolepou výpravou. Obří a složité kulisy muzikálů Rocky a Ať žijí duchové! sklidily u diváků pozitivní ohlasy. Toto jedinečné spojení s živými prvky včetně opravdových koní na scéně má přinést zcela nový a neopakovatelný zážitek umocněný známou hudbou z pera Karla Svobody. Do show bylo dopsáno i šest nových písní.

Milan Šteindler a Filip Renč

Milan Šteindler a Filip Renč

V režii Filipa Renče uvidíte známé herecké osobnosti včetně dnes již legendárních nejznámějších představitelů princů a králů. Na pódiu budou i živá zvířata, což na divadle není běžné. “Koně na pódiu budou sázka do loterie, ale děti budou nadšené, když je uvidí. Budou tam tři koně, pes a sova. Víc nechci prozrazovat, ale je to riziko. Divadlo je živý tvar a může se stát cokoliv. A hlavně – koní se bojím ze všeho nejmíň. Ti budou určitě cvičení,” směje se Filip Renč.

Obsazení TŘI OŘÍŠKY PRO POPELKU

Popelka – Nikola Ďuricová / Sabina Rojková / Kateřina Klausová
Princ – David Gránský / Karel Heřmánek ml. / Milan Peroutka / Štěpán Komárek
Král – Pavel Trávníček / Jan Rosák / Oldřich Kříž
Královna – Mahulena Bočanová / Dana Morávková / Dagmar Zázvůrková
Macecha – Jika Sedláčková / Jana Švandová / Veronika Žilková
Sestra Dora – Kamila Nývltová / Kateřina Sedláková / Anna Slováčková
Vincek – Karel Heřmánek st. / Václav Vydra / Vlastimil Zavřel
Preceptor – Milan Šteindler / Josef Vrána
Vítek – Lukáš Adam / Martin Kraus / Lukáš Kofroň
Kamil – Jan Komínek / Vít Levinský / Jindřich Žampa

Tvůrčí a produkční tým

Režie: Filip Renč
Asistent režie: Petr Pištěk
Choreografie: Ivana Hannichová
Scénografie: Radek Havlíček
Kostýmy: Roman Šolc
as. kostýmního výtvarníka: Miluše Thumová
Lightg design: Petr „Panki“ Volek
Sound design: Petr Kuba
Hudební supervize: Dalibor Kapras
Hlasový poradce: Alena Průchová
Překlad: Adam Novák

Výkonný producent: Jiří Herold
Vedoucí produkce: Tom Robin
Produkce: Jan Hemmer, Veronika Burianová, Silvie Pecková
Company manager: Natália Bezděková
PR manager: Pavlína Kadlecová
Marketing: Petr Lepša, Jakub Cimbálek

Tři oříšky pro Popelku - společné foto - tisková konference

Tři oříšky pro Popelku – společné foto – tisková konference

Ohlasy z tiskové konference

“Na premiéře v Německu bylo patnáct tisíc lidí a já věřím, že to tady bude mít taky úspěch. Přeji českému představení, aby to bylo stejně úspěšné. Máme plno skvělých kolegů, je to výborně obsazené,” popřál představení Pavel Trávníček, který ve filmu ztvárnil roli prince a nyní, stejně jako v Německu, roli Krále.

Prince si poprvé zahraje Karel Heřmánek mladší. Ten hodlá čerpat z letitých zkušeností Pavla Trávníčka. “Nikdy jsem pořádně neprincoval. Jsem jedině rád, že budeme mít za zády takového profesionála, jako je Pavel Trávníček. Budu poslouchat jeho i pana režiséra,” slíbil Heřmánek.

Pavel Trávníček

Pavel Trávníček

Martin Kraus ztvární roli jednoho z jeho princových pobočníků. “Původně jsem dostal nabídku, že ztvárním prince. Potěšilo mě to samozřejmě. Ale pak jsem si říkal, že mi je 35 let a já mám dojem, že princ by měl vypadat jako „princ“ a ne jako já. Postupem času se zjistilo, že princ bude zpívat. Já teda perfektně umím na koni. Ale ten zpěv tam to nepokulhává, tam je to přímo příšerný. Když jsem se setkal pak osobně s Filipem Renčem, tak jsme oba věděli, že se víc hodím na Kamila nebo Vítka, což jsou ti kumpáni prince. Já jsem nesmírně rád, že mám vůbec čest být v tomto projektu. Určitě mi půjde lépe ta role, kdy budu zlobit a dělat si legrácky. Jako kumpán budu daleko lepší a přirozenější než ten princ. Nakonec to asi dopadlo lépe pro všechny strany. Tak to cítím,” svěřil se Kraus.

Jana Švandová

Jana Švandová

Radost ze své role má i herečka Jana Švandová, která ztvární zlou Popelčinu Macechu. A to přestože v mládí tajně doufala, že by z ní mohla být Popelka. “Já jsem ale bohužel nikdy nehrála princezny. Vždycky jsem byla ta zlá sestra. Ale role macechy nebo celkově záporná role se hraje velmi dobře a lépe. Takové role jsou vděčné. Žádný člověk asi není úplně dobrý člověk, každý máme v sobě něco záporného. Záporná postava má víc vlastností než ta kladná. Můžete více improvizovat. Prostě se na to těším a užiju si to. Já jsem typická strašná mrcha,” řekla se smíchem Švandová.

Vstupenky na rodinnou show Tři oříšky pro popelku jsou již nyní v prodeji v sítích TicketLIVE a Ticketportal.

FOTOGALERIE – tisková konference

NÁVRHY KOSTÝMŮ – Roman Šolc

Popelka - 1. act - statek

Popelka – 1. act – statek

Popelka - ples

Popelka – ples

Princ - ples

Princ – ples

Král - ples

Král – ples

Královna - ples

Královna – ples

NÁVRHY SCÉNY – Radek Havlíček


Plakát - Tři oříšky pro Popelku

Plakát – Tři oříšky pro Popelku

Autorem fotografií z tiskové konference je exkluzivně pro Musical.cz Kristýna Junková. Pokud byste fotografie chtěli použít na vašem webu, Facebooku apod., ozvěte se nám na e-mail: redakce@musical.cz. Publikování bez svolení autora je přísně zakázáno.


Praha
„Carmen“ pokřtila dva své účinkující ze zvířecí říše
Aktuální zprávy
EXKLUZIVNĚ: Obsazení premiéry muzikálu VODA NAD VODOU v Divadle Kalich
Praha
V Divadle Lucie Bílé se setkají Bídníci po 30 letech