Praha

Obsazení obnovené premiéry muzikálu “Dracula” již odhaleno!


Na oficiálních stránkách obnovené premiéry (5.2.2008 v Divadle Hybernia) muzikálu Karla Svobody Dracula je již uveřejněno kompletní (kromě role Mnicha) obsazení hlavních rolí, ale i company. Dovídáme se také podrobnosti o tvůrčím týmu. Výtažek toho nejdůležitějšího vám přinášíme níže, více informací naleznete na již zmíněném oficiálním webu muzikálu.

Staro-nové logo muzikálu

Staronové logo muzikálu

Dracula – Hůlka Daniel, Vojtek Josef, Vojtko Marián
Lorraine – Absolonová Monika, Machálková Leona, Fišarová Radka
Adriana/Sandra – Trvalcová Zdenka, Vaňková Šárka, Nývltová Kamila
Šašek, Sluha, Profesor – Háma Aleš, Trapl Tomáš, Langmajer Jiří
Steven – Matuš Bohuš, Savka Tomáš, Vágner Josef
Nick – Bastien Alan, Bernáth Juraj, Kotek Filip, Martin Pošta
Kněz – Holub Jaromír, Levý Bedřich, Březík Jiří
Mnich – obsazení této role dosud není zveřejněno
Nymfa ohnivá – Křížková Hana, Nosková Michaela
Nymfa hodinová – Lounová Olga, Drössler Renáta
Nymfa větrná– Schneiderová Sylva, Burášová Jana

Režie – Josef Bednárik
Scéna – Daniel Dvořák
Kostýmy – Roman Šolc

V komentářech pod tímto článkem samozřejmě máte možnost o obsazení a dalších změnách v muzikálu živě diskutovat!


Pozvánky a konkurzy
Konkurz na pěvecko-taneční company muzikálu “Zorro”
Praha
Tajemná ATLANTIDA se těsně před premiérou poodhalila na press show
Praha
Hity z muzikálové produkce GoJa Music Hall zněly počernickým divadlem
  • jeff

    Vskutku aktuální a rychlé informace:)


  • Jakub

    No hurá! Obsazení většiny rolí mě dost překvapilo a to pozitivně, asi až na Draculu (chybí mi Tomáš Bartůněk, Vojtka sem čekal mě k roli jeho hlas nesedí, podle mě to naživo nezazpívá) a profesora, chybí mi Jirka Korn
    :( Háma podle mě nezvládne vyjádit ten tragičtější odstín téhle role a bude ho celou dobu hrát jen jako vtipného Šaška (třeba v písni Sluha a čas, si ho nedovedu vůbec představit), ale na Jirku Langmajera se těším, myslím že nejen po herecké stránce dost překvapí. Taky mě potěšila Zdenka jako Adriana, Radka jako Lorraine a Jiří Březík jako Kněz. Jsem dost zvědavej na Šárku Vaňkovou, ale myslím že to bude v poho. Také mě potěšila velká company. !!Ale hlavně že to nerežíruje Podhůrský! Jak tak koukám, scénu dělá Dvořák, takže to asi bude hodně podobně původní verzi (cože je podle mě jen dobře). Jen se bojím kostýmů Romana Šolce,mě se jeho tvorba líbí, ale k Draculovi mi jeho styl moc nesedí. Každopádně se začínám dost těšit :) PS: Jaktože jedna z nymf už není Krbová ale Ohnivá? Krbová znělo líp, Ohnivá zní moc akčně, možná i zle.


  • marek

    no, mě teda taky obsazení Vojtka nijak nenadchlo. Původně byl ale Dracula psán pro M. Kocába, pak se uvažovalo o R. Mullerovi a nakonec to zpíval Landa, takže by to rocker Vojtek mohl zvládnout, ale dlouhé tóny jako u ´operáků´ typu Vojtko/Bartůněk/Hůlka rozhodně nečekejme:)


  • Romča

    Předpokládám, že Kornovi to nabídnuto bylo – asi nechce vstoupit potřetí do téže řeky po totálním krachu Draculy při jeho druhém uvedení v KCP. Ale já produkci Golem Prod. věřím, že Draculu utáhne daleko lépe v nových prostorách! Vůbec mě potěšila spousta nových jmen, i když mi třeba mezi nymfami chybí ZUZA či Alice Konečná. O to víc se ale těším na Zdeničku, Šárku i Kamilu jako Adrianu a Sandru. A Lorraine taky nemá chybu! Alešovi věřím, že tu tragickou polohu zvládne. Je to pan herec!
    R.


  • Tychi

    Já spíš doufám, že pokud to Korn odmítl tak jen z toho důvodu, že by se mu z obsazení ostatních rolí dělalo špatně jako mně.
    Co kdyby nechali toho krásného Dráculu ještě pár let spát, než ho znovu vytáhnou, třeba se objeví někdo, kdo bude schopen to zazpívat, zahrát a utancovat a prožít a tak vůbec všechno. Většiny obsady mi přijdejen jako hodně špatný vtip.


  • Radka

    Mě se obsazení líbí. K hlavním rolím nemám, co dodat,ale jsem zvědavá na Zdeničku,Šárku i Kamilu,jak se s dvojrolí vypořádají, ale taky na Juraje Bernátha v roli Nicka. V roli šaška se těším na Tomáše Trapla i Jiřího Langmajera, jen Aleše Hámu si nějak v té roli nedovedu představit. V každém případě doufám, že obnovený Drákula bude stejně úspěšný jako původní verze.


  • Jakub

    Romane a jak je to s tedy s Tomášem Bartůňkem? Určitě nebude hrát? Kdysi tady proběhla nějaká informace že prý stoprocentně Draculou bude a prý to od něj bylo potvrzené, tak by mě zajímalo jak to vlastně je. Nebude aspoň jako nějaké standby (nebo ještě lépe-understudy)?


  • Verča

    Mě se na Draculu vůbec nehodí Pepa Vojtek a vůbec si nejsem jistá,že to uzpívá.Ale jsem si jistá,že na něj se určitě nepřijdu podívat…
    Moc mi jako Dracula chybí Tomáš Bartůněk,moc jsem se na něj těšila.Opravdu nechápu,jaktože ho neobsadili a vykašlali se na něj…
    A taky mi bude chybět Korn.
    Jinak jsem celkem zvědaví na nové obsazení…


  • Andrea

    Já myslim, že to Pepe neuzpívá ani “namrtvo” ;-). Ale rozhodně se na něj půjdu podívat, bizarní zážitky miluju :-D


  • Denisa

    Mne se obsazení zdá hodně slušný, teda soudim jen ty lidi, ptz pro mne bude Dracula premiéra.S Mároškem jsem už počítala a hodně se těšim, taky mne potěšilo, že tam bude Leona Machálková.Norisku mohli dát místo Vankový, to by taky neškodilo.No Pepek námořník…To už neni ani co dodat, podle mne to bude taková role, že se tam nebude prostě hodit.To si myslim, že ten Bartůnek by se hodil.Rozhodně by to bylo jako ,trojka´, co má něco podobnýho, takhle Pepek námořník vyčnívá.A ne dobře si myslim.Hodně mile mi překvapilo, jestli je teda pravda, že Stevena má hrát Pepa Vágner, kterýho hrál před tim Márošek, tak mu to přeju, a snad to zvládne:-))Věřim, že jo.


  • Romča

    Stoprocentní není nikdy nic, dokud nejsou podepsané smlouvy… Ale pochybuju, že by ještě dělali unterstudy, když už na podzim má být Baron Prášil. Navíc si myslím, že v tomto postavení by to Tom Bart. nevzal. To má na víc. Já myslím, že šlo o mediální ohlas. A ten samozřejmě vzbudí víc Pepa s Danem než Tomáš (bohužel). R.


  • Ondřej Doubrava

    Ono by možná stačilo do budoucna moc nevěřit tzv. “oveřeným a jistým” zprávám, které tu píší uživatelé na fórech čas od času a pak se samozřejmě někteří začnou těšit a Musical.cz takovéto zprávy samozřejmě nezveřejňuje a aslespoň za mě jim do oficiálního potvrzení nevěří.

    Webové OT, ale nenvím, kam to dát: kdo by měl IE 6 a chtěl si přečíst první článek ze zahraniční rubriky o Spring Awakening, tak v IE 6 momentálně nejede,na nápravě pracujeme a už si články raději budeme po dvou neblahých zkušenostech kontrolovat ve všech browserech, aby se to nestávalo často. Ztím použijte třeba Operu nebo Firefox3. Přijměte prosím omluvu.


  • Romča

    Ondro, co takhle ten druhý odstavec přeložit pro nás blbce do češtiny:))) R.


  • Ondřej Doubrava

    Pro Romču: ten článek zatím nefunguje v Internet Exploreru 6, nejpoužívanějším porhlížeči, už se nám to takhle stalo podruhé, já nevím, v čem je chyba, ale Pavel to jistě napraví. V ostatních prohlížečích (Opera, Firefox 3 ) vše funguje (i když starší verze Firefoxu prý taky ten článek nezobrazují, toť vše…. a ode dneška si to asi budeme kontrolovat ve všech třech hlavních prohlížečích, aby se to nestávalo.


  • Romča

    Ha, už tak z 50 % tušim, vo co go:) Děkuju R.


  • Pavel Košatka

    Opraveno, sorry. Je zo kvůli kopírování článků z Wordu, zapomněl jsem, že to je pro WordPress problém. Nové Firefoxy jsou chytrý, že to co tam zůstane z Wordu, bohužel IE tak vysoko ještě nedosáhlo.


  • Denisa

    No Romčo to je jasný, že tam šopnou většinou hlavně ty známý.Jenže ne vždy je to k něčemu, nýbrž ničemu.


  • Milan K.

    Nechte Pepu myslím, že se s tím popere na výbornou,Já se hlavně těším na Šárku bude skvělá stejně jako v 3M v roli Constance a naposledy v Adéle dokázala,že umí nejen skvěle zpívat,ale i výborně hrát a tancovat.


  • Anča

    Já si hlavně myslim, že producenti nemůžou počítat s tim, že nalákaj kdovíjak širokou veřejnost na jména Vaňková, Nývltová. Ty holky zas tolik lidí nezajímaj, aby kvůli nim chodili do divadla, a skalní příznivci Draculy z minulosti se museli dost vyděsit.


  • Markus

    Assi jsem někde přehlídl jméno Magda Malá … Nebo ne !? :-/


  • Zdeněk

    bohužel nepřehlíd


  • Tychi

    Nejsem skalní příznivec, ale zděšená jsem. Vlastně mi to přijde, že se obsazení vybíralo podle vlasů, tedy pokud pánové a dámy nezměnili účesy nijak dramaticky za těch pár let, co je nesleduju.


  • HUGO

    Náhodou, já jsem na Šárku a Kamilu moc zvědavý, proč odsuzovat předtím, než jsme je vůbec mohli vidět a slyšet. Teprve poté, můžeme říci, jestli to byl dobrý tah a nebo propadák a srovnám-li si to například s předchozími představitelkami této role /jako např. miss Mátlová a Bartošová/, tak já říkám, že to je krok dopředu…


  • Pavel

    S tím Šaškem si dělají srandu? (Neplatí to pro Tomáše Trapla.)


  • Verča

    Jste rádi,že nebude hrát Draculu Ernesto Čekan?


  • Romča

    Ančo, skalní příznivci Draculy z minulosti jsou pasé. Kdyby nebyli, nenechali by Draculu padnout před pěti lety během tří měsíců ve zcela červených číslech!
    A Pavle, Langoš i Aleš budou vynikající, za to Ti ručím vlastní hlavou!
    R.


  • Pavel

    Jo, tak to jsem teda zvědavej. Ale jinak se těším a jsem taky zvědavej na kostýmy od R. Šolce.


  • jeff

    No kdo viděl Tajemství, tak chápu obavy z Langoše…Háma to zvládne nějak odzpívat, ale Langmajer nevim nevim.


  • HUGO

    No a kdo viděl Adélu, tak obavy mít nemusí, páč Langoš to zvládne :-)


  • Jiří Kůdela

    Teda já se omlouvám, ale mě se zpěv pana Langmajera vůbec, ale vůbec nelíbí…


  • HUGO

    Jiří: ano, každému se líbí něco jiného, já bych si např. CD Langoše jako sólového zpěváka nekoupil, ale tady mu věřím :-)


  • lucik

    Pepan Vojtek Dracula? Ach jo, je to vážně škoda, že Bartůněk není pro české diváky známější jméno. Proč se vybírá podle jmen a ne podle zpěvu, projevu, výrazu??? Nevěřím, že český divák je v průměru tak hloupý! A to dítě Vágner jako Steven, chvála bohu za Tomáše Savku:-) Bohuš Matuš musí mít svůj den, ale Tomáš je záruka kvlaity. co se týká Vaňkové, tak myslím, že příležitostí už dostala dost a nepřesvědčila, tak proč by měla dostat zase další možnost. Určitě je spousta lepších mladých zpěvaček. Těším se na Hůlku, na Radku Fišarovou, na Langoše. Viděla jsem ho v Adéle a zpěv výborný, hodně se zlepšil pod vedením Klezly, věřím, že to zvládne, o hereckém výrazu není pochyb


  • HUGO

    lucik: a to Tě Šárka nepřesvědčila ani v 3M?


  • Jiří Kůdela

    Vágner mi tam taky nesedí…mohl být mnich, byl by jen na začátku a mohl od něj být po zbytek představení klid…


  • Jiří Kůdela

    Ale holt to tak je, naštěstí Steven tam taky dlouho nepobude.


  • Denisa

    Já se na Pepu těšim:-)) Jen se nemohu bohužel zatim vyjádřit k té roli, ptz jsem Draculu ještě neviděla nikdy před tím.


  • HUGO

    Deni: nějak se domluvíme, abys toho Draculu mohla vidět i v původní verzi ;)


  • veny

    no obsazení je určitě zajímavé, ale pár mě tam opravdu nesedí. Jsem zvědavá, jak to zvládne Dan, jestli naváže (alespoň částečně) na své výkony z dřívějšího Draculy, Marián byl mohl být kvalitní Dracula, ale Pepe to bude hrozně těžké – hlavně pěvecky tak bude velký kontrast oproti “operákům” Danovi a Marošovi, ale nechme se překvapit, nezatracuji ho. Do roli Lorrain se mě jaksi nehodí Leona a naopak si myslím, že výbornej bude “Langoš”.


  • lucik

    Hugo, abych pravdu řekla, tak ve 3M jsem viděla Zdeničku Trvalcovou a chviku jsem si myslela, že je to Šárka, takže tam soudit nemůžu. Ale viděla jsem ji v Kleopatře, v Angelice, v Adéle – nikde nestíhá dechově, jakoby kouřila 100 denně. Možná ale jsem měla smůlu, třeba byla indisponovaná. Tento problém jsem slyšela i u Leony Machálkové – její Angeliky. Málem jsem se udusila, jak jsem to s ní prožívala, aby ze sebe ten zvuk dostala, jak po zápalu plic :-) Bylo to dost hrozné, ovšem potlesk měla velký, lidi jsou snad hluší.


  • HUGO

    lucik: tak s tím kouřením si myslím, že nebudeš daleko od pravdy, ale jen má domněnka


  • Verča

    Jste rádi,že Ernesto nehraje Draculu?


  • HUGO

    Šmankote, ani nevíš jak :-)


  • Bídník

    Mrzi me ze asi nemuzu pocitat s zivym orchestrem, coz (zvlast u Dracula) srazi zazitek dolu aspon o 50%. I kdyz treba ty prvni dve rady odendavaj, aby meli kde mit orchestriste;) Ale asi ne no… :D Co se obsazeni tyce, tak sem moc rad, ze se objevil Dan Hulka. Pepu Vojtka si predstavit celkem dovedu, ale predstava to neni vubec hezka:-) Z obsazeni bych krome Pepy Vojtka vyradil jeste Moniku Absolonovou, protoze je to spatna zpevacka, Jiriho Langmajera, protoze to neni zpevak ale herec, a Alese Hamu (ze stejneho duvodu). Jinak se na Draculu tesim a urcite zajdu;)


  • Verča

    Hugo:A ty Ernesta nemáš rád celkově,nebo ti prostě nesedl jednom v téhle roli?


  • HUGO

    Verca: jako Edmont v Monte C. me nevadil, i kdyz jeho “kulici se oci” jsou vskutku zabavne ;)
    Videl jsem ho i v jinych predstavenich, takze asi to bude jen ten Dracula. Ale vse je uz tak davno…….


  • Verča

    Hugo:Tak v Draculovi ho nemůžu hájit,neviděla jsem ho…A Ernesta jsem vlastně neviděla v žádném muzikálu.Jenom v divadle Radka Brzobohatého v komedii Vyhazovači a tam se mi líbil moc…. :D Zpěv taky není špatný,zvlášť z těch tří dalších herců,kteří s ním hrají,i když Ondřej Brzobohatý na tom taky není špatně,ale chápu,že mezi operáky působil jeho zpěv trochu jinak….Ale jako herce jsem si ho vážně oblíbila…Ale je to můj názor…I když si podle tvých zpráv myslím,že proti němu,kromě Draculy a pár maličkostí,taky nic nemáš… :D


  • Andy

    Jsem ráda, že takový super muzikál obnovili. Myslím že Vojtek to nezvládně, Tomáš Bartůněk by byl 1000krát lepší. Taky je škoda že nebude Korn ani Bílá…hlavně že tam hraje Tomáš Trapl…..super….:-D….


  • Verča

    Tam s Bartůňkem a Kornem jsem s tebou jedna duše!!! :)


  • Romča

    Bílá? Pánbůh s námi a zlý pryč. Jenom to ne… Tohle má bejt novej Dracula, takže zaplaťpánbůh za ty dary. Stačí Leona s Danem, že tak nějak symbolicky přenášejí to žezlo z minulosti…
    Jinak Šárka je náhodou v Kleopatře i Adéle úplně v poho. I jako Constance. Jediná role, která jí zatím nesedla, je Montespane. R.


  • Alice

    To je skvělý že bude znova Dracula.Akorád strašně chci,aby až tam budu hrál zrovna Daniel Hůlka.


Novější komentáře »