Praha

Muzikál ROBINSON CRUSOE se dočká své premiéry s Danielem Hůlkou v titulní roli


Dobrodružný román spisovatele Daniela Defoa se  dočká své premiéry!  Společnost KVArt Production s.r.o. uvede muzikál Robinson Crusoe ve světové premiéře 12. 11. 2020 v Divadle Na Maninách. V titulní roli se objeví Daniel Hůlka.

Robinson měl mít premiéru již před dvěma lety. Z důvodu krachu tehdejší producentky v Divadle Hybernia ale byly finální zkoušky zrušeny, jen týden před slavnostní premiérou.

“Mám hroznou radost, že se Robinson dočká zinscenování. Hrozně se na to těším. Zdeněk Hrubý napsal vynikající muziku,” říká představitel titulní role Robinsona Daniel Hůlka.

Daniel Hůlka

Daniel Hůlka

Za scénářem a libretem Robinsona stojí Ivan Hubač, autorem hudby je Zdeněk Hrubý a textů Jan Krůta. K režii přizval producent Jiří Dušek herce a režiséra Václava Knopa.

“Když jsem poprvé dostal nabídku, abych napsal scénář a libreto k Robinsonovi, myslel jsem si, že se někdo musel zbláznit. Chvíli jsme si nedovedl představit, co se dá vymyslet za příběh, když jsem si představil jen dva lidi: opuštěného Robinsona na ostrově a jeho věrného přítele Pátka. Nakonec jsem myslím našel skvělou cestu. Robinson samozřejmě někde před odjezdem na ostrov žil a také se někam vrátil. Půjde o nádherný milostný příběh Robinsona a jeho velké lásky Mary,” řekl autor scénáře Ivan Hubač.

Pro Zdeňka Hrubého je Robinson autorskou muzikálovou prvotinou. “Na hudbě jsem pracoval šest let a jsem velmi šťastný, že se Robinson dočká své premiéry. Velmi si vážím toho, že Robinsona ztvární Daniel Hůlka, kterému jsem to od začátku v podstatě psal na tělo,” dodal Hrubý.

Zdeněk Hrubý, Ivan Hubač, Jan Krůta

Zdeněk Hrubý, Ivan Hubač, Jan Krůta

AUTORSKÝ a TVŮRČÍ TÝM
ROBINSON CRUSOE

Producent: KVArt Production s.r.o.
Hudba: Zdeněk Hrubý
Texty: Jan Krůta
Libreto a scénář: Ivan Hubač
Režie: Václav Knop
Choreografie: Tomáš Kuťák
Kostýmy: Josef Jelínek

Konkurzy na muzikál Robinson budou probíhat 19. a 20. června v pražském Divadle Na Maninách. Konečné obsazení producenti oznámí  během následujících týdnů na tiskové konferenci.

VSTUPENKY

Úvodní foto: Lenka Hatašová

Praha
Dracula oslaví své dvacetileté výročí novou inscenací v Hudebním divadle Karlín! (aktualizace obsazení)
Praha
Divadlo Na Fidlovačce chystá “Song pro dva”
Aktuální zprávy
Česká premiéra muzikálu NE/NORMÁLNÍ (Next to Normal) v Divadle Na Prádle
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!