Praha

Obsazení obnovené premiéry muzikálu “Dracula” již odhaleno!


Na oficiálních stránkách obnovené premiéry (5.2.2008 v Divadle Hybernia) muzikálu Karla Svobody Dracula je již uveřejněno kompletní (kromě role Mnicha) obsazení hlavních rolí, ale i company. Dovídáme se také podrobnosti o tvůrčím týmu. Výtažek toho nejdůležitějšího vám přinášíme níže, více informací naleznete na již zmíněném oficiálním webu muzikálu.

Staro-nové logo muzikálu

Staronové logo muzikálu

Dracula – Hůlka Daniel, Vojtek Josef, Vojtko Marián
Lorraine – Absolonová Monika, Machálková Leona, Fišarová Radka
Adriana/Sandra – Trvalcová Zdenka, Vaňková Šárka, Nývltová Kamila
Šašek, Sluha, Profesor – Háma Aleš, Trapl Tomáš, Langmajer Jiří
Steven – Matuš Bohuš, Savka Tomáš, Vágner Josef
Nick – Bastien Alan, Bernáth Juraj, Kotek Filip, Martin Pošta
Kněz – Holub Jaromír, Levý Bedřich, Březík Jiří
Mnich – obsazení této role dosud není zveřejněno
Nymfa ohnivá – Křížková Hana, Nosková Michaela
Nymfa hodinová – Lounová Olga, Drössler Renáta
Nymfa větrná– Schneiderová Sylva, Burášová Jana

Režie – Josef Bednárik
Scéna – Daniel Dvořák
Kostýmy – Roman Šolc

V komentářech pod tímto článkem samozřejmě máte možnost o obsazení a dalších změnách v muzikálu živě diskutovat!


Praha
MÝDLOVÝ PRINC naděloval, 150 000. divák dostal skútr (+ videa)
Praha
RECENZE: Muzikálová parodie 50 ODSTÍNŮ! v Divadle Radka Brzobohatého
Aktuální zprávy
Premiéra nového KRYSAŘE je za dveřmi, podívejte se na první ukázky z představení

  • Pavel Košatka

    Alice ví, že tam bude, jen asi měla na mysli, že chce Dana v Draculovi vidět, až tam půjde ;-).
    A Bílá by byla super, nicmén jsem rád, že to nebude jen kopie, ale snaží se do toho vložit nějaké nové prvky, obsazením počínaje, přes úpravy v druhé půli. Bez Dana by to asi nešlo, jen jsem zvědavý, jestli se mu vrátí ten jeho starý hlas, když ho docela dlouho necvičil/nepoužíval. Machálková mi na to přijde stará a poněkud méně hlasově vybavená, ale budiž.


  • Tomas

    Ahoj, nevite prosim nekdo, kde bych zjistil, kdy kdo bude hrat? Abych nesel na nekoho koho nemusim :) Diky za info


  • Pavel Košatka

    V současnosti nikde, obsazení poskytuje oficiální fanklub muzikálu, do kteérho se můžete přihlásit. Fermany se dělají většinou měsíc dopředu, takže první můžete očekávat někdy v lednu, nejdříve – s premiérama to je většinou složitější a dělají se tam dost výměny, takže na to moc nespoléhat. Nebo můžete sledovat stránky konkrétních umělců, kteří mají na svém webu napsány termíny (jejich seznam naleznete také na našem serveru).


  • mona

    jak budu vědět, který večer bude hrát Daniel Hůlka a kdy někdo jiný? na Někoho jiného bych ani nešla.


  • Pavel Košatka

    Máš to napsané v komentáři výše – buď na jeho stránkách, pokud bude mít nějaké s termínama nebo přes fanklub muzikálu. Jinak nikde a nikde ti to neřeknou na 100%.


  • Bídník

    Nevite jestil tam bude ten zivej orchestr? Ptal jsem se v divadle tam to nikdo nevedel, ale odendavaji prvni rady, coz mi dava jistou nadeji, protoze kdyz tam hrali Carodejky, tak taky byl orchestr misto prvnich rad ne?=) Ale na druhou stranu se mi nechce verit, ze by byl ochoten Lichtenberg investovat do zivyho orchestru, protoze to by pak znamenalo, ze by uvedl poprvy muzikal a ne “muzikal” =)


  • Ondřej Doubrava

    Těžko říct, ale živý orchestr by si “Dracula” zasloužil! Nicméně jsem skeptik, možná je to kvůli scénografii…


  • HUGO

    Podle mě ty první řady odendávají kvůli prostoru před propadlem, který v KC byl, kdežto v DH není.


  • veny

    taky si myslím, že je to kvůli scéně než orchestru. Ikdyž, jak Ondra říká, Dracula by si orchestr zasloužil, ikdyž o tom silně pochybuji, že bude.


  • Dingo

    Já jsem rád za Dana je to perfektní Dracula a Mároš určo taky bude..O pepeho se bojím měl jsem ho v Mušketýrech a teda málem to neuzpíval,to jsem zvědavey na Draculu…V Loiranne jsem rád za Moniku Absolonovou je to velice dobrá zpěvačka hodí se dotoho ukázala to několikrát..a Radka taky bude dobrá…Ale teda Adriana/Sandra nevim nevim jenom Zdenička se mi v tom líbí chybí mi zde Zuzanka Norisová..Steven Matuš a Savka to zvládnou a o ostatní obsázko je 80% dobrý.


  • krysarr

    Technický dotaz: Jak může Vojtek, který je zřejmě něco jako tenor, zpívat roli napsanou pro bas?? Nebo mu to budou posunovat (jako třeba ve filmovém Phantomovi Opery)?


  • Jiří Kůdela

    No, já si nemyslím, že to je role pro bas…spíš pro baryton…


  • marek štefan

    No Vojtek hlavně neudrží dlouhý tón, což v muzikále tohoto typu dost vadí, bude to něco jako Landa a jeho verze Nespravedlivého boha na CD. Kolář by byl určitě lepší volba, zase ale nemá na Draculu odpovídající vzhled a výšku


  • veny

    marek štěfan: to je pravda. Ikdyž Vojtek na Draculu podle mě taky nemá odpovídající výšku.


  • Jiří Kůdela

    Podle mě Vojtek nemá na Draculu nemá odpovídající nic
    Ale třeba nebude zase tak hroznej


  • Linduž

    Ty jo Dracula je můj nejoblíbenější muzikál ale jak koukám na to obsazení, nevim jestli tam na to vůbec mám chodit, páč si nechci zkazit dojem..!!


  • veny

    Jiří Kůdela: no ač mám Pepeho ráda, tak se mě na Draculu taky nehodí. Ale třeba tomu dá jiný “šmrnc” a bude dobrej:)


  • Nastasyah

    Zatím jsem byla na tom úplně původním, i před nějakou dobou na té obnovené premiéře (kde mě Tomáš Bartůněk absolutně uhranul), ale když teď vidím to obsazení… strašně moc mi bude chybět Korn a jeho Šašek, protože to bylo něco tak úchvatného… Ach jo, váhám…
    Děsím se změn i nových kostýmů, protože ty původní byly perfektní… ale uvidíme…


  • Sasie

    veny: No já myslím, že výška není důležitá. Netroufám si sice odhadnout kolik může tak měřit Pepe ale silně pochybuju, že by měřil míň než Apík a ten přitom Draculu hrál taky.


  • Ondřej Doubrava

    Sasie: Právě, že byl jenom napsanej, podle zjištěných informací ho měl pouze nazkoušeného, ale třeba se to podaří brzy ověřit od zdroje nedůvěryhodnějšího…


  • Sasie

    Tak i kdyby ho měl jen nazkoušeného, pořád tu roli dostal( i když myslím že Šašek mu stejně musel sednou víc). A i tak, podle mě Dracula být vysokej nemusí. Sice to s tím tak uplně nesouvisí ale takovej filmovej Dracula Gary Oldman taky se svými 175cm nepatří mezi herci k nejvyšším. A jinak já nevim proč mám pocit, že jsem kdysi někde slyšela nebo četla, že ho někdo jako toho Draculu měl ale to je opravdu jen pouze můj dojem a může být naprosto milný, zvlášť když Apík hrál i toho Šaška, tak může dojít v mé hlavě k snadnému omylu. Nejdůvěryhodnější zdroj to případně určitě bude vědět lépe:-)


  • Pavel

    Teda premiéra je za dveřmi a mě by velmi zajímalo obsazení mnicha. Mám však podezření, že by ho mohl hrát někdo z company.


  • Ondřej Doubrava

    Pavel: V tomhle podezření nejsi sám, zřejmě ho někdo z company hrát bude.. a tak to ostatně bylo i při původním Draculovi…


  • Pavel

    Podle mě to tak bude, protože obsazení zrovna této role by bylo určitě zveřejněno a nečekali bychom na něj, jako na nějakou “bombu”.
    Navíc na: http://www.tomas-trapl.cz/images/photos/big_i4Wb0O4.jpg je fotografie, kde je vyfocen papír a v jeho dolní části je uvedeno: Viktor = Mnich a jediným v obsazení uvedeným Viktorem je Viktor Polášek, jako člen Company.


  • Ondřej Doubrava

    Jééé, Viktooor, no, tak to vybrali dobře, ten se neztratí. :-)


  • Pavel Košatka

    Kněze bude opravdu zpívat jeden z company a to buď Viktor Polášek nebo Martin Kalous.


  • Jiří Kůdela

    Zajímavé…



  • Jana Pospíšilová

    Dana Hůlku jsem již v roli Draculy viděla a neumím si tam představit někoho jiného, role mu sedla. Ddocela se těším na Jiřího Langmajera v roli šaška. Tuto roli jsem viděla v podání Jiřího Korna – úžasný výkon, ale na Jiřího Langmajera seskutečně těším.


  • veny

    http://www.blesk.cz/galerie/100489/?foto=11
    tady je pár fotek z kostýmy


  • Ondřej Doubrava

    I my už jsme uveřejnili naši sadu fotografií. Hezké pokoukání přejeme! :-)


  • zuzana

    Obsazení v roli Adriany je příšerné a do role Lorrain mi vůbec nesedí Absolonová,jinak je to dobré.Ale Jiří Korn tam hodně chybí,ten neměl chybu.


  • Tereza

    Hrůza hrůza hrůza, měla jsem tu “čest” se zúčastnit veřejné generálky a jsem ještě dneska v šoku, co s tím provedli. Absolutně nechápu obsazení Pepy Vojtka, ale co nechápu ještě víc, je proč tak strašně zmršili kostýmy. V jednoduchosti je krása, teď kostým Lorraine vypadá jak do bordelu a to nemluvě o Sandře v druhé polovině. O scéně ani nemluvě, ale ta je omezena menším prostorem…
    Takže zatímco “starého” Draculu jsem viděla desetkrát, nového už nechci vidět ani jednou. A strašně mě to mrzí :-(


  • Zdeněk

    Tak to si jedna z mála kterému se Dracula nelíbí mě se to zase líbí víc než stará verze a ty kostýmy ou naopak dokonale


  • Hakenka

    Ve středu jsem byla na generální zkoušce Draculy a musím říci,že Marián Vojtko byl geniální a ještě kdo mě mile překvapil byl Aleš Háma,myslim si,že nemá konkurenci. Prostě se mi to moc líbilo,všichni byli skvělí,Machálková,Křížková,nemělo to chybu.


  • Klárka

    Jak už jsem psala na fóru, ani mě, ač jsem byla docela skeptická, nový Dracula vůbec nezklamal…ba naopak….ovšem je pravda, že Pepu jsem neviděla a ani nehodlám vidět :-)


  • Bob

    Včera jsem byl na premiéře. Hůlka skvělý, velmi mile překvapila Absolonová a perfektní byl i Langmajer. V porovnání se starým Draculou se mi tento jeví po všech stránkách lepší. Svě dělá i prostředí Hybernie.


  • Radka

    Před 13ti lety jsem Drákulu viděla několikrát a při první generálce mě napadalo, že na scéně bylo to a nebo ono,ale už při druhém představení jsem to porovnávat přestala.Nová scéna se mi líbí,akustika je výborná, když zpívá Adriana nahoře před rámem, rozléhá se to po celém divadle.Měla jsem možnost vidět všechny 4 generálky a musím říct, že nejlepší Drákula je pro mě Marián (a to mu nenadržuju), od Dana jsem čekala trošku lepší zpěv a od Pepy jsem nevěděla, co čekat,ale mile mě překvapil a role se zhostil dle mého názoru velice dobře. Jinak se mi líbila Kamila Nývltová, která přestože je velice mladá, tak se vyrovnala svým starším zkušeným kolegům a nepochybně mě okouzlil Jiří Langmajer v roli šaška, nejenže výborně hrál, ale i zpíval a dovolím si tvrdit, že si v ničem nezadal s Jiřím Kornem z původního Drákuly. Ale určitě stojí za to vidět všechny alternace jako jsem viděla já.Všechny generálky končily ve stoje a diváci nechtěli z představení odejít a to si myslím, že je pro herce i ostatní zúčastněné osoby největší odměna a důkaz toho, že představení stojí za to.


  • Dracula

    No jak ctu vase nazory, zajiste odborne. Mate predem jasno, aniz by jste novou verzi muzikalu videli. Soudite lidi a sami by jste nazaspivali a neuhrali na jevisti ani h…o. Dracula nebyl psan pro operaky. Nikde neni psano ze se to musi zpivat operne. Bezte se podivat na Vojtka a pak sudte vy znalci. Hulka je jenom tuhej panak, kterej se hodi postoj a pak zaspiva co mu napisou o nejakem herectvi se neda ani vzdechnout. Tak se znej neposerte. Jeste ze Hybernia je mensi nez palac kultury, protoze tady se aspon projevi i kousek hereckeho talentu a ne jenom prerostlej vyhulenej operak s vytahanou kuzi.


  • marek štefan

    Prosím pěkně, píše se zpívat. Je sice pravda, že Dracula nebyl psán pro operní hlas, ale Vojtek opravdu zpívat neumí. Ne že by zpíval falešně, ale neumí dlouhé tóny (hlavně ´á´, což ve je většině písní dost velký handicap) a jeho chraplák je ukázkovým příkladem Tebou zmiňované vyhulenosti.


  • veny

    no ono v příspěvku od Draculy je mnohem více chyb – nevím, jestli schválně anebo to Dracula nevidí. Ale příspěvek by nemusel být tak vulgární. Každý má svého oblíbence. Mě se třeba taky nelíbí, že tady každý na Pepu nadává, ale rozhodně tady nikomu nenadávám apod. Takže příště trochu respektu vůči ostatním.:)


  • Radka

    Pro “Drákulu”: Já jsem jen obyčejná divačka, který navštěvuje velice často muzikály a operety a viděla jsem všechny 4 generálky nového Drákuly, tudíž i všechny alternace. Jedinou Radku Fišarovou jsem viděla zpívat až 6.2. a byla výborná.Myslím si tedy, že mohu srovnat jednotlivé alternace a určitě je ještě porovnávat budu i do budoucna, vždyť muzikál teprve začal a všechno ještě ukáže čas. A kolikrát jsi nového Drákulu viděl ty, že se o něm tak “hrubě” vyjadřuješ? Každý má svůj názor, ale vždy je možné ho napsat slušně, nikoliv vulgárně, jak jsi to udělal ty.


  • radka

    Ahoj jen se chci zeptat kdo zpívá toho mnicha a jaký je. Prý tam není písen “kam si mě to větře zavál koncem března” dík .


  • Andy

    Ahoj Radko mnicha hraje Martin Kalous a je dobrej. To “kam si mě to větře zavál koncem března” tam fakt není a písen začíná až “no maucta to sem se vás lekla, byla tu tma a tak jsem si řekla…”


  • Eliška

    Taky Schůzka v zahradě je dost pokrácená.


  • Ondřej Doubrava

    Minicha hraje také velmi dobrý Viktor Polášek.


  • martina

    nejlepsi byl matus,ten je vsude bombardak,ostatni jsou jakoby jinde..


  • Dracula Vojtek

    e o výšku opravdu nejde,sice jsme s Dopitou a Hulkou byli zvyklí na vysokého hraběte,ale to se dá strávít,viděla jsem to tehdy 3x a minulý týden jsem se na to opět jela podívat,upřímně….Pepa to tam kazil,ne postavou,ale zpěvem,patří do Kabátu,ale tady se mu nevede…….i šašek Korn tam chyběl,toho také nenanhradí nikdo


  • Richard Keller

    Tak Draculu jsem viděl letos už 2x a musím říct, že mě velmi, ale velmi zklamal výkon některých herců a zpěváku. Především bych největší výtku povznesl k panu Lagmajerovi – ten opravdu zpívat neumí. Nevyzpívá ani základní písně – opravdu to není pastva pro uši.
    Pan Josef Vojtek – to je kapitola sama pro sebe. Jeho vyřvaná “Adriana” připomíná “hospodský řev nad ránem” v nějaké hospodě IV.kategorie. Opravdu hrůza.
    Velkou pochvalu ale musím udělit panu Mariánu Vojtkovi – ten opravdu umí a slečně Šárce Vaňkové – která opravdu překvapila svým zpěvem.

    Nevíte prosím někdo, kde se dá zjistit aktuální obsazení?


« Starší komentáře Novější komentáře »