Praha

“Tři mušketýři” se vrátili domů, do Divadla Broadway


Muzikál Michala Davida a Lou Fanánka Hagena “Tři mušketýři” se po šesti letech vrátil do Divadla Broadway, kde jeho cesta k srdcím diváků začala. Je zpět s upraveným obsazením, které oživilo několik nováčků, značnými dramaturgickými změnami, novou scénou i choreografií. Podrobnosti naleznete v našem článku, doplněné aktuálními fotografiemi.

Tři mušketýři... a d'Artagnan

“Tři mušketýři” jsou nejznámějším románem francouzského spisovatele Alexandra Dumase a řadí se mezi vrcholná díla francouzského romantismu. Populárními se staly také jeho filmové adaptace a asi byste těžko hledali někoho, kdo by neznal legendární motto mušketýrů “jeden za všechny, všichni za jednoho“. Česká muzikálová adaptace s hudbou Michala Davida, texty Lou Fanánka Hagena a režií a choreografií Libora Vaculíka měl premiéru 18. listopadu 2004, právě v Divadle Broadway, kde navázal na úspěch “Kleopatry”. Muzikál se prezentoval jako multimediální výpravná show, s množstvím projekcí a scénických efektů, dokonce i s prvky černého divadla.

Po dvou sezónách uvádění se v červnu 2006 “Tři mušketýři” s diváky rozloučili rozjařenou derniérou, která je dodnes mezi fanoušky vzpomínána. Poté se muzikál uvedl na Slovensku a dokonce také v jihokorejském Soulu. Pražští diváci se dočkali návratu v roce 2008, kdy se “Mušketýři” přesunuli na větší jeviště Divadla Hybernia v lehce upravené podobě (např. s dopsanou písní “Volba má“). Klasickým derniérovým modelem se pak znovu uvedli v roce 2011, bez zásadnějších změn [recenze+video sestřih].

Tomáš Trapl v jedné ze svých charaktistických rolí

Nyní se “Tři mušketýři” vrací na své původní působiště do Divadla Broadway, kde odehraje několik exkluzivních repríz. Premiéra proběhla v pátek 25. května 2012 a muzikál se dočkal několika významných změn. Tou nejdiskutovanější jsou dramaturgické střihy, díky kterým se představení značně zkrátilo a dle reakcí diváků mu dodává dynamiku, která v Divadle Hybernia scházela. Na které písně se tedy nemáte těšit? Vyškrtnuta byla celá úvodní píseň d’Artagnana “Má být u mušketýrů“, sólovka Mylady “Jedem na všechny” nebo duet “Láska v závějích“. Zkrácení se dočkaly i další pasáže, například ve scéně po “Touze znát” již nezpívá Mylady, začátek druhé půle je taktéž osekaný, chybí některé dialogy a výstupy chlapce s Alexandrem Dumasem (alias promítaným Karlem Gottem).

Kromě těchto změn se oživení dočkala také scénografie, původní kulisy více méně nahradily LED panely, na kterých se diváci dočkají nových projekcí (malé ukázky můžete vidět na fotografiích u článku). Úprav se samozřejmě dočkala také režijní koncepce a místy také choreografie.

Alžbeta Bartošová a Alan Bastien

A na koho se můžete v novém uvedení těšit? Úplnými nováčky jsou Alžbeta Bartošová jako Mylady a Ladislav Spilka jako Rochefort. Radka Fišarová se vrátila ke své původní roli královny Anny, která ji sedne lépe než Mylady. Marian Vojtko si kromě “starého známého” kardinála střihne také Athose, Juraj Bernáth nově hraje také Plancheta nebo Alan Bastien se představí i jako Buckingham.

Kompletní obsazení “Tří mušketýrů” (Divadlo Broadway, 2012)

d’Artagnan – Alan Bastien, Tomáš Beroun, Zbyněk Fric
Athos – Petr Kolář, Josef Vojtek, Marian Vojtko
Aramis – Juraj Bernáth, Jaromír Holub
Porthos – Jiří Helekal, Stanislav Hložek
Mylady – Sylva Schneiderová, Alžbeta Bartošová
Královna Anna – Linda Finková, Radka Fišarová
Constance – Zdenka Trvalcová, Markéta Procházková
Richelieu – Bohouš Josef, Tomáš Trapl, Marian Vojtko
Rochefort – Martin Pošta, Ladislav Spilka
Buckingham – Dušan Kollár, Alan Bastien
Král Ludvík XIII. – Jiří Březík, Lešek Semelka
Planchet – Juraj Bernáth, Jakub Wehrenberg
Bonacieux – Zdeněk Dušek, Ivan Vykočil, Jakub Wehrenberg
Chlapec – Julie Blažejová, Jáchym Blažej, Jáchym Böhm

Company – Lenka Bílková, Adéla Hájková, Johana Hájková, Jana Sochůrková, Libuše Vojtková, Daniel Bič, Matěj Cichra, Mario Čermák, David Sklenička, Jan Čížek, Tomáš Kuťák, Jiří Marek, Václav Procházka, Jakub Šimůnek, Miloslav Šturc, Tomáš Říha, Ivan Svyatkin

Muzikál “Tři mušketýři” se bude v Divadle Broadway uvádět až do konce divadelní sezóny (poslední představení 23. června) a třemi reprízami zahájí také sezónu následující. Vstupenky zakoupíte v síti TICKET ART.

Radka Fišarová je zpět jako královna Anna

Alžbeta Bartošová a Marian Vojtko

Nováček Ladislav Spilka jako Rochefort

Nové projekce doplňují prostředí, ve kterém se děj odehrává

Zbyněk Fric a Markéta Procházková

Juraj Bernáth hraje nově také Plancheta

Sylva Schneiderová a Martin Pošta (nové projekce vypadají místy opravdu dobře)

Jiří Březík a Bohouš Josef

Marian Vojtko jako Athos

Mylady Alžbeta Bartošová ve svém vraždícím záchvatu

A na závěr již čtyři mušketýři

Autorem fotografií z generálek a premiéry je Martin J. Polák, děkujeme za jejich laskavé poskytnutí.


Pozvánky a konkurzy
Pozvánka na zahájení sezóny Hudebního divadla Karlín a Divadla Broadway
Aktuální zprávy
“Kleopatra” se opět vrací do Divadla Broadway (+ hrací plán druhé poloviny roku)
Praha
BEZ HANY – poctu Haně Hegerové uvede divadlo Rokoko
  • David

    Mám dotaz, co dělá Mylady na plese? Na fotce SLAVNÝ PLES, NA KTERÉM VŠE VRCHOLÝ je za tanečnicemi Mylady.


  • aja

    Já myslím, že to je jen špatný popis k fotce, nevím, která je to scéna ale jsem si téměř jistá, že ples to není.


  • marky

    to je první půlka – ples….ve druhé půlce je přeci Mylady mrtvá…špatný popis fotky


  • aja

    Hele teď mě tak napadlo, nemá královna v jedné scéně (i zde na fotce) šaty z angeliky (madame Contoire)?


  • Vašek

    Bude i nějaký video sestřih? :-)


  • Pavel Košatka

    Pardon za popis, opravíme.
    A video sestřih + recenze snad bude později, jestli najdeme vhodný termín.


  • Ondřej Doubrava

    Já jsem poměrně přemlouván, ať se vyjádřím k těm dramaturgickým změnám (tomu se nikterak nebráním), tenhle týden to ale asi nebude, je toho zrovna v těchto dnech hodně.


  • David

    Ty šaty z Angeliky má podle mne místo těch zlatých.


  • rišo

    tie projekcie mi prídu strašne gýčové… scéna v hybernii nemala chybu… hold, na Broadway sa zrejme nezmestí… a zdá sa mi to, alebo sú v pozadí nejaké mramorové sochy anjelov?


  • Pavlos

    Nic proti ale uz kvuli Sylve S. Na toto predstaveni nepujdu.


  • musicalswomæn

    Jsem trošku zklamaná z obsazení Mylady, ale na druhou stranu – Tomáš Trapl stále hraje kardinála a to je, oč tu běží. :D :D Doufám, že bude i ve video sestřihu. ;-) Celé představení posunuje na úplně jinou-vyšší úroveň. ;)


  • mishacka

    vynechat píseň Milady Jedem na všechny????? Jedna z nejlepších scén, navíc velmi významná do děje, dle mne…… tato mi bude velmi chybět a dle reakcí publika patřila mezi nejlepší………PROČ????


  • aja

    Mishacka:taky si myslím…vadí mi, že vůbec něco vynechávali, ale když už, určitě bych vybrala něco jiného…Jedem na všechny tam opravdu hodně chybí, dějově tam opravdu dobře zapadla a krásně vystihla postavu milady…skoro jako kdyby třeba v Kleopatře vynechali Teď královnou jsem já nebo v Draculovi Jsi můj pán. A ty LED projekce jsou opravdu hrozné. 6e by ten muzikál rovnou natočili jako film a promítali ho v kině? Tohle hrozně kazí kouzlo divadla.


  • Mončí

    Proč má Radka šaty pro roli Contoire ?


  • Zuzi

    Může mi někdo prosím říct, jaký je Marián Vojtko v roli Athose? Vůbec si ho totiž neumím v této roli představit. Jako kardinál se mi dost líbí, ale Athos je opravdu dost odlišná role…


  • aja

    Zuzi: No řekla bych to asi takhle: nezvládl tu roli nejhůř, bylo to mnohem lepší než třeba jeho Kat Mydlář nebo Caesar v Kleopatře…nedělal třba to, že by si písně nejak extra upravoval, ani nijak moc nepřehrával, jak má občas ve zvyku. Přišlo mi, že si i roli vcelku užívá, ale stejně mi to moc nesedělo…Athos to prostě není. Pokud už máte lístky na Mariana, neděste se toho ale jinak doporučuji vybrat si spíše z druhých dvou Athosů.


  • Zuzi

    aja: Moc děkuju za info. Lístky ještě nemám, chtěla jsem si nejdříve poslechnout nějaký názor.
    Tak asi na něj zajdu až bude jako Richelie :-)


  • Nick

    Scéna se mi líbí víc než v DH, ale vynechání písní mi přijde zbytečné a trapné. Marián v roli Athose tedy nic moc, Alan jako Buckingham taky žádná sláva… Naštěstí to zachránili výborní Zbyněk, Markéta, Tomáš Trapl a Sylva :)


  • Miri Nikolaj

    Radka má nejen šaty Contoire, ale poté i svatební šaty Angeliky, které jsou jí nápadně velké…


  • pavlos

    je to naprosto otresny,to vazne nechapu kostymy z angeliky,projekce hrozny obsazeni nekde taky otresny viz milady. Vynechani pisne jedem na vsechny mluvi zavse. TO uz vazne nevi jak vylakat z lidi pnize. Vazne na takovou debilovinu nema cénu jit. Musketyry jsem videl 8* a toto je nejhorsi co sem videl


  • Radka

    Viděla jsem všechny generálky a tudíž různé obsazení a mě se líbili všichni vč.těch, kteří jsou v nových rolích. Některé písničky chybí, to je pravda,ale kdo jde na představení poprvé a těch lidí bude asi většina, tak si zkrácení vůbec nevšimnou. A už vůbec si nevšimnou kostýmů, které se použili v jiných muzikálech. Těchto detailů si všimneme jen my, kteří chodíme na muzikály často a opakovaně. V každém případě si myslím, že když stoupla cena vstupenek, tak měla zůstat původní délka muzikálu, toť můj názor


  • Nick

    Nojo, zvýšíme ceny – zkrátíme představení :D


  • aja

    Tak těch Angeliky svatebních šatů jsem si ani nevšimla, možná proto, že Lindě padly lépe…a v takovém případě na tom nevidím nic špatného…šaty se do představení dobově hodí, tak proč je nevyužít, pravda je nepříjemné,pokud je má mít někdo, komu nepadnou.
    Líbí se mi i tato verze představení, ačkoliv je mi líto vynechaných písní (obzvlášť Má být u mušketýrů a Jedem na všechny, Láska v závějích mi zas tak moc nechybí). Na obsazení milady nevidím nic špatného…tedy Sylva mi přijde vynikající, viděla jsem ji už 2x, Alžbětu jsem ještě neviděla, takže to zatím nemohu soudit, ale typově mi do role jde.


  • Radka

    Vstupenky se zdražují všude, stejně jako všechno ostatní :-)))) A pokud jde o kostýmy, tak jak píše aja -proč je nevyužít,jsou krásné a do představení se hodí


  • Silvia

    …můj skromný názor – zkracovat to neměli vůbec !! Přijde mi to opravdu jako ošizení diváků, vždyť Mušketýři byli jeden z nejoblíbenějších muzikálů mezi diváky,kteří je viděli v DB x-krát, a právě ti se teď do divadla na ně vracejí !!! A navíc – a to mě štve nejvíce – byly vyhozeny klíčové scény !! Teď celý děj jaksi ztrácí logiku, a to docela výrazně. Kromě toho ty vyhozené písničky byly převažně z těch pomalejších, a teď je celé dílo jaksi uměle zrychlené… Nevím teda, ale já jsem odcházela vždy z Mušketýrů spokojena – viděla jsem je v Bratislavě i v Hybernii několikrát – ale teď jsem měla rozpačitý dojem..:( Projekce hezké, scéna působivá a příjemná na pohled, využití kostýmů z jiných muzikálů je sice taky ne přílíš profesionální – a Radka není jediná kdo měl kostým z Angeliky, je jich opravdu více – no ale budiž, ne každý si toho všimne:) ale to zkrácení se mi nelíbí ani trochu….Mrzí mě to, opravdu škoda hezkého díla..:(((


  • Ondras

    Dočítám se, že se Vám nelíbí obsazení Mylady.Tak se chci vyjdářit… Betka mě herecky i pěvecky přesvědčila. Role jí velmi sedne a moc se mi líbila. Beru to jako velmi silnou konkurenci k předešlým Mylady. Je vidět, že je to typ role, který jí sedne… a to, že jsem vyškrtnuté určité písničky mi nevadí, mě se to líbilo, stále to jsou Mušketýři :-)


  • pavlos

    Kazdej mame svuj nazor a kdyz se mi neco nelibi tak to povim ci napisu. A milady Sylva S. Je u me proste otresna a ani neni vubec pekna. To je muj osobni nazor. Ja 8* videl musketyry a pro me tohle je nejhorsi co sem videl. A jsou mi ukradeny nazory tech co tady zase budou do kazdyho psat jak je nekdo dobrej,a ze to neni pravda co pisu. Kazdej mame svuj nazor,takze asi ho kazdej pise ale nikomu ho necpe do huby. COz se tady dela hodne


  • aja

    Pavlos: Já jsem také jen napsala svůj názor (pokud to tedy má být reakce na můj příspěvek). Já se vůbec nehádám a naprosto respektuju názor jiných. Pro mě je Sylva dobrá, stejně jako pro vás je špatná. Žádná krasavice to možná není, ale na tom mi zas tak nezáleží. Sohlasím, že vynechání písní je přinejmenším velká škoda a narušuje koncepci celého díla a tím pádem to představení, které jsem viděla 24.5. bylo i pro mě nejhorší z těch co už jsem viděla ale i přesto se nejspíš půjdu podívat ještě minimálně jednou. Zas tak děsný abych už nešla mi to tedy nepřijde.


  • Rosalie

    Ohledně obsazení Alžběty si myslim že to nebyla špatná volba. Občas mi ale vadilo že je znát z její vyslovnosti v některých písníčkách slovenština. Jinak vyřazené písníčky mi dost v ději chyběli. Obzvláště má být u mušketýrů” a sólovka Mylady “Jedem na všechny!


  • Athos

    Ja jsem mel Sylvu jako mylady a mne se vubec nelibila. Hrá to jinak nez ostatné mylady
    , prišla mi že ji hrá skôr jako stetku. A podle mne byla otrasná. Na youtube jsem našej od ní čas na lásku mit, tak vám posilami odkaz http://m.youtube.com/watch?v=lI71lhCwRME


  • Daniel

    Každý má svůj názor, a já ho mám taky.. :)))
    Takže obsazení Milady se mi líbí. :) Sylva, kterou jsem ještě neviděl, se mi typově líbila, a Alžběta také, nové LED projekce se mi taky líbí, víc to vystihne prostředí ve kterém se scéna nachází.. :) Jediné co mě sere, je ten kostým královny který byl původně v Angelice, k té době se to hodí, ale ke královně ne, červené šaty už by dižtak měla mít Milady Ne?.. Červená barva je prostě Milady, šaty královny měly nechat jaké už byly, :)) Co se týče nového Athose, Marián jako zpěvák neni špatnej, Měl jsem ho v Angelice, v Baronu Prášilovy a i minulý rok na mušketýrech jako kardinála, ale role Athose mi k němu nejde, Athos je prostě Pepa!.. :D To že vynechaly písně, už taky neni možné, Má být u Mušketýrů je celý základ představení, D’artagnan přijíždí na koni a tím příběh začíná, to že se má začít hospodou, je divné, jelikož první slova D’artagnana jsou -Ach dámo krásná snad já pouze sním…. BLBOST! Nemůže si tam jen tak přijít, Má být u mušketýrů na to navazovalo, že jde do hospody, a chce se stát mušketýrem,.. :)
    Jeden na všechny, další základ, a to základ MILADY! Ta píseň výstižně popisuje co je Milady zač, píseň VOLBA MÁ, moc ne..A Láska v závějích, je krásná píseň bude jí škoda, Constance a královna vyjadřují lásku ke svým mužům, ale neni zas tak potřebná, co se týče děje, děj to nenaruší,, jen vlastně trochu, je to scéna kde je Constance v klášteře, ukrytá, takže ti kteří mušketýry neznají, ale ty zná každý o tom nepochybuju, ale kdyby se náký našly, tak vlastně nebudou vědět kde je Constance ukrytá jen na konci kdy jí Milady zabije,.. Jak bych celkové ohodnotil celký muzikál? 80%!! Nová verze je dobrá, a ne vůbec špatná ale vynechané písně a kostýmy z jiných muzikálů je trochu moc.. :)
    A ještě co se týče obsazení, jako Milady měly nechat Moniku Absolonovou, protože je to bezkonkurenční MILADY!… :)))


  • aja

    Danieli, s těmi červenými šaty máte asi pravdu, ta červená se pro královnu nehodí. Obecně nevidím nic špatného na tom, že se využijí kostými z jiného muzikálu, ale je pravda, že ty červené ve mně trochu vyvolávaly představu té záporné postavy kterou byla Contoire, ale i tak to považuji za maličkost oproti vynechaným písním a to velmi podstatným písním. No a ty LED projekce mi prostě připadají moc kýčovité. Když už tam musí být, neměly by podle mě tolik zářit. Toť můj názor. Ale opět říkám, že nic z nedostatků, které jsem v představení pozorovala mi nezabrání jít na představení znovu.


  • P@vel

    A můžu se zeptat, jak je představení nyní dlouhé, včetně přestávky a děkovačky?
    Protože jediným důvodem, proč je představení zkráceno, podle mého názoru, je, že po některých představeních navazuje černé divadlo pana Srnce, které začíná ve 21:30, čili by se tam návštěvníci míchali a vznikal by provozní zmatek.


  • Peta

    no já nevím…3M jsou moji srdeční záležitostí, viděla jsem je už několikrát jak naživo v divadle tak na DVD, tak mě docela zaskočilo jaké jsou změny?? A ptám se PROČ??!! Vůbec nemám chuť jít na představení znovu,že bych byla zklamaná..Nechápu ,,pány,, producenty či osoby co o tom rozhodují,proč se takhle mstí nám fanouškům,a za ještě dražší lístky.
    Co se týče obsazení tak Mariana si v roli Athose dokážu představit,už jsem ho měla na Křížem krážem muzikálem,rozhodně bude lepší než Petr Kolář, nic proti jeho zpěvu-ten je super,ale není vůbec herec a na jevišti je strašně statickej a bez emocí a vše zpívá na jedné vlně.A Mylady – nepsalo se původně,že ji má hrát Kamila Nývltová??Ale stejně Monča je bezkonkurenční..Další obsazení mi přijde celkem přijatelné, ale vůbec se mi nelíbí Stanislav Hložek – měla jsem ho už 3x a 3x katastrofa,netrefil se do hudby a neumí hrát..Prostě na tohle staronové představení zřejmě nepůjdu..Škoda


  • Athos

    Prominte ja vam to video posilal s mobilu, tak tu je odkaz uz normalni http://www.youtube.com/watch?v=lI71lhCwRME


  • Pavlos

    aja:nene nehadam se a reAKCE TO NEBYLA.100 lidi sto chuti. Kazdy mame svuj nazor. Ja musim rict,ze moje srdecni zalezi je Monca A,hlavne proto,ze se zname. A dycky sem sivybiral predstaveni sni. Ale videl jsem i ostanti mylady. Dyckym chodim na Moncu A,ale tedka se jaki situace zmenila. A obsazeni je pro me hodne dulezite,pri vybirani. Ac mozna je to detinsky nazor,tak ja nemam rad nezname ci nove tvare. Proste mam rad to svoje zazite-viz klic kralu nebo aida. Nebejt Mariana,Bohuše Matuše,Marketu Prochazkovou tak me muzikal klic kralu ani nezaujme. A uAidy to je Kamca a Marian.Ale zpatky k 3M. Jako jasny,ze obsazeni taky bude mit zmeny,je to nakratko predstaveni a potrebuji videlat love. ALe Radku Fišarovou,Sylvu S. jsou zrovna dve damyktere videt nemusim a o nic neprijdu. Zase muj osobni nazor


  • Miloš

    S těmi červenými šaty je to ale přehnané, jelikož když ste viděly Angeliku a kouknete se teď na mušketýry tak nevidíte Královnu ale Contoire, stejný účes, stejné šaty, a navíc Radka Contoire v muzikálu Angelika hraje, takže Královnu zastoupila hrdě Contoire..


  • aja

    Pavlos: Já vás chápu, Monika pro mně taky byla mIlady číslo 1, ale když už v Mušketýrech nehraje, nedá se nic dělat.
    Miloš: Nejen Radka ale i Linda hrála Contoire, takže máte pravdu že v tomto případě byla záměna šatů přinejmenším nešťastná.


  • thenardier

    ale to jsou přesně šolcovy kostýmy…když dáte deset dámských kostýmů vedle sebe,nebudete vědět z čeho jsou,jen to,že jsou hrozně přeplácané a jak přes kopírák,takže se produkci nedivím,že chtěli ušetřit…ono je totiž dobře možné,že radčiny šaty z královny kdysi přešili na finkuli nebo na csákovou


  • aja

    No tak ne že bych znala všechny Šolcovy kostýmy…ale co se týče Angeliky nebo Mušketýrů ty kostýmy prostě vystihují dobu, podívejte se na nějaké dobové obrazy a pak posuďte, zda v době Ludvíka XIII. a Ludvíka XIV. se náhodou nenosilo právě takové “přeplácané” oblečení.


  • Katie

    5x jsem viděla Mušketýry v Hybernii a moc se mi ta verze líbila. Dalo se čekat, že s návratem na Bradway budou změny, ale z mého pohledu je jich až moc. Nechápu, proč měnili královnám šaty, že by se do těch původních dámy již nevešly? Červená mi ke královně nejde, ale budiž. Obrazové projekce jsou udělané krásně, o tom žádná, ale nikomu viditelně nedošlo, že v době mušketýrů ještě neexistoval zrcadlový sál, že ten vznikl v roce, kdy zemřel D´Artagnan! A že knihou má mlátit při souboji Aramis a ne Porthos… Co se týče zkracování, určitě neměli vynechat úvodní písničku – vypadá to notně divně a ani písničku Mylady. Duet královny a Constance byl sice krásný, ale na druhou stranu královna by za ní nikdy nemohla přijít do kláštera. Obsazení je podle mě snad největší kámen úrazu. Ještě u žádnýho muzikálu, a že jsem jich už viděla hodně, se mi nestalo, že by mi u nějaké postavy vadily všechny alternace, tady tomu je bohužel hned u 2-3. Citelně mi chybí nejen Monika jako Mylady, ale hlavně Tomáš Savka jako Rochefort. Pan Lichtenberg je možná spokojený, ale diváci pykají za jeho rozhodnutí. A co se týče Mariána jako Athose – je poznat, že je zvyklej být spíš hlavní postavou, ostatní kluky ve společné písni přezpívá s přehledem. Jeho sólovky a duety jsou překrásný, jeho “Láska” byla nezapomenutelným okamžikem, kdy jeho hlas rezonoval celým divadlem. Pro mě je to nejlepší kardinál i Athos a vlastně jediný důvod, proč se do divadla na mušketýry ještě vrátit…


  • izie

    Je opravdu škoda, že vyškrtli některé písně (hlavně Mylady), ale na druhou stranu představení bylo opravdu dlouhé – nová zkrácená verze se mi líbila daleko víc. Ohledně Mylady – Sylva se mi jako Mylady moc nelíbí, daleko víc jí podle mě sedí role královny – ale to je každého vkus. Alžbeta mě ale velmi překvapila, nejen pěvěcky, ale i herecky, kde byla daleko přesvědčivější než zde neustále opěvovaná Monika A., která to místy přehrávala až to spíš bylo komické – ale jak říkám každý má jiný vkus. Jen by lidé neměli soudit výkony jen podle jmen – aniž by je viděli…


  • aja

    Katie: Tomáš Savka jako Rochefort mi v představení hodně chybí, stejně jako Planchet-Fiala. A to netvrdím, že Juraj je špatnej, ba dokonce říkám, že je výbornej, ale i tak bych ráda viděla znovu i Fialu.


  • Ondras

    Souhlasim s Izie. Začínáte už jen soudit podle jména. Jakmile není Váš oblíbenec, hned je vše špatně a nedáte ani šanci ostatním. Alžbety naříkání před smrtí bylo dechberoucí, až mi nabíhala husí kůže.


  • David

    Obsazení Mylady mi nevadí, obě se mi líbí a navíc jsou obě vystudované muzikálové herečky.


  • Lukáš

    Chtěl bych se zeptat jestli někdo z vás měl Sylvu Schneiderovou jako Mylady, a pokud ano, jaká byla, naříkala před smrtí? Smála se ATHOSOVY do xichtu? :) Vraždila dobře? Chovala se jako děvka.. :D


  • Athos

    Pro lukase: No kdyz jsem ja mel Sylvu, tak jse vubec Athosovi nesmala. No mne pripadalo hodne jako devka, v tmto je 1. ale mne u ni chybelo trosku drsnosti. Mne to pride ze Monika to hrala jakou drsnou zakernou zenu, Radka zas jako vrahynu a Sylva jako cistou devku. Je to jen muj nazor ale ja bych rad videl alebo aspon slysel i Bartosovou


  • Lukáš

    Pro Athose : Díky, no mi na mušketýry jedeme 15.6 od 18:00 hodin.. :) A sem zvědavej jaká bude hlavní záporňačka.. :)


  • Martina

    Tak já viděla obě generálky 24.5. Mylady rozhodně nejlepší byla Monika, ale prostě už tam nehraje. Když srovnám obě dámy Sylva+Betka-mě z toho líp vychází Sylva, přijde mi, že líp hraje, u Alžběty mi trochu vadí její přízvuk, ale rozhodně to nebyl špatný výkon. Obsazení Mariana mi nepřijde vůbec jako špatná volba, absolutně nepřehrával a hlasově vynikající. Tak či tak vše lepší než Pepa. Samozřejmě Tomáš Trapl v roli kardinála se nedá než vyzdvihnout. Strašně mě zklamal Ladislav Spilka v roli Rocheforta a Alan v roli Buckinghama, kde se mi ale nelíbi ani Dušan Kollár snad ani ostatní, jedinej kdo se mi asi kdy líbil byl Tomáš Bartůněk. Tak či tak to shrnu – dvě generálky stačily a příště radči na něco jiného.


  • Athos

    Pro lukáša: ak by si chcel nejakú pisnicku od mylady, tak klidne mi na nick9310@seznam.cz ja mám so Sylvou nahrane celé predstavení.


Novější komentáře »