Aktuální zprávy

DJKT Plzeň zve na výjimečné koncerty


Muzikálový soubor DJKT v Plzni se po koronavirové pauze a se začátkem nové sezóny vrátil na jeviště a vedle muzikálů si pro své fanoušky přichystal dvě speciální série koncertů.

Jsme muzikál! 70 – výjimečný koncert k výjimečnému výročí

Muzikálový soubor Divadla J. K. Tyla připravil při příležitosti 70 let od uvedení prvního muzikálu v Plzni tři exkluzivní koncerty Jsme muzikál! 70, na kterých vystoupí vedle více než dvou desítek členů souboru i hosté spjatí s úspěšnou historií plzeňského muzikálu – Dasha, Jan Ježek, Zuzana Krištofová, Petr Vondráček a Bronislav Kotiš.

Jan Ježek, Jsme muzikál! 70 - DJKT Plzeň

Jan Ježek

Zuzana Krištofová, Jsme muzikál! 70 - DJKT Plzeň

Zuzana Krištofová

Program koncertů představí průřez významnými muzikálovými tituly z dob minulých, současných i budoucích – diváci si budou moci zavzpomínat například na Divotvorný hrnec, Líbej mě, Káťo! nebo Nebe na zemi, z těch mladších titulů třeba na Probuzení jara a Spamalot. Z aktuálního repertoáru zazní hity z Elisabeth, Sweeneyho Todda či Billyho Elliota a plánované tituly zastoupí mimo jiné populární My Fair Lady či Sunset Boulevard z pera nejúspěšnějšího muzikálového skladatele všech dob Andrewa Lloyda Webbera.

Charlotte Režná, Jsme muzikál! 70 - DJKT Plzeň

Charlotte Režná

Lukáš Ondruš, Jsme muzikál! 70 - DJKT Plzeň

Lukáš Ondruš

„Muzikál v Plzni slaví sedmdesátiny a dalo by se tedy říct, že je to úctyhodný stařík. My vám ale předvedeme, že přestože toho už hodně dokázal, pořád to umí pěkně rozbalit. S koncertem Jsme muzikál! 70 zažijete mimořádný večer, proletíme s vámi celou minulost a namíříme si to až k daleké budoucnosti. Muzikál žije a v Plzni obzvlášť,“ říká šéf muzikálového souboru Lumír Olšovský.

Muzikálové studio DJKT, Jsme muzikál! 70 - DJKT Plzeň

Děti z Muzikálového studia DJKT

„Muzikál uvádí plzeňská scéna již 70 let, během kterých tento žánr urazil velkou cestu. V celé své historii měl štěstí na výjimečné osobnosti, které svou práci dělaly srdcem. Těší mě, že v současnosti dospěl historicky ve své celistvosti nejdále, jeho dramaturgie vykrystalizovala. Soubor je čistě specializovaný a díky svým kvalitám zvládá i nejnáročnější tituly světového muzikálu,“ dodává ředitel divadla Martin Otava.

Jsme muzikál! 70 - DJKT Plzeň

Jsme muzikál! 70 – DJKT Plzeň

Součástí oslav 70 let muzikálu v Plzni je také stejnojmenná výstava ve foyer Nové scény, která návštěvníkům přiblíží nejvýznamnější umělecké počiny a osobnosti plzeňského muzikálu.

„Pokud si tedy chcete připomenout své zážitky z někdejších představení muzikálového souboru, dozvědět se něco navíc o jeho historii nebo si prostě užít slavné muzikálové hity, dorazte na některý z koncertů či na naši výstavu Jsme muzikál! 70,“ vybízí diváky k návštěvě divadla dramaturg a autor výstavy Pavel Bár.

Na výstavě, která je zpřístupněna divákům zdarma vždy hodinu před začátkem představení, je možné zakoupit fotoportréty jednotlivých členů souboru a inscenační plakáty nejoblíbenějších inscenací.

Účinkují: Kristýna Bečvářová, Soňa Hanzlíčková, Martin Holec, Jozef Hruškoci, Karolína Jägerová, Pavel Klimenda, Tereza Koželuhová, Dušan Kraus, Roman Krebs, Simona Lebedová, Lukáš Ondruš, Adam Rezner, Charlotte Režná, Pavel Režný, Radek Antonín Shejbal, Hana Spinethová, Eva Staškovičová, Martin Šefl, Stanislava Topinková Fořtová, Venuše Zaoralová Dvořáková, Lucie Zvoníková a hosté Dasha, Jan Ježek, Bronislav Kotiš, Zuzana Krištofová, Petr Vondráček a děti z Muzikálového studia DJKT
Doprovází Orchestr muzikálu

Premiéra: 2. září 2020 na Nové scéně DJKT
Reprízy: 15. října a 1. listopadu 2020

Jsme muzikál! 70 - DJKT Plzeň

Jsme muzikál! 70 – DJKT Plzeň (foto: Martina Root)

Každý má svůj sen! I muzikálový soubor DJKT

Novinkou v repertoáru muzikálového souboru Divadla J. K. Tyla je od 28. srpna 2020 speciální koncert, na kterém se podle šéfa souboru Lumíra Olšovského budou plnit muzikálové sny, a to nejen účinkujících, ale i publika.

Program těchto jedenácti speciálních večerů s názvem Každý má svůj sen bude vybírán poněkud nezvyklým způsobem a zčásti ho budou moci ovlivnit i samotní diváci, kteří se mohou těšit na největší hity z nejúspěšnějších titulů současného i budoucího repertoáru a na několik hudebních čísel, která ještě na jevišti DJKT nezazněla.

Dušan Kraus, Karolína Jägerová, Každý má svůj sen - DJKT Plzeň

Dušan Kraus, Karolína Jägerová

Celým koncertem, konajícím se na Nové scéně DJKT, provede šéf souboru muzikálu Lumír Olšovský.

„Chtě nechtě bylo uplynulé pandemické období příležitostí pro rekapitulace a hluboká zamyšlení. Už samotný název by měl divákům, kteří se vrátí do hlediště DJKT, evokovat příležitost zasnít se. Kdo ví, leckterý sen jim můžeme přímo ten večer splnit – alespoň ten muzikálový. Nechci prozrazovat více, ale snad můžu naznačit, že publikum bude moci určitým způsobem zasáhnout do programu. Doufáme, že diváci u nás znovu zažijí něco, co nemohou začít nikde jinde, “ přibližuje volbu názvu Lumír Olšovský, který stanul v čele plzeňského muzikálového souboru na začátku sezóny 2016/2017 a pod jeho vedením se inscenace i výkony jednotlivých umělců zařadily mezi současnou českou špičku.

Kateřina Chrenková, Každý má svůj sen - DJKT Plzeň

Kateřina Chrenková

„Na koncert Každý má svůj sen se moc těším. Je to další příležitost, jak se dostat před diváky po dlouhé koronavirové pauze, a samotná možnost zazpívat si s velkým orchestrem muzikálové ‚vypalovačky‘ je pro nás všechny nesmírně lákavá. Věřím, že program koncertu stejně jako zábavný styl celého večera bude pro diváky zajímavý a zažijí s námi zase něco nového,“ láká na novinku v repertoáru Pavel Režný, který si v poslední době získal diváky i odbornou veřejnost svým výkonem v roli Smrti v české premiéře jedinečného muzikálu Elisabeth.

Pavel Klimenda, Pavel Režný, Každý má svůj sen - DJKT Plzeň

Pavel Klimenda, Pavel Režný

Účinkují: Kristýna Bečvářová, Soňa Hanzlíčková, Kateřina Chrenková, Karolína Jägerová, Tereza Koželuhová, Simona Lebedová, Charlotte Režná, Hana Spinethová, Eva Staškovičová, Stanislava Topinková Fořtová, Venuše Zaoralová Dvořáková, Lucie Zvoníková, Martin Holec, Jozef Hruškoci, Pavel Klimenda, Dušan Kraus, Roman Krebs, Lukáš Ondruš, Adam Rezner, Pavel Režný, Radek Antonín Shejbal, Martin Šefl

Premiéra: 28. srpna 2020 na Nové scéně DJKT
Reprízy: 22., 23. a 24. září, 29. a 30. října a 29. listopadu 2020

Vstupenky na koncerty můžete zakoupit v pokladně předprodeje Smetanovy sady 16, 301 00 Plzeň, on-line na webových stránkách djkt.eu nebo v síti Plzeňská vstupenka.

Foto: Irena Štěrbová

Aktuální zprávy
Taneční show MISSION s hity Michaela Jacksona se představuje a zahájila prodej vstupenek
Aktuální zprávy
TIP NA VÍKEND: Kapka medu pro Verunku
Plzeň
RECENZE: Plzeňská Liduschka (Baarová) tne do české povahy (nejen) 20. století
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!