Aktuální zprávy

Na začátku nové sezóny ozvláštní muzikál Krysař účast Markéty Schimmerové Procházkové a Jana Kříže


Hned 1. září startuje svou 22. sezónu pražské Divadlo Kalich maratónem kultovního dirty muzikálu Daniela Landy Krysař, jehož aktuální inscenaci uvádí od září 2017 před věčně nabitým hledištěm. Během podzimních měsíců se musí dostat nejen na diváky, kteří se nyní rozhodnou na něj přijít podívat, ale také na majitele vstupenek na jarní neodehraná představení kvůli karanténě.

Na návštěvníky nejbližších repríz Krysaře čekají dvě velká překvapení v obsazení. Hlavní ženskou roli Agnes bude nově hrát také Markéta Schimmerová Procházková a roli rybáře Štěpána Jan Kříž. Oba herci souhlasili, že vypomohou a naskočí do inscenace na omezený počet repríz. Markéta Procházková za Marii Křížovou, která má před porodem druhého potomka, Jan Kříž za Milana Peroutku, který se stále potýká s následky nedávné operace kolene.

Markéta Schimmerová Procházková si oblékne kostým tajemné Agnes zhruba na 9 exkluzivních repríz. Není to ovšem poprvé, co tuto roli ztvární. Agnes už si zahrála před lety v inscenaci Krysaře v Košicích. „Byl to tenkrát splněný sen a adrenalin zároveň. Měla jsem cca 14 dní na naučení, učila jsem se z DVD. Pak jsme sedli já a Dobrozláci do letadla a letěli jsme do Košic. Byl prosinec. Adventní čas. A mně se zkrátka splnil takto před Vánoci sen,“ vzpomíná herečka. Naskakování do už rozeběhnutých představení má vlastně ráda. „Dokonce velmi. Vždycky jsem na to měla dobré nervy, což tedy nechci nikterak zakřiknout, neboť mám nyní opět před náskokem. Tak jen neříkám ještě hop. Nicméně naskakování s sebou nese opravdu spoustu pozitiv – například nápomoc všech kolegů, maximální soustředění se na roli a snad ještě větší adrenalin,“ vysvětluje Markéta.

Ani Jan Kříž se dlouho nerozmýšlel. „Záskoky mám rád, člověk je hodně ve střehu a bývá to celkově zajímavá zkušenost. Štěpán je hodně poutavá postava, ale hlavně jsem na roli kývl jako výpomoc Romanovi s Milanem, kteří roli hrají. Milan má po úrazu nohy a role je v tuhle chvíli pro něj pohybově velký problém pro doléčení kolene. Takže po dobu, než se dá plně dohromady, klukům s rolí vypomůžu.

Diváci se samozřejmě mohou těšit také na „kmenové“ představitele Agnes Kateřinu Bohatovou a Štěpána Romana Tomeše, kterým Markéta s Janem vypomohou s termíny. Krysař se totiž bude hrát i třikrát v jednom dni.

Nováčci v hereckém týmu Krysaře se shodují, že je tento muzikál silně oslovuje svým tématem i jako diváky. „Vlastně díky tomuto naskakování jsem opět koukala na DVD a byla znovu divákem Krysaře. Pro mě je to silné téma a hudba mě vždy dostane do děje a přinese mi změť emocí. Ani nevím, zda mám popisovat přesně ty pocity, protože se samozřejmě proměňují. Nicméně mě to jako diváka nikdy nenechá chladnou,“ prozrazuje Markéta.

Také Jana Kříže Krysař už dříve zaujal. „Upřímně hlavně tím, že moje žena je v tom muzikálu fantastická,“ směje se herec a manžel Marie Křížové. „Rozhodně je téma muzikálu obecně platné i dnes. Už samotný fakt, čeho jsme schopni jako lidé, pokud si označíme nějakou jinou skupinu lidí za příčinu své nespokojenosti, jak si je umíme odlidštit a chovat se jako monstra, to je věc, na kterou nesmíme zapomínat, protože se to dělo jak u nás, tak se to právě teď děje často překvapivě blízko.“

VSTUPENKY


VSTUPENKY na muzikály
Divadla Kalich

Aktuální zprávy
Herci z muzikálu Láska je láska se sešli na první čtené zkoušce
Praha
Herci muzikálu RENT vyšli do pražských ulic (+ soutěž o vstupenky)
Aktuální zprávy
Slovácké divadlo uvede předpremiéru muzikálu Jesus Christ Superstar
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!