Aktuální zprávy

Divadlo J. K. Tyla v Plzni ruší program do konce roku 2020 a vrací vstupné


Vzhledem k současné situaci, ze které není jasné, kdy divadla budou moci obnovit svůj provoz, Divadlo J. K. Tyla v Plzni ruší svůj aktuální program až do konce roku 2020.

Diváci, kteří mají zakoupené vstupenky nebo platné abonentky, mohou vše vracet do 18. prosince 2020 v místě nákupu nebo nově využít možnosti vrátit vstupenky on-line, přestože byly zakoupené v divadelní pokladně. Postup a bližší informace zájemci naleznou na webových stránkách divadla.

„Je nám to velmi líto, ale už nechceme naše diváky napínat. Dá se tušit, že se platná opatření neuvolní do konce roku natolik, abychom obnovili náš provoz v obvyklém režimu. Pokud by se stal zázrak a my mohli ještě před novým rokem hrát, i za nějakých omezených podmínek, připravíme představení podle našich aktuálních možností,“ přibližuje situaci v divadle jeho ředitel Martin Otava.

Velké divadlo DJKT (foto Irena Štěrbová)

Velké divadlo DJKT (foto Irena Štěrbová)

Protože plzeňské divadlo nemohlo zaručit, že se všechna plánovaná představení odehrají, byl s podzimním uzavřením divadel zastaven i předprodej vstupenek na další měsíce. Divadlo již pozastavilo prodej předplatného na rok 2021 a v tuto chvíli pracuje na nových hracích plánech s kratší dobou prodeje vstupenek, která umožní větší míru flexibility při případném opětovném omezení provozu.

Změny zasáhnou také termíny avizovaných premiér. „Zde nejde jen o ekonomickou stránku, která je samozřejmě důležitá. Přestože máme čas zkoušet, nemůžeme připravovat další a další premiéry, když nemáme prostor odehrát náš stávající repertoár. Některé inscenace jsme letos zahráli třeba jen třikrát,“ upozorňuje Martin Otava.

Martin Otava


Aktuální zprávy
Netradiční trampskou hudební komedii “Zločin v Posázavském Pacifiku” uvede v koprodukci Divadlo Kalich
Aktuální zprávy
Premiéra muzikálu ELISABETH je za dveřmi (+ ukázka)
Aktuální zprávy
Muzikál Branický zázrak se bude živě vysílat v kinech
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!