Aktuální zprávy

Muzikál Krysař přivítal nové tváře


Jak jsme již informovali, se začátkem nové divadelní sezóny se kultovní muzikál Daniela Landy Krysař dočkal několika nových posil v obsazení. V tuto chvíli již mají všichni po svých premiérách, které jsme si nemohli nechat ujít.

Svou tajemnou Agnes divákům poprvé představila herečka a zpěvačka Markéta Schimmerová Procházková. Ta do Krysaře naskočila na přibližně deset exkluzivních repríz za těhotnou Marii Křížovou. Postavě propůjčila nezaměnitelné charisma a hluboké emoce. Její osudová přitažlivost ke Krysařovi je divákovi patrná z každého jejího gesta a pohybu. I s náročným pěveckým partem si poradila na výbornou. Navíc v kostýmu a líčení Agnes vypadá skvostně a je tak skutečně “nejhezčí ženskou v celém kraji”, jak v muzikálu prohlašuje postava Štěpána.

Markéta Schimmerová Procházková Muzikál Krysař Divadlo Kalich

Markéta Schimmerová Procházková

Toho narychlo nazkoušel a premiérově si střihl Tháliemi ověnčený Jan Kříž. Zastoupí tak Milana Peroutku, který se zotavuje z nedávné operace kolene. V roli naplno uplatnil svůj komický talent a v rozhovoru s Krysařem v první půlce představení tak pobavil celé publikum. Skvěle však zvládl i vážnější emotivní scény a drsnou hereckou polohu v půli druhé. Energické písně Daniela Landy zněly v jeho podání velmi dobře.

Jan Kříž Muzikál Krysař Divadlo Kalich

Jan Kříž

Nováčkem v muzikálu, ale také v Divadle Kalich je mladičká představitelka Rózi Naděžda Melková. Narozdíl od dvou dříve jmenovaných nastupuje do Krysaře nastálo a diváci ji tedy budou moci v roli Rózi vídat pravidelně, v alternaci s Elis Ochmanovou. Divadlo Kalich opět vložilo důvěru do mladé neokoukané tváře a nutno podotknout, že i tentokrát se tato volba vyplatila. Drobná zpěvačka překvapila zkušeným hereckým projevem a vůbec nebylo patrné, že je v muzikálovém světě nováčkem. Zejména Rózina smrt byla silným momentem. I těžké pěvecké nároky, které postava Rózi na své představitelky klade, se jí podařilo splnit velmi obstojně. S přibývajícími reprízami bude její výkon jistě ještě lepší.

Naděžda Melková Muzikál Krysař Divadlo Kalich

Naděžda Melková

V neposlední řadě má za sebou svou úspěšnou premiéru i Jan Mouca. Toho diváci Krysaře znají již od premiéry jako součást company, talentovaný tanečník však nově “poskočil” také do hlavní taneční role Dobrozláka.

Jan Mouca Muzikál Krysař Divadlo Kalich

Dominika Červinková, Jan Mouca

FOTOGALERIE

Foto: Richard Kocourek, Radek Janda, Klára Čermáková

VSTUPENKY

VSTUPENKY na muzikály
Divadla Kalich

Aktuální zprávy
Muzikál POMÁDA vkročil do nového roku s několika “nováčky” (+ obsazení a video)
Aktuální zprávy
CD “Popelka” je pokřtěno, kmotry se stali Lucie Bílá a Karel Gott
Aktuální zprávy
Divadlo Lucie Bílé uvede premiéru muzikálu MAMINY (+ obsazení)
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!