Aktuální zprávy

Soutěž ČESKO ZPÍVÁ 2020 má své vítěze


Dne 10. září se v trutnovském Společenském centru UFFO uskutečnilo slavnostní GALA FINÁLE 13. ročníku pěvecké soutěže s mezinárodní účastí ČESKO ZPÍVÁ 2020. Odborná porota, diváci v sále i mediální a VIP porota udělila svá ocenění nejlepším zpěvákům ve dvou věkových kategoriích (Sólisté 9 – 14 let a Sólisté 15 – 26 let).

Do 13. ročníku soutěže bylo zasláno celkem 405 přihlášek. Finálovému programu předcházela 3 soutěžní kola: základní, výběrové a semifinálové. Právě semifinále proběhlo den před finálem a prozpívalo se do něj 100 talentovaných dětí a mladých lidí.

Česko zpívá 2020 - UFFO Trutnov

Semifinalisté ČESKO ZPÍVÁ 2020

Do finále postoupilo pak 7 nejlepších zpěváků z každé kategorie. Ti se představili porotcům a divákům se 2 soutěžními skladbami. Finalisté ze starší kategorie se museli jednu z písní naučit doslova přes noc a ve finále je při ní doprovodil klavírista, hudební skladatel a absolvent prestižní hudební školy Berklee College of Music v Bostonu (USA) Tomáš Živor.

Jako každý rok zasedli v odborné porotě soutěže zpěváci, manažeři, produkční muzikálových divadel a projektů: zpěvačka a patronka soutěže Kamila Nývltová, zpěvák a držitel Ceny Thálie za mimořádný jevištní výkon Peter Pecha, produkční Hudebního divadla Karlín v Praze Jan Křehla, manažerka Natália Bezděková, výkonná producentka muzikálu We Will Rock You Iveta Slabá, hudební skladatel a muzikálový zpěvák a herec MAREXT (Marek Stojánek), hudební dramaturg Českého rozhlasu Tomáš Katschner, úspěšní soutěžící minulých ročníků Česko zpívá, zpěváci Eva Matějovská a Patrik Stoupa a další. Večerem provázel moderátor Českého rozhlasu Hradec Králové a stálice Česko zpívá Jakub Schmidt.

Česko zpívá 2020 - UFFO Trutnov

Část porotců ČESKO ZPÍVÁ 2020

Takto zhodnotila finále patronka soutěže Kamila Nývltová: „Jsem nesmírně vděčná za to, že jsme mohli a stihli uskutečnit všechna soutěžní kola ČESKO ZPÍVÁ 2020, a to v době, která není příjemná a lehká pro nikoho z nás. Jako patronka soutěže jsem šťastná a hrdá, protože se v soutěži opět objevili talentovaní zpěváci, kteří byli úžasní a výjimeční, měli charisma, nádherné hlasy, velké rozsahy…  Letošní ročník mě, až bych řekla, dojal. Slyšeli jsme výkony, které odpovídají svoji úrovní profesionálům naší hudební scény. Finalisti obou kategorií byli opravdu skvělí! Bylo to těžké rozhodnout. Nepamatuji si, kdy jsem rozdala tolik „desítek“ neboli plný počet bodů jako letos.  Doufám, že se budou naši soutěžící věnovat zpěvu i nadále, přeji jim mnoho štěstí a věřím, že se třeba uvidíme příští rok na našem hudebním CAMPU ČESKO ZPÍVÁ, kde budeme moci jejich talent dále rozvíjet.“

Česko zpívá 2020 - UFFO Trutnov

Kamila Nývltová & Emma

„Bylo mi ctí poprvé usednout v porotě Česko zpívá a poslechnout si téměř osmdesát talentů, ze kterých vzešli i vítězové. Cílem soutěže je navíc motivovat děti a mladé lidi, aby se snažili něco dělat/tvořit a netrávili svůj čas jen u mobilů a počítačů. S muzikálem We Will Rock You jsem tuto myšlenku podpořila moc ráda. Děkuji Ivetě Nývltové, že jsem mohla být u toho, a i za skvělou organizaci a čas věnovaným těm, kteří to nejvíce potřebují,“ ocenila Česko zpívá výkonná producentka muzikálu We Will Rock You Iveta Slabá.

Česko zpívá 2020 - UFFO Trutnov

Peter Pecha a Kamila Nývltová

PŘEHLED VÍTĚZŮ

Kategorie Sólisté 9 – 14 let

Česko zpívá 2020 - UFFO Trutnov

Samuel Rychtar, Barbora Škrabálková, Karolina Čížková

  • 1. místo: Barbora Škrabálková (11 let)
  • 2. místo: Karolina Čížková (12 let)
  • 3. místo: Samuel Rychtar (12 let)
  • Cena mediální a VIP poroty: Barbora Štanclová (14 let)
  • Cena diváků: Karolina Čížková (12 let)

Kategorie Sólisté 15 – 26 let

Česko zpívá 2020 - UFFO Trutnov

Nicol Pešková, Kristina Kůtková, Kateřina Chybová

  • 1. místo: Kristina Kůtková (17 let)
  • 2. místo: Nicol Pešková (27 let) *
  • 3. místo: Kateřina Chybová (15 let)
  • Cena mediální a VIP poroty: Kristina Kůtková (17 let)
  • Cena diváků: Nicol Pešková (27 let) *

* v době původního termínu konání byl splněn věk pro danou věkovou kategorii

Česko zpívá 2020 - UFFO Trutnov

Finalisté ČESKO ZPÍVÁ 2020

FOTOGALERIE

Foto: Oldřich Brát

www.cesko-zpiva.cz
www.ceskozpivacamp.cz

Aktuální zprávy
BONNIE & CLYDE v Hudebním divadle Karlín mají své tváře
Aktuální zprávy
TŘI OŘÍŠKY PRO POPELKU mají týden do premiéry (+soutěž a video)
Aktuální zprávy
V muzikálu MUŽ SE ŽELEZNOU MASKOU si zahraje Hůlka i Vondráčková (+ video)
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!