Aktuální zprávy

Úspěšný muzikál BÍTLS má dnes derniéru (+ fotogalerie)


Na Biskupském dvoře se po více než třech letech rozloučí s Městským divadlem Brno zdařilý muzikál Bítls.

Bláznivou hudební crazy komedii, postavenou na nestárnoucích písní legendární skupiny Beatles, napsala osvědčená autorská trojice Městského divadla Brno Jan Šotkovský, Petr Štěpán a Stano Slovák, který se rovněž ujal režie.

Premiéra se uskutečnila 4. března 2017 a odehráno bylo přes stovku repríz. Za dobu svého uvádění si muzikál našel srdce mnoha nadšených diváků. Všechno ovšem jednou končí, a tak se dnes (15. července 2020) koná jeho derniéra. Stylově, v open air prostředí na Biskupském dvoře v Brně.

Oficiální synopse
Který kluk v šestnácti letech nezakládal kapelu? Který kluk jednou netoužil před zaplněným stadiónem už prvním hrábnutím do strun kytary vyvolat nadšené ječení zástupů fanynek? Který kluk nesnil o dráze rebelského rockera? Juřan, Žanek a Pavlík o něčem takovém sní v malém jihomoravském městečku roku 1967 – místo toho drnkají krotké taneční šlágry, jejich kapele schází bubeník a na místních hodech vystoupí jen díky tomu, že jejich zpěvačkou je dcera předsedy MNV. Je zkrátka těžké být rebel, když musíte před zkouškou kapely místo pilování správného rytmu nakrmit králíky… Jejich život se však od základu změní, když se v městečku objeví dva tajemní cizinci – první, který si v elegantním obleku objednává martini s vodkou (říkejme mu třeba James B.), a druhý, který nápadně připomíná jednoho z členů kluky zuřivě milovaných Beatles. A když se z hudebních výšin chlapcům zjeví i samotný Rockový Pánbůh, nostalgická a zároveň bláznivá komedie z časů, kdy se zdálo, že elektrická kytara dokáže zachránit svět, může vypuknout…

FOTOGALERIE

“Předpředposlední” představení Bítls (13. 7. 2020)

Foto: Radek Janda | Musical.cz

Aktuální zprávy
Divadlo J. K. Tyla v Plzni ruší program do konce roku 2020 a vrací vstupné
Aktuální zprávy
“Šakalí léta” v ABC na konci sezóny končí!
Aktuální zprávy
Mefisto slaví s republikou stovku!
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!