Brno

Chodník slávy a dva křty MdB


V pátek 24. května se na Lidické ulici v Brně odehrálo hned několik slavnostních událostí naráz. Po pěti letech se rozrostl Chodník slávy o nová jména a byl pokřtěn jak oblíbený poklidný Divadelní dvůr, tak představeny některé letní akce a novinky, ale i jedno očekávané CD. Pojďme rekapitulovat…

Obtiskávání dlaní do chodníku před Činoherní scénou MdB patří k divácky vděčným tradicím. Nebylo se tudíž čemu divit, že i ve značně pošmourném počasí se sešlo značné množství přihlížejících. Do řady vyznamenaných vstoupili tentokrát jak přední výtvarníci divadla – scénografové Jaroslav Milfajt a Petr Hloušek a kostýmní výtvarnice Andrea Kučerová, tak i dva umělci vyznamenaní Cenou Thálie Hana Holišová a Petr Štěpán. Všechny zúčastněné s jejich bohatým portfoliem představil ředitel divadla Stanislav Moša, pár slov pronesl také primátor města Brna Roman Onderka.

Petr Hloušek udělal svůj otisk netradičním.

Jaroslav Milfajt

Andrea Kučerová a Stanislav Moša

Petr Štěpán

Hana Holišová

Po obtisknutí všech rukou se dění plynule přesunulo do dvorany divadla, kde došlo na krátkou tiskovou konferenci a dva slavnostní akty.

Prvním z nich byl křest dlouho očekávaného českého CDčka k úspěšnému německému muzikálu Dennise Miartina “Papežka”. Jak jistě víte, Hana Holišová za ztvární hlavní hrdinky letos obdržela Cenu Thálie. Na CD její výkon ovšem neuslyšíte. MdB se poslední dobou přiklání k jednotnému obsazení rolí na CD, které je v hlavních rolích následující: Svetlana Janotová jako Jana, Petr Gazdík jako markrabě Gerold a Aleš Slanina coby Anastasius. CD obsahuje 18 skladeb a celková stopáž přesahuje příjemných 75 minut. To vše doplněno bookletem s fotografiemi a krátkým povídáním o muzikálu. Většinu účinkujících jsme vám vypsali do tracklistu.

Tracklist CD

1. Prolog – Per mulierem culpa succesit (Ladislav Kolář a company)

2. Půlnoční stráž (Ivana Vaňková)

3. Rod vládců (intro) (Igor Ondříček a Aleš Slanina)

4. Posedlá (Stanislav Slovák)

5. Buď sláva a mír (Rastislav Gajdoš, Aleš Slanina, Ladislav Kolář, Petr Gazdík a company)

6. Jarmark v St. Denis (company, Svetlana Janotová, Petr Gazdík)

7. Toužím (Svetlana Janotová a Petr Gazdík)

8. Parazit (Tomáš Sagher, Petr Gazdík a Aleš Slanina)

9. Proč, bože můj (Svetlana Janotová)

10. Když se víra v bázni skrývá (Lukáš Vlček)

11. Paní Říma (Tereza Martinková)

12. Věčný Řím (company)

13. Samota, můj pán (Svetlana Janotová)

14. Věčný Řím (reprise) – (Ladislav Kolář a company)

15. Sen, který po tobě zůstal (Petr Gazdík)

16. To jsem já (Svetlana Janotová)

17. Rod vládců (Aleš Slanina a Igor Ondříček)

18. Papa populi (finále) – (Ladislav Kolář, Svetlana Janotová a company)

Kmotry CD se stali Jaroslav Milfajt, Petr Hloušek a Andrea Kučerová za asistence tiskové mluvčí Lenky Pazourkové, Petra Gazdíka a primátora Romana Onderky.

Jaroslav Milfajt popřál Papežce hodně skvělých interpretek do budoucna.

Petr Hloušek zase hodně posluchačů.

A do třetice Andrea Kučerová popřála hodně radosti z poslechu.

Představena byla také na první pohled nepatrná, ale jinak poměrně důležitá divadelní novinka: Všechna běžná večerní představení Městského divadla Brno budou od nové sezóny začínat už v 19:00. (Poměrně častá podvečerní představení od 18:00 a představení odpolední se v programu budou objevovat i nadále.)

Druhým křtem byla vlastně oslava vzniku oficiálního jména pro příjemnou a už pár let úspěšně fungující divadelní dvoranu, pardon, od pátku tedy oficiálně překřtěnou do mužského rodu – coby Divadelní dvůr. Jeho logo z dílny Petra Hlouška pokřtili Petr Štěpán, Hana Holišová a Svetlana Janotová.

Veselé polévání oficiálního loga Divadelního dvora.

Dvůr bude kromě příjemného místa k odpočinku a občerstvení ve třech přilehlých restauračních prostorách nabízet také kulturní vyžití.

Aktualizace 3. 6. 2013: Soutěž o CDčka muzikálu Papežka byla uzavřena, výherci zde v komentářích pod článkem budou vyhlášeni po odeslání cen během tohoto týdne.


Brno
Výsledky divácké ankety Křídla 2018/2019 Městského divadla Brno
Aktuální zprávy
Limonádového Joe si v Brně zahrají Lukáš Janota a Kristian Pekar
Brno
“Sugar!” na tiskové konferenci v MdB
  • Miška

    Tak kdo jsou ti šťastní výherci CD muzikálu Papežka? :-)


  • Ondřej Doubrava

    Dobrá tedy, sice se na poštu dostanu až zítra nebo v pondělí, ale výherce už vylosované máme. Výherci jsou Markéta Vališová, Martin Hejl a Martina Vodová, hned jak se jejich doporučené balíčky vydají na cestu, pošlu informační mail.


  • Markéta

    CD mi dneska přišlo a udělalo mi vééélikánskou radost.Moc děkuji!