Aktuální zprávy

Divadlo Radka Brzobohatého představilo nový muzikál o Freddiem Mercurym


Už brzy na prknech Divadla Radka Brzobohatého ožije hudební legenda Freddie Mercury! Režisér a zároveň autor Karel Janák na tiskové konferenci v pondělí 19. února odhalil detaily nové muzikálové show s výstižným názvem FREDDIE.

Jak název napovídá, muzikál je inspirován životním příběhem jedné z největších hudebních ikon 20. století, jež si svým charizmatem a jedinečným hlasem podmanila celý svět. Řeč je o frontmanovi legendární kapely Queen Freddiem Mercurym, jehož genialita ho přivedla na vrchol slávy, ale i na cestu ke zkáze.

Karel Janák se spojil s člověkem nejpovolanějším, a to frontmanem mezinárodně úspěšné skupiny Queenie Michaelem Kluchem, který ztvární hlavní roli.

Tisková konference k muzikálu FREDDIE

Tisková konference k muzikálu FREDDIE

Úplně první nápad vznikl tak, že nás Ruda Hrušínksý seznámil s Michaelem a ukázal nám, jak Queenie hrajou. Tak jsme si řekli, že by bylo super toho nějak využít, protože Michael je zároveň i herec a hrál v několika muzikálech v Kalichu,vysvětluje režisér Janák a dodává: „Chtěli jsme udělat muzikál, kde budeme mít co nejvěrohodnějšího Freddieho a stejně tak hudbu, kterou Queen hráli, a to obojí Michael splňoval. Tak jsme začali vymýšlet, jaký by mohl mít ten muzikál příběh a přišli jsme na to, že písničky od Queenů odráží jejich reálný život, všechno to, co řešili za problémy se do těch písniček promítlo. Takže když jsme sestavovali příběh, tak se nám tam ty písničky hodily jako prdel na hrnec.

Ale samozřejmě neděláme dokument, není to životopis, ale příběh inspirovaný skutečným životem Freddiho Mercuryho,“ dodala pro upřesnění ředitelka Divadla Radka Brzobohatého Romana Goščíková.

Peter Freestone, Romana Goščíková, Michael Kluch a Jiří Korn

Peter Freestone, Romana Goščíková, Michael Kluch a Jiří Korn

Protagonista hlavní mužské role Michael Kluch během tiskové konference zazpíval jednu z písní, které v muzikálové novince zazní a prozradil i další písničky kapely Queen, na které se diváci můžou těšit: Zazní samozřejmě hity jako We Are The Champions, Show Must Go On, ale budou tam určitě i věci, které by diváci možná ani neočekávali, jako například My Melancholy Blues nebo Las Palabras de Amor.Představení bude živě doprovázet právě Michalova kapela Queenie.

Představit se přišel také Peter Freestone, který byl dlouhá léta osobním tajemníkem Freddieho Mercuryho a jenž spolupracoval s režisérem Karlem Janákem při sestavování příběhu.

Jsme moc rádi, že máme u sebe někoho, kdo se s Freddiem skutečně znal a ví, jak to tenkrát všechno doopravdy bylo. Kolikrát jsme narazili v našem muzikálu na věci, které se tam hodily z hlediska dramatického spádu, ale Peter nám řekl, že se to tak nestalo, tak jsme museli najít nějaký kompromis, abychom šli tou správnou cestou,“ řekl Karel Janák.

Karel Janák a Peter Freestone

Karel Janák a Peter Freestone

A jak na legendárního zpěváka vzpomíná samotný Peter Freestone? „Co mi nejvíce utkvělo v paměti je Freddieho úsměv, když se nehlídal. Freddie byl šťastný smějící se člověk, který si ale na veřejnosti svůj úsměv kvůli zubům zakrýval.

Mimo Michaela Klucha se na scéně Divadla Radka Brzobohatého setkáme s Jiřím Kornem, Rudolfem Hrušínským ml., Přemyslem Pálkem, Ernestem Čekanem, Romanem Tomešem, Romanem Říčařem, Lukášem Kumprichtem, Simonou Postlerovou, Terezou Nekudovou, Charlotte Doubravovou, i ředitelkou divadla Romanou Goščíkovou.

Chybět nebude také šestičlenná taneční company pod choreografickým vedením Andrey Strakové a Lindy Stránské.

Premiéry muzikálu FREDDIE se uskuteční 14. a 15. dubna 2018.

Skupinová fotka herců a tvůrců muzikálu

Skupinová fotka herců a tvůrců muzikálu

Obsazení hlavních rolí

Freddie – Michael Kluch
Manager – Jiří Korn/ Ernesto Čekan
Novinář – Rudolf Hrušínský ml.
Brian – Roman Říčař/ Roman Tomeš
Prenter – Přemysl Pálek / Lukáš Kumpricht
Moralistka – Simona Postlerová / Tereza Nekudová
Mary – Romana Goščíková / Charlotte Doubravová
a další.

Krátká hudební ukázka z TK

Charlotte Doubravová, Přemysl Pálek, Roman Tomeš a Roman Říčař

Charlotte Doubravová, Přemysl Pálek, Roman Tomeš a Roman Říčař

Rudolf Hrušínský ml., Karel Janák, Romana Goščíková a Michael Kluch

Rudolf Hrušínský ml., Karel Janák, Romana Goščíková a Michael Kluch

Michael Kluch zazpíval Somebody To Love

Michael Kluch zazpíval Somebody To Love

Přemysl Pálek s partnerkou Charlottou Doubravovou

Přemysl Pálek s partnerkou Charlottou Doubravovou

Oficiální foto z TK – Herminapress


Aktuální zprávy
Muzikál VLASY (HAIR) ovládne Divadlo Kalich (+ obsazení)
Aktuální zprávy
Muzikál WE WILL ROCK YOU spustil předprodej a zveřejnil obsazení
Aktuální zprávy
Premiéra muzikálu DUCH před Štědrým dnem v Mostě
  • Mirek Řepa

    Dokonalá práce všech zúčastněných moc děkuji, parádní představení ke kterému není co dodat…..