Aktuální zprávy

Premiéra muzikálu WE WILL ROCK YOU se odkládá


Premiéra muzikálu WE WILL ROCK YOU byla naplánovaná na 18. dubna 2020 a poslední představení se mělo odehrát 23. května 2020, aktuální situace si ale žádala razantní rozhodnutí. A právě k tomu se uchýlila producentka Renata Štupáková.

Vláda České republiky sice nařídila zákaz volného pohybu zatím jenom do 24. března, producentka Renata Štupáková se přesto rozhodla neriskovat zdraví nejen svých herců, ale i diváků. Proto se po dohodě s režisérem Petrem Novotným rozhodla zrušit zkoušky a odložit plánovanou premiéru.

„Situace je vážná a nechceme nic podcenit. A rozhodně nechceme riskovat zdraví herců a publika. I proto jsme pozastavili všechny zkoušky a celou akci přesouváme. Aktuálně jednáme o nových termínech, o kterých v nejbližších dnech budeme informovat,” říká majitelka Ticket Art Production Renata Štupáková.

Petr Novotný a Renata Štupáková WE WILL ROCK YOU muzikál musical

Petr Novotný a Renata Štupáková

Její rozhodnutí kvituje i režisér muzikálové show Petr Novotný, který sice přiznává, že odložení premiéry je velmi nepříjemné, ale jelikož je herecké povolání výsostně kontaktní, nešlo ve zkouškách pokračovat dál.

„Není možné zkoušet inscenaci s rouškami a na vzdálenost dvou metrů. Základní epidemiologická nařízení není prostě možné dodržet, a když vezmete v úvahu zdraví herců a jejich partnerů, dětí a rodičů, nemáte jinou možnost, než zkoušky přerušit. Práce na výrobě výpravy a náročných videoprojekcí nicméně pokračují dál, maximálně nás mohou lehce zdržet dodávky některých technologií ze zahraničí. Jinými slovy – jakmile se s herci, zpěváky, tanečníky a muzikanty znovu sejdeme ke zkouškám, bude ta technologická a obrazová část inscenace hotova a vše pak bude záviset už jenom na nás,“ objasňuje Novotný.

Kamila Nývltová WE WILL ROCK YOU muzikál musical

Kamila Nývltová

A právě na tu chvíli se těší představitelka Killer Queen Kamila Nývltová. Je to nelehká situace nejen pro všechny herce, zpěváky, umělce, ale pro celou Českou republiku. Samozřejmě i já přijdu o práci, vystoupení, tak jako ostatní a není to úplně příjemné, ještě když nikdo z nás neví, kdy tomu všemu bude konec. Mrzí mě, že nepřivítáme diváky na naší nové show WE WILL ROCK YOU, ale věřím že všechno má svůj dobrý konec a i tato show. Až nastane ten správný čas, mile rádi diváky přivítáme a věříme, že budou odcházet nadšení. V tuhle chvíli musíme být všichni silní a doufat, že to vše brzy skončí a my se zase vrátíme zpět do svých normálních životů. Na druhou stranu si stejně myslím, že všechno má svůj smysl a my jsme se měli maličko zastavit,” říká Kamila.

Peter Pecha WE WILL ROCK YOU muzikál musical

Peter Pecha

V podobném duchu se vyjádřil i představitel Galilea Peter Pecha. „Moc mě mrzí, že se premiéra přesouvá a máme pozastavené zkoušení. Avšak věřím, že se před diváky postavíme absolutně připravení a předvedeme nezapomenutelnou show, na kterou se budou chtít vrátit.”

Petr Kutheil a Jan Kopečný WE WILL ROCK YOU muzikál musical

Petr Kutheil a Jan Kopečný

I Petr Kutheil, který ztvární roli Britney, věří, že premiéra bude brzy. I když je to teď pro nás všechny těžká situace a náš muzikál musíme bohužel odložit, tak nad vodou nás drží to, že premiéra určitě brzy bude, jen o něco později, až se vše uklidní. Tak nám zachovejte přízeň a budeme se na vás moc těšit, až uvidíme opět vaše úsměvy. Show must go on!” vzkázal Kutheil.

Vstupenky zůstávají v platnosti a brzy bude produkce informovat o novém termínu premiéry.


Obsazení muzikálu
WE WILL ROCK YOU

Galileo – Jan Kopečný / Peter Pecha
Scaramouche – Markéta Procházková / Veronika Vyoralová
Killer Queen – Kamila Nývltová / Michaela Nosková
Khashoggi – Bohouš Josef / Lukáš Adam
Britney – Petr Kutheil / Peter Pecha / Jan Fanta
Oz – Andrea Gabrišová / Tereza Martinková
Buddy – Johnny Rose


Hity Queen, které zazní v muzikálu

Innuendo / Radio Ga Ga / I Want to Break Free / Somebody to Love / We Will Rock You / We Are the Champions / Bohemian Rhapsody / Who Wants to Live Forever / Flash / Another One Bites the Dust / Killer Queen / Play the Game / Under Pressure / A Kind of Magic / I Want It All / Headlong / No-One but You (Only the Good Die Young) / One Vision / Seven Seas of Rhye / Fat Bottomed Girls / Hammer to Fall / These Are the Days of Our Lives


WE WILL ROCK YOU

Rockový muzikál, který na základně písní skupiny Queen napsal Ben Elton, měl premiéru již v roce 2002 v Londýně a setkal se obřím diváckým ohlasem. Ihned po premiéře se stal doslova senzací a nadšení diváci plnili divadlo dlouhých 12 let, během kterých se odehrálo přes 4 600 představení.

Nadšené reakce diváků pak pokračovaly doslova po celém světě. Muzikál vidělo ve 28 zemí více než 20 miliónů diváků. Show vyniká rockovou energií, skvělým pěveckým podáním a svérázným humorem. V neposlední řadě vás neminou i emocemi nabité přídavky, které vás zaručeně postaví na nohy!

Muzikál není příběhem skupiny Queen, ale vypráví děj ze vzdálené budoucnosti, ve které se skupina pronásledovaných Bohémů snaží obnovit zakázanou hudbu a objevit poslední existující hudební nástroj, kytaru Briana Maye.


FOTOGALERIE
zkoušky

Foto: Kristýna Junková

Aktuální zprávy
Kultovní RENT přijede za fanoušky do trutnovského Uffa (+ obsazení)
Aktuální zprávy
Pražská konzervatoř uvede nový český původní muzikál Závišův kříž
Aktuální zprávy
Press show Romea a Julie nabídla pohled na představitele i velkolepou výpravu (+ video)
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!