Aktuální zprávy

RockOpera Praha poskytne k volnému zhlédnutí záznam symfonicko-rockové opery BARDO THÖDOL


V souvislosti s nařízeními vlády se RockOpera Praha uzavřela veřejnosti a odložila svá představení na zatím ještě neupřesněná data. Výjimku představují premiéry díla Trója, které divadlo předběžně přesunulo na 6. a 7. května. Okolnosti ovšem nevylučují, že se termíny ještě mohou změnit. Hlavní postavy souboru Milan Steigerwald a Pavla Forest chtějí fanouškům těžké časy stavu nouze zpříjemnit streamovaným záznamem opery Bardo Thödol a novými nahrávkami.

„Nastaly komplikované časy. Jsme ovšem přesvědčení, že je zvládneme, a až se situace změní, vše vám vynahradíme. Nyní vás ale prosíme o shovívavost a solidaritu. Veškeré zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti. Kdyby se někomu náhradní termín představení nehodil, může je vyměnit za jiné, na kteroukoliv jinou naši operu,” komentuje aktuální situaci výkonná ředitelka, zpěvačka a libretistka Pavla Forest.

Požadavky na vstupenky a dotazy na program lze v době nouzového stavu směřovat na e-mail: pokladna@rockopera.cz, nebo na telefonní číslo 730 515 055, kam se lidé dovolají každý všední den mezi čtrnáctou a osmnáctou hodinou.

„Ačkoliv ještě neznáme přesná data všech přesunutých představení, vstupenky jsou nadále v prodeji na adrese www.rockopera.cz/program. Nyní připravujeme také termíny na podzimní sezónu,” dodává Pavla Forest.

S vynahrazováním ale RockOpera Praha začne už při stavu nouze.

Na svém YouTube kanálu totiž v sobotu 21. března zpřístupní nedávno vydaný záznam symfonicko-rockového Barda Thödol. A to zcela zdarma po dobu jednoho týdne.

OBSAZENÍ
Horolezec a jeho duše: Matěj Kohout | Průvodce: Pavla Forest | Tibetský mnich a rocker: Jan Toužimský | Velký slitovník Avalókitešvára: Viktor Dyk | Jasné světlo, bohyně Univerzální dobroty: Miroslava Časarová | Pán smrti: Petr Opava | Mystická zjevení: Irina Andreeva, Tereza Georgievová, Zuzana Dovalová, Michaela Hradecká, Jana Paňková, Michael Bartizal, Salvi Salvatore, Ivo Jurečka
TVŮRČÍ TÝM
Hudba: Milan Steigerwald | Libreto: Pavla Forest | Režie: Irina Andreeva | Choreografie: Irina Andreeva | Kostýmy: Lucie Konopíková | Scénografie: Pavla Forest

„O DVD, které nám v únoru pokřtila herečka Jitka Čvančarová, jeví fanoušci velký zájem. Chceme ale lidem zpříjemnit čas trávený doma, a tak jsme se rozhodli záznam poskytnout po omezenou dobu k volnému zhlédnutí. Záznam Barda Thödol nabízíme v jednom balíčku s albem Duše moderního člověka. Jde o dílo, které jsme před lety složili a nahráli s Milanem Steigerwaldem, a které se stalo jedním ze stavebních kamenů pro zmiňovanou symfonicko-rockovou operu,” vysvětluje Forest.

Zatímco sál divadla zůstává prázdný, v hudebním studiu je stále živo. Milan Steigerwald, Pavla Forest a Richard Scheufler jr. tam totiž pracují na albech Anna Karenina a Malý princ. Posluchači se mohou těšit na hlasy Kamila Střihavky, Viktora Dyka, Jiřího Zonygy, Jana Toužimského, Žántí a dalších.

„Při sezóně nezvládáme dokončovat nahrávky dostatečně rychle. Rozhodli jsme se tedy využít uzavření divadel k práci na nových albech, jichž se fanoušci už dlouho nemohou dočkat,” uzavírá Pavla Forest.

FOTOGALERIE
Bardo Thödol

Foto: RockOpera Praha

Aktuální zprávy
Srdcový král rozezní Divadlo Kalich energickým rock’n’rollem Elvise Presleyho
Aktuální zprávy
Prahu navštíví originální broadwayská produkce WEST SIDE STORY, oslaví 100. výročí jeho tvůrců
Aktuální zprávy
Divadlo Lucie Bílé uvede premiéru muzikálu MAMINY (+ obsazení)
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!