Pozvánky a konkurzy

Představujeme koncertní projekt “Muzikálové legendy”, první z nich bude v září Karel Svoboda


Mulltižánrový projekt „Hudební legendy“, vzniklý v červnu 2011, se snaží zmapovat celkem šest žánrových oblastí české populární hudby a od září 2012 se dostane právě na poslední, pro nás  zajímavou muzikálovou část.

Jednotlivé koncerty “Muzikálových legend” se  budou zabývat jak počátcích žánru v našich končinách na zaátku padesátých let minulého století, těžiště ale logicky bude na muzikkálovém boomu let devadesátých. Představí tak  tvorbu nejpopulárnějších českých i světových autorů: Karla Svobody, Michala Davida, Janka Ledeckého, Daniela Landy a Ondřeje Soukupa, dostane se též na melodie Andrewa Lloyd Webbera, Clauda-Michela Schönberga a Leonarda Bernsteina. Některé z koncertů budou monotématické, jiné zahrnou více autorů a v plánu je i „best of“. Dramaturgický plán počítá s dvanácti koncerty, o reprízách se neuvažuje, snad ale můžeme počítat s tím, že většina koncertů bude uvedena, stejně jako ten první, v takzvaných „dvojácích“, neboli odpoledne a večer.

První z koncertů se bude konat už v neděli 2. září 2012 v pražském Divadle ABC, v 15:00 a 19:00 a  představí dílo Karla Svobody (“Noc na Karlštejně”, “Dracula”, “Monte Cristo”, “Golem”…). Známé písně zazpívají: Monika Absolonová, Marian Vojtko, Tomáš Trapl, David Uličník, Josef Zíma, Tomáš Savka, Zuza Ďurdinová, Dasha, Athina Langoská a Dušan Kollár. Speciálním hostem prvního koncertu bude Felix Slováček. Zpěv a kapelu doplní ještě čtveřice tanečníků. Moderátorkou bude Petra Zajíčková. Součástí večera bude i anketa, kde budou moci diváci položit své dotazy a vyhrát jak vstupenky na příští pořady, tak alba jednotlivých umělců.Vstupenky v cenových relacích 490,- a 390,- Kč si můžete zakoupit na pokladně či webu Divadla ABC (odkaz naleznete v programu na září).

O scénář a režii koncertu se postaral známý televizní a rozhlasový scénárista a dramaturg Radan Dolejš. Hudební aranžmá pro kapelu Broad Band United, složenou z muzikantů spolupracujících s muzikálovými divadly, chystá Jakub Zahradník, dirigovat bude Jan Karez.

Z koncertu bude natočen televizní záznam, jehož sestřih snad uvidíme někdy v roce 2013. Po skončení série je plánuje i DVD.

Přijměte tedy tuto naši pozvánku na začátek slibné sezóny 2012/2013 a těšme se na oznámení dalších tématických koncertů.


Praha
Výroční turné jukebox muzikálu “We Will Rock You” míří do Prahy
Praha
První česká Evita se vrací po 15 letech! Radka Fišarová zastoupí Moniku Absolonovou
Praha
Projekce k muzikálu “Je třeba zabít Davida” natáčeli Gott, Brožová nebo Kolář
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!