Praha

Divadlo Broadway představilo novou Kleopatru i plány do budoucna (+ video)


Ve středu 2. 11. 2011 se novinářům představila nová, dlouho diskutovaná, posila povolaná k desátému výročí otevření Divadla Broadway a zároveň světové premiéry populárního muzikálu “Kleopatra” – “stříbrná medailistka” posledního ročníku “Československé Superstar” Gabriela Gunčíková. Divadlo zároveň odhalilo své plány do budnoucna, například bude hostit premiéru nového muzikálu Daniela Landy!

Setkání otevřela stávající představitelka Kleopatry Kamila Nývltová se suverénně odzpívanou “Velkou písní o Nilu“.

Kamila Nývltová

Její nová kolegyně se představila vzápětí s už chronicky známou árií “Teď královnou jsem já“. Trochu pochopitelně její interpretace vyzněla zatím trochu nejistě, ale pokud bude mít dostatek času na zkoušení, případně dostane pár lekcí herectví a pohybu na jevišti, není důvod, proč by roli egyptské vládkyně neměla zvládnout dobře, v kostýmu totiž vypadá opravdu královsky.

Gabriela Gunčíková – Teď královnou jsem já

Gabriela ale není jedinou novou posilou, doplní ji Ladislav Spilka v roli Rufia a dále Alžbeta Bartošová, která si vyzkouší hned rovnou role dvě, a to Octavii a Fulvii. Na tiskovou konferenci své nové kolegy přišli podpořit také Bohouš Josef, Martin Pošta, Josef Vojtek nebo Alan Bastien. Nechyběl samozřejmě ani autor hudby Michal David.

B. Josef, G. Gunčíková, J. Vojtek, M. David, M. Pošta, K. Nývltová, A. Bastien a L. Spilka

Oldřich Lichtenberg s Michalem Davidem ujišťují všechny diváky, že chystaná výroční série, čtyřiceti repríz “Kleopatry”, začínající v lednu 2012, je OPRAVDU DEFINITIVNĚ POSLEDNÍ a v repertoáru divadla nebude oblíbený titul nadále figurovat!  V této sérii ztvární hlavní roli Kleopatry pouze Kamila Nývltová a Gabriela Gunčíková, které se o ní podělí rovným dílem. Nadále se bude hrát už jen pro naše diváky v poněkud vzdálené Jižní Koreji.

Kamila Nývltová, Michal David a Gabriela Gunčíková

Nejzajímavější částí krátkého novinářského setkání ale bylo představení chystaných projektů, je jich, pokud vynecháme Kleopatří rozlučku a reprízy “Kata Mydláře“, i vánočního muzikálu Janka Ledeckého “Vánoční zázrak“, opravdu dost.

Oficiálně potvrzena je tvorba nového muzikálu “Mata Hari” a po producentské stránce i zatím blíže nespecifikovaný projekt o legendární Marylin Monroe. Samozřejmě nelze opomenout již dříve avizovaný muzikál “Hamlet“, jehož premiéra je plánována na 22. března 2012.

Jasnější obrysy nabírá i dětský projekt Michala Davida, pro dívčí skupinu 5 Angels pod režijní taktovkou Mirjam Landa. Měl by se jmenovat “Joy” a po pár reprízách v Praze se vydá za dětskými diváky na turné po republice.

Velmi zajímavou informací je fakt, že Divadlo Broadway přivítá i nový muzikál Daniela Landy s názvem “Král“.

Ve hře je i návrat muzikálu “Angelika“, ale jen v případě, že budou úspěšná jednání s majiteli práv. Nesmíme zapomenout ani na chystané koncertní pásmo k oslavě jubilea divadla.

Tolik bohaté plány oblíbené pražské muzikálové scény, v příštích, i když třeba ještě vzdálených, měsících. A Gabriele Gunčíkové držíme palce, aby svou první velkou příležitost na muzikálových prknech zúročila co nejlépe.

Gabriela Gunčíková

Vstupenky na muzikál “Kleopatra” zakoupíte v prodejní síti společnosti Ticket Art.

Autorem fotografií je exkluzivně pro Musical.cz Radek Janda. Pokud byste fotografie chtěli použít na vašem webu, ozvěte se nám na e-mail redakce@musical.cz. Publikování bez svolení autora je přísně zakázáno!


Aktuální zprávy
Letní muzikálové produkce – VELKÝ PŘEHLED
Aktuální zprávy
Vyjádření producenta Oldřicha Lichtenberga k odložení muzikálové parodie 50 ODSTÍNŮ!
Aktuální zprávy
“Lidoskop” se přestěhoval do Divadla Hybernia (+ nový trailer)
  • Jarda

    Romčo, opravdu nemám zapotřebí se s Tebou “hádat” jaké i/y se píše ve slově deb*il, ale promiň, ta Tvoje odpověď????????? Vemu to opravdu rychle:
    1) Proš jsem se podle Tebe “neobul” do Čendy? Protože Čenda napsal svůj příspěvek několik hodin po mě, tak snad jistě pochopíš, že na to opravdu při sebelepší vůli reagovat nejde, jasnovidec nejsem, za což se teda asi omlouvám
    2) Já Tě “obviňoval” něco směrem k Monice Abs.??? Vždyž jsem o ní nenapsal ani písmenko!!!…


  • Dodo

    Pro Jardu:
    Soudruh Janouch je placený za PR, tak se nad ním nerozčiluj! Jak chceš objektivitu od předsedy FK divadla Hybernia? Jak by mohl napsat něco proti Petře Doležalové, s kterou dělá rozhovor pro tak “seriozní” deník jako jsou Haló noviny? Jak by mohl chválit její konkurentky? Soudruh je velmi hravý: vystupuje i v představeních fanklubu (např. s Janem Kuželkou). Ale očekávat objektivitu v jeho případě?
    Jinak s. Romana Janoucha veřejně dostupný profil:
    http://www.kscm.cz/volby-a-akce/volby-do-ep-2009/kandidatni-listina-do-ep-2009/roman-janouch
    Padouch nebo hrdina, my jsme jedna rodina! (aneb pravicový podnikatel JUDr. Lichtenberg a soudruh Janouch)


  • Dan

    Já na to mám jednoduchý názor. Každá zpěvačka má nějakou tu roli . Když se začal hrát Dracula a interpretky Lorraine s ním ( Absolonová,Machálková,Fišarová)tak až do dnes se říká že Lorraine patří Lucii Bílé. Co se týče podání Kleopatry jsme na tom na stejno. Nývltová je výborná,Gunčíková třeba bude taky,ale Kleopatra bude patřit Absolonový a to všichni dobře víme :) Ta role jí patří z toho důvodu,že před 10 lety ona ve věku Nývltový okouzlila všechny diváky tím jak to krásně na poprvý zahrála a to měla velkou konkurenci ,protože Basiková a Csáková byli v té době velké favorizované hvězdy :)


  • Romča

    Aaaa, Dodo tapetář:) To je hrdinství, milí Dominikové, Dodové a Jardové, co? Z příkrovu anonymity si myslet, že když napíšete veřejně, co stejně většina lidí ví, tak budete hrdiny? Je to snad náhražka toho, že nemáte konkrétní argumenty? A co jako? Já se za své názory a za svůj život nestydím. Ani pan doktor nemusí, ale co jste dokázali vy? Krom toho, že anonymně napadáte každého, kdo má jiný názor, nebo kdo se prostě jen snaží pomoci, věren tomu, že věci dělá pořádně, profesionálně…! To, že pan doktor spolupracuje s lidmi bez ohledu na jejich politickou orientaci, je doklad toho, že nehodnotí podle legitimace, ale podle lidských kvalit a činů. A to z něj – n. r. od vás, dělá velkého člověka! Vy “ideologové” umíte jen pravý opak! Kopat.
    Mmch. s Petrou Doležalovu nás pojí přátelství, rozhovor pro HaNo mi za 11 let, co branži dělám, daly stovky osobností z branže, všechny bych kvůli tomu prosazovat nestihl…:)
    Mimochodem, za P.R. placený nejsem. To je paní Martina Jandová – nějak v tom svém surfování po internetu máte ještě slabiny…
    A Jardo, 2) psal jste o tom, že všude prosazuju své favoritky, ne? Ani to už si nepamatujete. A 1) mohl jste reagovat dodatečně – kdybyste byl objektivní. Argumenty Vám evidentně schází – pokud ovšem nejste Dodo na jiné IP a nesnažíte se tapetovat objevováním objeveného:)


  • Romča

    Každopádně se zase odmlčím. Účastnit se “diskusí” na serveru, kde se nemažou vulgární a urážlivé příspěvky a kde se slušní a věcní diskutéři nechají vesele pronásledovat anonymním tapetováním mimo věcný rámec diskuse, to je pod mou úroveň.


  • Terry

    Sorry ale Gunčíková je naprosto příšerná!!!Na ni nikdy nejdu!


  • Terry

    Gunčíková se na to nehodí protože vystupuje spíše jako chlap svoji chůzí i gesty..Kleopatra je role pro dámu jako je například Monika nebo Kamča.


  • Barča

    Gábinu ani neschazuju ani neopjevuju a ani opěvovat nebudu. Pokud si někdo vzpomíná na KAmili poprvé zaspívanou a zahranou kleopatru musí uznat, že Kamila v sobě měla a doteď má talent a cit pro muzikál. Zatím co Gábina v tom plave a v ukázce si stále šlapala na sukni a to svědčí o tom, že neví, že když si na ní šlápne poprvý tak podruhý už bude do konce písničky stát na místě. Gunčíkové mezitím pochodovala stále si šlapající na sukni….


  • Aleš

    Kleopatra se stala Kleopatrou jen díky Monice Absolonové, Gábina je vynikající zpěvačka, ale sem prostě nepasuje. A pokud se hraje několik posledních představení, tak by je měla hrát ta opravdová královna – Monika.


  • Lucie

    Mě se Gábina také nelíbí, jako rocková zpěvačka je výborná ale do muzikálu mi také nepasuje, typově na Kleu nesedí a její podání královny se mi moc nelíbí.Nicméně jsem zvědavá jak se s rolí popere ačkoli si myslím že Alžbetka Bartošová by byla v této roli úžasná.


  • Alena

    já se omlouvám,ale to je příšerný tohle… :) Gábině jsem moc fandila,ale tohle se k ní vůbec nehodí..a nejlepší jsou ty rockový pohyby u toho :/ a navíc v tom má strašnou ránu..


  • Veva

    Bože můj,co se to děje….to opravdu myslejí vážně?? :(((((((((


  • Kuba

    Já bych s tou kritikou Gábiny počkal, z jedný písničky na jedný tiskovce, kde byla poprvé nacpaná ve “strašných” šatech a hrozně zmalovaná bych nesoudil její kvality, myslím si že sama byla dost mimo už jenom z toho že vypadala tak jak vypadala. Uvidíme v lednu, jak jí to půjde, ale jak už psali ostatní, pokud je to fakt naposled tak by tam měla být i Monika, která ke Kleopatře patří, stejně jako Hůlka k Draculovi.


  • klokan

    Pane bože, vypadá jak travestita!!!


  • Verča

    Néé jenom že Gunčíková vypadá opravdu jak travestita, ale ani to nezazpíví prostě dobře. Ten její hlas se na tuhle roli absolutně nehodí!…. Michal David to pěkně pos***, když si nechal utýct Absolonovou! … Gunčíková na jí nesahá ani po kotníky v Kleo!


  • David

    Já vím, že vůči Gábině to není správně, ale co kdyby jsme napsali petici? Já jí tam totiž nechci.


  • Alea

    Já ji tam taky nechci, ale myslím, že petice by v tuto chvíli nebyla nic platná. Jen lituji Gábinu, jestli si přečte všechny reakce v diskusi, tak si možná řekne, proč já tam vlastně lezla, když mě tam většina nechce… Možná se ale o to víc bude snažit, aby to se ctí ustála. Každopádně jí tu situaci nezávidím. Co bych za to dala, kdyby se tam mohla vrátit Monika, jenže …


  • Natálie

    No já si myslím, že pro Gábi by to možná bylo spíš vysvobození. A je i pravda, že by se jednou produkce mohla podřídit divákům. Takže já bych do toho možná šla.


  • Danny

    Nesuďte dne před večerem…mnohem radši bych v té roli viděl např. Martinu Bártovou nebo Dashu, Betku Bartošovou, Marky Procházkovou…

    Mrzí mě, jak je znalost a umění herectví odstrkováno na vedlejší kolej. V muzikálu nemůže hrát pouze někdo, kdo umí zpívat…je to hudební DIVADLO a divadle hrají herci…


  • Alea

    No právě, ve většině muzikálů jde herectí poněkud stranou. A to je strašná chyba. Zaplaťpánbu, že v Praze alespoň v Kalichu tohle neplatí.


  • Danny

    čestná výjimka Kalich…a doufám, že Quasimodo bude v tomto ohledu precizní – líbí se mi, kolik činoherců zde hraje.


  • Zdeněk

    v Quasimodovi sem viděl zatím jen protřídní herecké výkony


  • Alea

    Problém je, že spousta muzikálů dnes nesplňuje základní požadavky, a to je zpěv, tanec, mluvené slovo – je to spíš moderní opera. Většina je jen o tom zpěvu hlavních představitelů, kteří nemluví ani netancují. Tanec zvládne company, proto je tam tolik zpěváků a neherců. I v naší oblíbené Kleopatře se vlastně skoro nemluví, ale v ní mi to výjimečně vůbec nevadí.


  • Jakub

    Mluvené slovo ale není ani v takových muzikálech jako jsou například Bídníci, Miss Saigon, Der Tanz der Vampire, Evita, Cats, Elisabeth…. Proto bych možná termín mluvené slovo nahradil pojem herectví… To že někdo brilantně zpívá fakt nestačí, pokud se nevžije do role a soustředí se jen na techniku zpěvu…. Maximum v divadle Broadwayi je že se na režisérův pokyn tváří: “strašně smutně nebo zhrouceně nebo vyčerpaně životem nebo neskutečně heroicky (jiné polohy snad tyto díla ani nenabízí)”, ale nějaký vnější prožitek, nebo ztotožnění se s rolí se nekoná. Ale to podle mě není ani tolik chyba herců (zpěváků) jako spíše režiséra… Protože stejně jako Klezla je schopný naučit zpívat téměř kohokoliv (třeba i Langmajera v Adéle :D) tak schopný režisér by měl být schopen donutit nějak zahrát danou roli kohokoliv (například Bednárikovi v Angelice se to podle mě i celkem podařilo, nebo Balašovi, Bednárikovi, Gombárovi v Kudykamovi, apod.). Jenže když to režíruje Vaculík, který činohru, ani herectví nikdy nedělal a očividně mu na tom nejde ani tak o dílo, jako o prachy,… :-/ Případně někdo kdo zase nikdy nedělal hudební divadlo (byť je to třeba skvělý režisér činohry) a hudbu prostě necítí (což je mimochodem problém i mnoha pražských představení operních) Tak se nemůžeme divit že herectví v našich muzikálech vypadá jak vypadá.


  • Alea

    Jakube, s větší částí textu souhlasím, ale ne s tím, co se týče režiséra Vaculíka. Považuji jeho práci v souvislosti s Mydlářem za určitý úlet, ale víme my, co všechno bylo v pozadí, když vznikal? Koho si mohl vybrat, jak mohl ovlivnit scénu apod.? Nevím. Ale to, jakou odvedl práci v Lucrézii nebo Edith, vrabčáku z předměstí, je práce hodná opravdu velikého smeknutí. Tam vytáhl z účinkujících to nejlepší, čeho byli schopni, vymyslel úžasnou dějovou linku, propojení světel, hudby, slova…. V tomto případě je u mne Pan Režisér a nic na tom nezmění skutečnost s Katem Mydlářem…


  • Alea

    A ještě dodám: Kleopatru režíroval Filip Renč, tedy spíše filmový režisér než muzikálový, přesto si myslím, že odvedl skvělou práci.


  • Radka

    Tak z ukázky se mi zatím G.Gunčíková vůbec nelíbila, bohužel


  • Jakub

    Já proti Vaculíkovi nic nemám, to se omlouvám jestli to tak vyznělo… Práci Vaculíka na tanečních věcech ani na tanečně-muzikálových projektech jako je jmenovaná Edith, Lucrezia, ale i třeba Čachtická paní nijak zatracovat nehodlám, spíš naopak :) Ale co se týče mušketýrů, mydláře nebo Mony Lisy – tam si myslím že fakt šlo spíš o prachy než o výsledek. Nebo o úlet… To označení se mi moc líbí. Kdoví co za tím vězí. Přijde mi že se s tím tématem ani tím představením nikdy nesžije tolik jako se zmiňovanou Edith, Lucrezií… A že ho ta práce na tom ani nebaví… To bude možná ten důvod :(


  • Alea

    Nedá mi to sem aktuálně nenapsat názor na chystaná poslední představení Kleopatry v lednu a únoru příštího roku, kdy právě s ní bude divadlo Broadway slavit deset let své existence. Kleopatrou bylo tohle divadlo otvírané, Kleopatrou svou desetiletou muzikálovou dráhu oslaví, aby se s ní vzápětí možná na dlouho rozloučilo.
    A nemůžu si pomoci, z mého pohledu by více než správné, slušné a mnohými fanoušky očekávané bylo i to, že všichni hlavní a slavní aktéři, kteří se zapsali do její úspěšné historie a plnili kapacitu divadla, se také zúčastní jejího rozloučení s diváky. Bohužel nejprve jaksi byla „odejita“ nejslavnější Kleopatra Monika Absolonová, byť je nyní spíše prosazováno, že to bylo z jejího svobodného rozhodnutí. Z původního obsazení hl. role tak nezbyl nikdo – Radka Fišarová je na mateřské dovolené, Bára Basiková a Ilona Csáková už zřejmě nejsou věkem, vizáží, vytížením a já nevím čím ještě asi vhodné, tak zbývá novější Kleopatra v podání Kamily Nývltové. A k ní, obsadíme někoho, z koho uděláme mediální hvězdu. Ano Gábinka Gunčíková je velký talent, především na poli rockové hudby, proč jí nedat příležitost. Ale proč si prostě neponecháme i tu možnost nechat rozloučit se s Kleopatrou Moniku a vedle ní dát příležitost mladým? Paradoxně teď aktuálně dochází k obdobné situaci v postavě Antonia, kdy z původního obsazení před deseti lety zbyl z mého pohledu nejvíce odpovídající postavě římského bojovníka Zbyněk Fric, doplněný postupně mediálně favorizovanými Pepou Vojtkem a Mariánem Vojtkem. Jestliže nyní dochází k tomu, že je Zbyněk Fric z muzikálu rovněž „zvláštním“ způsobem „odejit“, pak mi nezbývá než se zamýšlet nad podivnými „praktikami“ v divadle Broadway. Najdou snad za něj v mocné produkci rovněž mediální náhradu v podobě vítěze nějaké soutěže, nebo soustředěně propagované mladé, nadějné tváře? Nevím. Vím jen jedno – že je mi z takové situace smutno. A protože jsem poprvé a naposledy zažila v prosinci loňského roku v uvedených rolích právě Moniku i Zbyňka (a byl to neuvěřitelný zážitek), pro něž byla Kleopatra vždycky srdeční záležitostí, pak mi nezbývá než si pustit doma skvělé video, protože mě chystané obsazení tohoto úspěšného muzikálu kromě Hada/Zlatého ptáka už nezajímá. Bohužel tuto hořkost už nezachrání ani tak skvělí zpěváci, jako je Tomáš Trapl a Zdenka Trvalcová… Původně jsem se na leden neuvěřitelně těšila, Moniku i Zbyňka považuji za umělce, které muzikálu nasadili vysokou laťku, oba však v jejich slavných rolích neuvidím. Myslím, že ti, co ovlivňují obsazení, by si konečně měli uvědomit, že by měla existovat nejen určitá etika vůči umělcům, ale také závazek vůči divákům, kteří vyprodávají hlediště divadel právě kvůli svým oblíbencům zajišťujícím svojí poctivou uměleckou „prací“ těm „nemnoha vlivným“ vysoké tržby…


  • Míša

    Naprosto výstižně napsané.Musím jen souhlasit s Aleou ve všem co řeklaJá sama jsem se rozmýšlela jestli vyrazím naposledy na Kleopatru.Chtěla jsem jet na její derniéru ale tet už jistě vím že rozhodně nepojedu.Přesně jak bylo zde napsáno i podle mě by bylo nejlepší a slušné dát mezi poslední představení ty kdo v tomto díle začínaly.Moniku Asolonovou budu vždy považovat za nejlepší Kleopatru stejně jako Antonia v podání Zbynka Frice.A ikdyž jsem si říkala,že i bez Moniky pojedu bez Zbynka už opravdu ne.Jediný kdo v tomto muzikále už podle mě zbývá je Trapl a Trvalcová.Nevím koho tohle vyřazení nejlepších alternací napadlo,ale myslím že se hluboce zmýlil.Poslední reprízy Kleopatry podle mě měli udělat v důstojnějším podání pro fanoušky tohoto muzikálu než je toto.


  • Romča

    A jste si opravdu ale opravdu jisti, že vámi zmiňovaní umělci byli vyřazeni a skutečně neodešli sami? Minimálně v jednom případě 100% vím, že to je jinak, než si myslíte. Věřte, nebo ne. Ale nikdy nic není černobílé… Jinak 10. výročí Divadla Broadway neoslaví derniéra Kleopatry, ale 22. 2. 2012 komponovaný vzpomínkový večer k 10. narozeninám. A tam se jistě tak či onak obou Vámi zmiňovaných symbolů těch 10 let dočkáte!


  • Alea

    Romča: K tomu nemám co dodat – jestliže píšu o aktuální informaci, tak jsem si ji učitě nevymyslela. Dál to komentovat nebudu, ani líčit detaily, ať si každý udělá k celé situaci názor sám.


  • Alea

    A moc bych se divila, kdyby na “vzpomínkovém komponovaném večeru” minimálně v jednom případě dotyčná osobnost vůbec byla. Odhaduji, že hlavní účinkující budou: Kamila Nývltová, Marian Vojtko, Josef Vojtek, Daniel Hůlka a Petr Kolář. Tedy minimálně v pěti případech umělci, kteří před deseti lety na Broadwayi nezačínali.


  • Pavla

    Ani já nemůžu jinak než souhlasit se vším, co Alea napsala! Taky jsem se na leden moc těšila, ačkoliv mě odchod Moniky mrzel, tak s její Kleopatrou jsem se víceméně rozloučila už loni v prosinci jejím posledním představením, bohužel jsem v té době netušila, že to je zároveň i poslední představení Kleopatry, ve kterém uvidím Zbyňka! Kvůli němu bych se i teď na Kleopatru zajela do divadla několikrát podívat, ale vzhledem k tomu, že byl z muzikálu, jak výstižně napsala Alea “odejit” a ano naprosto věřím tomu, že neodešel z vlastní vůle, tak jsem si jistá, že se na ní už rozhodně nevypravím! I pro mě tedy Kleopatra skončila v prosinci loňského roku, kdy jsem měla možnost poněkolikáté vidět úžasné představení s pro mě nepřekonatelnou Kleopatrou Monikou Absolonovou a nejlepším Antoniem Zbyňkem Fricem!


  • Míra

    To, že je je Lichtenberg mstivec, který neodpouští, víme přece všichni. Tak co tu vlastně řešíme?! ;-) Takhle odejito už bylo a ještě bude spousta lidí. Viz blížící se Lucrezie ;-)


  • Alea

    Míra: Já vím, že tím nic nevyřešíme, žádného z obou umělců už do hry nevrátíme. Taková rozhodnutí vlivných se nezmění po napsání pár nesouhlasných názorů, zvláště když oni nejsou ti, co ohnou záda a budou škemrat, aby mohli zpátky. Ale mám být zticha, tvářit se, že vlastně o nic nejde, že je to tak asi správné? A jako součást mlčícího stáda čekat na to, kdo bude další na řadě? Ne, to není můj styl. Tak alespoň vyjadřuji svůj názor a přesvědčení, že by se k takové “levárně” měli diváci vyjadřovat, i když umělcům už nepomůžou, jen je třeba z morálního hlediska podpoří a sobě od vzteku uleví. Nic víc, nic míň …


  • Romča

    No hlavně že jste si tak jistí sami sebou a nevadí vám (hlavně Míro), křivdit druhým. Nikdo není dokonalý a bezchybný, ale – ale vy zřejmě ano:)


  • Míra

    Romčo, nikomu nekřivdím. Chápu vaší loajalitu firmě, ale mám své zdroje. O Zbyňkovi vím, že to nesl hodně nelibě, když zjistil, že nemá jedinou Kleopatru. Oproti tomu Jura Bernáth, má jednu Kleopatru za druhou a nemůže tak hrát Světadíl. Což je taky velká škoda!
    A pak to, co se spustilo s Lucrezii. To vyhrožování ze strany Lichtenberga, minimálně za tohle se ho zastávat nemůžete!!!

    Alea: Hlavu vzhůru. Beztak ta Lichtenbergova díla v poslední době nejsou žádná pecka. ;-) Jsou i jiný produkce!


  • Romča

    Míro a jak vy víte, že mluvím o zrovna o Zbyňkovi? A není to o žádné slepé loajalitě, třeba zrovna Zbyněk mi před lety vytýkal, že jsem loajální málo. A nebyl to jediný případ. Jak píšu, nikdy nic není vyloženě černobílé…


  • Míra

    Romčo, myslel jsem, že hlavně o něm je tu teď řeč. Ale minimálně v jeho případě je to velká škoda nespravedlnost. A nic to nemění na tom, že takovéhle mafiánské praktiky se mi hnusí. Jde přeci o to dílo a o diváky. A ne o ješitnost producenta!


  • Alea

    Míra: Díky moc za podporu. :-) Co se týče Juraje Bernátha, tak je velká škoda, že se ve Světadílu moc neobjeví – tam je prostě jednička. Ale pokud bude v Kleopatře jako Ptolemaios, tak to je trošku úlet.
    Romča: Já taky chápu, že fanclubácký šéf musí kopat za divadlo, tím pádem i za produkci. Víc bych asi v tomto směru raději nedodávala…


  • Míra

    Alea: No neni zač. Člověk, který se s těma umělcema zná, k tomu nemůže zůstat lhostejný. ;-)
    Ale nějakým přením se s Romanem stejně ničeho nedocílíme, na to je on malý pán, i kdyby s tím chtěl něco dělat.
    Ale snad si toho všimne víc diváků! :-)


  • Alea

    Míra: Naprostý souhlas. :-) Divák prostě nemůže být hluchý a slepý k takovým nespravedlnostem… Tak snad jenom: Boží mlýny melou pomalu, ale jistě a třeba i na někoho jednou dojde, ne?


  • Romča

    Ujišťuju vás, že je spousta umělců, kteří našimi divadly prošli a je mi moc líto, že už tam nejsou, protože byli a byli by i nadále pro to divadlo ohromným přínosem, ale bohužel s tím opravdu nic nenadělám. Opakuji ovšem dotřetice, že nic není černobílé, navíc o mafiánských praktikách bych nemluvil, tyhle nepsané třecí plochy mezi jednotlivými produkcemi bohužel fungují univerzálně, to není žádné specifikum DB…


  • Míra

    Romčo, černobílé to může být pro ty nechtěné umělce, protože znáte to, hypotéka se neptá. :-) Jinak už kariéru některých umělců sleduju docela dlouho a ještě jsem si nevšiml, že by se někde dělo to, co právě v DB. Nebo aspoň ne v takové míře. ;-)
    A Aleo, máte pravdu, boží mlýny opravdu melou a jak říká Roman, často se jedná o zpěváky, kteří by byli velkým přínosem pro divadlo, takže škodný zůstává i ten bídný producent. ;-)


  • Alea

    Míra: Opět naprostý souhlas. :-) A protože se z celé situace člověku poněkud obrací žaludek, tak si jdu večer náladu vylepšit na Světadíl s pro mě ideálním obsazením Míša Doubravová, Tomáš Savka, Zbyněk Fric. :-) Na rozdíl od Broadwayie a Hybernie v Kalichu ještě pořád existuje solidní zacházení s umělci a perfektní vztahy mezi účinkujícími.


  • Míra

    Alea: Tomáš hraje až večer? Já myslel, že odpoledne. Jinak s tím ideálním obsazením souhlas. To hrálo ve středu a byla to paráda! :-)


  • Míra

    Tak oba Tomášové (Savka a Löbl) mají v programu 14:30. Tak to jsem zvědav. Někde bude chyba. :D Každopádně pak dejt vědět, koho jste nakonec měla a jak se vám předstávko líbilo. Akorát asi pod článek o Světadílu, ať v tom neděláme binec :D


  • Alea

    Míra: V infu Divadla Kalich je odpoledne Löbl, večer Savka. Tak doufám, že to platí.
    To středeční obsazení jsem měla možnost taky vidět, dneska si dávám neplánovaně repete. Ale pokud platí to dnešní, tak tam budou pro mě plusy ještě v Kolářové, Fricové a Grögerovi. :-) Už by mi ke štěstí chyběl ještě Filip Antonio…


  • Míra

    Alea: téda, závidim ;-)


« Starší komentáře Novější komentáře »