Praha

Divadlo Broadway představilo novou Kleopatru i plány do budoucna (+ video)


Ve středu 2. 11. 2011 se novinářům představila nová, dlouho diskutovaná, posila povolaná k desátému výročí otevření Divadla Broadway a zároveň světové premiéry populárního muzikálu “Kleopatra” – “stříbrná medailistka” posledního ročníku “Československé Superstar” Gabriela Gunčíková. Divadlo zároveň odhalilo své plány do budnoucna, například bude hostit premiéru nového muzikálu Daniela Landy!

Setkání otevřela stávající představitelka Kleopatry Kamila Nývltová se suverénně odzpívanou “Velkou písní o Nilu“.

Kamila Nývltová

Její nová kolegyně se představila vzápětí s už chronicky známou árií “Teď královnou jsem já“. Trochu pochopitelně její interpretace vyzněla zatím trochu nejistě, ale pokud bude mít dostatek času na zkoušení, případně dostane pár lekcí herectví a pohybu na jevišti, není důvod, proč by roli egyptské vládkyně neměla zvládnout dobře, v kostýmu totiž vypadá opravdu královsky.

Gabriela Gunčíková – Teď královnou jsem já

Gabriela ale není jedinou novou posilou, doplní ji Ladislav Spilka v roli Rufia a dále Alžbeta Bartošová, která si vyzkouší hned rovnou role dvě, a to Octavii a Fulvii. Na tiskovou konferenci své nové kolegy přišli podpořit také Bohouš Josef, Martin Pošta, Josef Vojtek nebo Alan Bastien. Nechyběl samozřejmě ani autor hudby Michal David.

B. Josef, G. Gunčíková, J. Vojtek, M. David, M. Pošta, K. Nývltová, A. Bastien a L. Spilka

Oldřich Lichtenberg s Michalem Davidem ujišťují všechny diváky, že chystaná výroční série, čtyřiceti repríz “Kleopatry”, začínající v lednu 2012, je OPRAVDU DEFINITIVNĚ POSLEDNÍ a v repertoáru divadla nebude oblíbený titul nadále figurovat!  V této sérii ztvární hlavní roli Kleopatry pouze Kamila Nývltová a Gabriela Gunčíková, které se o ní podělí rovným dílem. Nadále se bude hrát už jen pro naše diváky v poněkud vzdálené Jižní Koreji.

Kamila Nývltová, Michal David a Gabriela Gunčíková

Nejzajímavější částí krátkého novinářského setkání ale bylo představení chystaných projektů, je jich, pokud vynecháme Kleopatří rozlučku a reprízy “Kata Mydláře“, i vánočního muzikálu Janka Ledeckého “Vánoční zázrak“, opravdu dost.

Oficiálně potvrzena je tvorba nového muzikálu “Mata Hari” a po producentské stránce i zatím blíže nespecifikovaný projekt o legendární Marylin Monroe. Samozřejmě nelze opomenout již dříve avizovaný muzikál “Hamlet“, jehož premiéra je plánována na 22. března 2012.

Jasnější obrysy nabírá i dětský projekt Michala Davida, pro dívčí skupinu 5 Angels pod režijní taktovkou Mirjam Landa. Měl by se jmenovat “Joy” a po pár reprízách v Praze se vydá za dětskými diváky na turné po republice.

Velmi zajímavou informací je fakt, že Divadlo Broadway přivítá i nový muzikál Daniela Landy s názvem “Král“.

Ve hře je i návrat muzikálu “Angelika“, ale jen v případě, že budou úspěšná jednání s majiteli práv. Nesmíme zapomenout ani na chystané koncertní pásmo k oslavě jubilea divadla.

Tolik bohaté plány oblíbené pražské muzikálové scény, v příštích, i když třeba ještě vzdálených, měsících. A Gabriele Gunčíkové držíme palce, aby svou první velkou příležitost na muzikálových prknech zúročila co nejlépe.

Gabriela Gunčíková

Vstupenky na muzikál “Kleopatra” zakoupíte v prodejní síti společnosti Ticket Art.

Autorem fotografií je exkluzivně pro Musical.cz Radek Janda. Pokud byste fotografie chtěli použít na vašem webu, ozvěte se nám na e-mail redakce@musical.cz. Publikování bez svolení autora je přísně zakázáno!


Praha
Roztančené divadlo Praha: Hvězdy již popáté roztančí divadelní parket a utkají se o titul tanečníka divadelní sezóny
Fotoreportáže a galerie
Divadla Broadway a Hybernia zahájila novou sezónu sportem
Videoreportáže a záznamy
Videoreportáž: Muzikálová show “Náš život s muzikálem” zamířila do Náchoda
  • Michal

    Rufiuse a Octavii budou hrát ti co dřív + ti nový???


  • Briseis

    Díky za video. Měla jsem pochybnosti, ale Gábina se mi pěvecky moc líbí a snad jí v té roli uvidím. Ovšem to kleopatrovské zmalování jí fakt nesluší.


  • Jana

    Musím říct,že Gabča je pěvecky dokonalá,což předvedla už v Superstar.Myslím,že Ted královnou jsem já zazpívala úžasně,ale na Kleopatru mi nesedí.Myslím typově.A souhlasím s Briseis,že to kleopatrovké nalíčení,šaty a černé vlasy,jí moc nesluší.Podle mě je nejlepší,když blondatá Gabča zpívá nějakou rockovou nakládačku.To je sedí nejvíc :))


  • David

    Zaspívala to krásně, ale ty pohyby. Gunčíková bude podle mě lepší ve zpěvu a Nývltová zase v herectví a pohybu.


  • Jarda

    Já mám Gábinu rád a líbí se mi, ale tohle jí nesedí, nevím, mě se to nelíbí, od frázování až po velmi slyšitelný moravská akcent. A ty pohyby, ale to se snad dá odstranit. Podívat se půjdu. A nevím, jak může někdo srovnávat zpěv Gábiny a Kamily, každá má jinej hlas a co jsem slyšel od kamaráda, který byl na tiskovce tak Nývltová dala Nil prej naprosto bravurně.


  • janule

    pokud jsem se nedivala, tak to bylo uzasne :-) ale to snad Gabina dozene…
    BTW to uz je to deset let??? to to utika :-)


  • Bídník

    SuperStar jsem nesledoval, tak jsem Gabrielu nikdy nevidel ani neslysel, ale muzu rict, ze to video mi prijde dost hrozne, nejistota je logicka, jestli stoji na jevisti poprve, ale flaesne by asi zpivat nemela a tohle opravdu ciste neni.


  • Míša

    Já si taky nemůžu pomoct jako zpěvačka mi Gabina nevadí ale asi by se spíš měla držet ve svém rockovém stylu.Todle mě prostě k ní nesedí určitě se mi v roli Kleopatry líbí víc Nývltová.Ale stejně pro mě vždycky zůstane nejlepší Kleopatra Absolonová


  • Lenka

    Mě se tedy Gunčíková z této ukázky vůbec nelíbí, nepadne mi tam….
    Chtěla bych se zeptat, kdo tedy bude hrát Octavii s Betkou? díky za odpověď:)


  • Nikolka

    Skvělý, skvělý, skvělý…


  • Blanka

    Tak já osobně jsem ukázkou zklamaná… čekala jsem to lepší. Příjde mi, že má Gábina takový “zastřelý” rockový hlas a moc se to k té písni nehodí. Zatím si ji neumím představit ani herecky. Držím ale palce, aby měla čas vše nazkoušet a její muzikálová premiéra se jí povedla! :-)


  • David

    Obsazení bude kromě nováčků stejné?


  • rišo

    Bože môj to je des! Tak najprv pokafrú hlavnú rolu superstaristkami, ktoré ju ani nevedia odspievať! Nývltová má nasadenie až priveľké, preto sa jej niekedy podaria vo výškach tie chrapláky (keby tak chcela tón posunúť dopredu k zubom a nie ku krku bolo by to úplne najlepšie) a Gunčíková nemá nasadenie vôbec, ešte je aj pod tónom… to už by Teď královnou lepšie zaspieval Pepa Vojtek… Sklamaný som, do Prahy určite nepôjdem kvôli tomuto… “nádherná” rozlúčka s týmto úžasným muzikálom


  • Petra

    rišo, mě je jasné, že pakliže v něčem není vaše olíbená Monika (teď nic pro ní :), tak se vám nebude líbit vůbec nic jiného a nikdo jiný, toť jen, jak jsem pochopila z vašich jiných komentářů tady


  • Richard

    Naprosto KATASTROFÁLNÍ… Zpěv- příšerný, pohyb- příšerný- herecký výraz- žádný a celé to výborně doplňuje polo-odumřelá levá ruka. Opravdu “trefa do černého” na závěrečnou sérii tohoto představení. Do Pomády ok, ale v 16ti letech hrát Kleopatru (po takto příšerné interpretaci písně)? Pro mě naprosto nepochopitelné.


  • Alena

    No… já jsem v SuperStar Gábině celkem fandila, některá její čísla se mi líbila dokonce opravdu hodně moc, ale tohle je fakt šílený…Nejenom, že se na to nehodí typově, ale zpívat teď krééélovnou jsem jééé atd, to je maso. A to by mě to coby západočešku nemělo tak řezat do uší, když někdo nezvládá Á a zpívá místo toho É, ale pro mě je ta písnička takhle totálně zničená.


  • Sabina

    Naprostý šok, to je jako Kleopatra- domina. A i ten zpěv velká bída ! Nývltová jednička, takhle si přesně představuji Kleopatru. Gunčíková hrůza. Mám v plánu jít s rodinoiu na Kleopatru a tak doufám, že se trefíme na Nývltovou.


  • Sylvina

    Gabriela G. – je to takové nijaké, mrtvé, vůbec se mi v tom nelíbí. Velké zklamání.


  • petr

    Dobrý den, musim říct, že to je hrozneee ! Opravdu Gábina je úžasná, ale do čeho se to uvrtala, vždyť ona sází jen na to že to všechno odeřve, a to se do muzikálu nehodí, pokud nejde o nějaké záporné role…. Děs, nelíbí


  • Alea

    Tak musím říct, že mě Gábina oproti Superstar vůbec nenadchla. Silný hlas, který vyzpívá rockovou nebo taneční hudbu ještě nemusí být zárukou toho, že bude skvělou Kleopatrou. V té roli je potřeba i kousek citu, emocí, hodně hereckého talentu a to zatím Gábina nemá. Nevhodné líčení se dá vizážistkou napravit, nezkušenost a neznalost hereckého řemesla rozhodně ne. Kdy už konečně dojde autorům či vlivným producentům, že muzikálový zpěvák obsazený do hlavní role by neměl jen stát, zvedat pravou či levou ruku a soustředit veškerý svůj výkon jenom do zpěvu.


  • Vilda

    Naprostý souhlas s Aleou.


  • Alea

    A ještě dodám: Jestliže divadlo Broadway chce s Kleopatrou oslavit svou desetiletou existenci právě Kleopatrou, která toto divadlo v roce 2002 otvírala, pak by to mělo být s důstojnou představitelkou hlavní role. Tedy především s někým, kdo už tuto postavu dobře hrál a má ji takzvaně v malíčku. A jestliže je problém doplnit odpovídající alternaci, pak by se měla hledat u zkušených muzikálových zpěvaček třeba v divadlech mimo Prahu. Jakákoliv “rychlokvaška” nemůže letitou praxi dohonit a osvědčené zkušené umělce nahradit. Kleopatra je jeden z mála povedených muzikálů, kde se vzácně sešla výborná hudba, choreografie, scéna, perfektní práce režiséra Renče, aranžmá atd. A to všechno se podepsalo i pod výkony mnohých skvělých představitelů hlavních i vedlejších postav, z nichž někteří dosud v tomto muzikálu účinkují.
    Proto by si právě tohle dílo zasloužilo, aby jeho úroveň v roce výročí desetileté existence nikdo nesrážel dolů…


  • Nekulturní barbar

    Když do role Kleopatry nastupovala Kamila Nývltová, tak spousta lidí jen nevěřícně kroutila hlavou. Nakonec se stala oblíbenkyní – zaslouženě. Gabriela má 2 měsíce na to, aby se do role dostala – pěvecky, herecky, pohybově. Myslíte si, že má za sebou nějaké zkoušky nebo co? Zkouší se teď “zázrak” a Gabriela může mít za sebou jen několik málo korepetic.Nic víc. Budu jí přát, aby vytřela “kritikům” zrak ;)


  • Petr

    Myslím, že soudíte předčasně. Gábina má 2 měsíce na to aby to zvládla a rozhodně na to má. Pokud to dala takto z patra a bez přípravy, co řešíte? Je to i v 18 letech jedna z nejlepších zpěvaček u nás a určitě největší talent. Pokud to bude dělat po svém a nebude nic kopírovat, musí to vyjít. Já rozhodně půjdu a věřím, že mě příjemně překvapí. Myslíte si snad, že producenti neví co dělají? Všechno je to jenom hra pro hlupáčky, kteří jim to žerou. Až Gábina zazáří na premiéře, to se budou všichni divit a opěvovat jak je dokonalá. Přeji jí hodně štěstí ať těm zlým jazykům ukaže!
    A pre Riša mám vzkaz, který mi píše spousta Slováků, když se tam zapojím do chatu. Když se ti to nelíbí tak táhni na Slovensko čobole!


  • Pavlína

    Souhlasím s Petrem. Upřímně nechápu, co tu vlastně řešíte. Když si vzpomenu, že hvězda typu Lucie Bílé zpívala v 18 letech Neposlušné tenisky, nechápu kritiku některých chytráků. V oblasti rockového zpěvu je Gábina u nás suverénní jedničkou. V oblasti muzikálu je naprostou začátečnicí, která má dva měsíce na to, aby zvládla danou roli se ctí. Nejde o činohru, ale o muzikál. Ta holka na to má a věřím, že ukáže všem škarohlídům jak je univerzální. Jedině tak se dá v tomhle rybníku plném špíny udržet. Jsem ráda, že jsou do Kleopatry konečně obsazeny zpěvačky, které věkem odpovídají skutečné postavě a ne stále stejné staré “vraždy”. Ráda se na představení pojedu podívat a doufám, že trefím Gábinu. Kamilu jsem již shlédla a byla výborná.


  • David

    Mě se líbí jak to odzpívala. Když se tedy nedíváte tak to zní dobře. Já mám ovšem strach například z milostného duetu Antonia a Kleopatry nebo Velké písně o Nilu, Caesar náš, Dál královnou jsem já a jiných podobných. Ale myslím že pánové Klesla a Renč jí dají do kupy. A ten kdo říká, že je to falešně tak mě se nezdá. A navíc některé servery píší, že to zazpívala dobře, což je i můj názor.


  • David

    Ale ta ručka šmátralka je opravdu hrozná.


  • Pavlína

    A ještě dodám, že Gábina není žádná rychlokvaška, ale pokud by jste Aleo měla trochu kulturní rozhled, věděla by jste, že Gábina zpívá od svých 13 let a dotáhla to i na festivaly o kterých si můžou ty alternace s divadel mimo Prahu jenom zdát. Podívejte se na youtube na hodnocení jejího Love hurts a Barracuda s kapelou Meryland (tedy pokud umíte anglicky) jak hodnotí její talent v zahraničí. To pouze v této maloměšťácké republice se hází talentům klacky pod nohy výrazy typu rychlokvaška nebo řvaní. Lidská blbost je nezměrná. Až bude Gábina špatná při představení, uznám to. Úvodní prezentace nebyla na 100%, ale hodnotíte předčasně. Věřím, že spousta školených zpěvaček z konzervatoří a z divadel by pro tu roli vraždilo, ale bohužel. Spousta těchto pěvaček se v Superstar nedostalo ani z castingu. Není to jen zpěv, ale také talent, charizma, zjev a hlavně jedinečnost. A to Gábina všechno má. Jen to využít a převálcovat konkurenci.


  • Alea

    Já neberu Gábině její schopnosti např. v oblasti rockového zpěvu a třeba Love hurts dává nádherně, proto jsem jí také v Superstar fandila. Byla skvělá nedávno i v tanci ve slovenském Let’s Dance. Zpívá dobře, vypadá dobře, pohybuje se dobře. Ale nemá prostě ty zkušenosti herecké, proto si myslím, že dát jí hned do hlavní role tak skvělého muzikálu jako je Kleopatra, není dobré, zvlášť když se tento muzikál bude svou výroční oslavou zároveň loučit. Pojem “rychlokvaška” se v jejím případě týkal jen a jen oblasti muzikálů, nikoliv ostatní umělecké oblasti. Jestliže za dva měsíce zvládne své nastudování tak, abych mohla říct – ano, mýlila jsem se, protože je důstojnou pokračovatelkou např. Moniky, pak budu moci pouze říct – smekám. V tuto chvíli si to, bohužel, nemyslím.


  • Romča

    Jardo, na tiskovce jsem byl také a Kamila dala Nil standardně nadprůměrně, nicméně o termínu bravurně mám trochu jiné představy. Bravurně jsem ho naposledy slyšel od Moniky nebo Rádi Fišarové, do těch Kamče pěvecky přece jen ještě pár let chybí. Po třicítce ale nepochybuju, že může být stejně dobrá, neusne-li na vavřínech, čehož se v jejím případě nebojím! Takže je otázka, jestli kamarád není poněkud nekritický tváří v tvář Kamilinině kouzelnému úsměvu, příjemné vizáži atp. :)
    Co se týče Gábiny, dejme jí čas. Nicméně je škoda, že si producenti nevzpomněli ještě třeba na Evu Burešovou. Ta bude v lednu ještě slavnější než Gábi (díky CS Talentu) a o jejích muzikálových kvalitách netřeba pochybovat ani vteřinku. Na Kleopatru by se navíc hodila tak jasně, jako málokdo! Škoda, že se nevyužil talent, který se rodí 1x za 20 let, navíc byl-li tzv. už doma pod pokličkou (viz Baron Prášil)… Další variantou by byla úchvatná Betka Bartošová, která prý nakonec bude Octavií i Fulvií alespoň. Každopádně když Kleo před 10 lety začínala třemi alternacemi, mohla jimi symbolicky i končit…


  • baribal

    Jako velký fanda GG musím konstatovat: první půlka hrozná (nervozita, tréma), druhá o dost lepší, nicméně vzhledem k tomu, že ještě v nedeli natáčela CD, a v pondělí byla v rádiu atd., tak neměla asi moc času na přípravu. Ta ruka :-) někde Gábina ríkala, že když má extra velkou trému, tak jí chytá křeč do ruky:-). JInak Nývltová jako absolventka brněnské JAMU obor muzikálový zpěv a herectví a se svouo praxí v muzikálech ji asi nakonec převálcuje. Jinak celé toto angažmá je víceméně úlidba největšímu mafiánovi v našem showbusinessu M. Davidovi, který Gábině učinil “nabídku, která se neodmítá” (čtenáři Kmotra asi ví, co myslím). Uvidíme v lednu.


  • Alea

    Naprostý souhlas s Romčou. :-)


  • Romča

    Baribale, měl byste méně koukat na detektivky:) Navíc (i Vaší terminologií) do největšího mafiána má Michal opravdu hodně daleko… Nicméně máte-li takový přehled, nevím, kde jste vzal, že Kamila absolvovala JAMU – pokud vím, tak tam nikdy ani nechodila! Je studentkou KJJ. Stačí si najet na její ofikoweb…


  • Jarda

    Ten Janouch je fakt deb*l, který je omezený pouze na svých pár favoritek, které neustále a stále dokola všem předhazuje a je i vidět, jak mu dlouhodobě leží Kamila v žaludku, páč i kdyby zazpívala sebelíp, ve článku se o ní nic nepsalo, ale stačí jeden komentář, tak Romča vždy na ní něco musí najít, co není podle jeho slov v pořádku a hned se s tím věřejně pochlubit a k tomu hned vyzdvihnout některou ze svých favoritek. Už je tím opravdu ubohý.
    P.S. a Gábině věřím, že to zvládne .-)


  • kaja

    nic moc…gabina je fajn “rockerka” ale do muzikalu se vubec nehodi…resp. hodi, ale spis do rol typu milady nebo fulvie. velike sklamani a este vypada i dost arogantne- doufam ze to je trema.


  • veny

    Zazpívala to moc pěkně, jako zpěvačka je výborná, ale na roli se nehodí typově a kostým a nalíčení jí nesluší. Ale třeba překvapí i herecky, uvidíme.


  • baribal

    2Romča: OK, uznávám chybu, Kamila absolvovala muzikálové herectví a zpěv na KJJ a ne na JAMU, ale na podstatě věci to nic nemění. Prostě se svým muzikálovým vzděláním bude v muzikálu vždycky lepši než GG. Stejně jako GG bude vždycky lepší v rocku (i bez vzdělání). A o tom, že ten cirkusáckej parchant a normalizační gauner David má dlouhé prsty a kontakty a vliv všude vtom zatuchlým českých rybníčku se snad nemusí pochybovat. A kromě toho je to i pěknej debil. Chodit na slavnostní vyhlášení ankety Česká hvězda na TV Barrandov v kožené bundě a s vyplazeným červeným jazykem na triku může opravdu jenom cirkusák….


  • milanzitka

    Tohle neeee…


  • Týnuše

    baribal – Kamča byla na KJJ, ale studovala jen 2 roky, ani neukončila studium. Tudíž není jejím absolventem. A když Kamča začala hrát Kleu a teprve začala na KJJ docházet. Takže začínala prakticky také bez zkušeností s herectvím a pohybem po jevišti. Každý musí nějak začít. Myslím, že Gabča to nějak zvládne.
    Jen to líčení trochu přestřelili a tento kostým jí moc nesluší. Zpěv celkem v pohodě, až na pár úletů, ale jinak si myslím, že to nebude žádná tragédie. Nedá se soudit z jedné písně :)


  • Abigail

    Tak si myslím, že jsem viděla Kleopatru dvakrát, jednou před časem s Ilonou, to bylo skvělé, podruhé loňskou sezónu s Kamilou, která skvělá nebyla, ale velmi příjemně mě překvapila, protože byla dost dobrá, a bude mi to stačit. Tohle zní strašně, i když na to nekoukám, to zaprvé a zadruhé, takhle to bohužel přesně vypadá na pražské scéně, do hlavní role obsadíme člověka, který na divadelních prknech ještě nestál a budeme z něj dělat hvězdu. Řekla bych, že se lehce zapomíná, že by muzikál pořád měla být odnož divadla. To znamená, že to chce i hrát. A její hlas mi na tohle nezní natolik dobře, abych dokázala přivřít oči ke hraní, ani naopak… (Ale docela by mě zajímalo, jak a koho to napadlo, obsadit slečnu, co zpívá rock zrovna do Kleopatry…)


  • kattka

    Já si myslím že Gábina není moc vhodný typ na Kleopatru. Navíc, může být dobrou zpěvačkou, ale to u muzikálů nestačí. Spousta divadel bohužel sází na momentálně populární jména a zpěv a ostatní složky jdou do pozadí. No co už. Ale svádět to jak to dopadlo, na to že pořádně nezkoušela a má na to ještě dva měsíce aby roli nazkoušela, snad neznamená, že už teď se nebude snažit. Když chci něco dělat tak se snad snažím ukázat kdykoliv můžu co umím. A jistě nervozita také mohla být, ale na té by v tom případě měla začít pracovat co nejdřív, navíc na pár fotografů je snad ještě zvyklá ze soutěže ne? Co mě překvapilo právě u této písničky, kde by se snesly větší gesta stojí strnule, maximálně pár kolíbavých kroků, volnou ruku stále u těla a když už to vypadalo že jí použije tak nic. Jasně uvidíme co bude za dva měsíce, ale jestli její nadšení bude stejné jako je vidět při tomto vystoupení tak nevím. Na Kamile ikdyž na svých začátcích měla opravdu co dohánět (a stále se ještě učí) bylo vidět obrovské nadšení a snaha. Bylo vidět že muzikál je jejím snem. Tady to asi úplná srdcovka nebude. Spíš miě to příjde jako možnost se udržet v oboru. Mimochodem někdo tady psal ať si uvědomíme kolik má let.To jí nikdo nebere, ale já osobně chodím na muzikál abych si užila příběh, pěvecké, herecké a tanenčí vystoupení a to bez toho abych přihlížela k věku vystupujícím. Toť můj pohled na věc:-) Myslím že sólová dráha by byla přirozenější.


  • Jiří K.

    Trochu mi to přijde jak kdyby Kamil Střihavka zpíval part Jeana Valjeana….


  • Čenda

    Všem, kteří tady polemizujete, ať kladně nebo záporně, na adresu GG, bych rád podotknul svůj názor. Představte si sebe, pokud budete mít vynikající hlas, a Gábi jej má, že stojíte poprvé na podiu mezi lidmi, kteří v muzikálu dejme tomu zpívají bezmála 15 let, jste nalíčení a oblečení tak, že z toho nejste nadšeni a máte zpívat. Já bych se třepal jak ratlík. Nic proti M. Absolonové, ale poslechněte si jak zpívá skladbu Vyznání od M. Gombitové – to je hrůza. Jako Kleopatra dobrá. Ale v jakém věku a po kolikáté? Jistě Gábi víc sedí blond vlasy, rockové písně, ale kdo jí je složí a vydá na CD? Není jednoduché se prosadit v 18 letech v tomto státě, kde jsou “karty rozdány”, když není váš otec známý v hudebním rybníčku. Já věřím, že Gábi bude výborná i jako Kleopatra a především jako rockerka. Bude to určitě dřív, než dosáhne věku minulých představitelek Kleopatry.


  • Romča

    Čendo, obávám se, že Gábina se bohužel asi nestihne dostat v Kleopatře na úroveň svých předchůdkyň, neboť na to bude mít asi jen tak 20 repríz. Ale že se s tím popere, zrovna jako se s tím poprala v krátké době třeba Kamila, o tom nepochybuju.
    Jardo, pokud byste nevěděl, s jakým i se píše slovo debil, tak s měkkým, baribal už Vám to níže vlastně prozradil:) Jardo, nevím, kdo z nás dvou je debil, pevně věřím, že ani jeden, nicméně vím zcela přesně, že Vy nejste solidní a objektivní diskutér! Já tu jen velmi slušně napsal svůj subjektivní názor a Vy se do mě pouštíte hulvátským způsobem jako malé dítě, jako bych Vám snad byl ukradl hračku nebo co. Jak jinak si mám číst Vaši frenetickou obhajobu Kamči než přesně v té rovině, ze které obviňujete mě směrem k Monice ABS…?! Že byste uvažoval v duchu Podle sebe soudím tebe:) ?! Tak tedy, asi Vás překvapím, ale já si na rozdíl od Čendy nemyslím, že Monika je jako Kleopatra dobrá proto, že ji zpívala kolik let. Ona naopak hned, když s ní před 10 lety začínala, byla fantastická. A paradoxně po čase šla postupně drobet dolů (ono to totiž není žádná švanda udržet si famózní formu 10 let v kuse). Takže, milý Jardo, já umím být kritický i vůči té Monice, stejně jako vůči každé mé oblíbenkyni. Protože jsem přesvědčen, že sebekritický umělec je za každé dobře míněné kritické hodnocení rád! Že ho kritičtí fanoušci posouvají dál/obohacují víc, než nekritičtí zaslepenci, kteří svou ikonu zbožšťují ještě předtím, než otevře ústa… Kdyby mi na Kamile nezáleželo, tak se do diskusí o ní vůbec nezapojuju a budu si myslet svoje. Ale protože vím, že je sakra velký talent (a nejednou jsem to i tady napsal – jenže Vy asi máte problém s čtením) a věřím, že umí být i sebekritická, tak se radši budu snažit hodnotit její vystoupení se zdženlivou kritikou, která ji může nakopnout víc, než přehnaná chvála za každou cenu a nikdy jinak.
    Mezi námi je jeden rozdíl. Ačkoli souhlasím s tím, že Monika tu a tam poslední dobou má rezervy (a třeba její poslední album neshledávám zcela bezproblémovým), rozhodně nebudu Čendovi nadávat do debilů jen proto, že napsal nesmysl o tom, že Moničino podání Vyznání je hrůza. Protože to hrůza samozřejmě není, je to naopak zcela srovnatelné s originálem. Ale Čendovi nebudu brát právo na jeho názor – protože n. r. od Vás, Jardo, jsem demokrat! A to jsem ještě nidky o Kamile nenapsal, že by její výkon byl hrůzný (protože si to nemyslím), nicméně zajímalo by mne, jak byste reagoval, kdybych někdy něco podobného napsal. Že jste se neobul do Čendy – tak jako do mě? :)


  • Romča

    Baribale, s vaším hodnocením Michala Davida zcela nesouhlasím (ačkoli ani já bych nepřišel na veřejnost v tričku s vyplazeným jazykem – mimochodem, dělal to v minulosti ale např. i prezident Havel – tehdy Vám to nevadilo?), nicméně právo na názor vám samozřejmě, n. r. od Jardy, brát nebudu…


  • iva

    Do muzikálu by měli být obsazováni lidé, kteří jsou všestranní…to rozhodně Gábina Gunčíková není…ten její hlas ke Kleopatře nejde.


  • baribal

    @Romča: chodit na veřejnosti s vyplazeným jazykem by mi vadilo u každého. Ačkoliv vůbec nejsem příznivcem bývalého prezidenta Havla, mám dojem (opravte mě, jestli se mýlím), že on ho měl na koncertě Rolling Stones a ten jazyk byl logo jejich alba. Ale to je v této souvislosti vedlejší…Souhlasím, že za 2 měsíce se GG nestihne naučit muzikálový zpěv, tj. jiná technika, jiné frázování atd. a přitom se pohybovat správně na scéně atd. Proto jsem taky toto angažmá GG nikdy neschvaloval, ale to je tak asi to jediné, co s tím mohu dělat, že. Když dostanete nabídku typu “Pojďte zpívat do mého muzikálu, a jestli odmítnete, tak už si nezazpíváte vůbec” tak to asi jinak nejde. David samozřejmě pochopil, že Gábina je po SS populární a přitáhné mu lidi: jedni přijdou, aby si poslechli svou favoritku a druzí přijdou, aby byli u toho, až se znemožní. Tak to bohužel v našem malém českém rybníčku chodí.
    PS. Jinak souhlasím s hodnocením Čendy co se týče Absolonové….


  • Romča

    Havel to tričko nosil i jinde. Jednou i na Hradě ho měl, ale to je fuk. Nevím sice, nakolik se znáte s Gábinou tak dobře, že máte “zaručené” informace o mafiánské podobě nabídky na Kleopatru od MD, ale protože Michala dobře už skoro 12 let znám, tak tomu nevěřím ani za mák. Gábina sice je populární, ale měsíc od měsíce (kromě rockové scény) stále méně a méně, takže jen kvůli její popularitě ta nabídka jistě nebyla… Jak jsem napsal výš, taková Eva Burešová bude v lednu už populárnější než Gabi, a to je hotová muzikálová umělkyně. Michal se naopak snaží pomáhat talentům obecně (viz letos Betka Bartošová, před lety Kamila Nývltová atp.), čili bych to spíš viděl v této rovině… Co se týče vašeho souhlasu s Čendou, jako od rockera mě to nepřekvapuje:)
    PS ke Kamile: pokud vím, KJJ studuje i nadále, takže není pravda, co tu kdosi naznačil, že by to po dvou letech zabalila. Prostě je zatím v nižším ročníku, ale KJJ určitě dodělá – má totiž skvělé pedagogy, kteří by jí předčasný konec určitě nedovolili. A ona sama by to jistě také nepřipustila – co je na KJJ, jde naopak nahoru!


  • Romča

    A mimochodem, teď skončil Atlet roku, kde Monika s Alešem nejen skvěle moderovali, ale finálová paralela Zvonků štěstí byla naprosto dokonalá. A to nepíšu subjektivně, ale troufnu si tvrdit, že je objektivní hodnocení. Monča zpívala o ječení a kvílení, ale tentokrát do něj měla na míle daleko – byla opravdu úchvatná. Takhle zpívá přece jen a navzdory všemu dlouhodobá královna muzikálu! Děkuji za pozornost a hrrr do mě:)


  • Ifča

    To video jsem ani nedokoukala. Škoda jí, holky šikovný, vždycky mě tak bavila, mrazilo mě z jejího zpěvu, ale královnou se zařadila mezi všechny ty stejně nudný tváře, co se v divadle Broadway a Hybernia pokoušejí o muzikály. Nicméně, neklesám na mysli, ten úchvatný chraplák tam je a ona se jistě nedá strhnout, vyskočí na pódium na SVÝM VLASTNÍM KONCERTĚ a zařve hezky do mikrofonu, jak to umí, protože pro to je ona stvořená! Pak si pod tím pódiem s chutí zaskáču!


Novější komentáře »