Praha

Na Fidlovačce budou učit “Jak vyloupit banku”


Ve čtvrtek 19. 11. 2009 proběhla v divadelním klubu Divadla Na Fidlovačce tisková konference k nové hudební komedii s názvem “Jak vyloupit banku”. Hudební retro-komedie podle hry německého dramatika Curtha Flatowa bude mít premiéru 26. 11. 2009 v režii Lumíra Olšovského.

Jak vyloupit banku” je dobrodružná komedie o profesionálním lupiči a jeho dětech, aneb “jak nedostat tatínka do kriminálu“. Máte-li za tatínka profesionálního lupiče, dobrodružné dětství vás nemine. Co ale dělat, když se v dospělosti věnujete vážené práci a tatínek znovu chystá lup století? A jestli něco selže, je veta i po vaší pověsti…

V překladu Josefa Balvína se nová hudební komedie bude hrát od 25. 11. 2009. Režie se ujal herec Lumír Olšovský, který má s hudebními komediemi značné herecké zkušenosti. V Divadle Na Fidlovačce například exceluje v “Songu pro dva”, jehož recenzi pro vás připravujeme. Olšovský také ve spolupráci Jiří Petrem napsal hudbu. Scénu a kostýmy vytvořila výtvarnice Lucie Loosová (mezi její práce patří například česká verze “Jekylla & Hyda”).

V hlavních rolích se představí Zdeněk Maryška, Monika Kobrová, Petr Rychlý, Martina Randová, Sandra Pogodová a Denny Ratajský.

.

Tři otázky pro režiséra Lumíra Olšovského

Jak se Vám režírují kolegové?
Obdivuju je! Překvapuje mě, že mě zatím rozmazlovali pochopením. To je pak radost chodit do práce. Snad mi vydrží moje předsevzetí pořád myslet na to, jak by bylo mně, kdybych byl v jejich kůži. Víte, ono to herectví totiž není vůbec žádná sranda. Zvlášť když vás někdo jako já pořád z hlediště obtěžuje svými požadavky.

Napadlo Vás někdy vyloupit banku?
V poslední době o tom silně uvažuju. Bylo by to jediné řešení mé svízelné finanční situace. Nebo aspoň pro ten zážitek, který si tak užívá hrdina naší hry? Když si občas otevřu noviny, ani bych neřekl, že je to nějak obtížné.

Jak byste s uloupenými penězi naložil?
Mám často pošetilé nápady – investoval bych je skoro všechny do reklamní kampaně, aby se všude vědělo, že se v Nuslích hraje skvělé divadlo! (a za zbytek bych si koupil nový klavír)

.

Tvůrčí tým:

PřekladJosef Balvín
Inscenační úpravaKlára Špičková, Lumír Olšovský
RežieLumír Olšovský
Dramaturgie Klára Špičková
Scéna a kostýmyLucie Loosová
Hudba Jiří Petr, Lumír Olšovský
Korepetice Jiří Petr
ChoreografieHana Číčelová
Představení řídí a text sleduje Petr Veselý

.

Osoby  a  obsazení:

Guston Masterkey – Zdeněk Maryška
Sandra, jeho ženaMonika Kobrová
Herry Masterkey, nakladatelPetr Rychlý
KorneliMartina Randová
Betsy, jejich dceraSandra Pogodová
Komisař BryanDenny Ratajský
John Bryan, syn komisaře, žurnalistaDenny Ratajský

.

Voiceband:

Herr Golmann, zástupce firmy vyrábějící poplašná zařízeníLukáš Pečenka
Policista Matěj Kužel
Ředitel banky Petr Veselý

.

Napsáno s využitím tiskové zprávy Brity Bendové.


Praha
RENT v prosinci konečně v české verzi a s novým obsazením
Praha
Na PROMS GALA vystoupí také Jan Ježek, původní představitel Valjeana
Praha
Muzikál CIKÁNI JDOU DO NEBE v novém obsazení v Divadle Bez zábradlí