Praha

Hudební divadlo Karlín úspěšně ukončilo živé streamy


Hudební divadlo Karlín úspěšně po 14 vysíláních ukončilo pravidelné páteční a sobotní streamování z prázdného divadla, které díky pandemii koronaviru a opatřením v boji s ní, zůstalo (a bohužel stále ještě zůstává) na dlouhou dobu bez diváků.

Celý projekt měl za úkol v nejtěžší době pomáhat nejzranitelnějším – seniorům a těm, kteří se o ně starají. Kromě hudebního v Karlíně se na projektu dále podíleli COT Media, TVCOM.cz, Hospodářská komora České republiky a Ochranný svaz autorský.

Nejen během vysílání, kdy mohli diváci on-line přispět, se podařilo shromáždit finanční a hmotné dary z mnoha význačných českých firem v celkové hodnotě bezmála 5.000.000,- Kč! Veškeré prostředky putovaly do léčeben dlouhodobě nemocných, do seniorských domovů, do domovů s pečovatelskou službou. Rozdělování pomoci bylo koordinováno s radními pro sociální péči jednotlivých krajů.

Iva Pazderková a Václav Noid Bárta

Iva Pazderková a Václav Noid Bárta

Ve čtrnácti živých vysíláních, vždy v pátek a sobotu od 20:00 hod., se umělci, za kterými nemohli (a dosud nemohou) diváci do divadla, prostřednictvím internetu a živého vysílání na platformě www.kulturazive.cz (provozovatel TVCOM LIVE), vypravili za diváky domů. Postupně se bez nároku na honorář představili (mnozí i vícekrát) v komponovaných 30 – 60 minutách, mnohdy tematických (vzpomínky na muzikály Producenti, Vražda za oponou, Jekyll a Hyde, Bonnie a Clyde, Dracula, HDK Junior s rodinnými pohádkovými muzikály a další), Václav Noid Bárta, Iva Pazderková, Marian Vojtko, Antonín Procházka, Ondřej G. Brzobohatý, Jiří Korn, Ivana Chýlková, Jitka Schneiderová, Dasha, Markéta Procházková, Richard Genzer, Eva Burešová, Jan Kopečný, Michaela Nosková, Anna Julie Slováčková, Felix Slováček jr., Milan Šteidler, Aleš Háma a Martin Sobotka.

Václav Noid Bárta a Marian Vojtko

Václav Noid Bárta a Marian Vojtko

První vysílání proběhlo 27. března a poslední 9. května 2020.

Vysílání vidělo ve čtrnácti večerech celkem 50.000 diváků (údaje z Google analytics a Navrcholu.cz), což odpovídá 54 naprosto vyprodaným představením Hudebního divadla Karlín.

Jednotlivá vysílání jsou ze záznamu stále na www.kulturazive.cz nebo na www.hdk.cz/repertoar/74-hdk-zive/ dostupná, kdo nestihl, může si večery prožít dodatečně i nyní a ukrátit si čas čekání na návrat do hlediště divadla.

Foto: Herminapress

VSTUPENKY – Hudební divadlo Karlín


Aktuální zprávy
Carmen se rozloučila s Hudebním divadlem Karlín
Praha
Muzikál “Tajemství” přivede zpět na jeviště Lucii Vondráčkovou i Michaelu Kuklovou
Praha
“Mauglí” má za sebou první sedací zkoušku
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!