Praha

JAK SE DĚLÁ MUZIKÁL v Hudebním divadle Karlín – nová muzikálová revue


Hudební divadlo Karlín představilo již třetí připravované premiérové představení pro tuto divadelní sezónu. Po premiéře “kultovního” muzikálu Legenda jménem Holmes (říjen 2018) a premiéře koprodukční operety Veselá vdoda (leden 2019), uvede v březnu 2019 zábavnou a tak trochu edukativní muzikálovou revue Jak se dělá muzikál z pera a v režii Antonína Procházky.

“U nás v divadle jsme strašně dlouho přemýšleli nad tím, že dlužíme něco těm nejmladším divákům, resp. že bychom rádi pro ně něco hráli. A já jsem rád, že jsme na to ve spolupráci s Antonínem Procházkou přišli, a že jsme konečně našli způsob a udělali první krok k tomu, jak tohoto diváka oslovit,” sděluje ředitel Hudebního divadla v Karlíně Egon Kulhánek.

Egon Kulhánek

Egon Kulhánek

„Chceme pozvat mladé diváky do zákulisí, a ukázat jim, co všechno předchází tomu, než se otevře opona. Od výběru titulu, přes casting, první čtenou, aranžovací zkoušky, přes generálku, až po premiéru. Nechceme poučovat, ale bavit. Když divákovi řeknete výchovný koncert, hned mu naskáčou pupínky, ale komedie, má oproti jiným žánrům tu výhodu, že můžete sdělit seriózní věci formou v podstatě nejpříjemnější, totiž humorem,” nastínil Antonín Procházka, o čem jeho dílo je.

Antonín Procházka

Antonín Procházka

K realizaci představení Jak se dělá muzikál se bude využívat hudby, scény a kostýmů z muzikálů hraných a uváděných v Hudebním divadle Karlín. Orchestr bude složen z cca devíti členů a herecké obsazení bude bez alternací.

Premiéra je plánována na 21. března 2019 v Hudebním divadle Karlín a hracími dny by posléze měly být nedělní odpoledne.

Vstupenky na Jak se dělá muzikál zakoupíte již nyní v síti TICKET ART.

JAK SE DĚLÁ MUZIKÁL v Hudebním divadle Karlín Iva Pazderková Markéta Procházková Barbora Šampalíková Dominika Býmová Ines Ben Ahmed Antonín Procházka Václav Noid Bárta Martin Písařík Denny Ratajský Ivo Hrbáč Kryštof Marek Antonín Procházka

JAK SE DĚLÁ MUZIKÁL v Hudebním divadle Karlín

OBSAZENÍ

Iva Pazderková
Markéta Procházková
Barbora Šampalíková
Dominika Býmová
Ines Ben Ahmed
Antonín Procházka
Václav Noid Bárta
Martin Písařík
Denny Ratajský
Ivo Hrbáč

TVŮRČÍ A REALIZAČNÍ TÝM

Scénář a režie: Antonín Procházka
Dirigent: Kryštof Marek
Choreogafie: Pavel Strouhal
Světelná režie: Pavel Dautovský
Zvuková režie: Petr Ackermann
Video dotáčky / projekce: TDT Studio Filip Plíhal
Kostýmy a scéna: s laskavým svolením autorů jsou užity stávající kostýmy a scény, které byly vytvořeny pro Hudební divadlo Karlín

Martin Písařík a Václav Noid Bárta

Martin Písařík a Václav Noid Bárta

Iva Pazderková

Iva Pazderková

Dominika Býmová

Dominika Býmová

Autorem fotografií je exkluzivně pro Musical.cz „Nováková vaří z vody„. Pokud byste fotografie chtěli použít na vašem webu, Facebooku apod., ozvěte se nám na e-mail: redakce@musical.cz. Publikování bez svolení autora je přísně zakázáno.


Filmové muzikály
“Carmen 3D” – recenze filmu
Praha
Účinkující “Pomády” se poprvé převtělili do svých rolí
Nosiče
“Kapka medu pro Verunku” pokřtila své CD a pomáhá plnit přání dětem (+ minirecenze CD)
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!