Praha

Přípravy muzikálu “Baron Prášil” jdou do finále (+ video)


Nedávno jsme na našich snímcích prezentovali některé z kostýmů hlavních postav nového díla “Baron Prášil” Zdeňka Bartáka a Petra Markova, v režii Filipa Renče. Dnes už vám z něj můžeme přinést plnohodnotnou upoutávku díky předpremiérové tiskové konferenci.

Do premiéry 25. února 2010 v Divadle Hybernia zbývá už jen pár dní, takže pokud si pamatujete na náš povzdech u první tiskové konference, na té dnešní finálové už se nám splnilo přání a Prášil na úvod prezentace hned tří momentů z představení, doprovázen téměř ohlušující ránou, skutečně slavně přiletěl na dělové kouli!

Ze tří předvedených písní zůstává naším jednoznačným favoritem hit “To jsem já”, s krásně plným zvukem dechů, navíc se jedná i o vtipnou charakteristiku věčného snílka. Zazpíval ji tentokrát Josef Vojtek, který se nebál titulního hrdinu vybavit patřičným rockovým “drajvem”.

Druhá, mírně tanečně zabarvená píseň s názvem “Prachy, prachy, prašule”, odehrávající se v sultánově harému, v podání Šárky Vaňkové zaujala zejména miniaturní citací jednoho švédského anglicky zpívaného hitu s velmi podobným názvem, jinak ale zatím příliš hitově nevyzněla. Poslední skladba “Na křídlech fantazie” v podání  Tomáše Savky a Daniela Hůlky se v baladické náladě poslouchala opět příjemně a určitě se u ní někteří z vás regulérně zasní.

Ostatně, toho svého favorita si můžete najít v našem krátkém sestřihu.

VIDEOSESTŘIH PÍSNÍ Z POSLEDNÍ PŘEDPREMIÉROVÉ TISKOVÉ KONFERENCE MUZIKÁLU “BARON PRÁŠIL”

Sestřih písní “To jsem já”, “Prachy, prachy, prašule a “Na křídlech fantazie” z poslední předpremiérové tiskové konference nového muzikálu Zdeňka Bartáka a Petra Markova “Baron Prášil” ze dne 16. 2. 2010 v Divadle Hybernia. Zpívají: Josef Vojtek, Šárka Vaňková a Daniel Hůlka

Kamera a střih: Radek Janda

Pro lepší kvalitu si můžete kliknout na tlačítko HQ.

Jelikož bude “Baron Prášil” zástupcem muzikálu pro celou rodinu (a je pravdou, že takový v Praze touto dobou spíše chybí), byla mu lehce přizpůsobena i jeho délka. Každé ze dvou dějství by mělo mít jen lehce přes padesát minut.

Na scéně už se naplno projevilo využití nové technologie 3D promítání na objekty – mapping. Ta sice v některých momentech, kdy se například zobrazovala scéna bálu vypadala dobře, ale stále ještě se nám obraz projekce zdál pro lidské oko poměrně tmavý a výsledný efekt, zejména u scény z orientu, nebyl úplně dokonalý. Malá zajímavost: se zachycením mappingu budou mít zřejmě problémy kamery i fotoaparáty, takže se tak trochu jedná i o “protipirátské” opatření (což ale lze jen kvitovat). Leč čas pro nutné premiérové doladění ještě zbývá… Naopak relativně plnohodnotné létání motýlů v choreografii Kristiny Kloubkové ve skladbě “Na křídlech fantazie” se vydařilo.

Na závěr tiskové konference proběhla další předváděčka kostýmů Romana Šolce, kterou odmoderoval v pirátském kostýmu a s patřičnou dávkou hlášek Aleš Háma.

Nutno říci, že předvedené ukázky nás zejména po hudební stránce příjemně překvapily a začínáme se regulérně těšit na “ostré” představení. Snad se vyplní sliby tvůrců o příjemné, skrz naskrz pozitivní a značně kouzelné inscenaci.

Výpis našich starších článků o “Baronu Prášilovi”


Praha
“Tři mušketýři” se vrátili domů, do Divadla Broadway
Praha
SRDCOVÝ KRÁL s hity Elvise Presleyho vlétl do Divadla Kalich (+ video)
Aktuální zprávy
Sibyla – Královna ze Sáby se před premiérou pochlubila kostýmy Josefa Jelínka (a trailerem k muzikálu)
  • HyberniaParadiseFan

    vyzera to celkom dobre… uz sa nemozem dockat :-)


  • Nathalie

    Líbý se mi to. Hlavně Šárka. Vypadá to, ž tato role bude její nejlepší. Mám jít 13. března. Už se těším.


  • Iva

    Hudba hezká, akorát je strašný jak zpívá Vojtek falešně – to snad může být jen u nás – hvěda všech muzikálů, která zpívá falešně, nechápu, proč se do těch muzikálů pořád cpe, když neslyší a ani nemá hlas. Ok, v Kabátech ať si klidně řve, já mu ten úspěch přeju a když se to lidem líbí, proč ne. U nás je zkrátka nejdůležitější být co nejčastěji v bulváru – a podle toho se vybírá, jinak na to bohužel lidi nepřijdou, něco umět je až někde v pozadí.


  • Kuba

    Iva: Mě tohle sedí na Martu Jandovou, tu zase v muzikálech nemusím já. Pepa mi ani tolik nevadí.

    Jinak už se na Barona moc těším, ukázky vypadaj dobře. Jenom jsem čekal že to bude trošku delší než 2x 54 minut.


  • veny

    “Na křídlech fantazie” se mě líbí a Dan je v ní úžasný.
    A musím souhlasit s Ivou. Já mám Pepeho ráda a Kabáti patří mezi mé nejoblíbenější skupiny, ale v muzikálech je ten zpěv fakt horší. V Kabátech je super, ještě mu sedl Athos nebo Peyrac, ale třeba takovej Dracula je na něho příliš a tady v ” To jsem já” taky nic moc. A ještě ho dávat k alternacím Maroše a Dana, tak tam je ten rozdíl markantní. Ale je to taky o autorech, jak sestaví alternace.


  • tom2410

    Kuba: Jen 2×54 minut?


  • JAK

    Na CD je To jsem já také v podání Pepy V.


  • COŽE

    To jsem tedy smutná, opravdu jen 2 x 54 minut ? To je opravdu málo. Nejhezčí muzikály v Brodway a v Hybernii, na které se vždycky moc těším. A tak krátké. Nemohl by se někdo přimluvit, aby představení trvalo déle!!!!


  • Pavel Košatka

    Kde jste přišli na ten časový údaj? I podle synopse mi to připadá krátké, ale uvidíme… Před prvním veřejným představením těžko odhadovat, jak to bude dlouhé…


  • Ondřej Doubrava

    Pavel: Časový údaj prozradil Renč, ale právě proto, že se to ještě může změnit, dal jsem do článku raději “kolem padesáti minut”, aby se tu pak nepsalo, že to má třeba 2×52. :-D


  • Ondřej Doubrava

    A já jsem rád, že to bude krátké, on ten závod poslední dobou o to, kdo bude mít nejdelší představení už mi nepřipadá vůbec zábavný, jelikož těm počinům pak naprosto chybí dramaturgie a na family musical, čili i pro děti, je to ideální, tvůrci jsou v tomto případě poučeni ze světa…


  • JAK

    Já myslím, že Kuba nemyslel, že představení má jen 2x 54minut, ale že vaše ukázka z představení má jen 2:52 :D


  • Ondřej Doubrava

    JAK: Ale v podstatě má Kuba pravdu, myslím, že Filip Renč říkal 2×54 :-)


  • Ondřej Doubrava

    A pokud to patří k videu, tak takto jsme se zkrátka dohodli, protože to promítání tam prostě vidět není a bez toho je to poloviční.


  • Kuba

    Bylo to myšleno na představení, četl jsem tenhle čas v nějakých novinách. Uvidíme na generálkách jestli to je málo, pokud se ten čas dobře využije, tak myslím že to může být v pohodě.


  • Ondřej Doubrava

    Kuba: Naprostý souhlas… a ano, je to údaj z tiskovky, u nás je jen zaokrouhlený, přijde nám to víc fér, přece jen, případné úpravy a změny nemůžeme podcenit…


  • JAK

    Tak to se Kubovi omlouvám.


  • HUGO

    veny: souhlasím s tím, že je Dan “Na křídlech fantazie” úžasný, jen se chci zeptat, slyšela jsi tuto píseň i v podání jiného interpreta? To neber nijak zle :-) A co se týká PEPEho, i mě se někde líbí více, někde méně, jen bych požádal, jestli bys nemohla doplnit názor na kompletní výčet jeho rolí, protože ty dosavadní, co jsi uvedla, vyznívají docela kladně v jeho prospěch , což dle mého soudu si mírně protiřečí s Tvým názorem výše ;)


  • veny

    HUGO: ” Na křídlech fantazie” jsem slyšela jen tu ukázku, takže jsem někoho jinýho neslyšela, proč?:))
    No a k Pepemu – co se týče Kleopatry, to jsem slyšela jednu píseň a nic moc a ani mi tam nesedí, jako Vojta taky nic moc. Tam jde i o to, jestli se na tu roli hodí nebo ne. Myslím si, že jeho nejlepší role byly Athos a Peyrac. A teď mě už nenapadá kde hrál….:)))


  • Mároška

    Už se těšim:-) Písnička “Na křídlech fantazie” ta je super, jen si v této písni neumim představit Pepeho, Dan Hůlka jí zpíval na koncertě v prosinci a už tam mě oslovila. No a v podání Mároše to bude taky určitě super, ale Pepa, fakt se toho bojim.


  • Terezka

    Mno nevím,
    Pepa se mi na Barona hodí to jo. Jinak mi to řpipadá divný a ani nevím jestli na to zajdu. Obsazení je čistě komerční a to je hnus.
    Písničky co jsou na videu mi strááásně připomínají spleť všech muzikálů tak jako u Mony Lisy.


  • marek.štefan

    pepa vojtek nezpívá falešně, jen neumí zpívat nerockově, jeho á je hrozně slabé, nemluvě o dlouhých čistých tónech, které jsou u muzikálových zpěváku nezbytné, taky neumí vibrato atd atd. Ale na dana a maroše určitě půjdu:)


  • Osk@r

    Zdravím,
    měl jsem možnost shlédnout v pátek tohle přestavení první (no teda spíš jedno z mnoha) co mě dost “šokovolo” bylo stepování z plejbeku.
    Fakt nechápu tuhle zhovadilost v muzikálu :o(


  • Pavel

    Tak to je vtipný :-D


  • JAK

    To je asi ten Muzikááál k neuvěření…


  • Ondřej Doubrava

    Tak přece jen Prášil bude mít nějaké mouchy :-D To i v činoherní Suger na Palmovce “stepují” živě tedy a je to vtipné a funkční…


  • Ondřej Doubrava

    Sugar samozřejmě, překlep…


  • veny

    JAK: :)))))


  • HUGO

    Osk@r: to stepování je skutečně divné, škoda toho playbacku

    co se týká Pepeho, píseň “Na křídlech fantazie” zpívá převážně čistým tónem, skoro bez chrapláku a zní to skutečně dobře a co se týká jeho celkového pojetí této role, uchopil ji skutečně výtečně, herecky je skvělý.


  • AlaWa

    Tak prý zůstaly první dvě řady odstraněné jako při Draculovi … To jsem zvědavá,kde budu zítra sedět,když mám normálně z Ticketportalu koupené vstupenky do 1.řady … Nevíte někdo :-) ??


  • Zdeněk

    Třwba budeš sedět přímo na jevišti :-D


  • Zdeněk

    Hugo tys Barona uš viděl jako celek, jestli jo mám se zítra na co těšit?


  • HUGO

    AlaWa: uvadeči Tě určitě někam usadí, tyhle problémy se řešili i při Draculovi a vždy to dobře dopadlo :-)

    Zdeněk: uvidíš sám ;)


  • Zdeněk

    Hugo tak tos my toho moc neřek .-D


  • HUGO

    vím, počkej si po premiéře nebo alespoň po generálkách :-)


  • Kuba

    AlaWa: Pak dej vědět kam tě posadili, já mám první řadu na středu. Tak jsem taky zvědavej jak to vyřeší


  • AlaWa

    Kuba: jasně, dám vědět, asi nás rozesadí kde bude volno, bude-li někde :-))


  • Zdeněk

    Dnešní obě generálky byly naprosto kouzelný vše bylo perfektní aš na Sabinku laurinovou to byl naprosto koncert děsu. A Dan S Mariánem byly fakt skvělý ona celkově byla ta od 3 lepší a kdo se my naprosto líbyl byla Hanička ta její solovka je fakt povedená uš se strašně těšim na zítřek


  • thenardier

    tu režijní nudu zachranují výkony


  • AlaWa

    Kuba: první druhá řada byla vyřešena dle očekávání přemístěním na různá místa v sále. Někteří ,kdo měli lístky do 3 řady ( nyní 1.ř.) však měli taky smůlu,protože jejich místa už byla obsazena těmi co měli tu 1.zrušenou řadu :-) zkrátka pěkný chaos… Přišli jsme celkem včas takže přesazení jen do 6. bylo OK :-) Ale lituju ty uvaděče, co si všechno vyslechli a za nic nemohli ….ve středu držím palce ! Rada: přijď včas :-)


  • Kuba

    AlaWa: Díky, snad se narvu někam blízko :-)


  • Kocman

    Daniel Hůlka – MUZIKÁÁÁL… K NEUVĚŘENÍ
    aneb DOPOLEDNÍ TRAGÉDIE v HYBERNII!!! :-(

    jen se ptám, proč toho nejhoršího, nechaj zpívat premiéru!!!!?


  • Zdeněk

    Hulka to zahrál sice huř, ale zazpíval to skvěle i když maroš bYl odpoledne mnohem lepší.


  • Tomas

    Ja jsem byl vcera na generalce a bohuzel me predpoklady se zcela setkaly se skutecnosti…,dle meho nazoru je to opet kyc vsech kycu,delany pouze kvuli penezum pro baby z Horni Dolni a jednoduse proto,ze tak nejak vsichni jaksi potrebujeme z neceho vyzit…,nektere pisnicky pravda jsou trochu chytlavejsi(cca 3 az 4)a pevecke vykony nekterych protagonistu se i daji poslouchat,nicmene ta rezie,naprosto priserny efekty mrakodrapu,ta traparna na zacatku s Hulkou jak prileti z balkona na kouli(podobne jako treba v Mona Lise s tim artistem),samozrejme nesmeji chybet tradicni trapaci typu Hama,Wehrenberg ci v pripade druhe alternace Zavrel a Izer…,no proste tezkej pruser,nejde mi do hlavy,ze Lichtenberg a jeho produkce tyhle svy sragory porad umeji tak dobre prodavat…,ve srovnani napr.s novym nastudovanim Draculy-coz byl oproti puvodni verzi uz sice taky trochu pruser,ale oproti tomuhle porad jeste veledilo…,se to podle me nema sanci chytnout,davam tomu cca tak 2 mesice-tedy samozrejme v pripade,ze cesky narod za ta leta existence techhle kycu od Golem Production uz stacil pobrat nalezitou davku rozumu a realneho pohledu na urcite spolecenske formy traveni volneho casu.


  • thenardier

    muzika,texty a pěvecký výkony jsou na výbornou


  • Tomas

    tak to me ted fakt rozesmalo…,muzikal k NEUVERENIIIIIIIIIIIIIIIIII,aneb to hlavni logo skutecne odpovida pravemu vyznamu v prenesenem slova smyslu…:-)


  • Tomas

    thenardier:tyvle,ty jses fakt snad uplne vsude…:-)Ano,mozna nektery songy a vykony nejsou spatny,nicmene i tak to porad zustava tezkym pruserem,paklize tyto vyse uvedene veci nejsou se vsemi nalezitostmi sladeny s rezii,obsahem pribehu jako takovym,efektama,dramaturgii a uz vubec ne traparnama typu Prasil na kouli,radoby vtipnymi komedialnimi vystupy Omena a Nomena a tak dale a tak dale…,ten samej problem byl treba v Kladivu a jak to taky dopadlo…,lec zde v teto produkci to asi takto zase nedopadne neb Lichtac a spol…,to vzdycky jakymsi nevysvetlitelnym zazrakem proste prodaji i kdyby padaly trakare…,a ty texty-jako promin,mozna jedina trochu hezka a smysluplna pisnicka jsou ta “Kridla fantazie”,jinak to ale taky neni zadna hitparada…,krasne se to i nekolikrat pri tech dejstvich pozna,kdyz opakovane hrajou tu samou melodii v ruznych hereckych pasazich,akorat tam trochu pozmenenej text…,no-proste medialni a komercni tah typu Jsi muj Pan,Laska je laska,Ted kralovnou jsem ja atd…,fuuuuuj,no proste hnuuuuuuuuuuuuuuuuuuj na entou…,tecka.


  • Osk@r

    Tak už vím, proč je hlavní slogan: Muzikál k neuvěření.
    Já myslel, že nezpěv Laurinové je vrcholem celýho muzikálu, až dnešní odpolední generálka měla ty pravý “koule” a to díky nezpěvu Langmajera!
    Fakt muzikál k neuvěření. Kdo neviděl, vážně neuvěří!!!


  • Pavel Košatka

    Nevím, co jste od toho kdo čekali… sliby tvůrců se naplnily, na jevišti vidíme přehlídku unikátních jevištních technologií, honosných kostýmů a lepších i horších zpěváků/herců. Je to taková fantasy pohádka na kterou může jít celá rodina a bavit se.

    Dvě věci, které mě tam doopravdy štvou a vyškrtnul je hned na místě – jak už tu někdo napsal, tak falešný step z playbacku, který nechápu, proč tam prostě je… Ať třeba company tleská nebo luská nebo nevim, ale proč sakra? Ale hlavně duo Pitkin – Pešák. To je opravdu veliká tragédie a nechápu, kde tyhle dva “čundrkántry” umělce vyhrabali. Neumí vůbec nic, nejsou vtipní a celkově to kazí… Háma a Wehneberg jsou úplně jiná kategorie.

    Ještě jednou, by mě zajímalo, co třeba Tomas nebo Osk@r od Prášila očekávali. Především Tomáš, který dle jeho komentáře zná produkci Oldřicha Lichtenberga. A ještě jedno velké plus, hudba Bartáka je konečně něco nového, žádný Michal David… Mě to bavilo, odreagoval jsem se… Víc jsem nečekal, víc jsem nedostal.


  • Osk@r

    to Pavel:
    Jak si vyložit tvoji frázi: “Víc jsem nečekal, víc jsem nedostal.”
    To jako, čekal jsem, že to je sračka a naplnilo se to?


Novější komentáře »