Aktuální zprávy

Muzikál MEFISTO slaví třetí narozeniny


Jeden z nejúspěšnějších muzikálů Divadla Hybernia Mefisto slaví dnes (3. listopadu 2019) již třetí sezónu.

„Když jsme před třemi lety s Mefistem začínali, už od začátku bylo jasné, že to bude divácky atraktivní. Výborná muzika, někdy až pekelná scéna, krásné kostýmy, lovestory a silný napínavý příběh. Za tři roky už jsme protančili sto párů bot a diváci nám pořád tleskají vestoje. Nesmírně mě to těší, “ dojímá se Ivana Korolová coby Markétka.

Ivana Korolová a Jan Kříž muzikál Mefisto Divadlo Hybernia

Ivana Korolová a Jan Kříž

Faust a Markétka přitom nejsou v muzikálu jedinou mileneckou dvojicí. Svou lásku či touhu si vzájemně prokazují také další postavy. Za všechna dosavadní představení si protagonisté vyměnili už tisíc polibků (do statistiky nejsou zahrnuty ty v zákulisí).

S neutuchajícím nadšením k muzikálu přistupují i další představitelé. Při každém uvedení jich je na pódiu 30, a to stále ve stejné sestavě.

„Naštěstí nám za ty tři roky nikdo neuhořel,“ zažertoval si Josef Vojtek (Mefisto/Faust) na konto pyrotechnických efektů. Show vedle videoprojekce provází také ohnivé efekty. Za uplynulé roky se při Mefistovi odpálilo už bezmála 700 náplní pro plameny na jevišti.

Josef Vojtek muzikál Mefisto Divadlo Hybernia

Josef Vojtek

„Je to jako na rockovém koncertě. Tam mám ale pouze roli zpěváka. Tady musím zvládnout Mefista a ještě Fausta. I tak mě to ale pořád baví,“ dodává Josef Vojtek.

Právě dvojrole Fausta a Mefista vynesla Vojtkovi v předloňském roce dokonce prestižní divadelní Cenu Thálie za herecký výkon v hlavní roli. I když nikdy herectví nestudoval, svojí dvojrolí dokázal, že si označení „pan herec“ zaslouží. Navíc jeho rockový hlas dodává muzikálu skutečně ďábelský rozměr.

Hana Křížková muzikál Mefisto Divadlo Hybernia

Hana Křížková

„Mefisto je příběh odvěkého souboje dobra a zla, touhy po lásce i věčném mládí. Nechybí v něm napětí ani humor. Ďábel v něm hraje s Bohem o duši Fausta. Nám se za tři roky podařilo potěšit 90 tisíc duší návštěvníků, a to je díky Bohu ďábelský úspěch,“ shrnuje režisér muzikálu Zdeněk Zelenka.

Mefisto se v Divadle Hybernia začal hrát díky osobní iniciativě a podpoře filantropa Milana Fiľa již v roce 2016 při příležitosti desetiletého výročí otevření této scény.

VIDEO – 100. repríza muzikálu MEFISTO

VSTUPENKY

Jan Kříž muzikál Mefisto Divadlo Hybernia

Jan Kříž

Ivana Korolová a Josef Vojtek muzikál Mefisto Divadlo Hybernia

Ivana Korolová a Josef Vojtek

Foto Divadlo Hybernia

Praha
Muzikál “Urinetown (Močohrad)” na hostování v Praze
Aktuální zprávy
Muzikál AMERICAN IDIOT má pár dnů před premiérou (+ video)
Aktuální zprávy
Úspěšné turné muzikálu NOC NA KARLŠTEJNĚ oslaví 100. reprízu na hradu Karlštejn
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!