Praha

Karlínská “AIDA” odhalila hlavní představitelky a tvůrčí tým


Dnes dopoledne se v divadelním klubu Theatro Hudebního divadla Karlín konala první tisková konference k české premiéře světoznámého muzikálu AIDA od legendárních tvůrců Eltona Johna a Tima Rice “Aida”. Díky ní už známe datum premiéry, hlavní představitelky, i tvůrčí tým. Zároveň si prohlédnete první vizuály a návrhy kostýmů!

Začátek tiskové konference nicméně patřil rozloučení s veleúspěšným projektem HdK, americkým muzikálem “Carmen” který se skutečně v sobotu 9. 6. 2012 v 15:00 dočká své definitivní derniéry. Inscenace odchází dle slov ředitele Egona Kulhánka v plné síle a na základě dohody s Lucií Bílou, která již hledala novou výzvu,kterou našla v chystané “Aidě”,kde si bez alternace zahraje zcela odlišný charakter, princeznu Amneris. (Paradoxně si divák ale z prvního oficiálního vizuálu může myslet, že Lucie Bílá hraje hlavní roli, snad se nějaký s Dashou, či oběma hvězdami objeví.)

,

První oficiální český vizuál "Aidy"

Muzikál Eltona Johna a Tima Rice se scénářem Lindy Woolverton, Roberta Fallse a Davida Henryho Hwanga na motivy známé opery Giuseppe Verdiho s i v našich končinách známým hitem “Written in the Stars” (Co je psáno ve hvězdách) bude mít své české premiéry v režii již tradiční tváře Gabriela Barreho  4. a 5. 10. 2012. Tradiční předpremiéry se rozjedou již 26. 9. 2012.

Egon Kulhánek nám potvrdil, že licence na “Aidu” už byla v Praze delší dobu, čekalo se jen na vhodný čas, kdy ji nasadit. Ve hře totiž byla i možnost, hrát ji souběžně s “Carmen“. Veškeré další obsazení v současné době  schvaluje autorská agentura a dozvíme se jej později.

Částečné obsazení a tvůrčí tým muzikálu “AIDA”

Aida – Dagmar Dasha Sobková (alternace bude ohlášena)
Amneris – Lucie Bílá (bez alternace, k dispozici ale bude mít understudy)

Režie: Gabriel Barre
Hudební nastudování: Martin Kumžák
Český překlad a texty písní: Adam Novák
Choreografie: Ivanka Hannichová
Scénografie a kostýmy: Michaela Hořejší
Light – design: Jozef Celder
Sound – design: Petr Ackermann

Lucie Bílá v kostýmu princezny Amneris (foto: David Kraus)

Lucie Bílá jako princezna Amneris 1

Lucie Bílá jako princezna Amneris 2

Lucie Bílá jako princezna Amneris 3

Návrhy kostýmů Michaely Hořejší

Radames v uniformě

Aida

Amneris

Faraon

Král Nubie

Mereb

Zoser


Praha
Muzikál ZASNĚŽENÁ ROMANCE míří do Divadla Broadway
Praha
Muzikálová “Lucie” zůstává tajemná i po odhalení ukázek
Aktuální zprávy
“Kleopatra” se opět vrací do Divadla Broadway (+ hrací plán druhé poloviny roku)