Praha

První fotky ze zkoušek kostýmů muzikálu Michala Davida MUŽ SE ŽELEZNOU MASKOU


Zkoušky nového muzikálu Michala Davida “Muž se železnou maskou” v Divadle Broadway jsou v plném proudu. Premiéra se uskuteční  1. listopadu 2017. O vstupenky na nový muzikál je prý obrovský zájem a zvláště na víkendová představení do konce roku zbývají poslední kousky. Hlavní roli muže se železnou maskou ztvární mladá trojice ve složení Jan Kopečný, David Gránský a Vojtěch Drahokoupil.

A jak se jednotliví představitelé v královském kostýmu cítí?

„S Romanem Šolcem jsem již několikrát spolupracoval, tudíž vím, co od jeho práce mohu očekávat. V roli krále Ludvíka XIV. budu oblékat honosné kostýmy se zdobením, které jsou pohodlné, budu v nich chvílemi i tančit. Roli Ludvíka XIV. budu hrát v paruce a samozřejmě jako správný král budu nosit královskou korunu. Roman opět dokázal, že jako kostýmní výtvarník na české muzikálové scéně patří mezi ty nejlepší,“ sdělil David Gránský.

David Gránský

David Gránský

„V kostýmu se cítím komfortně, pohodlně, jako správný král. Na představení mi budou maskéři dokonce lepit i strniště,“ prozradil Vojtěch Drahokoupil, který si vedle titulní role zahraje také roli Raoula.

Vojtěch Drahokoupil

Vojtěch Drahokoupil

„Divadelní kostýmy z dílny Romana Šolce oblékám již několik let v různých představeních, opět dokázal, že svou profesi zvládá skvěle. Navíc jsem rád, protože mám dlouhé vlasy, tak na představení nebudu muset nosit paruku,“ dodal Jan Kopečný.

Jan Kopečný

Jan Kopečný

„Kostýmy se mi moc líbí. Mají šmrnc a jsou krásné, jsou dobové a zároveň mají moderní nádech. Z kostýmů Louisy jsem unešená i proto, že jsou ušity z krásných pastelových barev a jsou lehké. Navíc jsem moc ráda, že po dlouhé době nebudu mít paruku, ale pouze příčes. Prozradím, že v závěrečné scéně naší role budeme oblečeny do nádherné blankytně modré košilky s župánkem. Jen škoda, že ten kostým na scéně nebude moc dlouho. Ačkoli role Louisy není tak obsáhlá, jako Angelika, odkud se znám s Betkou Bartošovou, je velmi výrazná a moc se na ni těším“ odhalila Michaela Gemrotová.

Alžbeta Bartošová a Michaela Gemrotová

Alžbeta Bartošová a Michaela Gemrotová

„Jsem nadšená, v kostýmech od výtvarníka Romana Šolce jsem dosud hrála Angeliku a Kleopatru a nyní opět dokázal svou profesionalitu. Ačkoli kostýmy působí mohutně, jsou lehké a bude se v nich krásně tancovat. Moc se mi líbí i svou barevností i materiálem,“ vylíčila první dojmy z kostýmní zkoušky Alžbeta Bartošová.

Obsazení muzikálu Muž se železnou maskou

D´ARTAGNAN – Josef Vojtek / Marian Vojtko / Josef Štágr
ATHOS – Petr Kolář / Bohouš Josef
PORTHOS – Václav Vydra / Václav Svoboda / Bronislav Kotiš
ARAMIS – Daniel Hůlka / Jaromír Adamec / Oldřich Kříž
KRÁL LUDVÍK / FILIP – Jan Kopečný / David Gránský / Vojtěch Drahokoupil
FOUQUET – Josef Štágr / Martin Šemík / Tomáš Trapl
LOUISA – Michaela Gemrotová / Alžbeta Bartošová / Marianna Polyáková
RAUL – Peter Pecha / Josef Vágner / Vojtěch Drahokoupil
KRÁLOVNA ANNA RAKOUSKÁ – Helena Vondráčková / Iva Marešová / Radka Fišarová
MARIE TEREZA – Pavlína Ďuriačová / Leona Stříbrná Černá
ŠAŠEK – Michal Kavalčík / Josef Laufer / Martin Schreiner
CECILE – Patricie Fuxová / Berenika Suchánková / Františka Stropnická / Nelly Řehořová
DĚTSKÁ ROLE – Ines Ben Ahmed / Kateřina Ujafaluši

PĚVECKÁ COMPANY – Františka Stropnická, Michaela Novotná, Jitka Antošíková, Dorota Pauliková, Marek Hofman, Martin Überall, Lukáš Pařík, Lukáš Kunz, Pavel Nedvěd, Jakub Machulda, Martin Hulc, Martin Schreiner

TANEČNÍ COMPANY – Denisa Sýkorová, Lenka Návorková, Nicole Seidlerová, Jana Sochůrková, Martina Fantová, Nicol Pažoutová, Martina Šťastná, Marek Lhotský, Dominik Jandus, David Sklenička, Dominik Peřina, Denis Moťovský, Jiří Marek

Stav k 23. 9. 2017

VIDEO

První ukázka z muzikálu “Muž se železnou maskou” zazněla premiérově během narozeninového koncertu Divadla Broadway 22. 2. 2017. Píseň “To se stává” zpívají Josef Vojtek, Josef Vágner a Petr Kolář.

Premiéra muzikálu Muž se železnou maskou se uskuteční 1. listopadu 2017 v Divadle Broadway. V aktuální divadelní sezóně se bude střídat s muzikály Mýdlový princ, Angelika či Kleopatra a ještě před jeho uvedením se objeví Tři mušketýři.

Vstupenky na muzikály Divadla Broadway zakoupíte v síti TICKET ART nebo v pokladně divadla.

Foto: Divadlo Broadway

Praha
Muzikál NE/NORMÁLNÍ představil první písně (+ video)
Recenze a reportáže
“Klíč králů” – vysněný projekt Daniela Landy skončil jako polotovar
Aktuální zprávy
“Kleopatra” ruší šest představení v únoru 2012
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!