Aktuální zprávy

Výsledky “Cen Thálie 2011” v muzikálové kategorii


V Národním divadle v Przae se právě teď 24. břena 2012 udělují Ceny Thálie a my vám samozřejmě bleskově přinášíme výsledky “naší” kategorie “Opereta – muzikál“.

Ženy: Monika Absolonová (“Funny Girl” – Severočeské divadlo opery a baletu – Ústí nad Labem) – Funny Briceová

Muži: Dušan Vitázek (“Jekyll a Hyde” – Městské divadlo Brno) – titulní  dvojrole

Oceněným umělcům gratulujeme!


Aktuální zprávy
Muzikál WE WILL ROCK YOU spustil předprodej v Brně, Ostravě a přidal termín v Praze
Aktuální zprávy
Brněnská HOREČKA SOBOTNÍ NOCI odpremiérovala ve Švýcarsku
Aktuální zprávy
Ledeckého IAGO bude mít premiéru v Bratislavě, byly vypsány konkurzy
  • fiona1310

    Michal: Bohužel většina lidí v Česku považuje za muzikál díla typu 3 Mušketýři, Kat Mydlář, Angelika atd. a to je potom těžké někomu něco vysvětlovat. Tato debata nemá absolutně žádnou cenu, jsou to jen výpady lidí, kterým se líbí určitý zpěvák proti lidem, kterým se ten zpěvák nelíbí. S muzikálem to nemá vůbec nic společného.


  • Erika

    Nevadí mi Monika Absolonová. Je mi jedno. A přesně těmito slovy bych zhodnotila veškeré její výkony – jsou mi jedno, nevzbudila ve mně nikdy jakoukoli emoci, nepředala žádné sdělení, všechno je to bez jiskry.

    S Hanou Fialovou jsem v Marguerite prožívala každé gesto, každou píseň. Muzikál Marguerite s jejím výkonem stoupl o tisíc procent. Je mi líto, že jí Thálie unikla, ale doufám, že bude příležitost vidět jí v dalších krásných rolích!!!


  • Annonim

    Absolonová aď se de vycpat, Hanička to je naše jeďnička OSTRAVA!!!:D


  • Ivana

    Lidem, kteří sem píšou proti Monice asi Monika tak jedno nebude, pokud jim stojí za to o ní napsat i to špatné. V naší republice je víc divadel a každý má možnost si vybrat to své, které mu víc vyhovuje a kde je interpret, kterého má rád. Taky mám pár které nemusím, ale nikam to nepíšu a nikde proti nim nepíšu a nehaním je.


  • veny

    fiona1310: naprostý souhlas. Ať je to jaké chce, hlavně že tam hrají známé tváře.
    Erika: přesně tak. Ani mě Monika v žádné roli neoslovila, ani jednu roli jsem ji nevěřila. Mě je i nesympatická, přehrává, není přirozená.


  • Jirka k.

    …myslim,ze je Monika opravdova osobnost,jinak by nevzbuzovala tolik emoci.Kdyby Vam vsem byla jedno jak pisete,nikdy by jste do teto diskuse nevstoupili…slava vitezum,cest porazenym. Dulezite je,ze se v teto dobe vubec neco tvori a lide do divadla chodi! A je jedno zda v Ostrave,treba na Hanku,v Brne na Dusana,v Usti na Moniku a v Praze na Tomase…


  • Jirka

    Michal: Jak někdo může říci,že Monika v tanci není dobrá? To třetí místo ve Stardance byla náhoda asi :)


  • thenardier

    ok,tak když je v tanci dobrá,tak ve kterym muzikálu to ukázala?


  • Michal

    Thenardier: zrovna sem to chtěl napsat. Je rozdíl mezi Stardance, kde do sebe natlačí nějakou choreografii a má tanečního partnera, kterej jí vede. Navíc, těch párů zase tolik nebylo…. A neměla náhodou po stardance problémy se zádama? To by se herečce s taneční průpravou asi stát nemělo.


  • Nick

    Michale, nechte si chytré řeči o tom, co by se mělo a nemělo stát, když nemáte tušení, co jejím bolestem zad předcházelo !!!


  • Michal

    Bulvárem toho proběhla spousta, ale vy máte asi Monice blízko a víte to lépe, že?


  • Renata

    Že vás to pořád baví navážet se do Moniky a zaplavovat tento vkusný server vašimi nevkusnými řečmi. Už by tato plytká a nikam nevedoucí diskuze měla skončit. Napište raději vaše názory a dojmy z muzikálů a nechte Monikou být. Ona si svůj kus poctivé práce na muzikálových prknech odvedla a ocenění ji rozhodně patří. Příští nebo další rok získá Thalii určitě nějaká vaše oblíbenkyně.


  • thenardier

    ok na muzikálových prknech,tak tedy v jakémže to muzikálu monika hrála?kat a mona líza fakt muzikálama nejsou


  • Lucie

    Thenardier – A co takový Dracula a Kleopatra? To podle Vás nejsou kvalitní muzikálová díla?


  • Michal

    Dracula je jedním z lepších písničkálových děl. A první uvedení s Danem Hůlkou a Luckou Bílou bylo kvalitní a s láskou tvořené. Bohužel obnovená premiéra s Abskou, Nývltovou, Vojtkem (jak ten mohl mít sakra širší nominaci na Thálii) se už jen snažilo těžit z prvotního úspěchu. Bohužel to bylo dělaný pro prachy bez lásky a tomu odpovídali ty výkony. Odehraju si to, hlavně že za to dostanu hodně peněz…
    A Kleopatra? To je muzikál? :-D :-D :-D :-D
    Jediný český muzikál, který můžete v současnosti vidět je HAMLET!


  • thenardier

    souhlas s michalem,nehledě na to,že oprášený dracula byl kýčovitej tak,že ani lochneska na matějské neni takový kýč…sbory na playback,a do toho neherečka absolonová a další jedinci


  • PK

    PKPK

    Autor Odpovědět

    Ale Abs hrála už v tom původním Draculovi, vy odborníci :-)


  • thenardier

    jo,ale pouze nymfu a propos,kolik tance tam nymfy mají?


  • Kiky

    Monika neMonika… mě je jedno kdo tu Thálii dostal či nedostal… stejně jsou všechna tato ocenění stavěná na zvláštních principech… Já si třeba myslím, že jsou tu jiní adepti na toto “ocenění”… a když už jste se tu dostali k těm muzikálům, tak rozhodně Dracula i Kleopatra jsou kvalitní díla.. a rozhodně k nim patří i Quasimodo…


  • Jirka k.

    Monika hrala v puvodnim obsazeni Nymfy i Lorraine.


  • Ivana

    Opravdu nechápu co pořád řešíte? Je snad jedno kdy v čem Monika hrála, ocenění dostala za Funny Girl a hotovo. A je v ní skvělá. Mimochodem Baron Prášil s Mariánem Vojtkem – který dostal Thálii vloni byl taky vyvedený. Do toho už jste se taky stačili navést. Někdo tu napsal, že v Draculovi byla neherečka Absolonová, těch nehereček je spousta, co třeba Bůčková v Hamletovi – ta Vám nevadí?
    Každopádně už byste Moniku mohli nechat být asi ne náhodou se dostala tak daleko a její početný fanklub o tom jen svědčí.


  • Jirka

    dámy a pánové nechme to být. Náš milý thenardier je zaujatý na Moniku a teď to dokázal :) Každý máme svůj názor. Ale jediné vytknutí je to ,že nazval Moniku netanečnicí a to je opravdu k smíchu. Mám rád tyhle ,,kritiky,, co si na to pouze hrajou a v životě dokázali maximálně spočítat kolik budou mít příští měsíc výplatu :)


  • thenardier

    drahý jirko,ve kterém rádoby muzikálu monika,tančila?


  • David

    Tančila například ve Stardance a byla tam jedna z nejlepších.


  • veny

    Davdi: Stardance je muzikál?


  • thenardier

    no jasně a pak taky skvěle zpívala v písničkálu ticho a tma….


  • Jirka k.

    Thenardiere,tos nam to vsem natrel! To jsi chlapak:)))) Monika ted uz asi nevyjde na jeviste,kdyz ma takoveho kritika! Jsi chudak…


  • thenardier

    no na rozdíl od některých si aspon nepletu stardance a muzikál,co tam máte dál?


  • Mojmír

    S Thálii pro Moniku můžete nesouhlasit, můžete na to nadávat a mlátit hlavou do zdi. To je ale tak jediné co s tím uděláte… Je mi záhadou, že vás všechny baví tady vypisovat co vše ta stráááááááááááášná Absolonová vlastně neumí… Páni, se divím, že nedělá radši uklízečku na veřejných WC… Je zajímavé vidět, jak vám všem M.A. leží v žaludku… a Víte co? Dobře vám tak!


  • David

    Já jsem neříkal, že Stardance je muzikál, jenom, že tam Monika tančila. Moniku na Thalii vybrali odborníci. A kdyby neuměla intonovat atd. tak ji asi nedostane. Jenom jestli není chyba ve vašem hudebním sluchu.


  • P@vel

    Chjo, nevím, co tady řešíte, když všichni moc dobře víte, že současné muzikály jsou stavěny, co se tance týče, na company.
    Ono stavět tanec jen pro 1 alternaci, když ostatní jsou dřeva, je dost náročné.


  • Michal

    Haha :-D Chyba v našem hudebním sluchu? Možná je chyba ve Vás všech, protože ty pražské písničkaly Kleopatra, Kat Mydlář a jim podobné záležitosti Michala Davida považujete za MUZIKÁL! Jen ve dvou muzikálech M.A. hrála. A to ve Funny Girl a v Bídnících. Bohužel nepřesvědčila ani v jednom. Ta Thálie je nepochopitelná.
    A pokud chcete vidět muzikál, tak jeďte do Brna, Plzně, Ostravy… Tam se dělá kvalitní divadlo. Tady se chodí na díla! Né na jména a tváře z televize :)


  • Jana

    Michal : A co Noc na Karlštejně a Vražda za oponou ??? a nebo třeba Dracula ?? Pokud tohle nepovažujete za opravdické muzikály,tak nevím…


  • Michal

    Noc na Karlštejně alespoň pro mě postrádá taneční výrazovou složku. Dracula je jeden z lepších českých muzikálových pokusů. Respektive hned po Hamletovi nejlepší :) S Vraždou sem nepřišel do styku, ale podle recenzí to nic převratného není.
    Za opravdické muzikály považuju například Vlasy, Pomádu, Papežku, Jekylla a Hydea, Mary Poppins, Probuzení jara a taky rock opery Evitu, Hamleta, Jesuse…


  • thenardier

    MIchal:konečně někdo pochopil o co mi jde….absolonová ve skutečnosti hrála jen ve dvou muzikálech,ale je samozvanou muzikálovou královnou


  • Michal

    thenardier: Myslím, že od začátku máma na tuto věc stejný názor :) Královnou českého muzikálu je bezesporu, zatím neoceněná, Hanka Holišová. Která herečka si v této krajině zahrála Evitu, Máří Magdalénu, Vypravěčku v Josefovi a jeho plášti, Eponinu v Bídnících, Emmu v Jekyllovi? Rozsahově splňuje Broadwayský standart, zatímco Abska by se na Broadwayi nedostala ani do Company….


  • Jirka k.

    To jsme radi,ze jste nam to vysvetlil:)))


  • jansisel

    Tak jsem si po delší době přečetl tuto diskuzi původně na téma Thálie a nyní spíš na téma Absolonová a je mě z toho opravdu špatně.Nechápu tu nenávist a zlobu,ale zároven ” odbornost jedinců na vše ” – to tedy pánové thenardier či Michal opravdu ovládají.Nutno konstatovat,že mě uklidnuje ta skutečnost,že blbec zůstane vždycky blbcem a nikdo mu to neodpáře,ale ani nevysvětlí.Divím se ale,že zde není vyjádření a názor na výsledky Cen Thálie provozovatelům těchto stránek např.O.Doubravy k těmto cancům,nebo Vás to nezajímá co tady probíhá za dialogy či monology zamindrákovanců?


  • Jana

    jansisel: :)) pěkně řečeno…:)


  • Michal

    Jansisel a Jano. Není to nenávist, ba ani zloba či hloupost. Je to jen vyjádření názoru. A pokud žijeme v demokratickém státě, jakože prý ano, tak se svým názorem můžeme jít ven. Říct, co si myslíme o tom či onom. A i o paní Absolonové. A víte proč pánové mlčí? Protože mlčeti znamená souhlas ;)


  • Gábriela

    Tahle diskuse ooravdu nikam nevede. Thálii Monika dostala zaslouženě. Neviděla jsem sice Hanku, ale uznávám, ža může mít taky svoje plusy, ale dokonalá rozhodně není a dokonalá není ani Monika. Zaráží mě, že tady někdo považuje Funny girl za amatérskou. Viděla jsem to představení a bylo to opravdu úžasné, profesionálně spracované, protože Lumír Olšovský je úžasný režisér a viděla jsem od něho hodně představení a ani zatím jedno mě nezklamalo. Naopak se mi všechny líbili. Jinak Monika je podle mě úžasná herečka a je oproti Hance temperamentní už v hlase a svým vystupováním, gesty atd. Uznávám, že pěvecky to není žádná velká kvalita, ale vyzpívala se a intonovat bych řekla, že umí taky docela dobře. A oproti Hance má výraznější hlas. Jinak tancuje opravdu skvěle a ve Fanny to předvedla.


  • candie254

    Gábriela: jen tak na okraj, právě jste řekla, že jste Hanku neviděla, tak jaksi nechápu, že tak všechno dobře víte o jejím zpěvu. Jinak, že Absolonová má temperamentní vystupování? Spíš je to chování zpovykané holka z českého showbusinessu, ale každý tomu říkáme jinak… a podle mě se autoři těchto stránek nevyjadřují taky z toho důvodu, že zapojovat se do debaty, kde se na jedné straně někteří snaží vyjádřit svůj názor a druhá polovina mu díky tomu spílá a nerespektuje jeho názor, opravdu nemá cenu…


  • Jirka k.

    Tzn.,ze pokud na nekoho z umelcu ma nekdo negativni pohled,tak je to v poradku a povazujete to za ,,spravny nazor,,. A pokud ma nekdo na toho sameho pozitivni pohled, tak je to spatny nazor? Kdo rozhoduje o tom kdo z umelcu,je ,,opravdovym,, a kdo zpovykanou holkou??? Banda ortodoxnich,zatrpklych lidi nebo opravdovi fandove divadla,kteri maji radi divadlo jako takove a kdyz mu nekdo z umelcu nesedi, tak ho nezmini,ale neprysti na neho takovou siru a pomluvy… opravdu nema cenu tady cokoliv psat,protoze agresivita a nenavist nekterych z Vas je neuveritelna a jak vidim i bezbreha…


  • thenardier

    ok,sice jsem si řekl,že už se k této diskuzi nevyjádřím,ale nedá mi to….když je tedy podle vás absolonová muzikálovou královnou a když považujete za muzikál vše,co se tu v hudebně-dramatickém žánru zrodí,proč jí není radka fišarová,která hrála ve stejném počtu titulů a v mnohých dokonce dvě až tři hlavní role?a že narozdíl od moniky tančit umí dokázala třeba v touze


  • Renata

    to thenardier: Protože výborných muzikálových zpěváků a zpěvaček je hodně. Cenu může dostat pouze jeden/jedna. Když ji dostane H.Holišová, zase se budete hádat, proč ji nedostla H.Fialová. Je to pořád dokola a každý rok stejné. Tato diskuze se táhne dost dlouho a je už trapná. Smiřte se s faktem a zabývejte něčím aktuálním.


  • Nick

    Dnes jsem konečně viděl Funny Girl! Ač se mi představení vůbec, ale vůůůůůbec nelíbilo, tak musím smeknout před Monikou… Její výkon byl úžasný – nejlepší co jsem kdy viděl… A i kdybyste se tu všichni postavili na hlavu a třeba pozpátku odříkali sbírku příkladů z matematiky, tak ta Thalie zasloužená je… Monika dává té roli naprosto vše, ona prostě je Fanny Brice.


« Starší komentáře