Aktuální zprávy

TOP 3 muzikály sezóny 2022/2023 podle Musical.cz


Nová divadelní sezóna (2023/2024) právě začíná. Ale ještě před úplným rozběhnutím se pojďme podívat (připomenout), co nás nejvíce zaujalo v té minulé aneb: TOP 3 muzikály sezóny 2022/2023 podle Musical.cz

ŘAZENO ABECEDNĚ
TOP 3 muzikály sezóny 2022/2023 podle Musical.cz

BIOGRAF LÁSKA

Divadlo Kalich

z oficiální anotace

Nestárnoucí hity legendární zpěvačky, devítinásobné Zlaté slavice Hany Zagorové doprovázejí příběh, který může prožít úplně každý. Děj muzikálu se točí okolo třech hlavních ženských postav, které dokáží i vážné situace přijímat s humorem a nadhledem, dokáží se navzájem tak trochu špičkovat, dělat si ze sebe legraci, ale v důležitých okamžicích se podržet. Ovšem muži v tomto příběhu mají také důležitou, ba přímo zásadní roli. Mužský a ženský svět se tu prolíná, navíc nesmíme zapomenout na dětské postavy, které jsou důležitou protiváhou často komplikovaného světa dospělých.

Premiéra: 16. září 2022
Vstupenky: https://www.divadlokalich.cz/

TOP 3 muzikály sezóny 2022/2023 podle Musical.cz

MATILDA

Městské divadlo Brno

z oficiální anotace

V roce 1988 vydal hvězdný anglický romanopisec Roald Dahl knihu, která se zařadila do dlouhého seznamu jeho oblíbených titulů pro dětského čtenáře, z nichž řadu znají i ti čeští: Jakub a obří broskev, Karlík a továrna na čokoládu, Fantastický pan Lišák, Obr Dobr či Čarodějnice. Příběh nese jméno podle své hlavní hrdinky. Matilda je sice ještě malá dívenka, která teprve nastupuje do školy, ale navzdory problematickému rodinnému zázemí je to nadmíru talentovaná holčička, která miluje čtení a také má neobvyklý magický dar telekineze. Díky svému speciálnímu nadání a laskavé povaze pomůže vyřešit osobní problémy slečny Honeyové, učitelky, u níž nalezne nejen pochopení pro svou čtenářskou vášeň, ale i potřebnou lásku a něhu, jichž se jí ve vlastní rodině nikdy nedostávalo.
… v září 2009 oznámila Royal Shakespeare Company, že v zimě 2010 uvede ve Stratfordu světovou premiéru muzikálové adaptace Dahlovy Matildy, a to s písněmi Tima Minchina. Následovalo se všeobecným nadšením přijaté uvedení v roce 2011 na West Endu v Cambridge Theatre, které získalo devět nominací na prestižní cenu Laurence Oliviera a tu nejprestižnější pro nejlepší muzikál také obdrželo. Následovalo uvedení na Broadwayi a po něm další řada nominací a také pět proměněných cen Tony.

Premiéra: 21. ledna 2023
Vstupenky: https://mdb.cz/

TOP 3 muzikály sezóny 2022/2023 podle Musical.cz

PRODUCENTI

Divadlo Jiřího Myrona

z oficiální anotace

Každý producent si přeje, aby jeho dílo mělo co největší úspěch. Ne tak hrdinové této komedie Max a Leo, kteří zosnují plán uvést nejhorší muzikál všech dob a peníze od investorů si nechat. Zdánlivě sázejí na jistotu, když zhudební hru o Adolfu Hitlerovi a do režisérského křesla navíc dosadí homosexuála s tou nejhorší pověstí… Nikdo ale nepočítá s tím, že se takové dílo může i líbit…!
Muzikál je inspirován slavným stejnojmenným filmem z roku 1968, jehož autorem je velmistr parodie Mel Brooks (scenárista filmů Mladý FrankensteinKdopak to mluví 2DrákulovinyBláznivý příběh Robina Hooda a dalších). Na broadwayském jevišti se objevil poprvé v roce 2001 a byl ověnčen hned 12 Cenami Tony (z celkových 14 možných!), včetně ceny za nejlepší hudbu, libreto, režii, choreografii a další.

Premiéra: 27. října 2022
Vstupenky: https://www.ndm.cz/


Praha
Předprodej vstupenek na muzikál “RENT” v Divadle Kalich zahájen
Aktuální zprávy
Muzikál ROCKY se poprvé představil v ringu (+ obsazení)
Aktuální zprávy
Ceny Thálie 2015 – Výsledky kategorie Opereta-muzikál
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!