Aktuální zprávy

Tomáš Savka a Michaela Doubravová zaskočí v hlavních rolích “Robina Hooda”


Při hostování původního českého muzikálu Ondřeje Soukupa a Gábiny Osvaldové “Robin Hood” v Slovenské republice budou mít diváci jedinečnou možnost v hlavních rolích vidět jako záskok dvě nové alternace. Tomáš Savka se představí jako Robin z Loxley 13. a 14.12.2011 v Bratislavě a Michaela Doubravová jako Mariana 16.12.2011 v Košicích.

Michaela Doubravová i Tomáš Savka by se mohli stát posilami Robina Hooda, tedy řádnými alternacemi. Momentálně jsme ve stádiu zkoušek. Až na základně pocitů, které z nich budou mít tvůrci s producentem na straně jedné a oba herečtí protagonisté na straně druhé, se definitivně rozhodne. Pokud vše dopadne k oboustranné spokojenosti, Michaela i Tomáš budou mít svou oficiální premiéru,” sdělil našemu serveru tiskový mluvčí divadla Kalich Jaroslav Panenka.

Michaela Doubravová (uprostřed) ve své původní roli Služebné v muzikálu "Robin Hood" (foto Tomáš Král pro Musical.cz)


Praha
„The Wall 2009“ aneb České legendy vzkřísí kultovní Zeď
Aktuální zprávy
Premiéra muzikálu DUCH před Štědrým dnem v Mostě
Recenze a reportáže
Radka Fišarová premiérově jako Karin v muzikálu “Touha”
  • Alea

    To jako že by Tomáš nahradil Jackuliaka? Tomáš je úžasný v 8. světadílu, čím dál tím víc se zlepšuje, jenže typově a posazením hlasu mi ta představa přijde zvláštní… Ale třeba nás příjemně překvapí.


  • Míra

    Alea: Ano, bude v muzikálu zaskakovat, když bude potřeba. Tomáše oslovil sám Ondra Soukup, nechal si od něj předzpívat písničky Robina a líbilo se mu to. Autor muzikálu by snad měl vědět, jak to bude znít. ;-)


  • Alea

    Míra: Vždyť říkám, že nás třeba příjemně překvapí. Jen mi přišlo, že jeho hlas je ve vyšší poloze než u Noida a Kříže. Ale proč ne. Já mu fandím. :-)


  • Míra

    Alea: Chápu. Asi to bude trochu jiný Robin, ale proč ne. ;-)


  • Alea

    Míra: No to určitě bude jiný Robin, věřím, že si ale dá záležet a najde si spoustu nadšených fanoušků, protože to je velký talent. Já se teď těším na Silvestra s Noidem, ještě jsem to neviděla a dle jednoho nejmenovaného člena company je prý absolutně nejlepší. Tak jen doufám, že tam opravdu bude.


  • Míra

    Alea: Jojo, ten už se asi jako Robin narodil :-)


  • Alea

    Míra: Mně se líbí, že je to typ drsňáka s takovým syrovým hlasem, což mi právě k téhle roli sedí. A na CD mi jeho hlas zní skvěle. Tak snad budu mít štěstí. :-)


  • BeaHaydee

    Keby nehosťuje Robin na Slovensku cez môj zápočtový týždeň, už by som mala lístky… Škoda, Robina zbožňujem…


  • Briseis

    Misu mam rada, ale typove se mi na Marianu absolutne nehodi. A Tomas? Zajimava volba.


  • lili

    Nemám vůbec strach, že by to ti dva nezvládli. Myslím, že Tomáš už překvapil tolikrát, až se divím, že by zase překvapil :-)


  • Bety

    Myslím si,že Tomáš umí zahrát i drsnější povahu.Je dobře,že dostane příležitost,aby ukázal další stránku svýho herectví.A o zpěvu nemám pochyb.


  • Tereza

    To BeaHaydee: právě zápočtový týden je důvod tam jít a nabrat energii na celé zkouškové:). Já to tak praktikuji už nějakou dobu a když už nic, tak mám aspoň radost, že jsem na tom byla:).


  • Danny

    Moc se mi nelíbí volba Michaely na Marianu – nehodí se na ni typově a co se dispozic týče, jsou tam vizuálně vhodnější herečky, které by ji zvládli.


  • Briseis

    Danny – souhlas. Třeba Maruška.


  • Zdeněk

    Marušku si tam taky dokážu představit v cestě se mi nelíbila ale v představení mi uplně vyrazila dech


  • Briseis

    Marie by se jistě hodila typově víc, než Míša. Hlasově si nejsem jistá. Míša je výborná herečka, ale jako Mariannu ji prostě nevidím. Je to mladá žába, nemá zatím ještě ten šarm dámy, co má Martina nebo Nela.


  • Danny

    Briseis: Souhlasím….bohužel to není šťastná volba, další z nepochopitelných kroků pana Kocourka. Nic proti Míše, ale určitě bych to ještě zvážil. Neznám nikoho, kdo by si při představě Míši jako Marianny neklepnul na hlavu.


  • Abigail

    Já bych si počkala, jak to dopadne, protože upřímně na mě ani Martina jako Mariana nepůsobila jako dáma, čímž neříkám, že se mi nelíbila, ale neviděla jsem v ní dámu, spíš tu holku z venkova, co se o sebe prostěmusela postarat a postarala se. Do tohohle se Míša klidně zařaditmůže a třeba překvapí. Já jsem zvědavá, mně třeba víc vadí, že v níchtě nechtě asi pořád uvidím tu její komornou…


  • Briseis

    Jako venkovanka na mě působila spíš Lucia Šorálová, než Martina. :)) I tak ale pořád Martina vypadá vyspěleji, než Míša. Takhle by třeba Noid mohl vedle Marianny působit jako pedál :) Ale Abigail má pravdu – Míša ukázala, že je dobrá – osobně jí mám raději jako herečku, než jako zpěvačku a třeba překvapí. A ano – jako ztřeštěnou Kitty jsem jí viděla bohužel i v 8. světadilu, příště si radši pohlídám jinou představitelku.


  • BeaHaydee

    Dala som na rady mudrejsich, vykaslala som sa na zapocty a uz mam listky do prvej rady na Noida :) Tesim tesim :)


  • Olynka

    No, to bych chtěla docela vidět. Tomáš za to umí vzít, ale ještě jsem ho neviděla v tak fyzicky náročné roli, neumím si to moc představit. Míša jako Marianna… no nevím. Herecky na to asi má, pěvecky možná, ale ona prostě vypadá hrozně mladě – vedle Noida si ji ani představovat nechci :o) Maruška typově sedí líp, ale taky bych se asi těžko zbavovala té Kitty…


  • Abigail

    I proto jsem moc zvědavá, oběma, a Tomášovi tedy spíš (potom, co jsem ho teď viděla) bych konečně přála pořádné role, Robin rozhodně je pořádná role, takže jsem mě zajímá, jak se s tím popere… Nejen po pěvecké stránce – pro mě muzikál není jenom o zpěvu…


  • Abigail

    Měla jsem napsat samé pořádné role, protože rozhodně nechci říct, že ta třeba v Osmém světadílu nebo v Quasimodovi by nebyla, jen samé takové velké další…


  • Míra

    Však taky v březnu čeká Tomáše hlavní role v Lucrezii. Taky výzva ;-)
    A k té Míše. Ta má výhodu, že už v tom hrála, takže muzikál zná a ví, co ta role potřebuje. Tomáš začínal od píky, takže ten si to musel udělat po svém. Uvidíme! :o)


  • Milan

    Doufám, že vás Míša mile překvapí. Já jí v tom absolutně věřim..


  • Briseis

    Já vím, že Marianna v jejím podání bude dobrá, ale prostě se na ni typově nehodí. :) s tím nic Míša neudělá.


  • Míra

    27. a 28.12 jsou první termíny, kdy můžete vidět Tomáše Savku v roli Robina Hooda v Kalichu. ;-)


  • Míra

    Ta co, byl jste tam někdo? Já ano, 28. a oba byli výborní, klobouk dolů takhle se to naučit z DVDčka!


  • Ondřej Doubrava

    Tady si dovolím menší opravu, minimálně Míša se učila výhradně nakoukáváním z jeviště Kalichu (krom soubojů), žádné DVDčko. A je mimochodem Mariannou ještě i dnes!


  • Míra

    Ondro, jo pardon, mluvim za Tomáše, Míša asi byla schizofrenní. Musela se oprostit od návyků služky a převtělit se do Mariany. Ale zvládla to fakt pěkně! A že bude hrát včera se prý dozvěděla pár hodit před předstávkem, tak to opět klobouček dolů… ;-)


  • Briseis

    Pokud vím, tak Míša hrála Mariannu i dnes. Jsem z toho poměrně nervozní – nic proti ní, ale na dnešním Silvestrovském představení bych ráda viděla Martinu.


  • Olynka

    A jaký byl tedy Tomáš jako Robin? Hlas, pohyb, zjev???


  • Míra

    Nejeden člověk po představení prohlásil, že Tomášovo “Poprat se s tmou” bylo nejlíp zazpívaný ze všech Robinů. :-) Je to zase úplně jiný Robin, ale určitě uvěřitelný!


  • Olynka

    Zpívat umí, o tom žádná, ale co choreografie?


  • Martin K.

    Silvestrovský Robin – velká paráda! Noid vynikající a jedno velké BRAVO!!! Byl jsem podruhé a předtím jsem měl Honzu Kříže a také skvělé; každý je prostě jiný – ale z Vaška jsem byl fakt unešen. Byl výborný v Ježíšovi a je to opravdu charismatický člověk. Ján Jackuliak tedy již nealternuje? Tomáše bych určitě také rád viděl a protože je to velký talent, určitě i jeho Robin je perfektní a umím si ho v této roli představit. Jako Mariana dnes hrála Martina Bártová; líbila se mi hodně a dává rolu své milé dívčí kouzlo, ale musìm se přiznat, že Lucia Šoralová se mi líbila ještě více – je taková více “uvážlivější.” Nelu znám pouze z CD; zpěv pěkný – jen mi tam trochu vadí to “slovenské “Ž” Míšu si upřímně také moc neumím do této role představit – po typové stránce; přece jen je to ještě takové “třeštiprdlo” a souhlasím, že třeba Maruška by se jako alternace hodila více; mimochodem – v rolu komorné byla výborná – stejně jako minule Betka. Radku Pavlovčinovou jsem měl podruhé a role Čarodejnice ji sekne a maximálné si ji užívá. Leonu bych samozřejmě také rád viděl – tam je to asi záruka sama o sobě… Jinak dvě perličky – ochutnávka, ze Silvestrovského představení: Čarodejnice: “Chceš se mě zbavit, pomsta bude sladká, můj drahej Kamčo, já jsem Tvoje Radka…” :-) Komorná Kitty: “…že jsem se Tě tak vždycky bála, chovala jsem se jako kráva… ” :-) Zde – jsem tušil, že to Maruška takto doplní a moc mě to potěšilo, protože už při prvním poslechu CD, mi to tam samo šlo – místo “malá” :-) Děkuji všem představitelům za krásný zážitek a hezký N(n)ový rok!


  • Briseis

    Ano, Silvestrovský Robin byl úžasný. Překvapilo mě, že zdrojem zábavy zde byly více dívky než kluci – viz Radka a také Martina Bártová a její “předělávka” nejnudnější písně z celého muzikálu – Ten javor, který zazpívala jako duet s Richardem Tesaříkem. :D “A přišel pan Tesařík a uťal mu ruce….” :))


  • Míra

    Olynko, tak Robin tam moc tancování nemá a co měl, to zvládnul. S Míšou hlavně dobře nazkoušeli souboj. To jim fakt klaplo.


  • Martin K.

    Martina Bártová mě hodně překvapila; naposledy jsem ji viděl při televizním castingu, kde působila trochu plaše a nyní – po roce a půl je si již počíná profi a seběvědomě; její ksichtíky při písničce již zmíněné Ten Javor “…a přišel Tesařík… ” :-) jsem fakt žral. :-) Těch vtipných scén tam bylo plno a je těžké to vše vylíčit – hlavně v porovnání s osobně prožitou atmosférou – ale byl by hřích zapomenout na scénu Robina Noida :-), jež přiletěl na laně, stoupl si na kopec, rozhrnul košili a pod ni měl tričko s Batmanem :-); to bylo hodně dobré a stal se pak terčem průpovídek – hlavně od Šefifa, Kamila Sřihavky. :-) Jo a jen malá oprava jednoho slůvka – z mého předchozího komentáře na písničku Čarodejnice – mimochodem, která byla při ni oblečena do růžové sukně a měla ve vlasech růžové pentle… :-) “Chceš se mě zbavit, pomsta bude sladká, můj zlatej Kamčo, já jsem Tvoje Radka…” :-) A aby tady nezanikl můj dotaz, raději se ještě jednou zeptám – pokud tedy někdo nějakou oficální odpověď ví: Ján Jackuliak již v Robinovi nealternuje?


  • Alea

    Taky se připojuji ke všem pochvalným názorům, že včerejší Robin v Kalichu neměl chybu. :-) Viděla jsem to poprvé a maximálně doporučuji. Noid se na roli perfektně hodí, hlas je něco úžasného, Martina, Kamil i Radka – naprosto úžasní! Všichni měli neuvěřitelný smysl pro humor a myslím, že se povedlo i publikum. Jen jsem se utvrdila v názoru, že jít na Silvestra do Kalichu stojí opravdu za to! Vloni Touha, letos Robin – že by příště třeba Světadíl? Ať už to bude cokoliv, myslím, že tahle tradice se divadlu vyplatí!


  • Briseis

    Martin K: Tato informace je převzatá z Facebooku, někdo se ptal na stránkách Robina Hooda na to samé, co ty, zda bude Jacek ještě hrát a odpověď zněla: “Už bohužel jen velice zřídka, v obsazení však zůstává…”

    Takže i já sama doufám, že ho ještě jako Robina uvidím, protože byl skvělý.


  • Olynka

    Míra – nejde jen o tanec, myslím, že Robin toho má naopak hodně – souboj s Marianou, výstup se zbojníky (spousta skákání po kulisách), výcvik zbojníků, taneček (+opět spousta skákání po kulisách), bojová scéna s kelty…


  • Olynka

    Mimochodem, proč řešíte silvestrovské představení tady a ne u článku, který se ho týká?


  • Martin K.

    Pardon… :-)


  • Míra

    Olynko, pokud to berete takhle, tak i tak myslim, že obstál výborně. Zvlášť v těch šermovačkách, kdy musel šermovat pravou, přestože je levák. :-) Ale to si ještě zkontrolujete sami na vlastní oči. :-)


  • Olynka

    Míra – jak jinak to mám brát :o)))
    Mě se tam líbí Honza Kříž, protože je nesmírně pohyblivý a působí přirozeně. Jestli je k vidění další Robin nemalých kvalit, není to rozhodně na závadu.


  • Tery

    Ach jo, nevíte někdo obsazení Robina na 27.1??? Na stránách divadla Kalich je stále uvedené jen obsazení do poloviny ledna :(


  • Alea

    Tery: Tomáš Savka má na stránkách uvedeno, že ten den hraje Robina.


  • Martin K.

    27. 1. alternuje Míša s Tomem; pokud chcete tedy vidět toto duo, doporučuji tento termín. :-) V neděli 29. 1. pak alternuje Míša s Noidem. Hezký den. M.


  • Ondřej Doubrava

    Přičemž 27. 1. mají zároveň Míša s Tomem oficiální premiéru.


  • Tery

    Díky moc :) To, že hraje Tomáš, jsem viděla na jeho stránkách, zajímalo mě hlavně, kdo bude hrát Marianu.


Novější komentáře »