Aktuální zprávy

Podpořte vznik rozhlasového muzikálu Tajemství pralesa aneb Osm set mil po Amazonce na Hithitu


Do nejistých vod crowdfundingových kampaní (neboli komunitního financování) vstupuje v současné době čím dál tím víc projektů. A co bychom to byli za muzikálový server, který navíc sám trochu žánru pomáhá, kdybychom neinformovali o kampani na serveru Hithit, týkající se realizace rozhlasového steampunkového muzikálu podle méně známého románu Julese Vernea Tajemství pralesa aneb Osm set mil po Amazonce s hudbou známého skladatele a dirigenta Kryštofa Marka, s texty písní básníka Bogdana Trojaka a v režii úspěšného rozhlasového tvůrce Dimitrije Dudíka. A vy můžete významně podpořit jeho realizaci.

Tento tvůrčí tým chce navázat na svůj úspěšný rozhlasový verneovský muzikál Na kometě z roku 2011, který byl vyhlášen nejlepší rozhlasovou inscenací roku v anketě Neviditelný herec.

Role v novém muzikálu už byly přislíbeny například Vojtěchu Dykovi nebo Viktoru Preissovi. A proč právě rozhlasová forma? Inu, podle výpočtu tvůrců je například divadelní inscenace zhruba 50x dražší. Takhle bude nový muzikál i jeho nahrávka v jednom a imaginaci posluchačů, kteří si tak v myšlenkách vytvoří inscenaci vlastní, se přece meze nekladou.

Cenové hranice jednotlivých odměn, které můžete dostat za podporu projektu, jsou dost přátelské, pokud preferujete už čistě digitální formu, stačí velmi symbolický příspěvek v hodnotě 90 Kč, pokud jste tak trochu staromilci, je zde CD za taktéž celkem symbolických 200 Kč a sběratelé autogramů mohou mít svůj výlisek podepsaný tvůrci za 400 Kč. Nabídka odměn je mnohem širší a za výraznější finanční příspěvek jsou nabídnuta také trička, plakáty, láhve vína nebo možnost zahrát si muzikálu přímo nějakou tu roličku v komparsu.

Podívejte se na video ke kampani:

Stanovená cílová částka 350 000 Kč je sice poměrně vysoká, přesto by zde mohl zafungovat silný komunitní argument, že nová muzikálová CDčka vlastně jakéhokoli počinu už zde vycházejí jen velmi ztěžka a sběratelů se určitě ještě mezi námi nadšenci všeho druhu najde dost. Převod z účtu různou formou už je dnes také dost běžnou věcí. Pravidla jsou jasná: V případě dosažení a překročení částky dostanete vybranou odměnu, naopak, pokud se cílová částka do vypršení časového limitu nevybere (v době vydání tohoto článku zbývá ještě 31 dní, kampaň tak poběží do 17. 12. 2015), zvolený příspěvek se vám bez odměny vrací, snížený pouze o několika procentní bankovní poplatek.

Pro možnost příspěvku a další informace můžete zavítat přímo na stránku kampaně muzikálu na Hithitu nebo facebookový profil muzikálu.

Držíme tvůrcům palce, ať se nové původní dílo dočká své brzké realizace!

Náhledové foto převzato z FB profilu muzikálu.


Aktuální zprávy
Premiéra muzikálu ELISABETH je za dveřmi (+ ukázka)
Aktuální zprávy
Muzikál 50 ODSTÍNŮ! uvede Divadlo Radka Brzobohatého (+ videa)
Aktuální zprávy
Ceny Thálie 2009 v muzikálovém oboru získali Petr Gazdík a Markéta Tallerová
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!