Robin Hood - Cesta ke slávě

Před velkým finále “Robina Hooda” vypadli Laco Hudec a Radka Pavlovčinová


Dnes se na TV Prima odehrálo předposlední finále castingové show “Robin Hood – Cesta ke slávě“, ve kterém šest zbývajících finalistů zazpívalo duety se známými tvářemi české muzikálové scény. Těsně před prahem velkého finále opustili soutěž Laco Hudec a Radka Pavlovčinová, která však v závěru dostala nabídku na roli Čarodějnice v alternaci s Leonou Machálkovou. Jaké byly jednotlivé výkony a celkový souhrn se dozvíte v našem  článku. Přidejte i svůj názor! Kdo je vaším favoritem?

Finalisté a muzikálové hvězdy

Jak moderátoři Martina Kociánová a Petr Vondráček na konci minulého kola slíbili, dnes nás čekaly muzikálové duety se stálicemi české muzikálové scény. Těmi byli Tomáš Trapl, Lucia Šoralová, Roman Vojtek, Dasha, Janek Ledecký a Petra Janů. Finalisté dnes soutěžili o postup do velkého finále, ve kterém se již příští týden dozvíme, kdo stane v září na jevišti Divadla Kalich. Večer zahájili finalisté úvodním číslem “Touha” ze stejnojmenného muzikálu (nebo z filmu “Kvaska”). Pak již následovaly soutěžní duety, jejichž hodnocení jako vždy naleznete rozepsané níže…

Přímo do finále postoupili rovnou s největším počtem diváckých hlasů Martina Bártová a Jan Kříž. Že by to byl ten vítězný pár? Uvidíme příští týden. Před porotou stanuli Radka Pavlovčinová, Michaela Doubravová, David Weingartner a Laco Hudec.

Radka Pavlovčinová po vyslovení nabídky

Opět následovala vášnivá debata, která začala u pánů. Ján Ďurovčík upřednostnil nepřímo Davida Weingartnera, především kvůli typu, Ondřej Soukup taktéž intuitivně zvolil Davida, stejně tak Gábina Osvaldová. Soutěž tedy opustil Laco Hudec, který slýchával každé finále, že je muzikálovou star. Na roli Hooda se však typově nehodil, přejeme mu tedy štěstí jinde. V případě dam už to tak jednoduché nebylo, nikdo se příliš nevyjádřil pro jednu nebo druhou. Porotci se dokonce jednu minutu poprvé v soutěži radili soukromě. Michal Kocourek pak rozhodl, že soutěž opustí Radka Pavlovčinová. Ta ale neodešla s prázdnou. V přímém přenosu ji autoři nabídli roli Čarodějnice, kterou bude alternovat s Leonou Machálkovou (a pravděpodobně Janou Fabiánovou). Radka samozřejmě neváhala a nabídku přijala. Je tedy zatím jedinou finalistkou, která má své místo jisté.

Příští týden zazní ve velkém finále i duet přímo z “Robina Hooda” – “Až se zblázním”, který pojednává o prvním setkání Robina a Mariany, který je podle slov Jána Ďurovčíka krásný. Sledujte tedy příště poslední část této castingové show…

Zhlédněte ze záznamu osmý finálový večer

Zdroj – archiv TV Prima na Stream.cz

Vyřazovací část finále můžete zhlédnout pod tímto odkazem!


Michaela Doubravová (a Tomáš Trapl)

M. Doubravová a T. Trapl

Tomáš Trapl se již s Michaelou Doubravovu dobře zná, učí ji totiž na konzervatoři interpretaci. Úvodní číslo tedy obstaral zajímavý pár žákyně-profesor. Zazpívali známou píseň “Dotýkat se hvězd” z muzikálu “Kdyby tisíc klarinetů“. Tomáš Trapl je velkým profesionálem a stalo se to, čeho jsme se trochu obávali. Michaela Doubravová totiž nedokázala na sebe zcela strhnout pozornost a hlasově ji Trapl smetl. I když musíme podotknout, že dnes jsme slyšeli nejlepší pěvecký výkon Michaely. Zkrátka bylo to padesát na padesát. V porotě se spíše rozebíral věk Michaely, který se stále Gábině Osvaldové pro roli Mariany nezdá.

David Weingartner (a Lucia Šoralová)

D. Weingartner a L. Šoralová

Píseň “Agnes a Krysař” z muzikálu Daniela Landy “Krysař” představil David Weingartner s alternantkou této role Lucií Šoralovou. Lucia, která již píseň zpívala nesčetněkrát, předvedla suverénní výkon. David Weingartner se pokusil kromě zpěvu, který byl opět jeho standardem, také zapojit výraz, ale jak později zhodnotila i porota, herectví bylo plné klišé a celkově působilo ploše. David má sice zajímavou barvu hlasu, ale nemůžu se ubránit dojmu, že pěvecky i pohybově již od prvního kola pokulhává za svými kolegy a v konkurenci Laco Hudce a Jana Kříže pěvecky nemá příliš co nabídnout. Duet z “Krysaře” je sám o sobě hezký a tak stejně jako u Michaely Doubravové zůstáváme v takové nerozhodné neutrální pozici.

Martina Bártová (a Roman Vojtek)

M. Bártová a R. Vojtek

Martina Bártová opět dostala zamilovanou píseň, které nejsou šálkem její kávy. Tentokrát se divadelně zamilovala do Romana Vojtka v písni “O něčem sním” z muzikálu “Jack Rozparovač“. Martina začala s mírnou pěveckou nejistotou, ale poté se ihned vzpamatovala a předvedla pěvecký výkon, na který jsme byli zvyklí. Je však stále vidět, že toto není Martinina nejoblíbenější píseň. Jak však řekla Gábina Osvaldová, i Mariana byla taková neústupná. Roman Vojtek byl pěvecky tradičně vynikající a s Martinou krásně ladil. Tento výkon se nám celkově líbil, škoda jen nejistého pěveckého začátku Martiny.

Laco Hudec (a Dasha)

L. Hudec a Dasha

Píseň “A Whole New World” z muzikálu “Aladin” zazpíval pěvecky bezchybný pár Laco Hudec a Dasha. Nemáme asi moc co dodat, píseň oběma dokonale sedla a ladili spolu. Na takové povedené výkony bychom se mohli koukat celý večer. Abychom jen nechválili, tak stále je tu typový problém, Laca zkrátka nelze vidět jako Robina Hooda. Ale Aladin by byl skvostný! Také bychom Laca rádi slyšeli zpívat česky, zda to se svým znatelným slovenským přízvukem zvládne…

Radka Pavlovčinová (a Janek Ledecký)

R. Pavlovčinová a J. Ledecký

S Radkou Pavlovčinovou zazpíval duet Janek Ledecký, který je také jeho autorem. Řeč je o písni “Neztrácej čas” z úspěšného muzikálu “Hamlet“. Janek Ledecký předvedl svůj standardní výkon, který nám nikdy nebyl blízký, nebudeme ho tedy komentovat, každý ať si vybere dle svého vkusu. Radka tentokrát nemohla svůj pěvecký výkon zachránit brilantním tancem a na celkovém dojmu to bylo znát. Její alt v tomto případě byl dost nehodící se a Jankem příliš neladila. Po výrazové stránce byla dnes nejlepší, porotci ji opět velice pochválili, ale každý máme jiný vkus. Pěvecky nás Radka stále nepřesvědčila…

Jan Kříž (a Petra Janů)

J. Kříž a P. Janů

Poslední písní byla česká verze “All I Ask Of You” (“Párkrát mlčet”) z “Fantoma opery“, který již v soutěži Jan Kříž jednou zpíval. Dnes to však nebyl part Fatoma, ale Raula. Docela nás překvapil výběr Petry Janů, protože do mladičké sopranistky má velice daleko. Když jsme se ale oprostili od originálního pojetí, mohli jsme si píseň vychutnat. Janu Křížovi sedl více Fantom než Raul, ale i tak zazpíval svůj part velice dobře a opět potvrdil svou roli jasného favorita. S Petrou Janů však příliš neladil, což však zase není jeho chyba. Výrazově byl také velice dobrý, zkrátka komplexní výkon, který udělal dobrou tečku za večerem.

.

Vypadlí L. Hudec a R. Pavlovčinová

Ján Ďurovčík

Autorem fotografií je exkluzivně pro Musical.cz Petr Marek. Pokud byste fotografie chtěli použít na vašem webu, ozvěte se nám na email redakce@musical.cz. Publikování bez svolení autora je přísně zakázáno!


Robin Hood - Cesta ke slávě
Televize Prima a Divadlo Kalich představili show “Robin Hood – Cesta ke slávě”
Robin Hood - Cesta ke slávě
Jana Tesařová opustila castingovou show “Robin Hood – Cesta ke slávě” (+ video)
Robin Hood - Cesta ke slávě
Castingová show “Robin Hood – Cesta ke slávě” v neděli odstartovala na TV Prima
  • Kateřina

    Laco, není na světě člověk ten, aby se zalíbil lidem všem…. Jen mě někdy mrzí, jak nevýbíravě své názory někdy lidé prezentují.
    Ahoj :-)


  • lujza

    Laco odešel se ctí. Doležité je, že Laca uznávaji odborníci. A proto mu preji mnoho uspechu…


  • Ancaaa

    Honza a Martina- jasní favorité!


  • Pavel

    Roli Robina určitě vyhraje David.Já mu hodně věřím.


  • Luke

    Já bych tu roli taky víc přál Davidovi.Honza už je profík,v muzikálech je jako doma,ale pro Davida by to bylo něco nového a když pomineme jeho výšku,tak se typově na Robina hodí víc než Honza.U holek je mi celkem jedno,která vyhraje,protože i Míša je skvělá a vůbec nevím,proč by kvůli věku tu roli neměla vyhrát,ale vsadil bych se,že to bude Martina.


  • Míša

    Ví se už, jestli budou v neděli zpívat všichni už jistí Robinové a Mariany? Tedy: Noid, Jackuliak, Šoralová, Pocisková?


  • Dana

    Mně docela vadí, jak pořád Honzovi někdo vyčítá, že je profík a že je moc dobrej.
    Tak ať jsou ty ostatní taky tak dobrý. Věkově jsou přibližně stejně, tak asi míň makali. Většina z nich má nějaké herecké nebo muzikálové školy a jestliže nehrají v muzikálech, tak asi nebyli tak dobrý, aby je někdo obsadil, ale to bych Honzovi nevyčítala.


  • Kuba

    Míša: Taky by mě to zajímalo, ale Nela Pocisková tam nebude určitě. Tancuje na Slovensku v Let´s dance.


  • Míša

    Kuba: Tak to je škoda, protože tak přijdeme o kompletní srovnání a navíc jsem ji slyšela zpívat jen tu věc z Eurosongu, co je k mání na youtube a čistě tedy podle této jedné písně musím tedy konstatovat, že se mi její barva hlasu vůbec nelíbí. Hlavně ty vejšky mi rvaly uši. Prostě nějak nesdílím to nadšení pana režiséra, že by se jednalo o nějakej pěveckej zázrak. Ale to je fuk, teď je nejdůležitější, aby vyhrála Martina.:-)


  • Sasie

    Míša: Jacek taky určitě v neděli v Robinovi nebude. V Brně je premiéra Becketa a on nemá alternaci.


  • Míša

    Sasie: Díky za informaci.:-) Tak to jsem zvědavá, jak to vyřeší. Že by si to tedy zazpívali dvakrát? To nakonec taky není špatná alternativa, alespoň se nebude moci říkat, že byl někdo zvýhodněn.:-)


  • Ondřej Doubrava

    Měl jsem včera to nesmírné štěstí vidět Nelu Pociskovou v Bratislavě v jejím posledním představení coby Mariu v legendární West Side Story (report bude v příštím týdnu) a tedy mám jen jedno: WOW, takhle v 19ti letech zpívá opravdu málokdo, zvláště takovýto skoro operní part!! Mírně ale lze souhlasit s tím, že ta její barva ve výškách nemusí být pro každého příjemná, ale včera naživo mi, jak se říká “spadla sánka”. Jedno je jisté, každá ze tří Marian bude zcela jiná.


  • veny

    No Nelu znám co se týče zpěvu taky jen z Eurosongu, a tam mi ty výšky vadily a její barva hlasu mě nějak neoslnila, ale co je pravdou, že je to velký talent.


  • Tereza

    Myslíte,že se může stát,že vyhraje David nebo Míša nebo dokonce oba?Nebo už mají podle vás Honza a Martina role jisté?


  • Míša

    Podle mě se může stát cokoliv. Moc fandím Martině, ale myslím si, že proběhne krutý boj mezi hlasujícími obou “fandovských táborů”. Dokonce i já, která většinou nehlasuju, několik hlasů pošlu – z toho je patrné, že mám strach z výsledku, tak si pak nechci nadávat (kdyby to nedopadlu podle mých představ), že jsem nijak nepřispěla, když jsem mohla.:-)


  • Andrea

    Taky si nemyslím, že je to mezi Martinou a Míšou jistý, taky to vidím na velkej boj a velký nervy :-)


  • Tereza

    A co myslíte mezi Honzou a Davidem?


  • Briseis

    Já myslím, že Honza je až moc dobrej, což byl vždycky problém (viz X-Factor, kde byl lepší Ondřej, ale stejně vyhrál Zonyga) proto vyhraje David. U holek si nejsem jistá, ale pevně doufám, že to bude Martina.


  • Míša

    Takže ten duet z Robina bude zazpíván ve čtveřici. A u Martiny není napsáno, co bude zpívat (tipuju, že dá Chicago, nebo pokud by chtěla šokovat, tak hodí tu Abbu, ale pravděpodobněji to vidím na Chicago.:-) )
    http://www.iprima.cz/robinhood/novinky/kdo-se-stane-robinem-marianou


  • Andrea

    Já myslím, že vyhraje Honza.

    A tipuju, že Martina bude zpívat Hallo Dolly.


  • Andrea

    teda Hello Dolly samozřejmě :-D


  • Míša

    Hello Dolly by byla super – teď už by mohlo být dáno dostatek prostoru na to, aby zazněla celá.:-)


  • Pavel

    Je tu vůbec někdo,kdo by si přál,aby vyhrála Míša?


  • Míša

    Jéjej, já už se na dnešek móc těším – můžu tedy mluvit o štěstí, že nemusím koukat na hokej.:-) (i když nic proti němu). Akorát si tedy myslím, že dneska bude mít mizivou sledovanost i mnohými zbožňovaný seriál na TV Nova. Dneska tedy bude asi potřebný každý hlas, protože hlasujících asi moc nebude. Takže, přátelé, hlasujme, hlasujme.:-) Snad nebudu jediná, kdo bude sledovat dneska večer Primu.:-)))


  • Pavel

    Malý počet hlasů svědčí pro velmi vyrovnané výsledky hlasování,takže to aspoň bude pořádné drama


  • Míša

    Hurááá, tak na Blesku píšou, že Martina bude zpívat Hello Dolly!:-)))))))))))))))))))))))) To mám radost.:-)


  • Jambo

    Já přeju vítězství Honzovi.Pamatuju si ho ještě ze semifinále třetí superstar,tehdy to byl ještě nezkušený amatér,nedostal se ani do finále.Uběhli necelé čtyři roky a on na sobě neuvěřitelně zamakal a teď je z něj absolutní profík-hotový zpěvák.Ta proměna je prostě neuvěřitelná,kdyby šel do superstar dnes,rozhodně by se dostal do finále a došel by v něm hodně daleko,dokonce by mohl i vyhrát.Ale to on už nemá zapotřebí,tak ať dnes večer vyhraje Roli Robina,moc mu to přeju.David je taky dobrý,ale Honza je prostě o několik tříd lepší,to je úplně jiná liga.Co se týče holek,tak pokud vyhraje Honza tak by mi k němu víc jako Mariana seděla Martina,otázkou ale je,jestli by hráli vždy jen spolu,podle mě se budou alternovat různě a tak není až tak důležité,aby k sobě dnešní vítězný pár po všech stránkách seděl.Takže může klidně vyhrát i Míša.Určitě to dnes bude zajímavé.


  • Briseis

    ANOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!


« Starší komentáře