Praha

Výsledky muzikálové kategorie Cen Thálie 2010: boduje Máří Magdalena i Baron Prášil


I když je sobota večer,  napjatě sedíme u televizní obrazovky a sledujeme na České televizi vyhlašování Cen Thálie za rok 2010 z pražského Národního divadla, expresně tedy zveřejňujeme výsledky “naší” kategorie “Opereta – muzikál”!

V ženské kategorii je vítězkou Dagmar “Dasha” Sobková za roli Máří Magdaleny v “Jesus Christ Superstar” v Hudebním divadle Karlín.

Dasha a Kamil Střihavka

V mužské katergorii se stal vítězem Marián Vojtko za titulní výkon coby známého snílka a fantasty v muzikálu Zdeňka Bartáka a Petra Markova “Baron Prášil” (Divadlo Hybernia).

Marian Vojtko v rozverné scéně "Byl jsem jelen z jelena"

Pro zajímavost: Cenu pro mladého umělce do 33 let získal Ladislav Špiner, herec Východočeského divadla Pardubice – opora tamějších muzikálových inscenací.

Oceněným umělcům Musical.cz gratuluje a přejeme mnoho dalších hezkých a úspěšných rolí!

Širší nominace v muzikálové kategorii naleznete v našem starším článku.

Foto: Tomáš Král (archiv: musical.cz), Martin J. Polák


Aktuální zprávy
Muzikál MEFISTO slaví třetí narozeniny
Praha
Novinky z Prahy – CD muzikálu Touha, nová opereta v HDK a další
Praha
Zkoušky nového muzikálu “Ať žije rokenrol!” se naplno rozjely
  • Veronika B.

    Ano, sedím, viděla jsem… a nemám slov. Se vší úctou k Marianu Vojtkovi a jeho výkonům, myslím, že Kamil Střihavka je jedním z nejlepších světových Ježíšů a Thálie nebyla spravedlivá. Doma není nikdo prorokem – to je heslo, kterým se u nás v Čechách poctivě řídíme…


  • Andrea

    Veru, naprostý souhlas! Thalii měl jednoznačně dostat Kamil…


  • danah

    Já s výsledkem (Marianem) naopak souhlasím. Kamil je výborný, ale cenu za Ježíše si zasloužil spíše při prvním uvedení.


  • iveta

    Gratuluji Marianovi, zaslouží si to a nejen za roli v Baronu Prášilovi…


  • Ota

    Oba dva jsou bezesporu vynikající zpěváci a i herci. Oba dva měli dostat cenu za předchozí díla, Kamil za Ježíše, Marian za Jekylla. Oba dva patří k tomu nejlepšímu co nám muzikál nabízí, rozdíl je v tom, že jeden je rocker a druhý operák. Oba dva si zasloužili vyhrát. Bohužel může jen jeden. A porota tajným hlasováním rozhodla ve prospěch Maroše.Tak mu to prosím přejme z celého srdce.
    P.S. Thalie za muzikál bohužel získali i takoví “zpěváci” jako pánové Zavřel či Topfer.
    Takže se radujme , že letos jí dostal ten, kdo skutečně umí.


  • Ifča

    Pro mě stejně už Kamil zůstane tím, kdo mi připravil a dopřál nejúžasnější muzikálový zážitek. Klaním se jeho hlasu, jeho Ježíšovi, klaním se jemu… Leckterého Ježíše ve světě by strčil do kapsy, jsem pyšná, že je náš a že jsem ho mohla zažít. On jistě truchlit nebude, však je rocker…=) A my rockeři máme vždy důvod k oslavě!


  • Jiří K.

    Ota: Nevím, proč “bohužel”. Myslíte si, že p. Zavřel či p. Topfer neumí?


  • Martin K.

    “Gratuluji, Mariane!” A na Tebe, Kamile, se už moc těším v květnu na Jesusovi a doufám, moc doufám, že Tě tam budu mít, abych si mou premiéru tohohle muzikálu vychutnal na 200%.


  • Ota

    Jiří K.: Muzikálový herec musí mít tři věci. Školený hlas, herecké umění a taneční nadání. Z jistotou má náskok zpěv. A ptám se. Máte pocit, že tito pánové za své role ( TT v Šumaři a VZ v Adéle) zpívají? Pro úplnost oba dva jmenované mám jako herce velice rád.


  • jarka

    Dashe a Mariankovi moc gratuluji, konečně se jich někdo všimnul :o)


  • Zuza

    A já jsem si myslela, že má Kamil Thálii jistou…. Nechápu! :-(
    Nechápu toho ale víc…třeba Thálii pro Dashu. Nic proti ní… Ale za Máří?


  • Iva

    Oto, napsal jste to úplně přesně. Dashe i Mariánovi to přeju a gratuluju.


  • Ifča

    Také si myslím, že Máří Magdalena není role, za kterou by bylo nutno udělovat takovou cenu. Abych řekla pravdu, při vzpomínce na Ježíše se mi vybavuje jen okrajově. Ovšem nebudu se přít o tom, že je Dasha skvělá, s tím souhlasím. Mary Popins jsem neviděla, ale hodně jsem o ní četla a předpokládám, že se s ní nejen Johana Gazdíková pěkně nadřela.
    K té záležitosti s pane Zavřelem a Töpferem, myslím si, že muzikál dělají zejména herci a výkony. A také si z vlastní zkušenosti stojím za tím, že k tomu, aby jste si odnesli skutečná zážitek a mráz po zádech není vždy třeba rozsah několik oktáv. A pokud si vzpomínám, byl pan zavřel dokonce nominován s Jiřím Langmajerem, z čehož je zřejmé, že právě jejich výkony dodávají muzikálu tu správnou atmosféru (s čímž musím v tomto případě souhlasit) a je zcela jedno, jaký mají nebo nemají rozsah.


  • Tery

    Já si teda myslím, že Thálii měl úplně jasně vyhrát Kamil! Docela mě mrzí, že ji nedostal. Nic proti M. Vojtkovi. Je to určitě profík, který něco dokázal, ale já nepatřím mezi jeho největší fanoušky a v tomto výběru upřednostňuji Kamila. A pokud chtěli Mariánovi tu cenu dát, tak ne letos za Barona Prášila… S tím prostě nesouhlasím.
    A co se týče pánů Zavřela a Topfera, tak si taky myslím, že je ocenění pro ne neoprávněné. Alespoň v kategorii muzikál…


  • Milena

    Také si myslím jako Ota, že Kamil a Marian, měli dostat ocenění za svá předchozí díla. Mě spíše vadí nomice a vítězství Dashi, s tím se nedokážu smířit. Jednak role, za kterou byla oceněna, ale hlavně jejím provededím. Bezvýrazové přecházení po jevišti není hodno THALIE!


  • Terqin

    pro Jiří K. – ano, tito dva pánové umí! Ale playback pana Zavřela a následně Thalie, co mě na to řeknete…?


  • Verča

    Dashu mám ráda,ale… tuto cenu si jistě měla odnést Johanka Gazdíková, podle mě opravdu odvedla neskutečno práci na této roli a tato cena by v podstatě odměnila celou Mary Poppins jako takovou. (Alena Antalová a Radka Coufalová – obě cenu Thálie už mají, proto si myslím, že už je nikdo nenominoval, což je škoda, protože byly ještě lepší než Johanka… ) Letošní rok je opravdu výsměchem pro brněnské muzikály a to opravdu není dobře.


  • Veronika B.

    Pokud dostal Thálii v minulosti v téhle kategorii pan Töpfer, tak to už mě opravdu nic nepřekvapuje :-) Je pravda, že jsem to moc nesledovala, protože co se týče divadla obecně, je pro mne směrodatná Cena Alfréda Radoka. Díky za upozornění.


  • Jiří K.

    Terqin: Máte pravdum, že pražská Adéla byla v mnoha ohledech dosti neprofesionální. V. Zavřela jsem na playback zpívat neslyšel, bohatě mi stačilo vidět pí. Fialovou jak otevírala pusu na reprodukovaný zpěv J. Švandové. I tak si myslím, že Zavřel v tom podával velmi dobrý výkon. … A T. Töpfer jako Tovje v Šumaři, co na to říct. Tahle role mu myslím sedne výborně. Je to navíc více činoherní role než pěvecká. Mám dojem, že v Šumaři na Fidlovačce jsou jiní adepti, které by bylo třeba pokárat za zpěv. ;)


  • Dana

    Vzdyt to hodnoti barbari a je to cena Ceska,bejvalejch komancu.Strihavka je svetovej format,jezis tez,to dalsi je smesne.


  • Nicket

    Nebudu přehnaně hodnotit – každý má své vlastní představy o tom, kdo by měl zvítězit.
    Dokonalou ukázkou zasloužené muzikálové ceny Thálie je například Tereza Bebarová za roli Funny girl. Výborná herečka, zpěvačka i tanečnice. Marian i Střihavka jsou v podstatě jen zpěváci. Když odhlédnu od jednotlivých představení, tak stačilo při Tháliích vidět jen pár sekundový medailon ke Střihavkovi a k Marianovi – i podle toho bylo znát, že v tomto případě, je jednoznačný vítěz Kamil Střihavka. Marian Vojtko je výborný zpěvák/pěvec, ale Baron není Tháliová role. Ježíš, i ten obnovený, naopak ano. Toť vše.


  • Lufí

    Já se tu musím zastat Dashy…ona si tu Thálii rozhodně zaslouží. Že zpívá výborně, o tom není pochyb. Ano, Máří Magdalena je menší role, téměř chodící, ale o to víc při ní Dasha musí hrát a používat výrazových prostředků, aby z této role udělala něco víc. Schválně si zajděte na JCS a sledujte jí při bičování Ježíše. Myslím, že to byl právě ten rozhodující moment, za který jí nominovali. A mimo jiné ta nominace byla i s přihlédnutím k jejímu výkonu v plzeňském muzikálu Monty Python´s Spamalot, kde je opravdu jednou z hlavních hvězd a kde je naopak po ní žádáno opravdu velkého komediálního hereckého výkonu. Takže vám vřele doporučuji zajít si na obě dvě tyto představení a pak soudit.


  • Milda

    Ty ukázky hodně zkreslují a nezlobte se na mě, ale Kamil už není skutečně to, co bývalo. S vypětím sil nyní odzpívá Getsemany, že se člověk bojí, aby neumřel a zbytek představení pak trpí.


  • Milena

    Dasha a výrazové prostředky – ne ne ne, to opravdu ne!


  • Zdeněk

    Stejně jako Kamil a maroš měla dasha dostat Thalii za carmen a ne za máří jediná Johana Gazdíková byla nominovaná oprávněně a strašně sem jí fandil aby jí dostala už jenom proto že by si jí zasloužila Mary jako celek je to opravdu výsměch brněnské sceně.


  • Martin Ch.

    Zdravím Vás, jak to tady čtu, tak se nám to tady rozdělilo na dvě skupiny po dvou názorech. Pokud tady někdo napíše, že muzikál v pravém slova smyslu je složen z herecké, taneční a pěvecké složky, tak bych se chtěl zeptat, jak je na tom Kamil s tancem v JCS :-D. Ale teď vážně. Souhlasím s tím, že Mároš tu cenu dostal in memmoriam za Jekylla, ale lépe teď za Barona (je v něm opravdu dobrý ve všech třech zmiňovaných složkách), než v 60ti za celoživotní přínos :-D Kamil je dobrý zpěvák, s úžasnými výškami (už to logicky není to, co bylo dříve), ale pokud bych měl srovnat JSC 2010 a BP 2010 Mároš s přehledem vede. A ještě mě napadá, že loni vyhrálo v ženské kategorii Brno, tak teď to dali Praze (Dasha x JG). Mějte hezký den. BTW: Tomáš Topfer byl v Šumaři výborný, co jsem viděl cca před 8 roky.


  • Lucie

    Mariánovi cenu strašně přeju, ale také si myslím, že je to jakési pozdní ocenění za Jekylla. To už bych ho místo Barona raději nominovala za Draculu, kde podle mě podává ze všech alternací nejlepší výkon.
    Na druhou stranu, Kamila jsem viděla v obou verzích JCS (Spirála, Karlín) a už to opravdu není co to bývalo. Na zdejší poměry samozřejmě stále špičkový výkon, ale , opět čistě subjektivně, bývalo to lepší…


  • Zdeněk

    Minulý rok vyhrála v ženské kategorii Marketa Tallerová z Liberce za brno vyhrál Petr Gazdík


  • Andrea

    Osobně nemám nic proti Marianovi, ani proti Dashe, jen si myslím, že to měl dostat Kamil… už jsem to tu někde psala, pro mě je Kamil teď ještě lepší než ve Spirále. A nevím, proč by to nemoh dostat teď, když to nedostal tenkrát…
    Máří podle mě není role, na které by se dalo předvést něco na Thalii… ani na nominaci. Takže tomu moc nerozumím, ač jak říkám, proti Dashe osobně nic nemám. Dala bych jí to klidně třeba za Spamalot, tam se mi fakt hodně líbila.
    Co se Mariana týče, toho mám opravdu hodně ráda, pro mě byl nejlepší Monte, strčil Hůlku do kapsy… a pak mě pomoh přežít jediný představení 3M, na který jsem se odvážila, bohužel od té doby jsem ho nikde neviděla, protože díla, ve kterých hraje, mě nelákají. Ale i tak bych mu Thalii přála, ale ne teď. Teď mám pocit, že to dostal spíš proto, že za Ježíše už dostala Thalii Dasha, takže to nemoh dostat i Kamil…


  • Andrea

    kecam, ještě jsem viděla Mariana v Janu Husovi :-) a i tam byl výborný


  • veny

    Dasha a Thálie za Máří? Nesouhlasím. Tohle není role na Thálii a tím pádem mimořádný výkon. Tady bohužel asi Johana doplatila na to, že byla nominována rok po bratrovi, takže by to vypadalo zvláštně – jeden rok Gazdík, druhý Gazdíková.
    Marián si cenu zaslouží. Asi je to zpětné ocenění za Jekyla nebo Dracula, kdy měl být už loni nominován místo Hůlky. Kamil měl být nominován při prvním uvedení Ježíše.


  • Mojmír

    Váženo paní Mileno, pokud se s Dashy Thálii nemsíříte, pak Vás asi čekají celkem smutné chvíle užírání se faktem, že Thálii dostala tahle ” ženská přechází po jevišti a nepoužívá výrazových prostředků” Uznávám, že Máří je role malá prostorem, ale rozhodně ne málo pěvecky a hrecky náročná… Nevím jestli jste slyšela několik dseítek podání písně “Mít rád bližního svého” od českých i světových interpretek jako já, ale veřte mi, že Dashy podání této písně je jedno z nejlepších (ne-li zcela nejlepší)… V představení předvádí herecky naprosto bravurní výkon, například bičování a ukřižování Ježíše (jak už zmínila Lufí) je pro ní samotnou jsitě velice silným emocionálním prožitkem… Tím nechci říct, že by si J. Gazídková Thálii nezasloužila. Neviděl jsem, nesoudím!


  • Romča

    Je zajímavé sledovat zdejší diskuse. Jen podotknu, že tento výsledek jsem do puntíku očekával už ve chvíli, kdy byly ohlášeny užší nominace. Bylo nepravděpodobné, že by Thálii letos dostal druhý rodinný příslušník Gazdíků (poté, co ji vloni dostal bratr), to už by bylo příliš do očí bijící, ačkoli nepsané pravidlo, že aspoň ob rok musí být oceněn někdo z MDB či HDK tu bohužel existuje… A ve chvíli, kdy Thálii z těchto nominantek musela dostat Dasha, nemohl jí dostat i Střihavka – dvě Thálie za jedno představení v jednom divadle, to by si muzikálová porota taky nelajstla.
    Mariánovi Thálii přeju jako zpětné ocenění za Jekylla nebo Leonarda da Vinciho, ale i kardinála v prvním uvedení 3M, ačkoli za Barona byl spíš nominoval Dana Hůlku – jeho civilnější podání elegantního vypravěče mi přijde vhodnější – ale to je samozřejmě subjektivní záležitost. Já bych, kdyby se ceny v této kategorii nedávaly za dlouhodobý přínos žánru (ta oficiální n. r. od ostatních ktg. vypsána není), letos na galavečer do ND nominoval Honzu Kříže za Robina či Romana Vojtka za ing. Leydena v Je třeba zabít Davida. Na druhou stranu jsem samozřejmě rád, že první Thálii dostalo Divadlo Hybernia!
    Dashe Thálii samozřejmě přeju – byla pro mne vedle company, Jardy Holuba a Ondry Brzobohatého nejpříjemnějším překvapením obnovehého Jesuse, u ostatních (vč. pana Střihavky) jsem neměl pocit, že by (až na výjimky) ve svých rolích ZPÍVALI! Ale proti gustu…


  • Lucie

    Jaká jsou vlastně pravidla při udělování Thálie? Může být jeden umělec nominován za stejnou roli vícekrát? Že by Kamil mohl třeba s Ježíšem uspět příští rok…
    I když, pokud se povede Quasimodo, tak nepochybuju, že Tomáš Trapl by na Thálii svým výkonem určitě měl :-)))


  • Mojmír

    to Lucie: Mám pocit, že nominace může být udělena pouze za rok, kdy měl daný muzikál premiéru…


  • Ondřej Doubrava

    Lucie: Samozřejmě už teď lze získat Thálii jen za představení odpremiérované (či “obnoveně odpremiérované”)) v tom daném roce. Pamatuji jednu výjimku, kterou už poté následně neaplikovali, že při prvních Tháliích (snad 1993) byl v nominacích Jan Apolenář za bravurní roli Puka ve Snech svatojánských nocí (premiéra 1991 – ale to Thálie ještě nebyly), navíc asi mohl být Honza Apolenář nominovaný i proto, že se tenkrát Sny začaly hrát na Křižíkově fontáně a ve většině divadelních análů je to vedeno jako samostatné uvedení a nikoliv hostovačka, samotné MdB si myslím, ale reprízy sčítá. Takže Kamil může uspět v případě, že by se Ježíš odpremiéroval ještě někde jinde a vzal by hostování, což není příliš pravděpodobné…


  • Lucie

    Děkuju za vysvětlení. Tak to má tedy Kamil s Thálií bohužel smůlu (alespoň, pokud jde o Ježíše)…


  • Lavera

    Tak mi to připadá, že někdy jsou ceny Thálie pro tento žánr udělovány za pěveckou složku, jindy za hereckou a jen ve vzácných případech i za všestranný výkon…, pokud se občas takový náhodou najde…
    Ale je to jen můj názor, s nikým se tady o tom “hádat” nebudu.


  • Nicket

    Předseda muzikálové poroty – Zdeněk Barták – také autor hudby k Baronovi Prášilovi – tak to prostě dnes chodí. Tím nechci schazovat Mariana, jen konstatuji zajímavý fakt. Trošku Střet zájmů :-)


  • Jíta

    Souhlasim s Nicket – to se dalo čekat, ze tatinek ” bartak” zapracuje. A co ta sirsi nominace Vondrackove take za Barona – jeste tam mel stary Bartak narvat toho sveho nemozneho synacka a bylo by … Hlavne, ze v buletinu na Thalii “dekuje” vsem porotcum za objektivitu – proste alibismus FUUUUUUUJ !!!


  • Lenka

    to Jíta: No, já teda nevím, ale Daniel Barták se mi jako zpěvák moc líbí a myslím, že rozhodně není nemožný synáček, který by bez svého tatínka neuspěl. Neznám zákulisní vztahy, ale to, že je kvalitní zpěvák, mu podle mě nikdo upřít nemůže.
    Můj subjektivní názor.


  • Jíta to Lenka

    je hroznej … kdyby nemel tatinka tak nikdy neni v Baronovi a ani v krasnem Mydlarovi …. nechapu proc jsou vsichni v Mydlarovi po trech jedine Jessenius mladsi je 4x a “synaček” je z ich nejhorsi


  • Iva

    Jíto a spol., já myslím, že byste to neměli tak prožívat, protože jde celkem o houby. Ta cena se uděluje za výkon a ne za dílo – umím si představit, že by Marian hrál Ježíše a věřím, že by to i slušně odehrál (soudím podle toho, jak jsem ho viděla v Jekyllovi), naopak si moc neumím představit Kamila jako Barona Prášila – teď mluvím hlavně o herecký a pohybový stránce. Pěvecky jsou oba dobří i když samozřejmě každý jiný. Nemyslím, si zkrátka, že si Vojtko Thálii nezasloužil – jenom protože muzikál Baron Prášil nesahá Ježíšovi ani po kotníky, naopak to byl pro všechny představitele Barona těžší z toho “nic” něco udělat. Zkrátka jsem tím chtěla říct, že mnohem líp se hraje a zpívá dílo, který je dobře napsaný.


  • Mojmír

    Myslím si, že napadání objektivity cen není na místě…. Pan Barták není v porotě sám (mimo to je tam s ním i p. Prostějovský, který by naopak mohl nadržovat “svému Jesusovi”), hlasování je tajné a nerozhoduje o vítězi jeden člověk… Co se týče Dana Bartáka, tak rozhdoně není špatná alternace mladého Jessenia a už vůbec ne Franka v BP. Viděl jsem ho v obou rolích a byl jsem spokojen… Je jedno jak s ek roli dostal, když ji zvládá na výbornou….


  • Romča

    Musím se zastat Barona. Vůbec to není “nic”, je to naopak velmi zdařilé dílo autora světového skladatelského potenciálu. Kdo z našich skladatelů vyhrál mezinárodní soutěž o napsání hitu Adreovi Bocellimu? Kdo se opakovaně vrací do Koreje, aby psal muzikály na objednávku přímo pro tamní scénu? Baron má jedinou nevýhodu, a to že tematicky nepřesahuje hranice střední Evropy – jinak by tohle téma už dávno dobývalo svět a vůbec nelze vyloučit, že Bartákova verze by zůstala tou nejlepší! Pro mě osobně je Baron daleko zajímavější muzikál než rocková opera Jesus – i když je to do značné míry srovnávání nesrovnatelného. Jedno je převážně o melodii kantilénového charakteru, druhé o převážně hard rockovém řevu (čest výjimkám psaným pro Máří Magdalenu a sbor).
    Nicméně Mojmíre, jeden dotaz… Kdo vyhrál ženskou kategorii? Kdo byl druhý v mužské kategorii? Nemyslím si, že by byl Karlín nějak bit…:) Oboje kategorie opravdu vyhrát nemohl – to uznej sám. Takže vliv p. Prostějovského tam znát také je zcela určitě:)


  • Mojmír

    Romane, já rozhodně neříkám, že by byl Karlín bit :-) S výsledky souhlasím a jsem spokojen. Můj příspěvek byl míněn tak, že není vhodné tady napadat p. Bartáka


  • Honza

    Chci se tady jen vyjádřit k některým názorům a taky říci svůj. Jesus Christ Superstar i Barona Prášila mám moc rád. Každé dílo je jiné, každé v sobě má kouzlo. Co se týká Barona, tak pravým Baronem je pro mě ona alternace, která bývá většinou zatracována, což je myslím si chyba. Jesus je legenda a geniální dílo, napsat něco takového v 21 letech, klobouk dolů. S čím jednoznačně nesouhlasím je to, že v Jesusovi někteří, jmenovitě i Kamil Střihavka, nezpívali a že je to hard-rockové řvaní…asi v tom nebylo nalezeno to co mělo (zapojení el.kytar je tu geniální). Ale tisíc lidí, tisíc chutí.


  • Miri Nikolaj

    Takže jedna z nejtěžších muzikálových árií, V zahradě Getsemanské, je pouze hard rockový řev? Proč ji tedy zvládají jen ti nejlepší? Romane, z těch tvých přirovnání je mi někdy vážně na umření…


  • Romča

    Miri, nevím, jestli přímo Getsemanská zahrada, je-li to ta ukázka, která je tady na serveru jako pozvánka do Vídně, tak tam spíš “ve výškách” slyším ječení a kvílení, ale opravdu pod pojmem zpěv si coby fanoušek operních a kantilénových árií představuju něco jiného. Pro mě je ekvivalent čistého zpěvu to, co předvádí v sobotu oceněný Marián, nebo Bohuš, nebo Dan Hůlka, David Uličník, Roman Vojtek, Tomík Löbl, Tom Savka, Pepík Vágner, Honza Kříž, Petr Kolář, Zbyněk Fric, Tom Trapl a desítky a desítky dalších. Ale prostě hard rock, neřkuli metal pro mě nejsou pěvecké party. Je to můj soukromý názor, vím, že většina ostatních mě utluče, jsem s tím smířen, ale jiný už v tom vnímání hudby nebudu. Poslechnu si vše a dle možností to i dokoukám, ale myslím, že mám právo v diskusi napsat, že tohle pro mě teda fakt ne. Ovšemže tím ale Tebe nebo kohokoli jiného nenutím k tomu, abys mi dávala za pravdu…
    Mojmíre, to jsem rád, že si rozumíme:)


  • Andrea

    Haha, tak to jsem se fakt pobavila… Ježíš a hard rock a metal??? Hm, to nevím, co by Romča řekl, kdyby slyšel skuteční hard rock a metal :-D.


Novější komentáře »