Praha

Muzikál “Touha” se představil na oficiální tiskové konferenci


Dnes Vám přinášíme aktuálními oficiální informace z tiskové konference nově připravovaného muzikálu Touha, který se bude uvádět v Divadle Kalich a je na motivy filmu Kvaska.

Muzikál Touha, který připravuje osvědčený autorský (i manželský) tým Mirjam a Daniel Landovi, bude mít premiéru 15. září 2008 v pražském Divadle Kalich. Je inspirován filmem stejných autorů Kvaska, ale podle slov režisérky Mirjam Landy půjde o zcela odlišné a přitom stejné dílo. Některé dějové linky zůstaly zachovány, jiné se převedly na jiné postavy, další se přidaly…, ale poselství a duch díla zůstávají stejné. Nově se například dočkáme cirkusového prostředí, ve kterém hlavní hrdina Micky vyrůstal.

Mirjam chce z muzikálu udělat i více taneční představení, proto si přizvala jednoho z nejžádanějších divadelních choreografů Pavla Strouhala, který například stojí za tolik oceňovanou choreografií muzikálu Cats (Kočky). Dále se na představení budou podílet David Bazinka (scénografie), Marie Marková (kostýmy) a Pavel Dautovský (světla).

Hudba bude v muzikálu použita jak původní, tak nová, kterou samozřejmě dopíše Daniel Landa. Má tak v divadle zaznít mnohem více muziky než ve filmu.

Můžeme potvrdit, že ve svých rolích určitě zůstanou Lucie Vondráčková a Jiří Korn, kteří prostě ke Kvasce patří. Naopak obsazení hlavní role Mickyho bude tak trochu podle scénáře, stejně jako ve filmu se představitel vybere konkurzem a divadlo počítá, že nový “objev” angažuje i nadále. V současné době se jedná s jednotlivými oslovenými zpěváky, konkurzy se budou konat od 28.4 do 1.5. Divadlo navíc objevování nových talentů podporuje i pěveckými soutěžemi v rádiích, jejichž vítěz si v jejich muzikálech skutečně zahraje.

Vstupenky jsou již v prodeji za obvyklé ceny Divadla Kalich. Dramaturgický plán divadla se měnit nebude, stále se budou střídat jednotlivá muzikálová a činoherní představení, Touha pouze dostane oproti starším titulů více prostoru.

Nakonec ještě jednou zmíníme, že půjde o opravdu odlišné dílo a s filmem půjde jen těžko srovnávat. Je filmem inspirován a jediné co má autorský tým za cíl je, aby muzikál Touha byl minimálně tak úspěšný jako film. Jakmile budou známé další informace, dozvíte se to mezi prvními!


Pozvánky a konkurzy
Konkurz na obsazení rolí do nové hudební komedie Janka Ledeckého Zapomeňte na Shakespeara
Fotoreportáže a galerie
Zakončení sezóny Divadla Kalich aneb KALICH CUP 2017
Praha
“Limonádový Joe” v Hudebním divadle Karlín 1. května končí!
  • pavla

    prosimvás mohla bych se zeptat jestli bude muzikál touha tento rok 2010???
    odpovezte zde na email:prikrylova.paja@seznam.cz
    dekuji.


  • Petra

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli plánujete vydat muzikál Touha i na dvd?
    Předem díky za odpověď!


  • HUGO

    hrací plán muzikálu Touha:
    http://kalich.cz/touha