Praha

Na příští léto se v Praze připavuje slavný muzikál “Hello Dolly!” s Ivanou Chýlkovou


Dnes se k nám do redakce dostala zajímavá informace. Studio DVA, známé především díky letním představením v rámci METROpolitního léta hereckých osobností, připravuje na příští rok premiéru slavného muzikálu “Hello Dolly!” s Ivanou Chýlkovou v hlavní roli. Hrát se bude s živým orchestrem!

hellodolly

Titulní projekt pro příští rok bude mít premiéru 7. července 2010 a bude následovat dvacet exkluzivních repríz v rámci již zmiňovaného METROpolitního léta hereckých osobností. Uvádět se bude ve Švandově divadle na pražském Smíchově, a to s živým orchestrem. Režie se ujme herec a režisér Ondřej Sokol, držitel ceny Thálie, ale ženské publikum ho bude znát spíše jako doktora Prokopa z první série “Ordinace v růžové zahradě”. Do hlavní role Dolly Lewiové obsadil známou a zkušenou herečku Ivanu Chýlkovou, kterou můžete znát například z muzikálu “Galileo” nebo “Producenti”. Vystupovat bude bez alternace.

“Hello, Dolly!” patří k nejslavnějším muzikálům světa a bývá často inscenován. Napsali ho američtí autoři Jerry Herman a Michael Stewart a premiéru měl na Broadwayi již v roce 1964. Získal tam celkem deset cen Tony, včetně za nejlepší muzikál. Známá je také filmová adaptace z roku 1969 s Barbrou Streisand v hlavní roli. V Praze jsme “Hello, Dolly!” mohli vidět například v Hudebním divadle Karlín, kde se hrál od roku 1996 do roku 2003 v režii Petra Novotného a s Jitkou Molavcovou v hlavní roli. Od února 2010 se bude muzikál uvádět také v Městském divadle Brno.

Studio DVA sází na exkluzivitu představení, protože Švandovo divadlo disponuje pouhými 300 místy. Cena jedné vstupenky se tedy vyšplhala jednotnou částku 899 korun. Předprodej začíná 18. ledna 2010 ve Švandově divadle a přesný hrací plán bude zveřejněn během několika dnů.

Další informace o tomto zajímavém projektu pro vás budeme i nadále sledovat, radost máme především z živého orchestru, který se v pražských muzikálech vidí opravdu málo. A Ivana Chýlková již několikrát předvedla svůj talent pro hudební divadlo. Sledovat můžete také oficiální web muzikálu – www.hellodolly.cz.


Aktuální zprávy
Muzikál Davida Bowieho LAZARUS míří do Prahy
Praha
Projekt “Lucie – Větší než malé množství lásky” odhalil první informace
Praha
Fotoreportáž: Monika Absolonová poprvé jako “Mary Poppins”
  • Jiří

    Muzikál musí mít velkou výpravu,balet,sbor a to si ve Švandově divadle za jednotnou cenu 899,- neumím představit!Kdyby radši Hello,Dolly uvedlo HDK.


  • simona

    od ledna 2010 bude uváděn i Brně :)


  • Pavel Košatka

    Já to bral od data premiéry, netušil jsem, že se hraje tolik repríz před :).


  • Pavel Košatka

    A nevím, podle mě muzikál nemusí mít velkou výpravu nebo balet, ale tak to je už otázkou toho, kdo si co pod muzikál představuje. MDB slibuje výpravnou podívanou, ve Švandově divadle to bude třeba komornější, uvidíme… A ve Švandově divadle jsem viděl dvě, možná tři hry a jevištně to vůbec nebylo chudé.
    Jinak na stránkách už je hrací plán na léto.


  • Jiří

    Komornější pojetí za 899,-Kč? Uvidíme,jest-li se jim zaplní hlediště!


  • Ondřej Doubrava

    Toho se taky bojím…. 899,- je za “Hello Dolly”, co se po republice hraje v dost divadlech a prakticky pořád je někde na repertoáru, vážně slušná pálka. Zkusím zjistit, zda budou mít třeba handicapovaní aspoň nějakou slevu.


  • HUGO

    Cena docela vysoká je :-( , zas na druhou stranu se přes léto v Praze skoro nic nehraje, tak uvidíme…
    … kdyby třeba bylo anglické titulkovací zařízení, mohou přijít cizinci, kterých tu bude požehnaně


  • Pavel Košatka

    Když si vemete, že to má mít živý orchestr + celé herecké obsazení, tak při třista místech v sále ta cena není přemrštěná. Je to dost, ale třeba u Kudykamu se taky psalo, že tak drahé vstupenky se neprodají… a i přes špatné kritiky se dost prodávají, takže by se Kudykam měl hrát i příští sezónu. A pokud udělají i titulkovací zařízení, tak by to Hello Dolly mohli udat cizincům. Zase to je jediný muzikál, který se bude hrát v létě, takže třeba lidé investují…