Praha

HEDWIG zahraje v létě pro Prague Pride a představuje nového Yitzhaka


Jeden z nejoceňovanějších titulů kritiky i diváky minulé divadelní sezóny, česká premiéra broadwayského muzikálu Hedwig a její Angry Inch (Hedwig and the Angry Inch), odehraje dvě speciální letní představení v rámci festivalu Prague Pride 2022. Ačkoliv je většina divadel v létě zavřených, tak queer téma představení přímo vybízí k uvedení na lidskoprávním festivalu pro LGBTQ+ komunitu. I muzikáloví fanoušci si tak mohou zpestřit léto a vyrazit za kulturou.

Představení se odehrají v klubu Malostranská beseda, a to v úterý 9. a ve čtvrtek 11. srpna 2022. Show začíná ve 20:00 hod. a po skončení následuje již tradiční afterparty s účinkujícími. Vstupenky jsou v prodeji v síti TICKETSTREAM.

V rámci programu festivalu bude uvedení muzikálu doplněno jedinečnou projekcí filmové adaptace Hedwig a Angry Inch, a to ve středu 10. srpna v kině Edison Filmhub Praha. V jednom týdnu tak diváci budou moci zhlédnout, jak kultovní film Johna Camerona Mitchella, tak i českou divadelní verzi. Projekce začíná v 16:30 a bude ji následovat debata s Romanem Tomešem, Vendulou Příhodovou a s tvůrčím týmem českého divadelní premiéry. Účast přislíbili např. básník a autor českých textů Petr Soukup nebo režisér a autor překladu Pavel Košatka. Fanoušci tak budou moci nahlédnout do “kuchyně” představení a dozvědět se, jak inscenace vznikala.

Vendula Příhodová a Elis Ochmanová

Vendula Příhodová a Elis Ochmanová

Pro diváky je připravena ještě jedna překvapivá novinka, a to nová představitelka role Yitzhaka. Vendulu Příhodovou, kterou čeká nová životní role maminky, nahradí po dobu její absence ostřílená muzikálová zpěvačka Elis Ochmanová. Ta zazářila například v hlavní roli Čarodějky (Wicked), dále ji můžete vidět v muzikálech Krysař, Cikáni jdou do nebe nebo Robinson Crusoe. Nyní zkouší připravované české muzikály Biograf láska v Divadle Kalich a Doktor Faust v Divadle Na Maninách.

Jak se Elis s rolí popere, uvidí diváci poprvé 9. a 11. srpna v Malostranské besedě.

HEDWIG A JEJÍ ANGRY INCH

Napůl stand-up, napůl rockový koncert. Napůl divadlo, napůl zpověď. Napůl žena, napůl muž. Napůl vás rozesměje, napůl rozbrečí, napůl ji budete milovat a napůl nesnášet. Ale i ona, jako kdokoli z nás, touží po jediném – najít svou druhou polovičku… To je Hedwig, seznamte se. Přijela vám říct, že ať jste, kdo jste, nikdy na to nejste sami.

“Geniální! Nic takového jste v Praze ještě neviděli!” 100%, Musical.cz

Roman Tomeš v inscenaci Hedwig a její Angry Inch

Roman Tomeš v inscenaci Hedwig a její Angry Inch


Praha
Muzikál ROMEO a JULIE Zdeňka Bartáka zamířil do Divadla Hybernia (+ videa)
Aktuální zprávy
Hlavní roli v novém českém muzikálu Mefisto si zahrají Josef Vojtek a Lukáš Kumpricht
Aktuální zprávy
Pražská konzervatoř uvede nový český původní muzikál Závišův kříž
U článku nejsou žádné komentáře. Napište svůj názor jako první!