Praha

Hudební divadlo Karlín vypisuje konkurz do muzikálu “Curtains”


Hudební divadlo Karlín pořádá konkurz na obsazení poměrně překvapivého titulu. Muzikálová detektivní komedie “Curtains” (s českým podtitulem “Vražda za oponou”) měla premiéru v roce 2007 na Broadwayi a jedná se o jednu z posledních spoluprací legendární dvojice John Kander – Fred Ebb (muzikál byl inscenován až po smrti Freda Ebba) se scénářem Ruperta Holmese.

Pěvecká i taneční část konkurzu se bude konat v neděli 20. února 2011 a v pondělí 21. února 2011 v prostorách Hudebního divadla Karlín, Křižíkova 10, Praha 8 od 9:00, kdy proběhne zápis všech zúčastněných.

Kromě rolí vedlejších hledáme především následující role:

NIKI (hlavní ženská role)
Požadavky: pohledná naivka, klasický zpěv, tanec (styl Fred Astaire a Ginger Rogers), komediální talent, 18 – 30 let

BAMBI (střední role)
Požadavky: výborná tanečnice (hlavní sólové tance s Bobbym), dobrá zpěvačka, komediální talent, 18 – 30 let

BOBBY (jedna z hlavních rolí)
Požadavky: výborný tanečník (hlavní sólové tance s Bambi), dobrý zpěvák, 25 – 35 let

Dispozice:Přihlášení zájemci si připraví jednu libovolnou muzikálovou píseň a dále píseň dle role, o kterou se ucházejí. Uzávěrka přihlášek je 10. února 2011, po té bude všem účastníkům e-mailem zaslán příslušný notový materiál.

Vaše písemné přihlášky zasílejte e-mailem na alena.fouskova@hdk.cz, uveďte roli, o kterou se ucházíte (případně, že se ucházíte pouze o vedlejší roli nebo company) a název zvolené muzikálové písně. S sebou si přineste notový materiál, nebo základ na hudebním nosiči.

Pozor! Součástí konkurzu je choreografie, která začíná v 9:00 hodin! Sportovní oblečení a obuv s sebou.

Tento, u nás spíše neznámý titul, avšak od více než prověřeného a i u nás nesmírně populárního tvůrčího týmu jistě pro HdK bude příjemná výzva, takže všem účastníkům konkurzu držíme palce.


Praha
Druhý ročník Hvězdného léta pod žižkovskou věží Divadla Kalich. Celkem 40 inscenací a 6 koncertů
Aktuální zprávy
Soukup a Osvaldová píší pro Kalich nový muzikál “Muž se železnou maskou”
Aktuální zprávy
Muzikály OSMÝ SVĚTADÍL a POMÁDA na letní scéně Divadla Kalich. Předprodej zahájen (+ koncerty a činohry)
  • Tom

    Znáte někdo-nic mi tento titul neříká!


  • Jiří K.

    Tom: V dnešní době internetu, kdy se dát najít všechno… ;)
    http://en.wikipedia.org/wiki/Curtains_(musical)

    Ale je to muzikál od autorské dvojice Kander + Ebb, kteří vytvořili Chicago, Kabaret, Zorbu atd.


  • Tom

    Jiří K.-chtělo by to ale dát do češtiny! Viděl si ?


  • Jiří K.

    Tom: Neviděl. Mám jen CDčko…


  • Tom

    Jiří K.-jaká je hudba a písně?



  • milanzitka

    Čistě náhodou se neví, kdo bude dělat choreografii?


  • Ondřej Doubrava

    Nu, zmatené dotazy mě utvrzují ve správném šuplíčku “Jasně, je to Kander a Ebb – ale kdo na to půjde (já jo, neb je to Kander a Ebb), nikomu to nic neřekne” Takže tleskám HdK za dramaturgickou odvahu, ale zřejmě je na místě nějaká “osvětová kampaň”, možná silnější než u Producentů…


  • Jiří K.

    Producenti měli i tu výhodu, že v době, kdy se Producenti začali hrát, šla do kin taky filmová verze. Curtains jednak není tak světově profláknutý titul, navíc mám dojem, že ani tak slavná jména jako Kander a Ebb většině české populace nic neřekne – i když jejich zásadní společné muzikály čeští diváci znají. Možná by se při propagaci hodila vsuvka “Curtains – muzikál od autorů Chicaga a Kabaretu…” a podobně. Ale taktéž HdK děkuji, konečně budu mít zase jednou řádný důvod do Karlína zajít!


  • O.

    O.O.

    Autor Odpovědět

    Jinak když jsme u toho Karlína, četli jste toto vyjádření Oty Balage, kterého bezostyšně vyhodili z Karlína? To mi jen dokazuje, že současné vedení je více než špatné a mělo by se tím konečně začít zabývat. Proč třeba nemá žádný portál odvahu toto zveřejnit? Že by ono zastrašování a uplácení tisku? No posuďte sami…

    http://www.elitaajelita.cz/clanek/2384-panove-egone-kulhanku-a-pavle-polaku/


  • Bídník

    Oni vyhodili Otu? To je celkem smutny, Balage je ohromna osobnost a HDK tak prislo o kvalitniho umelce. A je to o to smutnejsi, ze ho vyhodil Polak, kterej kazi celyho Jesuse, drive kazil napr. Bidniky. Kdyz Polak zpiva, cisi z toho arogance a navic zpiva falesne. A tenhle clovek vyhodi Otu Balage? Styd se, Polaku..


  • Sukie

    Mno to bude zajímavé….
    ….obzvlášť jestli se objeví zase nějaké nové tváře.

    To že vyhodili Otu, mě docela dost překvapuje… A co se týče pana Poláka, tak nevím, souhlasila bych s Bídníkem, že Jesuse kazí docela dost, ale v Bídníkách nebo v Angelice se dal přežít ;-)


  • Lavera

    Podle autorů to vypadá, že by se mohlo jednat o dílo, blížící se více klasickému než “současnému” muzikálu; to bych docela uvítala, protože klasický muzikál se v Karlíně nehrál už moc let.
    Ovšem muzikály těchto autorů, které jsem dosud viděla, byly hodně postavené na herecké složce ( a to není právě příliš silná stránka řady muzikálů, uváděných v Praze v poslední době ) – o to víc jsem zvědavá na “obsazení”…
    Na rozdíl od některých výše uvedených příspěvků – to, že se jedná o titul, který v podstatě nikomu zde nic “neříká”, mně osobně právě připadá o to zajímavější a lákavější.


  • tom

    O muzikálu se dočtete v knize- M.Prostějovský MUZIKÁL EXPRES,str.378 CURTAINS/OPONY/


  • Petra

    Můžu se zeptat, ten muzikál bude celej klasickej, prostě založenej na klasickým zpěvu? Já totiž nezpívám klasiku a chtěla bych jít na konkurz, tak jestli to má vůbec cenu. Ikdyž bych ani nechtěla hlavní role. Stačilo by mi něco malého nebo company. Tak proto se radši ptám:) díky



  • Pavel Košatka

    Teď už je jasné, že premiéra bude až v příští sezóně, ode dneška je v prodeji na Ticket Artu duben-červen a Curtains nikde. Asi nic překvapivého, ale někdo tu třeba doufal… :)


  • Tom

    Už nemám vůbec slov ohledně premiér v HDK,ale myslím si,že divadlo má na to,aby uvedlo 2 premiéry za sezonu,ale to by se muselo vyměnit vedení divadla.Podívejte se na Brno a Plzeň – těch premiér a jakých!


  • Jiří K.

    Pavel Košatka: Jj, nezbývá než čekat.
    Mimochodem, z několik dní starého rozhovoru s M. Absolonovou mi vyplynulo, že snad ona by měla v Curtains hrát (mluvila o tom, že v příští sezoně má hrát v HdK)…


  • Martin

    Milý fanouškové Moniky ABS a Mariana Vojtka. V tomto titulu budou hlavní role hrát tito dva.Těšme se


  • Calixta

    Martine, a odkud máš tuto zaručenou informaci?


  • Martin

    Od mé kamarádky z produkce.O Moniku se toto divadlo pralo.Měla hrát v Jekyll a Hyde či Limonádový Joe,jenže kvůli pracovnímu napětí a zátěže v Hybernii a Brodwayi musela tyto role odmítnout. Teď už může a je ráda,kývla na tuto nabídku,ikdyž se o ní prala divadla Kalich a jiné.Upřímně musím podotknout,že Absolonku nemám rád,ale ,,čuměl,, jsem když mi toto sdělovala.


  • Dan

    Potvrzeno.Monika Absolonová stvární hlavní roli tohoto muzikálu.


  • Pavel Košatka

    Kde je to potvrzeno?


  • Dan

    Podívej se na její rozhovor na radiu Regina.Kde řekla,že se v Říjnu toto dílo začne hrát a ona hraje hlavní roli.